❗️Ogłoszenie! Uwaga! Lisik w czerwcowym wątku dwóch kresek się domaga! 🦊⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajeczko , Sakaaira dziewczyny przytulam Was mocno 🫂🫂 nie tak mialo byc
ale wierze ze w koncu dla Was zaswieci slonce! 🍀🍀
Vergeet ale cudowna wiadomosc 😍 gratulacje !!! Myslalam czesto co tam u Ciebie i bardzo sie ciesze ze zaczynasz tutaj miesiac od takiej pieknej informacji 💕 niech dzidzia rosnie zdrowo ! 🥰
Vergeet, kindzaaaa lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀 -
Jupiter życzymy ładnych wszystkich trzech pęcherzyków 😉🤞
Loraa udanej histeroskopii, może jak znowu to endometrium będzie pofałdowane i mikropolipowate to rozważą shaving? U mnie I Clary po tym już ładnie odrasta.Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH 0,9
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Loraa, kciuki za szybki zabieg! Znieczulenie ogólne czy miejscowe?
A propos tego ze emocje mogą być skomplikowane - kilka dni po swoim nieudanym transferze odwiedziłam koleżankę. Długo nie chciałam się z nią spotykać bo mówiła że zaczynają się starać i wiedziałam, że znając życie uda jej się piorunująco wcześnie. No i oczywiście na tej wizycie okazało się że była w ciąży, która niestety poroniła. Oczywiście było mi bardzo przykro, że musiała to przechodzić. Ale po tym spotkaniu przeżywałam je jeszcze z dobre dwa dni, bo nie mogłam przestać myśleć że ona po 2 mcach starania doszła tam gdzie ja prawie po dwóch latach. Obie straciłyśmy ciążę (o ile o moim biochemie w ogóle można tak mówić), ale ona zrobiła ten wielki krok w tak krótkim czasie. Męczyły mnie wyrzuty sumienia, że tak myślę. Już parę dni minęło i się zdystansowałam. Ale dużo łatwiej mi czuć radość z sukcesu kogoś kto miał ciężką drogę niż kogoś kto „dwa razy się zakręcił” i bum. Czyżbym była zła osoba?całościowo 21 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero
AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅
ANA 3, immunolog ⏳
🔜 KIR, subpopulacja limfocytow, cross match, inne?
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅
Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)
15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu -
Szamanka każda emocja w niepłodności jest w porządku bo to Twoja emocja i masz prawo tak czuć 🫂 tylko tak naprawdę nie wiesz jaka historia będzie tej koleżanki, ja już tak trzy razy się zakręciłam i mija rok a dziecka nie ma. Każdy ma swoją historię fajnie jak mają tą łatwą drogę ale nie wszystkim jest pisana taka droga. Ale myślę, że Wy weteranki będziecie super mamami po takiej drodze do macierzyństwa 🥰 każda chwila z maleństwem będzie w pełni doceniona mimo zmęczenia i niewyspania 😊
2021💙
09.25 6 tc 💔
01.26 cb 💔
05.26 8+4 tc 💔 -
Szamanko wszystkie to znamy. Nie, to cię nie czyni złym człowiekiem, takie po prostu masz emocje.
Ja na przykład Paulinki ciążą się cieszę i chciałam się z nią spotkać i o tym wszystkim gadać a na dziewczynę z chóru która jest niecały rok po ślubie i młodsza ode mnie patrzę jakby mi coś zrobiła.
Wierzę że ten biochem był dobrym znakiem i niedługo będziemy się cieszyć twoim cudem 🥰
Vergeet, Liora lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH 0,9
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Dokladnie dziewczyny te emocje tak wlasnie dzialaja, z kuzynem gdzie wiedzialam ze tez 3-4 lata latali po klinikach zostawili tam kupe kasy i mieli ciezko, tez nie raz plakali przy roznych okazjach to chcialam o ich dziecku rozmawiac i bylo mi milo jak wyslal jakies zdjecie za to od przyjaciolki ktora wpadla na zasadzie a raz nie zdazyl to sie odcielam i do szału mnie doprowadzalo jak tylko o dziecku cos wspomnialaStarania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀 -
Vergeet wrote:Clara no testów trochę było ale i tak uważam, że zachowałam rozwagę bo robiłam tylko codziennie rano, a nie po kilka dziennie jak co poniektórzy 🤣 musiałam jakoś uspokajać głowę skoro mam traumę bet 😀
Biochemiczko płci nie znam, embriolodzy i lekarze nie mogą udzielać takich informacji. Wiem, że da się to obejść albo niektóre kliniki podają ale moja nie i ja się akurat ciesze. Chciałabym mieć chociaż jakąś namiastkę normalności i dowiedzieć się jak normalni ludzie 🤣
O mnie mówisz? 😉
Twoje podejście i góra jeden test, jest rozsądne, ale ja nie dałam rady, więc podziwiam... Wiem, że to bez sensu, ale wciąż pamiętam porównywanie testów, gapienie się w nie, rozkładanie testów strumieniowych na kawałki i analiza czy aby na pewno kreska ściemniała... powiedziałabym "nie róbmy sobie tego, ale wiem jak jest 😉.
Kliniki różnie podchodzą do podawania płci... wiem że invicta podaje, u nas jak tylko zaczęliśmy rozmowy o pgta to pierwsze zdanie było że "ale wiecie państwo że polskie prawo nie pozwala na podawanie płci ". Nigdy nie mówiłam że chce, bo raz że też chciałam mieć "coś naturalnego" w tym wszystkim, a 2 myślę że znając treść badanego zarodka byłoby mi trudniej w razie porażki...
Odnośnie immunologii to Ja jeszcze mysle, to układanka z miliona elementów I jakieś połączenie zadziała i nie zawsze to co myślimy... trochę inny temat, ale dużo się też mówi jak to trzeba uważać na jedzenie i wszystko w trakcie stymulacji, a ja przed i w trakcie w drugiej naprawdę pilnowalam siebie i męża ze wszystkim co się dało... przy 3 odpuściłam, bo to miał być tylko po to, żebym nigdy nke mogła sobie powiedzieć że za szybko odpuściłam...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g
❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Dzięki Dziewczyny za wsparcie ☺️ od razu się czuję lepiej i mniej jak wredna jędza! 🤭🤪
Lisiku, nadzieja cicha jest, ale tym razem umiarkowana
czuję że to może być dłuższa ścieżka, obym się myliła.
A co do płci, ja na początku bardzo chciałam wiedzieć i prosiłam lekarza żeby się dowiedział jak sprawdzić (zapomniał 🫣😅). Z perspektywy czasu i straty chyba wolę nie przypisywać mojemu „unit 5AA” jak go nazywaliśmy z mężem żadnej płci 🙂 myślę, że zraniłoby mnie to tylko bardziej.
zielona007, Vergeet lubią tę wiadomość
całościowo 21 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero
ANA 3, immunolog ⏳
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
Szamanko nie jesteś zła! Ja też cieszę się z ciąż forumowych koleżanek po przejściach bardziej niż osób z otoczenia, którym się udaje od strzała. Jakoś tak już działają nasze głowy i nic nie poradzimy ale nie czyni nas to złymi, po prostu nosimy swój bagaż doświadczeń i przez jego pryzmat postrzegamy rzeczywistość. Nie nasza wina, że tak nas życie doświadczyło. Wszystko z tobą ok, wiele z nas tak ma! 🩷
I zgadzam się z tym nie przypisywaniem zarodkom płci, ja przy poprzednim poronieniu chciałam oddać materiał do badań ale nie udało mi się go „złapać” w domowych warunkach. Jedyne dlaczego nie chciałam tego robić to właśnie było, że będę musiała poznać płeć. Więc jak mi się nie udało, to choć wiedziałam że to mogło być dla nas ważne to poczułam i tak ulgę że nie wiem. Może bym wciąż sobie wypominała, że miałam czekać na chłopca czy dziewczynkę, a tak to po prostu traktuje to przeżycie bardziej neutralnie, jeśli się da.
Krysiu nie miałam tylko ciebie na myśli, odniosłam się do ogółu bo wiele z was to robi lub robiło 🤣 jest w tym coś uroczego, ja oczywiście też porównywałam te kreski i wpatrywałam się w nie godzinami, ciągle zaglądałam do łazienki czy wciąż tam są. Nie ominął mnie ten element szaleństwa 🤣 ale przynajmniej nie porównywałam rano-wieczór i nie zastanawiałam się czy może więcej wypiłam
Lisiku popieram Twoje słowa, miałam zrobiony scratching endometrium i lekarka uważała wówczas, że zwiększa szanse i jest lepsze środowisko- jak widać zadziałało
choć może nie tylko to, jak rozmawialiśmy wcześniej.
Loraa daj znać jak się czujesz po histero 🤞🏼🩷
Piret lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 8tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
01.26 IVF IMSI: ❄️❄️ ❄️❄️ → PGTA → 1❄️mozaika →FET 8.05 → 15.05 ⏸️ → 1.06 mamy serduszko 💗
Cudzie trwaj… 🥹 🌈 -
Vergeet przyjmij i ode mnie gratulacje bardzo się cieszę że u Ciebie się udało jesteś w ciąży. Super cudowne wieści 🥰❤️🍀
Vergeet lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Szamanko, zobacz, ja już mam dwoje wspaniałych dzieci a do tej pory jak się dowiem że ktos wpadł albo udało się zajść w ciążę szybko, bez komplikacji to mierze się ze swoimi emocjami. To ukłucie w sercu dajej jest bo ktoś ma coś, czego ja nie doświadczyłam. Czyli spontaniczne zajście w ciążę. Niestety ale doświadczenia i emocje które wtedy doświadczamy wpływają na nas nie tylko na moment starań ale często zostają z nami bardzo długo. Wszystkie jesteśmy ludźmi, nie jesteśmy z kamienia, nie jesteśmy niezniszczalne. Myślę, że wiele osób, a nawet większość, która się tu przewinęła doświadczyła tego nieprzyjemnego momentu dowiedzenia się o czyjejś ciąży i mierzenia się z tą lawiną trudnych emocji. Nie jesteś złym człowiekiem tylko dlatego, że coś Cię przerasta. Przecież nic nikomu złego nie robisz.
Jak to napisała optymistka Ola na IG, niepłodność nie zabiera tylko spokój. On zabiera wersję siebie która lubiłaś bardziej.
Vergeet, Liora , Jupiter lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

-
@szamanko, zgadzam sie totalnie z tym co napisala zielone.slonce- ja jestem przecież w wymarzonej ciąży i jak usłyszałam ze szwagierka planuje sie starac o 2 bobo (z pierwszym poszlo w 1 cyklu) to mimo calej miłości do niej- poczulam zazdrość ze pewnie znowu jej sie uda i bedzie miala wszystko tak idealnie jak zaplanowała itd. A mimo ze ja mam swoj cud pod sercem- te emocje dalej we mnie żyją! A gdzie ty sie martwisz o swoje odczucia kiedy nadal jestes w tej walce... tulę mocno, to wszystko jest zrozumiałe i nie czyni cie zlego człowieka...🫂🌼😘
@lisik, bardzo bardzo mi miło ze tak napisałaś i ze faktycznie moja ciaza nie jest dla ciebie ciężarem... ahh no i wątek piekny, pomysly na letnie aktywnosci- sztos, totalnie moje klimaty, dołączam do wyzwania!! Życzę Ci grona lisków jak najszybciej, pokieruj tę ekipę na fioletową stronę!! 🦊🦊🦊
@bajka, @sakaaira, tulę was obie do serduszka, dajcie sobie czas na złość, łzy i smutek... 🫂
Noo iii.... @Vergeet, duszko moja kochana!! Tak czekałam na wlasnie TAKIE wiesci. No ale wiesz co, dobrze ze nie czekalas do tej amniopunkcji z ogłoszeniem informacji na watku 😅
Chyba wszystkie spodziewalyśmy sie ze takąninfirmacją nas zaskoczysz jak wcześniej @kingus1 🤭🤭🤭
Cudnie, cudnie, niech ta ciaza będzie inna niz wszystkie jakie mialas- bezobjawowa, piękna, i najwazniejsze- dluga, na cale 40 tygodni po których wykluje sie na swiat zimowy zdrowy dzidziutek🥹🥹🥹🥹 życzę Ci duzo zdrowka i sily, choc tej ostatniej ci nie brakuje, Wilczyco nasza🍀🌸🌺
Dziewczyny, ja dzis ... rozpoczęłam 6 miesiąc! Nie wiem kiedy i jak, ale dzielę sie najświeższymi wiruskami po dzisiejszej wizycie🦠🦠🦠
Dzidziulek zdrowy, acz drobniutki, takze wierze ze latwo wyskoczy z brzuszka w odpowiednim czasie 😅
Niezmiennie was czytam i kibicuje, @loraa, @brilka, @aszin, wy wiecie...✊️✊️✊️
@kałamarnica, na wiesci od Ciebie tez czekam, niezmiennie, niekoniecznie o staraniach. Moze o rabatkach pod blokiem albo letnich ptaszkach na balkonie? Tęsknię ❤️
🦠🦠🦠Buziaki, silne kobiety!🍀✊️🦠🦠🦠
Lisik, Liora , Piret, Jupiter lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dostałam wynik ANA i chyba jest jakiś kosmiczny -
Ziarnisty z dodatnimi strefami chromosomowymi
(AC-2,29,30) 1:640
Nuclear dots (AC-6,7) 1:1280
Macie jakieś doświadczenie z leczeniem tego? Czy to się w ogóle coś robi?całościowo 21 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
ANA 3, immunolog ⏳
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Czuję się na razie w takim zawieszeniu, bo jednak jakaś nadzieja zawsze się tli. Chociaż jest mi o tyle ''łatwo'', że jakoś od 2dpt czułam, że się nie udało. Mimo tego, że wierzyłam w to, że się uda to jednak przeczucia były silne. Jednak dzisiaj po powrocie do domu zrobiłam test i przez chwilę widziałam cień na tym teście. Chwilę później był upadek, jednak przez ten moment czułam taką siłę.
W kontekście dowiadywania się o ciążach. Jakiś czas temu dowiedziałam się od bliskiej mi osoby, że przez przypadek dowiedziała się o ciąży biochemicznej (nie starali się) i zakłuło mnie to. Poczułam się później z tym okropnie, że nawet cb u kogoś z otoczenia, kto się nie starał w taki sposób na mnie zadziałała. Widzę też po sobie, że im dłużej się staramy tym bardziej unikam spotkań ze znajomi, którzy mają dzieci.
W kwestii płci - nie chciałabym wiedzieć. Jednak to jest rzecz, której chciałabym dowiedzieć się będąc z mężem na USG. Myślę, że to piękny moment jest.
@Jupiter czekam na info jak Twoje trzy pęcherzyki!
@Loraa kciuki za histero, daj znać jak się czujesz po.
@Szamanka totalnie się na tym nie znam, tylko tyle ile teraz wyczytałam - podejrzewam, że będziesz się konsultowała z immunologiem?
Jupiter lubi tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
Letrox, Metformax
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
06.25 - 1 IUI ❌
07.25 - 2 IUI ❌
08.25 - 3 IUI ❌
03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅
IVF
04.26 ❄️❄️❄️❄️
05.26 -> 1 FET ❌ -
Nie bierz tego do siebie 😉 bo domyślam się co miałaś na myśli... I wiem że tak jest...Vergeet wrote:Krysiu nie miałam tylko ciebie na myśli, odniosłam się do ogółu bo wiele z was to robi lub robiło 🤣 jest w tym coś uroczego, ja oczywiście też porównywałam te kreski i wpatrywałam się w nie godzinami, ciągle zaglądałam do łazienki czy wciąż tam są. Nie ominął mnie ten element szaleństwa 🤣 ale przynajmniej nie porównywałam rano-wieczór i nie zastanawiałam się czy może więcej wypiłam

Ale fakt zw życie staraczek nas doświadcza, że w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to beta, to mówiłam już chyba 😉 ale trochę mnie wręcz bawiło jak słyszałam że znajome robią pp kilka testów, bo przecież po co, skoro pierwszy pokazał ciążę? A testy gdzie ledwo cień widoczny to po co robić, zamiast spokojnie poczekać... aż i mnie dopadło, 3.5dpt i rozpacz po białym teście, gdzie to przecież nie miało się udać, skoro beta 4.5dpt była 6.18 🫣.
Więc tak, życie weryfikuje...
Odnośnie płci, to fakt że to tym trudniejsze, ja wiem, że w pierwszej ciąży była dziewczynka, kocham moich chłopakow, ale czuję że "czegos" mi brakuje...
Trzecia poroniłam w domu, nie chciałam robić badań, bo bałam się że nie dalabym rady psychicznie... ale właśnie koleżance nie udało się ileś transferów i najbardziej zabolał ten, z którego wie ze byłby syn... sama mówi, że poczuła coś więcej niż w każdym innym nieudanym, a miała ich sporo...
Ja też, zwłaszcza po malej kibicowałam dziewczynom tutaj, a z drugiej strony czułam zazdrość o każda ciążę obok mnie... zwłaszcza zlte z wpadek, te gdzie ktoś wprost mówił że nie planował, "ale wiesz jak to jest... " - no właśnie nie wiem, nigdy nie byłam w takiej totalnie nie planowanej ciąży, mimo że nigdy się nie broniłam przed ciąża, do dzisiaj nigdy nie brałam tabletek, poza tymi co musiałam już w.trakcie procedury... no I kolejny aspekt - zazdroszczę beztroski, jak widzę jak ktoś ot tak wrzuca w internet test z ledwo widoczna kreska i pisze ze "za chwilę będzie nas wiecej", to zazdroszczę, że ktoś nie wie ile się może w każdej chwili wydarzyć... Ja dopóki nje usłyszałam wtedy młodego nie byłam w stanie powiedzieć że mam dziecko, teraz też nie 🫣
Nie pytajcie skąd takie dziwne refleksje akurat teraz, bo sama nie wiem...
clara lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 9.3mm; 7+4 11mm; 9+0 25mm; 10+4 43mm 🥹 [...] 16+4 209g ; 18+6 332g; 24+5 884g; 25+5 1006g
❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Próbowałam coś dopisać od siebie na temat zazdrości i niepłodności, ale to jest puszka Pandory ten temat u mnie

Więc usunęłam tekst i napiszę tylko, że niepłodność zmienia nas na zawsze i zazdrość może zelżeć, ale nie mija. Nigdy nie będziemy na równi z kobietami, które niepłodności nie znają i porównywanie się boli. Trzeba nauczyć się z tym żyć po prostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 14:43
Zielone.Słońce, Aga_92, Sakaaira, Jupiter lubią tę wiadomość
💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak, niedoczynność tarczycy
badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔
starania od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
⤷ IVF
I PROCEDURA
02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,2 ❌
05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN, AH 🍍🍀🤞🏻
6dpt ⏸️ beta 17,6 || 10dpt 207, 12dpt 485, 14dpt 1173 🚀🙏🏻
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Sakaaira, znam to uczucie bardzo dobrze i przykro mi, że było Ci ciężko w to wierzyć 😞 a że nadzieja jest to oczywiste, ja myślę nawet że Ci najgorzej nastawieni to mają jej w środku najwięcej. Że to ten mechanizm obronny, a tak naprawdę marzymy o tym cudzie. Jutro jakikolwiek by ten wynik nie był, dostaniesz go czarno na białym i to Cię uwolni. Będziesz mogła mieć nadzieję albo planować kolejne kroki.
Ja z tym ANA oczywiście odstawiłam szopkę… lekarz powiedział że lepiej żebyśmy odroczyli transfer do czasu konsultacji z dr Jarosz. Problem w tym że termin miałam na 6 sierpnia. Więc już wpadłam w panikę i ta myśl, ze mam odstawić teraz leki mnie dobiła. Ale te wyniki są chyba tak złe że nie miałoby to sensu i wiedziałam o tym. Zapłakana zadzwoniłam na infolinię kliniki i zapytałam czy czasem ktoś nie zwolnił wcześniejszego terminu i o cudzie, zwolnił. Na 9 czerwca. Więc mam jeszcze drobną nadzieję że immunolog na transfer pozwoli, może doda jakiś lek? A wszystko dodatkowe zbadam jak najszybciej jak się będzie dalo. Jakąś iskierka nadziei na ten czerwiec jest, ale jakoś trochę podgasla… ciągle to czekanie 🥲🥲😭 rozumiecie to jak nikt.całościowo 21 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
ANA 3, immunolog ⏳
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
To ja też się dołączę mimo, że napisałyście już wszystko co chciałam powiedzieć... Mimo tego, że mam już swoje szczęście to dalej zazdroszczę tym ciążom "ot tak"...
Sakaaira jeszcze jesteś w grze ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 15:04
clara, Sakaaira, Jupiter lubią tę wiadomość
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
@Szamanka to mamy jedną dobrą rzecz - wcześniejszy termin przed transferem. Mam nadzieję, że ta wizyta przybliży Cię do celu. Powodzenia! Wizyta już za tydzień 😊'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
Letrox, Metformax
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
06.25 - 1 IUI ❌
07.25 - 2 IUI ❌
08.25 - 3 IUI ❌
03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅
IVF
04.26 ❄️❄️❄️❄️