X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Anna i pomogl Ci on? jak dlugo bralas i ile dziennie? jakas roznica w cyklach? czytam wlasnie o obu i mysle ze chyba zainwestuje w inofolic mimo ze jest drozszy ale nie bede kupowac od razu 60 czy wiecej bo niektore dziewczyny zle sie po nim czuja, wezme moze na miesiac i bede brac po 1 dziennie i zobacze? porozmawiam z mezem jeszcze co o tym mysli

Na początku grudnia poszłam do gina z wizytą pod tytułem "na wiosnę chcemy rozpocząć starania" mam pco, heloł, daj mi metforminę. Nie chciał dać metforminy, powiedział, żeby brać inofolic. Na moje pytanie ile dziennie owiedzial,ze jak na ultoce. No i na ulotce jest, ze jedno. Więc od grudnia brałam jeden. Na cykl nie wpłynął u mnie w ogole. W maju u innej lekarki wysępiłam metformine i sama z siebie zwiekszylam dawke inofolicu na 2 saszetki. Juz pierwszy cykl brania metforminy i 2x inofolicu sie skroci z 60 do 40, kolejny byl piekny 32, a w kojenym zaszlam. Nie wiem więc co zadziałało: metformina, 2x inofolic czy polaczenie obu.

M@linka lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • M@linka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do inofolicu, to ja kupiłam 60 saszetek w internetowej aptece gemini za 80zł a teraz widze, że mają inofem60 saszetek za 65zł. Do tego niestety dostawa jakieś 12zł. Ale u mnie w aptece za inofolic musiałabym dać 130zł za 60 saszetek wiec i tak mi się oplaca..

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Klaudia N. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomo poki nie ma @ jest nadzieja, oby wyszla pozytywna beta:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie inofolic też nie wpłynął na cykl...codziennie od dwóch cykli biorę go po 2 saszetki. teraz w dni ovu miałam wiecej niż zwykle śluzu płodnego ale nie wiem czy to ma związek.

Anna ja też mam podejrzenie PCO ale tylko z wyglądu jajników...może mi by ta metformina pomogła... pogadam o tym z moim ginekologiem...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - 20 trzymamy kciuki :) A byliscie z wynikami meza u androloga? Kiedy robił badania? Podobno wiele czynnikow ma wplyw na nasienie, np. moga byc duzo gorsze po braniu antybiotyku albo przy zakazeniu (takim bezobjawowym), które mozna bardzo latwo wyleczyc, wiec warto zrobic pelne badania jeszcze raz, lacznie z wykryciem infekcji.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    U mnie inofolic też nie wpłynął na cykl...codziennie od dwóch cykli biorę go po 2 saszetki. teraz w dni ovu miałam wiecej niż zwykle śluzu płodnego ale nie wiem czy to ma związek.

Anna ja też mam podejrzenie PCO ale tylko z wyglądu jajników...może mi by ta metformina pomogła... pogadam o tym z moim ginekologiem...

Jasne, pytaj - metformina ma swietne efekty u kobiet z PCOS. Z tymze ona wplywa raczej na wlasnie wystapienie owulacji i przy okazji skrocenie cyklu, a Ty pisalas,ze nie masz z tym problemu? Ale rozmawiaj z lekarzem, pytaj, dociekaj, upominaj sie :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna mąż ma wizytę u androloga dopiero 7.09 ... badania robił na początku sierpnia, a we wrześniu przed wizytą będzie powtarzał...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Jasne, pytaj - metformina ma swietne efekty u kobiet z PCOS. Z tymze ona wplywa raczej na wlasnie wystapienie owulacji i przy okazji skrocenie cyklu, a Ty pisalas,ze nie masz z tym problemu? Ale rozmawiaj z lekarzem, pytaj, dociekaj, upominaj sie :)

No właśnie... ovu to raczej miałam przez te wszystkie obserwowane cykle wzorową i same cykle też bez znaczących odchyleń - regularne.Zresztą homrmony pierwszej fazy również. Jeszcze drugiej tylko nie badałam.. Staramy się od września 2014. Na razie z rezultatem dwóch poronień biochemicznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 18:43

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna a Twój M był u andro?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - dociekaj i pytaj, czytaj internet, samookształcenie nigdy nie zaszkodzi, niech lekarze odpowiadaja na Wasze pytania.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho moj G warczy i wali wszystkim cos czuje ze dzis beda ciche dni...

A ja posmarowalam sie kremem lirene przeciw rozstępom i nie jestem zadowolona z niego. caly dzien sie po nim kleje... Dobrze ze go dostalam...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym forum jest powiedzenie ze jak byl seks to jest szansa;). Tez bym poczekala na wszystkie wyniki przed inseminacją.

ciri22, M@linka lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Anna a Twój M był u andro?
    Tak i powiedzial mu, ze spoko, i tak ma duzo chlopakow, obmacał mu też penisa i jadra. Mam nadzieje,ze wrzesniowe wyniki beda lepsze i androlog Was uspokoi albo nakieruje na cos.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mowili w wiadomościach ze od 190 lat nie bylo takiej suszy w Polsce! Tak dlugo tak goraco..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka jestesmy uratowane ;D tak wiem niektore sie teraz obrusza ale dla nas to pewien zastezyk gotowki przy zarobkach malych.

http://kosiniakkamysz.natemat.pl/149303,1000-zl-miesiecznie-na-dziecko

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Tak i powiedzial mu, ze spoko, i tak ma duzo chlopakow, obmacał mu też penisa i jadra. Mam nadzieje,ze wrzesniowe wyniki beda lepsze i androlog Was uspokoi albo nakieruje na cos.

Anna a ile miał chłopaków w ejakulacie? i jaka objętość była nasienia? i ile wypadło chłopaków na 1 ml? Przepraszam,że wypytuje o takie szczegóły (nie odpowiesz-zrozumiem). Szukam danych porównawczych...z kimś kto miał podobnie i zakończyło się sukcesem...

Baronowa - heh nie tylko był seks ale i leżenie po seksie - pilnowałam z zegarkiem w ręku ;)by godzinkę poleżeć (nie zawsze się udawało, bo czasem było mniej leżenia z konieczności). Z tego co dowiadywałam się w necie to zalecają takie działania kobietom po inseminacji. No i chciałam tym leniwcom męża dać więcej czasu na przepływ z szyjki do jajeczka...hmm...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka pisałam wyniki kilka stron temu dla Alicji - bo ja ciagle nie pamietam czy to bylo 11 czy 17 mln na norme 39. I morfologie mial 3, a norma 4.
    Spoko, pytaj o co chcesz, nie ma problemu z odpowieddzią.
    Przeczytaj sobie ten mój wpis kilka stron temu (pisalam szczegolowo o tym co powiedzial lekarz i co bral moj maz)

Ja też w tym cyklu lezalam ;) Nie tak długo, ale wlasnie spokojnie, zeby sobie płyneli, gdzie trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:46

7v8rikgni12rlaff.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okej-dzięki za info zaraz poszukam :)

Znalazłam - Dobranoc Dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 22:12

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    W nagrodę za narastającą betę kupiliśmy sobie wczoraj "Księgę ciąży" Searsów (bardzo mi odpowiada ich podejście do rodzicielstwa), a ja walnęłam sobie suwacze, chociaż pokazuje mi troche mniej niż jest wg ovu. No, ale co tam.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To go zmien :P Ja sie bawilam tak dlugo az mi wyszlo tak jak na usg :D
    A ja dzis pierwszy ciuch ciazowy zamowilam :P

‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ