Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Chesterka1124 wrote:A Ty powtarzałaś betę? Widzę, że dużo się stresujesz. Spokojnie na luzie, niech rośnie okruszek ❤️🤞
Nie robiłam w ogóle bety, i nie będę robić bo tu w Niemczech za dużo zachodu o betę. W następnym tygodniu pójdę do lekarza, żebym jak najszybciej dostała zaświadczenie o ciąży bo złamałam rękę i będę na chorobowym 4-5tygodni i boję się żebym wypowiedzenia nie dostała (tak, w Niemczech będąc nawet na chorobowym mogą Cię zwolnić) -
Hej
Chesterko, powodzenia w nowym cyklu 🥰
Alutka - totalnie rozumiem, że po takim śnie zrobiłaś test, ja bym na pewno zrobiła tak samo ale na szczęście wszystko jest dobrze, powodzenia w uzyskaniu zaświadczenia o 🤰.
Życzę wszystkim dobrego dnia i dużo zdrówka w tym infekcyjnym okresie 🥴🍁🍂
Mnie wczoraj coś jakby próbowało rozłożyć, ale na szczęście dziś już nie ma po tym śladu. A to dobrze, bo niestety dziś pracuję.
A poza tym już odliczam do poniedziałkowego monitoringu 🤗👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Mam takiego suchara z rana 😅 „przez” Smerfetkę i Smerfelinkę, że mamy smerfastyczny październik 🤪🤪💙
Ja już po owulacji. Szybka piłka w tym miesiącu. Mieliśmy się w ogóle nie starać (liczyłam na badania w tym cyklu) a tu bach, wizyta jak pęcherzyk miał 20 mm, szybka decyzja o zastrzyku i seks tylko przez trzy dni. I to w dniu zastrzyku, dzień po i dzisiaj rano.
I zastrzyk inny tym razem, pielęgniarka mi robiła, nie Ovitrelle a Zivafert. On jest z tego co czytałam z naturalnym hcg, uzyskiwanym z moczu 😱 a Ovitrelle jest z tego, co rozumiem, z syntetycznym.
Moje nadzieje ogólnie na naturalny sukces wygasły, więc raczej się na nic nie nastawiam, ale taka ciekawostka z tym zastrzykiem 😉
Udanego weekendu!
Edit:
Olcia, pewnie Ci umknęło w tym naszym szaleńczym pisaniu, że możesz mnie na 19.10 wpisać 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 10:38
Olcia1987, Misiula, Chesterka1124, Olinek7, xSmerfetkax, PsiaMama93, Smerfelinka lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:Mam takiego suchara z rana 😅 „przez” Smerfetkę i Smerfelinkę, że mamy smerfastyczny październik 🤪🤪💙
Ja już po owulacji. Szybka piłka w tym miesiącu. Mieliśmy się w ogóle nie starać (liczyłam na badania w tym cyklu) a tu bach, wizyta jak pęcherzyk miał 20 mm, szybka decyzja o zastrzyku i seks tylko przez trzy dni. I to w dniu zastrzyku, dzień po i dzisiaj rano.
I zastrzyk inny tym razem, pielęgniarka mi robiła, nie Ovitrelle a Zivafert. On jest z tego co czytałam z naturalnym hcg, uzyskiwanym z moczu 😱 a Ovitrelle jest z tego, co rozumiem, z syntetycznym.
Moje nadzieje ogólnie na naturalny sukces wygasły, więc raczej się na nic nie nastawiam, ale taka ciekawostka z tym zastrzykiem 😉
Udanego weekendu!
Edit:
Olcia, pewnie Ci umknęło w tym naszym szaleńczym pisaniu, że możesz mnie na 19.10 wpisać 😉
O proszę, szalejesz 🤪 już wpisuje, przepraszam, nie nadążam z czytaniem z tą gorączką i zapaleniem pluc 😢
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Insane wrote:Mam takiego suchara z rana 😅 „przez” Smerfetkę i Smerfelinkę, że mamy smerfastyczny październik 🤪🤪💙
Udanego weekendu!
Edit:
Olcia, pewnie Ci umknęło w tym naszym szaleńczym pisaniu, że możesz mnie na 19.10 wpisać 😉
No u Ciebie już ładnie temperatura poszła do góry tak więc owulka była na bank 😊
Ja miałam zastrzyk w środę późnym wieczorem a temperatura dalej niska.. może jutro w końcu odbije?
Wczoraj popołudniu miałam mega mocne bóle jajnika ,właśnie tego owulacyjnego i szczyt śluzu ,było go na prawdę skoro więc może owulacja była właśnie wczoraj.
W poniedziałek idę na kontrolne USG zobaczyć czy na pewno pękł i chcę żeby dała mi skierowanie na progesteron.
Ze względu ,że to mój pierwszy cykl z zastrzykiem to jak to wygląda z testowaniem ? Kiedy najlepiej zacząć testować ? Potrzebuje porady od bardziej doświadczonych 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 10:52
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Misiula wrote:No u Ciebie już ładnie temperatura poszła do góry tak więc owulka była na bank 😊
Ja miałam zastrzyk w środę późnym wieczorem a temperatura dalej niska.. może jutro w końcu odbije?
Wczoraj popołudniu miałam mega mocne bóle jajnika ,właśnie tego owulacyjnego i szczyt śluzu ,było go na prawdę skoro więc może owulacja była właśnie wczoraj.
W poniedziałek idę na kontrolne USG zobaczyć czy na pewno pękł i chcę żeby dała mi skierowanie na progesteron.
Ze względu ,że to mój pierwszy cykl z zastrzykiem to jak to wygląda z testowaniem ? Kiedy najlepiej zacząć testować ? Potrzebuje porady od bardziej doświadczonych 😁
To jutro już Ci powinna mocniej skoczyć, chociaż mi się czasami po owulacji kilka dni temperatura rozkręcała… a progesteron później i tak był bardzo dobry, więc nie wiem, czy to o czymś świadczy czy nie.
Mi cień potrafił wychodzić i 12 dni po zastrzyku. Tym razem planuję zatestowlać dopiero 15-16 dni po zastrzyku. Bo mam już dość i zaczęłam dbać o swoją głowę. Jak będzie negatywny, to negatywny i koniec z doszukiwaniem się jakichś cieni i wmawiania sobie ciąży.
Ale dziewczyny robią różnie. Jak masz dużo testów to sobie możesz i wcześniej zacząć testować, żeby widzieć jak znika druga kreska od zastrzyku i czy się ponownie nie wybarwia na ciążę. Podświadomie czuję, że mogło Ci się udać 😉 mój pierwszy taki cykl był szczęśliwy i często, jak czytam fora, to dziewczynom się udaje. Jak nie w pierwszym, to w pierwszych trzech powiedzmy.
Trzymam kciuki bardzo mocno! 💚🤞🍀 Dawaj znać, jak się czujesz!Vergeet lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:To jutro już Ci powinna mocniej skoczyć, chociaż mi się czasami po owulacji kilka dni temperatura rozkręcała… a progesteron później i tak był bardzo dobry, więc nie wiem, czy to o czymś świadczy czy nie.
Mi cień potrafił wychodzić i 12 dni po zastrzyku. Tym razem planuję zatestowlać dopiero 15-16 dni po zastrzyku. Bo mam już dość i zaczęłam dbać o swoją głowę. Jak będzie negatywny, to negatywny i koniec z doszukiwaniem się jakichś cieni i wmawiania sobie ciąży.
Ale dziewczyny robią różnie. Jak masz dużo testów to sobie możesz i wcześniej zacząć testować, żeby widzieć jak znika druga kreska od zastrzyku i czy się ponownie nie wybarwia na ciążę. Podświadomie czuję, że mogło Ci się udać 😉 mój pierwszy taki cykl był szczęśliwy i często, jak czytam fora, to dziewczynom się udaje. Jak nie w pierwszym, to w pierwszych trzech powiedzmy.
Trzymam kciuki bardzo mocno! 💚🤞🍀 Dawaj znać, jak się czujesz!
Misiula lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
Alutka128 wrote:Nie robiłam w ogóle bety, i nie będę robić bo tu w Niemczech za dużo zachodu o betę. W następnym tygodniu pójdę do lekarza, żebym jak najszybciej dostała zaświadczenie o ciąży bo złamałam rękę i będę na chorobowym 4-5tygodni i boję się żebym wypowiedzenia nie dostała (tak, w Niemczech będąc nawet na chorobowym mogą Cię zwolnić)
-
Insane wrote:To jutro już Ci powinna mocniej skoczyć, chociaż mi się czasami po owulacji kilka dni temperatura rozkręcała… a progesteron później i tak był bardzo dobry, więc nie wiem, czy to o czymś świadczy czy nie.
Trzymam kciuki bardzo mocno! 💚🤞🍀 Dawaj znać, jak się czujesz!
Mi też temperatura potrafi skoczyć 2 lub nawet 3 dni po owulacji tak więc jeszcze jakoś się tym nie martwię, progesteron też miałam dobry więc czekam na skok cierpliwie.
Testów kilka mam w zapasie ale posłucham się bardziej doświadczonych i postaram się wytrwać jak najdłużej 😁
Zapobiegawczo umówiłam się już na wizytę do kliniki w terminie okresu bo gdyby jednak się nie udało to od kolejnego cyklu mam dodatkowo włączyć stymulację Lametta a ta stymulację zaczyna się chyba na samym początku cyklu więc wolę być zabezpieczona.👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Udanego weekendu!
Edit:
Olcia, pewnie Ci umknęło w tym naszym szaleńczym pisaniu, że możesz mnie na 19.10 wpisać 😉🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Alutka_97 wrote:Cześć, jest to mój pierwszy komentarz na forum. Przeglądam to forum od pierwszego cyklu starań i jakoś nie sądziłam, że nie uda się za pierwszym razem... dlatego dolaczylam do Was i mam nadzieję, że zarazę się Waszymi pozytywnymi testami Ja będę testować 11 października i mam nadzieję na pozytyw, chociaż jest on nieprawdopodny... ginekolog 30 września mówiła, żeby się nie nastawiać, a ja i tak głupia liczę na maly cud...
Alutka_97 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Mnie chyba rozkłada na dobre…😓 i zastanawiam się, czy na kilka dni przed potencjalna inseminacja mogę brać normalnie leki gdyby mnie rozłożyło konkret?🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Cześć dziewczyny! dużo się tu dzieje, trudno wszystko nadrobić, ale za każdą z Was trzymam kciuki. My już wiemy, że naturalnie nie mamy szans na ciążę, teraz robimy badania genetyczne i będziemy szukać jakichkolwiek plemników do in vitro. Jesteśmy już po pierwszych wizytach, kolejne przed nami. Trudno jest przestawić głowę na taki scenariusz, ale nie możemy zmienić już faktu i diagnozy azoospermii. Teraz musimy trzymać kciuki za badania genetyczne i za to żeby jakieś plemniczki udało się pozyskać.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Alutka_97 wrote:Cześć, jest to mój pierwszy komentarz na forum. Przeglądam to forum od pierwszego cyklu starań i jakoś nie sądziłam, że nie uda się za pierwszym razem... dlatego dolaczylam do Was i mam nadzieję, że zarazę się Waszymi pozytywnymi testami Ja będę testować 11 października i mam nadzieję na pozytyw, chociaż jest on nieprawdopodny... ginekolog 30 września mówiła, żeby się nie nastawiać, a ja i tak głupia liczę na maly cud...
Każda ma różne podejście Jedne dziewczyny nastawiają się negatywnie żeby później miały mile zaskoczenie a inne startują już z myślą o powodzeniu😉 każde podejście jest dobre..słyszałam że pozytywne nastawienie bardzo pomaga😉 ja do każdej iui podchodziłam z negatywnym nastawieniem i się nie udawało teraz do inv podeszłam bardzo obojętnie..co ma być to będzie i chyba się udalo😉 tylko odkąd beta wyszła pozytywna schizuje się i coraz więcej czytam o poronieniach i cp.. niepotrzebnie ale głowa swoje robi
Powodzonka!🍀Alutka_97 lubi tę wiadomość
Starania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
Insane, jakoś mam bardzo dobre przeczucia odnośnie Ciebie po tym co napisałaś. Nie planowaliście w tym cyklu się starać, a tu proszę piękna owulka. No to czekamy, może ten 'ostatni rzut na taśmę' przed diagnostyką i planowanym podejściem do IVF będzie właśnie tym szczęśliwym. ❤
Bardzo Ci tego życzę.
Wyobraźnia - super, że działacie! Trzymam kciuki, że znajdzie się wystarczająca ilość zdrowych plemników i spełnicie swoje marzenie 🤗
Nowa, nie wypowiem się totalnie odnośnie brania leków przed IUI, mogę Cię tylko przytulić. 😔
Ja mam dziś już tylko plamienia i od jutra przystępujemy z moim Mężyskiem do działania. ❤❤Wyobraźnia87, Insane, DaruniaKa, Olcia1987 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Olcia, dużo zdrówka! ❤️
Nowa, Tobie również! I w odpowiedzi na Twoje pytanie myślę, że się lepiej przed inseminacją porządnie wyleczyć, niż żeby się ciągnęło. Bierz normalnie leki, jakie na Ciebie działają. Teraz nie jesteś w ciąży i nie musisz się ograniczać tylko do paracetamolu. Wylecz się i czuj się dobrze! ❤️
Misiula, tak, stymulację się zaczyna najczęściej 3-7 albo 2-6 dc. Ale jeszcze trwa ten i życzę Wam sukcesu! 🤞🍀
Wyobraźnia, spadło to na Was jaj grom z jasnego nieba… współczuję. Ale dobrze, że to wyszło teraz, a nie powiedzmy za rok… Oby udało się pozyskać plemniki do in vitro! Trzymam kciuki! 💚🤞🍀
Kałamarnica, powodzenia w nowym cyklu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 13:07
Nowa2024, Wyobraźnia87, Olcia1987 lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Tyle tutaj dzisiaj wiadomości, że napiszę ogólnie trzymam bardzo kciuki za Was wszystkie dziewczyny! 🤞🤞🤞
Trzymajcie się ciepło i miłej soboty 😍😍😍 u nas jeszcze dzisiaj impreza rodzinna a ja zakatarzona 😱 może mnie jakiś drink rozgrzeje 😁🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Tyle tutaj dzisiaj wiadomości, że napiszę ogólnie trzymam bardzo kciuki za Was wszystkie dziewczyny! 🤞🤞🤞
Trzymajcie się ciepło i miłej soboty 😍😍😍 u nas jeszcze dzisiaj impreza rodzinna a ja zakatarzona 😱 może mnie jakiś drink rozgrzeje 😁Nowa2024 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
kałamarnica 11 wrote:Insane, jakoś mam bardzo dobre przeczucia odnośnie Ciebie po tym co napisałaś. Nie planowaliście w tym cyklu się starać, a tu proszę piękna owulka. No to czekamy, może ten 'ostatni rzut na taśmę' przed diagnostyką i planowanym podejściem do IVF będzie właśnie tym szczęśliwym. ❤
Bardzo Ci tego życzę.
Wyobraźnia - super, że działacie! Trzymam kciuki, że znajdzie się wystarczająca ilość zdrowych plemników i spełnicie swoje marzenie 🤗
Nowa, nie wypowiem się totalnie odnośnie brania leków przed IUI, mogę Cię tylko przytulić. 😔
Ja mam dziś już tylko plamienia i od jutra przystępujemy z moim Mężyskiem do działania. ❤❤Insane lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb