X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Jeeest :D

312,8 :D:D:D:D

A poniedziałkowe 113,6

Ale zastanawia mnie jedno: poprzednie badanie nazywalo sie Gonadotropina kosmówkowa w surowicy - Total a to B-HCG Gonadotropina kosmówkowa. Kurde, to jakas roznica? Jednostki są te same. ale normy minimalnie różne.
    Bo jest bez total czyli nie ma jakiejs tam odmiany bety-hcg czytalam ostatnio o tym ale dla cieie nie stanowi zadnej roznicy bo przyrost jest ladny :D Zaraz dostaniesz bobasa na pierwszej stronie :D

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Cześć dziewczyny, można się przyłączyć?
    Oczywiscie zapraszamy :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jest bobas;)

Ja dostałam receptę na clo

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - witamy :)

Ciri, dzieki za bobasa :)

Tez mi sie wydaje, ze to nie powinno robić różnicy, ale dla pewnosci zagadam na czacie Medicover do poloznej. Czekam na swoją kolej.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Jej jest bobas;)

Ja dostałam receptę na clo

Clo podobno jest mocno skuteczne właśnie w połączeniu z metforminą, jeśli mnie pamięć nie myli, poczytaj o tym jeszcze.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała, że nazwa badania nie ma znaczenia, czyli nie ma różnicy między betą total a tą drugą.

Czyli przyrosło ślicznie, ponad 100% :D

7v8rikgni12rlaff.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknie przyrosla!

witam nowa kolezanke, powiedz cos o sobie, ile sia starasz itd itp;)

zastanawiam sie czy nie kupic sobie inofemu? inofolic jest drozszy i nie wiem czy lepszy czy nie a moze by mi to pomoglo?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo 300% prawie, na fioletowej masz kalkulator przyrostu bety.

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - kupuj - na penwo nie zaszkodzi, a moze pomoc. Wszedzie pisza,ze sklad ten sam. MI lekarz poleci inofolic i bulilam na drozszy i juz nie chcialam zmieniac, ale tez robilam risercz.

Tak, jest kalkulator? Gdzie?

EDIT: Ok, juz widze, kretynka jestem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 18:03

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle jak Anna, Klaudia kupuj :D

Anna tu masz:
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sobie zobaaczylam Twoj wynik:) tez powyzej srednieej jak moj :)

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że tak będzie do końca ciąży.
    Ciąży. Jestem w ciąży.

ciri22, M@linka lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że tak będzie do końca ciąży.
    Ciąży. Jestem w ciąży.
    Blaahaha masz to samo co ja mialam :P tez tak do siebie mowilam a w sumie nadal mowie, dzis mam dola i ogladam brzuchy ciezarnych w 11 tygodniu i dochodze do wniosku ze moj jest maly...

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna i pomogl Ci on? jak dlugo bralas i ile dziennie? jakas roznica w cyklach? czytam wlasnie o obu i mysle ze chyba zainwestuje w inofolic mimo ze jest drozszy ale nie bede kupowac od razu 60 czy wiecej bo niektore dziewczyny zle sie po nim czuja, wezme moze na miesiac i bede brac po 1 dziennie i zobacze? porozmawiam z mezem jeszcze co o tym mysli

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    Podczytuje Was czasami i bardzo Wszystkim kibicuję.
    Anna - gratulacje Kochana :)
    Jesteś moim w tej chwili pokrzepieniem bo z tego co wcześniej widziałam Twój M miał słabe parametry... mój M też ma słabe "dziadygi" 132mln w ejakulacie z tego 51% martwych czyli 64mln żywych a z tych żywych tylko 8% o prawidłowym parametrze ruchu...czyli ogólnie ok.5mln zdatnych do zapłodnienia...
    Baronowa ja też mam recepte na clo, tylko moje hormony pierwszej fazy cyklu są książkowe i owulka też książkowa...i boje się to brać by się mi nie popsuły wyniki...
    Jestem po dwóch poronieniach biochemicznych w styczniu i teraz w lipcu( w tym jedno niepotwierdzone podejrzenie pozamacicznej-styczeń)
    To clo u mnie to niby przygotowanie do wrześniowej inseminacji ale chyba we wrześniu się wstrzymamy , bo czekam na wyniki drugiego kompletu badań...fosfolipidy, cmv, chlamydii i kupa innych związanych z diagnostyką poronień. Wiec nie wiem czy jest sens żeby robić insemkę a później przeżywać kolejną stratę z powodu jakiejś ukrytej infekcji...
    Toxo i różyczka u mnie ok.
    Obecnie jestem w drugiej fazie cyklu po poronieniu biochemicznym. jestem już po ovu potwierdzonej monitoringiem usg i intensywnych starankach w jej najbliższych okolicach - 1,2x dziennie ;) Biorę luteinę przepisaną na tę okazję przez lekarkę i czekam 10 dni - 20.08 mam zrobić bete jesli negatywna to odstawić lutkę i szykować się do inseminacji...(ale nad nią się zastanawiamy, bo czekamy na wyniki a nasza lekarka taka narwana)...byliśmy na konsultacjach w innej klinice LN i tam doktor powiedział, że dopóki wszystkie badania nie są porobione to insemka jest bez sensu.
    tak wiec czekam na dzień testowania... wiem, że parametry nasienia mogą być zmienne w czasie ale jak myslicie jest jakaś szansa, że się udało?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a Ty chyba sie w innego watku. Chyba z majowego testowania chyba :P

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jestem mamą prawie 10 letniego synka o którego staraliśmy się ok 6 miesięcy...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka ciezko powiedziec:) nie umiemy stwierdzic ze nam sie udalo a co dopiero komus innemu hehe:)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    M@linka a Ty chyba sie w innego watku. Chyba z majowego testowania chyba :P

heh wiesz nie wiem...całkiem możliwe jestem na forum już jakiś czas...i czasem coś gdzieś napiszę ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - wiem... ale rozumiesz jak jest... człowiek szuka potwierdzenia nawet u wróżek i w horoskopach (żart) więc może są osoby co miały podobny przypadek, a to by znaczyło dla mnie, że jak komuś się udało z podobną trudnością to i może nam tym razem się powiedzie ...oczywiście lekarka mówila żeby się nie nastawiać... lecz łatwo powiedzieć, bo głupia nadzieja umiera u mnie tylko i wyłącznie z przyjściem @ a tak cały cykl łudzę się, że może jednak...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ