X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik-Walczymy dalej ...
Odpowiedz

Październik-Walczymy dalej ...

Oceń ten wątek:
  • Niebieska28 Znajoma

Wysłany: 16 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co chwile latam do toalety, bo mam wrazenie jakby okres szedl

• Niebieska28 Znajoma

Wysłany: 16 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie to musi wygladac, bo mamy chlopaczka co nam robi elektryke w sklepie. A testy juz 2 czekaja w samochodzie.

• ManiaZ Znajoma

Wysłany: 16 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak też w tym miesiącu wielka nadzieja bo kłuło mnie w jajniku, miałam lekkie mdłości a piersi to urosły tak ze za duży dotąd stanik był OK i d..pa ;( Zastanawiam się nawet czy to nie było jakieś wczesne poronienie bo nie mialam typowej @ tylko przez chwilę wielkie krwawienie a potem to już tylko plamienie z resztek tego co nie poszło podczas tego krwawienia. Czy możliwe jest, że winny jest duphaston? Biorę 2 tabletki od 15 do 24 dc ale to wychodzi mniej wiecej tak ze od odstawienia tabletek do okresu mija jeszcze 4-5 dni. Możliwe ze np. bylam w ciazy ale taki nagly spadek progesteronu wywolal poronienie? Moze powinnam brac go dopoki nie przyjdzie @? tylko czy przy ciaglym duphastonie wystapi @?

• Cloudy Debiutantka

Wysłany: 16 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Właśnie rozpoczął się mój 3 cykl starań. Pierwszy po odstawieniu tabletek anty z dużym luzem "na czuja" i cykl wydłużył się do 34 dnia, więc pojawiła się nadzieja i lekka fiksacja, że może jestem wyjątkową szczęściarą i się udało. Drugi - owulacja mierzona na pomocą testów i w tym czasie codzienne starania. Cykl 30 dniowy. Bez skutku. Teraz kończę okres i zastanawiam się czy stawiać na regularny seks co np. 2 dni, czy mierzyć temperaturę, obserwować śluz, używać testów? Czy nie jest zbyt wcześnie na ewentualne monitorowanie cyklu u gina? Mam skończone 35 lat i każdy miesiąc dłuży mi się niemiłosiernie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:13

Semi lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super :D Nie ma nas tu dużo, a co i raz sypią się II kreski, może to szczęśliwy wątek <3

U mnie oczywiście zawirowania... Przestaję totalnie rozumieć jak to wszystko działa :) Pisałam wcześniej, że tydzień pod rząd wychodziły mi pozytywne testy owulacyjne, a owulacji (według mnie nie było). Wybrałam się wczoraj do lekarza, zauważył że w lewej zatoce jest płyn, więc prawdopodobnie pęcherzyk pękł 1-2 dni temu, po czym najeżdża na prawy jajnik, a tam duży pęcherzyk, który powinien pęknąć lada dzień... Zawsze myślałam, że to niemożliwe.

Czekam teraz na rozwój sytuacji i liczę, że pęcherzyk pęknie.

Dla ciekawskich moje testy:

https://zapodaj.net/94e2a93a20c98.jpg.html

Semi, parenka lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Semi Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed wizytą u lekarza nie moglam wytrzymać i zatestowalam raz jeszcze dla pewnosci

https://m.fotosik.pl/zdjecie/ee0e5c04dd8ee579
    Dzisiaj zauważyłam, ze przy lekkim wysilku na papierze zostaly brazowe uplawy, malutko ale jednak strach jest duzy.

A Tobie Nuch, z calego serduszka gratuluje i mocno trzymam kciuki.

3jgxskjob40af5tx.png
  • Semi Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, super :D Nie ma nas tu dużo, a co i raz sypią się II kreski, może to szczęśliwy wątek <3

U mnie oczywiście zawirowania... Przestaję totalnie rozumieć jak to wszystko działa :) Pisałam wcześniej, że tydzień pod rząd wychodziły mi pozytywne testy owulacyjne, a owulacji (według mnie nie było). Wybrałam się wczoraj do lekarza, zauważył że w lewej zatoce jest płyn, więc prawdopodobnie pęcherzyk pękł 1-2 dni temu, po czym najeżdża na prawy jajnik, a tam duży pęcherzyk, który powinien pęknąć lada dzień... Zawsze myślałam, że to niemożliwe.

Badz dobrej mysli, mocno trzymam kciuki :)

3jgxskjob40af5tx.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska skąd Ty masz tyle cierpliwości? Ja mam 11 dpo i nie wytrzymuje :P choć postaram się nie robić przed terminem @ a może i poczekam do poniedziałku jeśli się nie pojawi, tak jak dziewczyny mówią.
    Witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia, oby to był szczęśliwy wątek dla Was jak mówi Nikodemka :)
    Ja dziś mam migrene i nic mi się nie chce, przez to myślę że jednak nici w tym cyklu, bo w poprzednich ciazach, los był łaskawy i od zajscia x miesiąc nie miałam migren. Tym bardziej powinnam poczekać do terminu @.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • zaprogramowana Ekspertka

Wysłany: 16 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaZ wrote:
    Hej dziewczyny jak też w tym miesiącu wielka nadzieja bo kłuło mnie w jajniku, miałam lekkie mdłości a piersi to urosły tak ze za duży dotąd stanik był OK i d..pa ;( Zastanawiam się nawet czy to nie było jakieś wczesne poronienie bo nie mialam typowej @ tylko przez chwilę wielkie krwawienie a potem to już tylko plamienie z resztek tego co nie poszło podczas tego krwawienia. Czy możliwe jest, że winny jest duphaston? Biorę 2 tabletki od 15 do 24 dc ale to wychodzi mniej wiecej tak ze od odstawienia tabletek do okresu mija jeszcze 4-5 dni. Możliwe ze np. bylam w ciazy ale taki nagly spadek progesteronu wywolal poronienie? Moze powinnam brac go dopoki nie przyjdzie @? tylko czy przy ciaglym duphastonie wystapi @?

ManiaZ Ja ma zalecony Duphaston do dnia spodziewanej miesiączki nie wiem skąd te 10 dni i odstawienie, ja mam bardzo niski progesteron więc gdybym odstawiła w II fazie cyklu to mogłabym to co by było poronić samoistnie. Ginekolog mówił żeby brać do spodziewanej miesiączki potem Beta HCG i odstawienie jeśli test wyjdzie negatywny i wtedy nadchodzi @. Mi w tym miesiącu a był to mój pierwszy cykl stymulowany się nie udało ale duphaston brałam non stop aż do testu potem odstawiłam i po 2 dniach dostałam okres.

02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
    11.2014 - Nasz synek :)
    10.2015 - Starania o drugie dziecko
    12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
    Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
    >>>Lukas Graham - Love Someone <<<
  • Niebieska28 Znajoma

Wysłany: 16 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Tez tak mam! Ale ja latam z nadzieja, ze moze zobacze plamienie implantacyjne ;)
    Nuch czyzby to dobry znak z niebios? Mozecie sie ze mnie na maksa smiac teraz, ale kilka dni temu zanim zaskoczylam ze @ nie przychodzi, przysnily mi sie dwa brazowe male ludziki, ktore powiedzialy ze pomoga mi zajsc w ciaze.

Semi, Arashe lubią tę wiadomość

• Semi Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska28 wrote:
    Nuch czyzby to dobry znak z niebios? Mozecie sie ze mnie na maksa smiac teraz, ale kilka dni temu zanim zaskoczylam ze @ nie przychodzi, przysnily mi sie dwa brazowe male ludziki, ktore powiedzialy ze pomoga mi zajsc w ciaze.

Apropo zanim wyszly mi 2 kreski, snilo mi sie ze z synem poszlam do lekarza weszlam do pokoju gdzie byly noworodki murzynów i synek bardzo chcial je przytulac

3jgxskjob40af5tx.png
  • Semi Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pracy, kolezanka ktora ma biurko obok mnie mowi, ze czuje ode mnie mleko ( jeszcze nic nie wiedzą)a mleka nie pijam :D sa, dziwne zbiegi okolicznosci, jezeli ktos w to wierzy :D

Arashe lubi tę wiadomość

3jgxskjob40af5tx.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Semi wrote:
    A w pracy, kolezanka ktora ma biurko obok mnie mowi, ze czuje ode mnie mleko ( jeszcze nic nie wiedzą)a mleka nie pijam :D sa, dziwne zbiegi okolicznosci, jezeli ktos w to wierzy :D
    Do mnie też w pracy, jak powiemm np. Że dziś mi z rąk wszystko leci to od razu : może jesteś w ciąży? Tylko niestety większy żal będzie jeśli nie będę :P

Semi lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • Semi Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w drugą stronę, ja uwielbiam swoją pracę i boje sie, ze przyjdzie czas zeby nauczyc sie chwilowo bez pracy :)

3jgxskjob40af5tx.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię swoją, ale w mojej to w ogóle w ciąży się pracować nie da, bo ze środkami niebezpiecznymi i teratogrnnymi.

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • Semi Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to współczuję, u mnie jedynie co nabiegam sie po pietrach nie raz :)

3jgxskjob40af5tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pracy sami chłopi :D nie wyczują nawet jak zmienisz kolor włosów z czarnego na blond i odwrotnie :D tak z nimi jest.

ja dziś zamówiłam sobie 4 testy Pink na Allegro, bo taniej. Będą czekać poniedziałku :D

Arashe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:

Super jest z tą Twoją owulką! Nie może być nieudana! :) czekamy na dobrą wiadomość.

A odnośnie wątku masz rację! Nigdy nie pamiętam tak dużo II, jak w październikowych wątkach. CUD! <3

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety :) 29,27 :D

Nuch, aeiouy, parenka, Arashe lubią tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ