X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie Hania podoba no i ta Liwia tez bardzo fajna.
    Ciri a Ty zwolnienie kiedy bierzesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z koncem roku dopiero bede brala jesli wszystko bedzie ok. do swiat popracuje. chyba ze w pracy beda mi grozic jak do tej pory wyrzuceniem a ze ja mam na umowe zlecenie to w kazdym momencie moga zwolnic.
    Hania spoko choc ze wzgledu na moja babcie nie dalabym tak na imie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 19:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu? Babcia tak ma na imie? Czy babci sie nie podoba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia ma tak na imie a ja jej nie lubie... wredna baba lasa na pieniadze i w ogole...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeh, rodziny sie nie wybiera:-/
    masz prace fizyczna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, przy kompie, dlatego zamierzalam najpierw prawie do porodu pracowac szczegolnie ze mam zleceniowke (ale odprowadzam zus wiec macierzynski, jesli bede zatrudniona do porodu, mi sie nalezy) ale zmienili mi miejsce pracy, mam dwa razy dalej do tego mega duzo chodzenia i na mega zadupiu wiec juz w takiej ciazy duzej bede sie bala az tam jezdzic, zreszta to bedzie zima, slisko wstawac o 5:15 bede musiala i taka tam kicha wiec chyba pojde juz na l4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiadomo,bo jednak z brzuszkiem ciezko sie poruszać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jedna rzecz a druga ze do najblizszego szpitala jakby co jest daleko. nie zebym panikowala ale jak sie przewroce na lodzie czy cos... to juz bedzie kicha... a tam to takie miejsce ze cos czuje ze nie beda dola sypac czy cos...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żeby nie było,ze wywiniesz orła i będziesz leżała tam gdzieś na lodzie:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wlasnie moglo by byc. taki o zarcik od natury, zobaczymy na razie najgorsza rzecz choroba lokomocyjna zostala po 2 tygodniach opanowana i raczej powraca juz nie w takiej intensywnej formie wiec mam nadzieje ze dozyje do konca trymestru a potem drugi najpiekniejszy :D a potem juz zima i zwolnienie i dziecko na swiecie. niby tak dlugo ale z drugiej strony to juz miesiac od testu minal tak szybciutko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obrzygiwalam autobusy do 6 miesiąca ciąży.

• arien Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co nie mam mdłości i odpukać. Ale jakbym tak rzygała ciągle to z moimi stanami lękowymi zamknęłabym się w domu na 4 spusty i nosa nie wyściubiła ze strachu ze się gdzieś pohaftuje.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma wlasnie tez (rodzi pod koniec wrzesnia) rzygala do 5 miesiaca wlacznie, ale zaczelo jej sie od 4 i to z kibla calymi dniami nie wychodzila. Ja mialam takie napady 5 i 6 tydzien ale jak zaczelam brac zestaw witamin zmalalo a teraz jak mnie bierze na mdlosci to jem cukierki imbirowe i na mnie dzialaja, jestem zachwycona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie nic,kompletnie nic nie działało. A wymiotowałam wszędzie. Zawsze mialam worki na smieci w torebce. W sklepach rzygalam,w autobusie,w poczekalni w laboratorium,w poczekalni u ginekologa. Zaczęłam od końcówki 3 miesiąca.

• arien Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara z Ciebie ciri :) a tak swoja drogą to Ty mocno wcześnie zaczęłaś mieć mdłości.

Dziewczyny, które macie juz dzieciątko i spodziewacie sie nastepnego powiedzcie, czy objawy jakos roznia się miedzy ciązami u was? Mialyscie cos czego nie macie teraz albo na odwrót?
    Pytam bo ja w poprzedniej ciązy ktora straciłam bardzo szybko przestalam miec ochotę na cokolwiek do jedzenia i mialam metaliczny posmak w ustach. Teraz tego nie mam. Odrobinke mnie to niepokoi, że może teraz jest cos nie tak choc teoretycznie wiem, że ciąże mogą byc rozne i dawac rozne objawy

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien kazda ciaza jest inna, i dziewczyny juz mowily ze w kazdej zupelnie inaczej reagowaly na produkty miely mdlosci i nie, i wiele innych wiec nie patrz na to jak bylo ostatnio.
    Noo wlasnie wczesnie dlatego bylam przerazona tym jak bedzie pod koniec trymestru ale zmienilam sam kwas foliowy na witaminy dla ciezarnych olimpu i od razu przeszlo. Znaczy nachodza mnie czasem mdlosci ale nie chce sie rzygac (juz w ogole nie rzygam) i cukierkami je zabijam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie! Moje dwie ciąże byly całkowicie inne. Jedyne co je łączyło to wzdęcia od owulacji. To jeden punkt staly. I na tym koniec. W jednej ciąży objawy mialam od 9 tygodnia dopiero.

ciri22 lubi tę wiadomość

• anika Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki. zekar wkazuje ze powinnam dzis dostac @.czekam i czekam.wczoraj robilam test ,byla jedna krecha .dzisiaj w ciagu dniu lekki sluz zabarwiony na rozowo i dalej nic .. :/

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo okres mozesz dostac w nocy albo jutro, taka obsuwa jest w normie a mozesz w ogole nie dostac a test wyjdzie pozytywny pozniej :D

• arien Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że największe mdłości sa koło 10 tygodnia bo wtedy stężenie hcg jest najwysze. ciri, jakie dokładnie to witaminki sa? lekarz Ci zalecił? Fajnie, że tak zadziałały :) A ja się raczę teraz zimnym mlesiem :D

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ