Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik-Walczymy dalej ...
Odpowiedz

Październik-Walczymy dalej ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:13

• Arashe Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuję, że wczoraj zrobiłam ;) mogłam żyć w słodkiej niepewności ;)

parenka lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Cześć

Ja dziś 11 dpo, nie wytrzymałam, zrobiłam Pink 25 i mam biel :/ wiec zostaje mi czekać na @

A może jednak za wcześnie ten test i dlatego nic nie pokazuje ? Może trzeba za kilka dni zrobić jeszcze jeden :)

Ja na razie nie testuje, chociaż mnie kusi, ale jednak mam przeczucia że tym razem się nie udało...

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    A może jednak za wcześnie ten test i dlatego nic nie pokazuje ? Może trzeba za kilka dni zrobić jeszcze jeden :)

Ja na razie nie testuje, chociaż mnie kusi, ale jednak mam przeczucia że tym razem się nie udało...
    Sama Ci radziłam czekać i nie wytrzymałam :D
    Wczoraj się naczytałam, że większość w 11 dpo mieli cień cienia, wiec nie wytrzymałam :( jak okresu nie będzie to jeszcze zatestuję, ale słabo wierzę.

Trzymam kciuki za Twoje testy :)

Arashe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Też mam 30.10 :)
    Gratuluje!
    Powtarzałaś bete po 48 godZ zeby sprawdzić pdzyrost?

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • AdaZ91 Znajoma

Wysłany: 18 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Wczoraj się naczytałam, że większość w 11 dpo mieli cień cienia, wiec nie wytrzymałam :( jak okresu nie będzie to jeszcze zatestuję, ale słabo wierzę.

Bądźcie dobrej myśli, u mnie 11dpo też nic nie było, dopiero 16dpo blada kreska, póki@ nie ma trzeba wierzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:41

parenka, Nuch lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaZ91 wrote:
    Bądźcie dobrej myśli, u mnie 11dpo też nic nie było, dopiero 16dpo blada kreska, póki@ nie ma trzeba wierzyć :)
    dzięki za wsparcie! Całusy :)

AdaZ91 lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaZ91 wrote:

U mnie akurat tez 11dpo :D no i niestety test bielusienki... Ale tak jak mowisz, moze jeszcze za wczesnie :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AdaZ91 Znajoma

Wysłany: 18 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie akurat tez 11dpo :D no i niestety test bielusienki... Ale tak jak mowisz, moze jeszcze za wczesnie :)
    Wiem jak ciężko jest wytrzymać żeby nie zatestować, ja od 10dpo robiłam test co dzień rano i tylko się nimi podłamywałam bo ani śladu, jak w dniu @ wyszedł negatywny to już mówię: nie robię, czekam.. Po 2 dniach @ nadal brak a test baaaardzo bladziuśki ale się udało! :)

Nuch, Arashe, aeiouy lubią tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:

Ja właśnie tak samo, a już 12 to w ogóle, jeszcze mąż mnie namówił i tak wyszło. Ale brzuch mnie od dziś pobolewa. Czekam na @ i nowy start.
    Ada dajesz nadzieję, ale ja raczej nie naleze to takich szcześciar :D mam nadzieję, że wszystko będzie u Ciebie dobrze :)

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Ja właśnie tak samo, a już 12 to w ogóle, jeszcze mąż mnie namówił i tak wyszło. Ale brzuch mnie od dziś pobolewa. Czekam na @ i nowy start.
    Ada dajesz nadzieję, ale ja raczej nie naleze to takich szcześciar :D mam nadzieję, że wszystko będzie u Ciebie dobrze :)
    mam nadzieję, że jak się nie udało - to okres nie zmusi na siebie czekać. bo w zeszłym miesiącu mi się zatrzymał 2 dni (nigdy tak nie miałam), ale wróciłam z wakacji, więc może dlatego. a już myślałam, że to jest to :D

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:

Dziękuje za kciuki :) w sumie to już mam objawy tak jak na @ - zawsze boli mnie pierś kilka dni przed @ i właśnie ten ból się już pojawił. Także chyba nawet jak dla mnie nie ma sensu testować.

Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny ! :)

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • ManiaZ Znajoma

Wysłany: 18 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaprogramowana wrote:
    ManiaZ Ja ma zalecony Duphaston do dnia spodziewanej miesiączki nie wiem skąd te 10 dni i odstawienie, ja mam bardzo niski progesteron więc gdybym odstawiła w II fazie cyklu to mogłabym to co by było poronić samoistnie. Ginekolog mówił żeby brać do spodziewanej miesiączki potem Beta HCG i odstawienie jeśli test wyjdzie negatywny i wtedy nadchodzi @. Mi w tym miesiącu a był to mój pierwszy cykl stymulowany się nie udało ale duphaston brałam non stop aż do testu potem odstawiłam i po 2 dniach dostałam okres.
    poniewaz w moim przypadku chodzilo bardziej o wyrownanie cyklu ktory z miesiaca na miesiac robil sie dluzszy (w ciagu 6 miesiecy z 27 na 33 dni). Efekt podtrzymywania ciazy jest jakby pobocznym efektem.

• Arashe Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    mam nadzieję, że jak się nie udało - to okres nie zmusi na siebie czekać. bo w zeszłym miesiącu mi się zatrzymał 2 dni (nigdy tak nie miałam), ale wróciłam z wakacji, więc może dlatego. a już myślałam, że to jest to :D
    Ja już mam śluz podbarwiony krwią, a brzuch raczej dane znaku że to będzie dziś, więc jeśli tak to nawet szybciej niż zakładałam :P

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • itsme Znajoma

Wysłany: 18 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) mogę dołączyć?
    Staram się o dziecko już ponad rok. Jedną ciążę straciłam i od ponad pół roku bezskutecznie staramy się o kolejną ciążę. U mnie dziś 6dpo, objawów zero :/
    W poniedziałek idę na betę wiec sytuacja będzie jasna, ale się niecierpliwię.

• Arashe Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej itsme :) witamy w gronie staraczek :) może dołączysz do szczęśliwych pań z października ;) tego Ci życzę.
    Ja dopiero 1 cykl oficjalnie z mężem się staramy po poronieniu, a nieoficjalnie 2 :D, niebawem zacznie się trzeci. Po polrocznej przerwie po lyzeczkowaniu.

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • itsme Znajoma

Wysłany: 18 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytam, ze pazdziernik szczesliwy :)
    Arashe a ja trzymam kciuki zeby to bylo plamienie implantacyjne :)

Arashe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:14

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ