X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Jeeest :D

312,8 :D:D:D:D

A poniedziałkowe 113,6

Ale zastanawia mnie jedno: poprzednie badanie nazywalo sie Gonadotropina kosmówkowa w surowicy - Total a to B-HCG Gonadotropina kosmówkowa. Kurde, to jakas roznica? Jednostki są te same. ale normy minimalnie różne.
    Bo jest bez total czyli nie ma jakiejs tam odmiany bety-hcg czytalam ostatnio o tym ale dla cieie nie stanowi zadnej roznicy bo przyrost jest ladny :D Zaraz dostaniesz bobasa na pierwszej stronie :D

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Cześć dziewczyny, można się przyłączyć?
    Oczywiscie zapraszamy :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jest bobas;)

Ja dostałam receptę na clo

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - witamy :)

Ciri, dzieki za bobasa :)

Tez mi sie wydaje, ze to nie powinno robić różnicy, ale dla pewnosci zagadam na czacie Medicover do poloznej. Czekam na swoją kolej.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Jej jest bobas;)

Ja dostałam receptę na clo

Clo podobno jest mocno skuteczne właśnie w połączeniu z metforminą, jeśli mnie pamięć nie myli, poczytaj o tym jeszcze.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała, że nazwa badania nie ma znaczenia, czyli nie ma różnicy między betą total a tą drugą.

Czyli przyrosło ślicznie, ponad 100% :D

7v8rikgni12rlaff.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieknie przyrosla!

witam nowa kolezanke, powiedz cos o sobie, ile sia starasz itd itp;)

zastanawiam sie czy nie kupic sobie inofemu? inofolic jest drozszy i nie wiem czy lepszy czy nie a moze by mi to pomoglo?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo 300% prawie, na fioletowej masz kalkulator przyrostu bety.

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - kupuj - na penwo nie zaszkodzi, a moze pomoc. Wszedzie pisza,ze sklad ten sam. MI lekarz poleci inofolic i bulilam na drozszy i juz nie chcialam zmieniac, ale tez robilam risercz.

Tak, jest kalkulator? Gdzie?

EDIT: Ok, juz widze, kretynka jestem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 18:03

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle jak Anna, Klaudia kupuj :D

Anna tu masz:
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sobie zobaaczylam Twoj wynik:) tez powyzej srednieej jak moj :)

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że tak będzie do końca ciąży.
    Ciąży. Jestem w ciąży.

ciri22, M@linka lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że tak będzie do końca ciąży.
    Ciąży. Jestem w ciąży.
    Blaahaha masz to samo co ja mialam :P tez tak do siebie mowilam a w sumie nadal mowie, dzis mam dola i ogladam brzuchy ciezarnych w 11 tygodniu i dochodze do wniosku ze moj jest maly...

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna i pomogl Ci on? jak dlugo bralas i ile dziennie? jakas roznica w cyklach? czytam wlasnie o obu i mysle ze chyba zainwestuje w inofolic mimo ze jest drozszy ale nie bede kupowac od razu 60 czy wiecej bo niektore dziewczyny zle sie po nim czuja, wezme moze na miesiac i bede brac po 1 dziennie i zobacze? porozmawiam z mezem jeszcze co o tym mysli

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    Podczytuje Was czasami i bardzo Wszystkim kibicuję.
    Anna - gratulacje Kochana :)
    Jesteś moim w tej chwili pokrzepieniem bo z tego co wcześniej widziałam Twój M miał słabe parametry... mój M też ma słabe "dziadygi" 132mln w ejakulacie z tego 51% martwych czyli 64mln żywych a z tych żywych tylko 8% o prawidłowym parametrze ruchu...czyli ogólnie ok.5mln zdatnych do zapłodnienia...
    Baronowa ja też mam recepte na clo, tylko moje hormony pierwszej fazy cyklu są książkowe i owulka też książkowa...i boje się to brać by się mi nie popsuły wyniki...
    Jestem po dwóch poronieniach biochemicznych w styczniu i teraz w lipcu( w tym jedno niepotwierdzone podejrzenie pozamacicznej-styczeń)
    To clo u mnie to niby przygotowanie do wrześniowej inseminacji ale chyba we wrześniu się wstrzymamy , bo czekam na wyniki drugiego kompletu badań...fosfolipidy, cmv, chlamydii i kupa innych związanych z diagnostyką poronień. Wiec nie wiem czy jest sens żeby robić insemkę a później przeżywać kolejną stratę z powodu jakiejś ukrytej infekcji...
    Toxo i różyczka u mnie ok.
    Obecnie jestem w drugiej fazie cyklu po poronieniu biochemicznym. jestem już po ovu potwierdzonej monitoringiem usg i intensywnych starankach w jej najbliższych okolicach - 1,2x dziennie ;) Biorę luteinę przepisaną na tę okazję przez lekarkę i czekam 10 dni - 20.08 mam zrobić bete jesli negatywna to odstawić lutkę i szykować się do inseminacji...(ale nad nią się zastanawiamy, bo czekamy na wyniki a nasza lekarka taka narwana)...byliśmy na konsultacjach w innej klinice LN i tam doktor powiedział, że dopóki wszystkie badania nie są porobione to insemka jest bez sensu.
    tak wiec czekam na dzień testowania... wiem, że parametry nasienia mogą być zmienne w czasie ale jak myslicie jest jakaś szansa, że się udało?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a Ty chyba sie w innego watku. Chyba z majowego testowania chyba :P

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jestem mamą prawie 10 letniego synka o którego staraliśmy się ok 6 miesięcy...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka ciezko powiedziec:) nie umiemy stwierdzic ze nam sie udalo a co dopiero komus innemu hehe:)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    M@linka a Ty chyba sie w innego watku. Chyba z majowego testowania chyba :P

heh wiesz nie wiem...całkiem możliwe jestem na forum już jakiś czas...i czasem coś gdzieś napiszę ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - wiem... ale rozumiesz jak jest... człowiek szuka potwierdzenia nawet u wróżek i w horoskopach (żart) więc może są osoby co miały podobny przypadek, a to by znaczyło dla mnie, że jak komuś się udało z podobną trudnością to i może nam tym razem się powiedzie ...oczywiście lekarka mówila żeby się nie nastawiać... lecz łatwo powiedzieć, bo głupia nadzieja umiera u mnie tylko i wyłącznie z przyjściem @ a tak cały cykl łudzę się, że może jednak...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ