Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyu mnie: cewnik do rozszerzania szyjki, potem proba oxy, pozniej przebicie pęcherza plodowego, znow oxy, caly czas skurcze z kregoslupa, po 5,5 godzinach od przebicia pecherza skurcze parte z rozwarciem 4cm, po czym zaczelam krwawic zn macicy resztka wod plodowych z krwia wyplywala, zaczelo spadac tetno malej, szybka decyzja o cesarce.
w sumie sie meczylam od 8 rano, do godziny 20:15 jak zapadla decyzja ze cesarka. O 20:47 mloda byla na swiecie...
decyzja o porodzie wywolywanym spodowane nadcisnieniem ktore dwa tygodnie przed porodem mi skoczylo, a na 4 dni przed nim mialam 180/100 jak tylko mnie ustabilizowali podjeli decyzje ze trzeba wywolac zebym nie miala stanu przed rzucawkowego.
Wtorek cewnik, sroda szansa na naturalne wywolanie porodu, w srode oxy i przez caly dzien rozwarcie poszlo o 3cm... -
Styczniowa27 wrote:To iija przekażę dobra wiadomość 28.02 urodził się Mikołaj SN 3300 g 55 cm 10 pkt poród wywołany i ze względu na kumulacji leków tj oxy, 4 czopki, dwa zastrzyki był bardzo bolesny ale krotki 2.5 h
Styczniowa - Tobie również gratuluję trzeciego muszkieteraStyczniowa27 lubi tę wiadomość
-
U mnie wszystko dobrze Dziękuję.
Czekam z niecierpliwością na połówkowe 4 kwietnia, bo inaczej nie mam szans dowiedzieć się, kto to moje brzuchate lokum wynajmuje W 12 tyg padło hasło, że na 70% córeczka, ale, że mam się nie przyzywczajać, bo to jeszcze bardzo wcześnie na określanie płci. Po świętach mam nadzieję już się ujawni na 100%.
Przekazuję Wam mnóstwo pozytywnej, pachnącej już wiosną energii Trzymam za Was cały czas kciuki i podglądam, co tam słychać.
A z okazji dzisiejszego święta, życzę Wam kobitki wszystkiego najpiękniejszego! Niech się spełnia i rozkwita :**
-
Dziewczyny cieszę się bardzo z dobrych wieści od was:) Ja wczoraj miałam 3 IUI na cyklu naturalnym, jeśli trzecia się nie uda to czwarta i piąta będzie na stymulowanym...mam nadzieję że na IUI się skończy, bo in vitro jest dla mnie po pierwsze drogie a po drugie...takie sztuczne co mi niezbyt odpowiada, ale jeśli będę musiała to spróbuje wszystkiego.
AnnaKliwijska lubi tę wiadomość
-
mkl to za pare dni testowanko bedzie u Ciebie? rzymam mocno kciuki. u mnie wczoraj dzis lub pojutrze owu mam nadzieje ze marzec bedzie dla nas łaskawy:)
-
przeklejam z pamietnika bo duzo pisania. pozdrowienia dziewczynki;)
CHUJ WIELKI JAK SZELKI.
Postaram się opisać wszystko tak jak było. Wchodzę do pani doktor, mówię że staramy się 18 miesięcy (dodałam 2) no i na dzień dobry pyta o różne choroby i prosi o pokazanie wyników, oczywiście omówienie długości cykli itd.
Bierze wziernik bada, szyjka ok, potem maca, pyta czy boli, trochę boli, bierze na usg, sprawdza raz drugi i oto jest.
Moja macica wygląda albo tak jak u góry albo tak jak na dole
848ed69307c1.jpg
czyli albo jest tam przegroda którą trzeba usunąć, albo jest dwurożna. I o ile przy dwurożności nie ma problemów z zajściem (tylko z porodem-pośladkowy lub CC) o tyle przegroda uniemożliwia zajście i trzeba ją usunąć w zabiegu laparo i histeroskopii na który dostałam skierowanie i mam się jak najszybciej zapisać.
ecc0665fcb1b.jpg
W międzyczasie mam zrobić wymazy, chlamydia, cytologia i ureaplazmoza(nie wiem jak to sie nazywa dokladnie). urea coś tam, może być powodem dla którego moje endometrium 4 dpo wynosi tylko 5 mm oraz jeżeli ten wirus jest moze mieć to wpływ na upłynnienie nasienia, jeżeli któryś z partnerów ma wirus to drugi też. Wyniki mam wysłać na maila, przy okazji zrobić też amh, jeżeli się okaże że ten wirus czy bakteria jest, dostaniemy antybiotyk na 10 dni i będzie po sprawie.
Następny krok to powtórzenie badań męża. I tu dowiedziałam się, że wyniki poza aglutynacja upłynnieniem i lepkością są naprawdę super, a selen wit E i wit C nie mają wpływu na te parametry ale flegamina ma i uwaga trzeba ją podawać cały czas nie tylko przed owu. I tak oto po 3 tygodniach brania flega mąż powtarza badania podstawowe i robi posiew. Jak będzie ok to czekamy na histero i laparo. Jeżeli po zabiegu będzie ok to trzeba męża wysłać do urologa. Miałam nadzieję, że jednak nie będzie mi potrzebny zabieg, szczególnie, że wypadnie mi gdzieś między komuniami i weselami. Będę musiała go zrobić może na początku lipca, żeby chociaż pracy tyle nie tracić bo niestety nie pracuję nie zarabiam a tydzień odpoczynku będzie mi na pewno potrzebny.
Więc mam plan na następne 5 miesięcy. Wiem już, że w tym roku nie zostanę mamą, ale czuję, że pani doktor nam pomoże i w przyszłym roku zostaniemy rodzicami. Tak przy okazji, wizyta kosztowała 160 zł, spędziłam tam 30 minut, pani doktor wszystko mi wytłumaczyła i pierwszy raz czułam się naprawdę wysłuchana przez lekarza, jest naprawdę wspaniała i wszystkim babeczkom z okolic katowic tychów itp polecam dr Biernat.
Po wyjściu z gabinetu rozpłakałam się, bo okazuje się, że zawsze pod górkę, i już nawet nie ze smutku płakałam, tylko ze złości, że tyle razy miałam robione usg i nikt tego nie zauważył! a na początku starań byłam u lekarza, być może do tej pory byłabym mamą...
No i tak, soplica pigwowa się chłodzi i wieczorem zaleje smuta.AnnaKliwijska lubi tę wiadomość
-
No wiem ze bedzie. Wiem co mam robić i to jest ważne ale gdyby ten konowal zajal sie mna w styczniu zeszlego roku jak powinien to moze juz bym byla w ciazy i to na finiszu...
-
AnnaKliwijska wrote:Odkopałam wątek z ciekawości, co tam u Was. Nadal trzymam za Was dziewczyny kciuki!
Ciri, ogromne gratulecje.
Ja od dzisiaj oficjalnie mam ciążę donoszoną, no i teraz spoojnie czekam sobie na porod. Wszystko u mnie gra i buczy.
powodzeenia:-) pochwal sie jak juz bedzie dzidzius -
heja:) jestem po IV inseminacji...i potem...potem niestety in vitro, najgorsze jest to że bez refundacji... podobno nawet leki nie będą refundowane które normalnie kosztują 3tyś...ech zbankrutuje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:49
-
Mkl modlę sie zeby w koncu teraz sie udalo!
To jest straszne ile to wszystko kosztuje
My mamy przerwe leczymy ureaplazme potem mam powtorzyx badania i cytologie vo wyszla nieprawidlowa. Jak ktos chce wiecej wiedzieć to zapraszam do.pamiętnika