Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik-Walczymy dalej ...
Odpowiedz

Październik-Walczymy dalej ...

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ovu się przewinęła, dlatego wciąż test negatywny?

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Dziś dzień @ ale nic się nie dzieje, test negatywny, temp zaczęła lekko spadać.

Bardzo bym chciała albo w jedną, albo w drugą stronę, poprzedni mój cykl miał 42 dni! Był to pierwszy cykl po #.

Widzę, że tu radości i smutki równocześnie. Czytając Was właśnie sobie uświadomiłam, że boję się pozytywnego testu, bo boję się kolejnej ewentualnej tragedii...

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Niebieska28 Znajoma

Wysłany: 16 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie po tygodniu to juz chyba powinnno pokazac? Ja czekam z 2 do niedzieli, ale raczej spisuje to na straty, gdyz przy ostatniej wizycie gin mi powiedzial, ze raczej mam zaburzenia hormonalne.

• Dziubasek Debiutantka

Wysłany: 16 października 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie mogła się przesunąć. Aczkolwiek ja zawsze czuje kiedy mam owulacje i w tym cyklu też czułam. I zawsze potem @ przychodziła niemalże jak w zegarku.
    No cóż staram się nie nastawiac na nic. Jutro rano robię test i zobaczymy choć bardzo bym chciała zobaczyc w końcu te 2 kreski. :)

parenka lubi tę wiadomość

Dziubasek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubasek wrote:
    Teoretycznie mogła się przesunąć. Aczkolwiek ja zawsze czuje kiedy mam owulacje i w tym cyklu też czułam. I zawsze potem @ przychodziła niemalże jak w zegarku.
    No cóż staram się nie nastawiac na nic. Jutro rano robię test i zobaczymy choć bardzo bym chciała zobaczyc w końcu te 2 kreski. :)
    Czekamy, daj nam znać ❤️❤️

• Dziubasek Debiutantka

Wysłany: 16 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie napisze rano :) Dziękuję za wsparcie :) Trzymam kciuki za wszystkie starając się :)

Dziubasek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska28 wrote:
    No wlasnie po tygodniu to juz chyba powinnno pokazac? Ja czekam z 2 do niedzieli, ale raczej spisuje to na straty, gdyz przy ostatniej wizycie gin mi powiedzial, ze raczej mam zaburzenia hormonalne.
    myśle że powinno pokazać, ale z testami jest rożnie - najlepiej bete robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska28 wrote:
    a czemu powiedział tak? Robiliście badania? Jeżeli tak i były zle, to najpierw trzeba unormować hormony, a pozniej sie starać. Wiem ze chcesz szybciej, ale to jest niebezpieczne. Koleżanka miała delikatny problem z tarczyca - o 0.01 przewyższało normę i nie mogła zajść póki nie naprawiła wszystko

• Niebieska28 Znajoma

Wysłany: 16 października 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo przy badaniu stwierdzil, ze mam powiekszona sluzowke macicy jak na ten dzien cyklu i albo jestem w ciazy albo mam zaburzenia hormonalne. Jedyne badanie jakie mialam to tsh z wynikiem 1.94, wiec idealnie. Musze od czegos zaczac, myslalam od razu z grubej rury isc do Olsztyna do kliniki nieplodnosci na badania. Moj tez sie badal i wszystko ma jak najbardziej w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska28 wrote:
    Bo przy badaniu stwierdzil, ze mam powiekszona sluzowke macicy jak na ten dzien cyklu i albo jestem w ciazy albo mam zaburzenia hormonalne. Jedyne badanie jakie mialam to tsh z wynikiem 1.94, wiec idealnie. Musze od czegos zaczac, myslalam od razu z grubej rury isc do Olsztyna do kliniki nieplodnosci na badania. Moj tez sie badal i wszystko ma jak najbardziej w normie.
    Można iść do kliniki, wiesz czasem wystarczy że zdobią procedurę drożności jajowodów i już kobieta zachodzi w ciąże. A czasem inseminacja i po 3 miesiącach jesteś :) u mnie koleżanka ma bliźnięta właśnie po ostatniej.
    Jak z tarczyca msz w porządku, to radzę sie nie przejmować hormonami :) oczywiście można powtórzyć badanie zawsze.

• Arashe Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już drugi dzień mam migrene i przez te testowanie nie biorę tabletek na migrene, dlatego chcąc się zmotywować i przetrwać chciałem zrobić dziś test. Wyszedł negatywny, obawiam się, że mecze się z tą migrena na marne. Dziś 12 dpo

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja dziś 13 dpo i z rana test negatywny. A wczoraj wieczorem zauwazyłam brazowy śluz + mam bóle jak na @ - czyli @ sie zbliża. Szkoda, smutno mi bardzo, bo myślałam, że może się nam uda... :(

Wszystkim zafasolkowanym gratuluje serdecznie - prosze nas tu wszystkie staraczki pozarażać!!! :)

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy podzielam rozczarowanie, też już raczej na nic nie liczę. Znowu będzie się dłużyl czas do kolejnego testowania

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • Niebieska28 Znajoma

Wysłany: 17 października 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane ja jeszcze raz testuje jutro rano, ale pogodzilam sie, ze raczej nic z tego :( tylko okresu nadal nie ma...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:13

• endlann Znajoma

Wysłany: 17 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Was to w jakikolwiek pocieszy, ale u mnie w okolicach @ pojawiło się brunatne plamienie. Tylko różnica w tym wszystkim jest taka, że już parę dni przed @ test był pozytywny.

Życzę wszystkim oczekującym na testowanie pozytywnych wiadomości, a jeśli się nie udało tym razem, to niech @ przychodzi jak najszybciej, aby zaczynać nowy cykl.

Nie wiem czy pisałam, ale ja juz po wizycie u ginekologa. Dostałam leki na podtrzymanie i mam się oszczędzać. Teraz wizyta 29.10, aczkolwiek po poronieniu, to człowiek nawet nie umie się cieszyć z faktu, ze się udało...

aeiouy lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endlann -ktòry to tydzien? :) Bedzie dobrze, zobaczysz!

U mnie w koncu temperatura ruszyla w gore, przez caly miesiac nie bylo skoku, a podobno jeden pecherzyk juz pekl. Mam nadzieje, ze owulacja byla wczoraj... Meczy mnie strasznie te domyslanie sie :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny!

ja dziś mam 10 dpo i od wczorajszego wieczoru czuję takie delikatne kłucie w jajnikach. Najczęściej w prawym. W sutkach podobnie, ale nie kłucie, tylko coś ciągnącego.
    Nie jestem w stanie przypomnieć sobie, czy kiedyś tak miałam. Na pewno nie w ostatnich cyklach. Ale mam jednak przeczucie, że to na okres :(((

Któraś tak miała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endlann wrote:
    Nie wiem czy Was to w jakikolwiek pocieszy, ale u mnie w okolicach @ pojawiło się brunatne plamienie. Tylko różnica w tym wszystkim jest taka, że już parę dni przed @ test był pozytywny.

Życzę wszystkim oczekującym na testowanie pozytywnych wiadomości, a jeśli się nie udało tym razem, to niech @ przychodzi jak najszybciej, aby zaczynać nowy cykl.

Nie wiem czy pisałam, ale ja juz po wizycie u ginekologa. Dostałam leki na podtrzymanie i mam się oszczędzać. Teraz wizyta 29.10, aczkolwiek po poronieniu, to człowiek nawet nie umie się cieszyć z faktu, ze się udało...
    Mniej stresu, więcej odpoczynku i pozytywnych myśli :) dzidzia to czuje :D zrób coś fajnego dla siebie, poczytaj książkę. Będzie dobrze :*

• Arashe Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Tez w tym tygodniu strasznie sie mecze z migrenami, myslalam ze to moze wlasnie jakis dziwny objaw, bo dawno nie mialam. Ale dzisaij brzuch juz boli jak na @ tylko temperatura wysoka 37.0.
    U mnie migreny to norma, co tydzień lub dwa. Na szczęście chyba zaczyna przechodzić, już nie boli jak rano to nie muszę się zastanawiać czy brac tryptany, bo przecież w ciąży nie można. Pół cyklu biorę, a drugie pół trzeba uważać.
    Kiedy testujesz, pisałaś wcześniej że dziś lub jutro o ile dobrze pamiętam?
    Parenka ja Ci nie pomogę, bo od porodu nie mam żadnych dolegliwości przed @, jedynie wypryski w 2 fazie cyklu, ale te miałam także jak udało się zajść w lutym. Co do piersi to kompletnie martwe, bezobjawowe xD

parenka, aeiouy lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    pglyfv7.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ