Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 5 października, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów miesiączki mam całkowicie bezbolesne.

Tylko ten ból taki raz na jakiś czas a potem zakwasy po tym xd

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Jak brałam anty to miesiączka też bez bólu, ale odkąd odstawiłam to konkretnie czuje. Ostatni miałam półtorej doby i taki ból że nawet przeciwbólowe nie dały rady. Rozmawiałam z ginekolog I to nie jest dobre...

• M93 Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam we wtorek urodziny, powiedziałam wszystkim, ze po tym wszystkim nie jestem w humorze na jakieś imprezki i odwiedziny i nie chce nikogo widzieć 🙃
    Co na to moja teściowa?? To ona przyjedzie jutro bez zapowiedzi żeby zrobić niespodziankę! Pochwaliła się tym pomysłem mojej mamie, mama jej powiedziała, że to słaby pomysł a ta swoje dalej…
    Na dodatek mąż jutro jedzie na mecz, więc będę z córką sama i ta mi się zwali na chate i będzie kazała siebie obsługiwać 🤡 super, o niczym innym nie marzyłam 🤡

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    No dobra ale aż taki ból że zgina i przez chwilę masz paraliż? Do wytrzymania ale jednak jak złapie to aż muszę jęknąć z bólu..
    Dokładnie taki ból. I wtedy kiedy jest taki najsilniejszy test owulacyjny wychodzi mi pozytywny.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Mam we wtorek urodziny, powiedziałam wszystkim, ze po tym wszystkim nie jestem w humorze na jakieś imprezki i odwiedziny i nie chce nikogo widzieć 🙃
    Co na to moja teściowa?? To ona przyjedzie jutro bez zapowiedzi żeby zrobić niespodziankę! Pochwaliła się tym pomysłem mojej mamie, mama jej powiedziała, że to słaby pomysł a ta swoje dalej…
    Na dodatek mąż jutro jedzie na mecz, więc będę z córką sama i ta mi się zwali na chate i będzie kazała siebie obsługiwać 🤡 super, o niczym innym nie marzyłam 🤡
    Skąd ja to znam... my mamy grupę rodzinna od jakiegoś czasu. W rodzinie mojego męża to urodziny w poniedziałek to kawa, przypada w środę to kawa. Ma 4 rodzienstwa więc ludzi robi się opór. Więc jak się zbliża okaja pisze na grupie: zapraszamy na kawę w sobotę. Koniec i kropka. Szybko się nauczyli 🤣

• Insane Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

O masakra… nie czaję takich ludzi bez wyczucia… Jasno bym jej postawiła granicę… Albo jak wiesz o której ma przyjść, to bym po prostu wyszła z domu wcześniej 😉

40 tc 💔
  • Malgo49 Debiutantka

Wysłany: 5 października, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Też mam miesiączki bezbolesne. Owulacja to taki ból jak wyrostek 😅 czasami jakbym miała zemdleć. Ból promieniuje aż do pachwiny 😬

👩 30
    👱‍♂️ 42

2017 13tc💔😇
    2018 puste 💔

Starania 06.2024 🥰
  • Malgo49 Debiutantka

Wysłany: 5 października, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela77 wrote:
    Skąd ja to znam... my mamy grupę rodzinna od jakiegoś czasu. W rodzinie mojego męża to urodziny w poniedziałek to kawa, przypada w środę to kawa. Ma 4 rodzienstwa więc ludzi robi się opór. Więc jak się zbliża okaja pisze na grupie: zapraszamy na kawę w sobotę. Koniec i kropka. Szybko się nauczyli 🤣

Przechytrzyłaś wszystkich. 😂 Gratuluję i zazdroszczę pozytywnego podejścia do sytuacji bez wyjścia.

@M93 Bardzo mi przykro... Nietaktowne zachowanie, bez poszanowania granic człowieka. Może warto postawić się i wyznaczyć granice jak wspomniała Insane?

Daniela77, Insane lubią tę wiadomość

👩 30
    👱‍♂️ 42

2017 13tc💔😇
    2018 puste 💔

Starania 06.2024 🥰
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 5 października, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Dokładnie taki ból. I wtedy kiedy jest taki najsilniejszy test owulacyjny wychodzi mi pozytywny.
    Czyli owulacja następuje po 24/48h od tego bólu? Bo ja wczoraj ten ból miałam i nie wiem czy dziś działać xd bo dopiero do domu wróciliśmy

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 5 października, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo49 wrote:
    Też mam miesiączki bezbolesne. Owulacja to taki ból jak wyrostek 😅 czasami jakbym miała zemdleć. Ból promieniuje aż do pachwiny 😬
    O właśnie tak trochę to wygląda.

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Czyli owulacja następuje po 24/48h od tego bólu? Bo ja wczoraj ten ból miałam i nie wiem czy dziś działać xd bo dopiero do domu wróciliśmy
    Mniej więcej. Mnie ten ból trzyma tak cały dzień, więc też ciężko dokładnie oszacować. Natomiast te 24-48 h to też jest taki przedział mniej więcej . Więc nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie. Dobrze jest więc działać od razu ;)

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 5 października, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

Słabo w kit…mogła zapytać w tej sytuacji czy masz ochotę na jakiekolwiek odwiedziny…moi teście też są tacy że co okazja to oni i tak przyjadą nawet jak nie obchodzimy danej okazji…tyle, że jak np leżałam w szpitalu w CP to zapytali czy w tej sytuacji mogą przyjechać mnie odwiedzić. Zgodziłam się wtedy tylko żeby teść przyjechał bo z nim mam super kontakt i nie potrafiłam mu odmówić. Myślę że „zwykle” odwiedziny to zupełnie co innego niż taka „niespodzianka” po takiej trudnej sytuacji…tym bardziej jak twoja mama wspomniała jej że to słaby pomysł to już mogłaby odpuścić. Okazji na odwiedziny będzie jeszcze sporo a tobie zdecydowanie należy się teraz święty spokój

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 6 października, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie zwykle nie mam owulacji ale ostatnio po zastrzyku to płakałam z bólu i nie byłam wstanie się wyprostować. Dziś mnie pobolewa prawa strona ale zważywszy że w poniedziałek pęcherzyk mial12cm i nie wzięłam zastrzyku to wątpię żeby to było to.
    co do testów owulacyjny h tu porównanie testu z allegro horizon i easy home.
    44669b1e1cd63.jpghttps://zapodaj.net/plik-WgD2Rlykg2

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 6 października, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Oj Olcia ja też chora. Choróbsko po tygodniu wróciło. Chyba się nie doleczylam, a potem zmarzłam na weselu i znów ledwo żyję. Drugi antybiotyk już biorę… nawet węchu nie mam. Mieliśmy zaplanowany weekend i szkoda było nam odmawiać więc przyjechaliśmy do rodziny. Byliśmy dziś w zoo i wszyscy że śmierdzi tam gdzie małpy itp a ja nic nie czułam xd

To przynajmniej jeden plus 🤣
    A tak poważnie to uważaj na siebie ❤️
    Ja chodziłam do pracy „bo tylko przeziębienie” i teraz z żal płuc czuje się jak 💩

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 6 października, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

O masakra współczuję 😥 nienawidzę takich niespodziewanych nieoczekiwanych wizyt

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 października, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Ja ogolnie zwykle nie mam owulacji ale ostatnio po zastrzyku to płakałam z bólu i nie byłam wstanie się wyprostować. Dziś mnie pobolewa prawa strona ale zważywszy że w poniedziałek pęcherzyk mial12cm i nie wzięłam zastrzyku to wątpię żeby to było to.
    co do testów owulacyjny h tu porównanie testu z allegro horizon i easy home.
    44669b1e1cd63.jpghttps://zapodaj.net/plik-WgD2Rlykg2
    Ja na horizonach pół roku testowałam. One się wybarwiają tylko chwilę przed owulacją, ja je robiłam rano i wieczorem i tylko w jednym cyklu nie złapałam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 09:41

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 6 października, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ja na horizonach pół roku testowałam. One się wybarwiają tylko chwilę przed owulacją, ja je robiłam rano i wieczorem i tylko w jednym cyklu nie złapałam 😅

Ja zawsze horienami potwierdziłam owulacje, ciężej się wybarwiają, ale przez to nie wychodzą pozytywne przez kilka dni. I też zazwyczaj testowałam 2 razy dziennie 😊

M93, DaruniaKa, Misiula lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 6 października, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    To przynajmniej jeden plus 🤣
    A tak poważnie to uważaj na siebie ❤️
    Ja chodziłam do pracy „bo tylko przeziębienie” i teraz z żal płuc czuje się jak 💩

Mnie właśnie rozkłada totalnie, a też nie chciałabym pójść na l4… mam nadzieję że to mi tylko nie skopie zbliżającej się owulacji za parę dni 😔😱

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 6 października, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja zawsze horienami potwierdziłam owulacje, ciężej się wybarwiają, ale przez to nie wychodzą pozytywne przez kilka dni. I też zazwyczaj testowałam 2 razy dziennie 😊
    Ja też tylko ich używam /i owulka się potwierdza z temperaturą 😊

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 października, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam dużo zdrówka chorującym i przeziębionym, wracajcie do sił dziewczyny 😘 mnie też cos już bierze. 3 dzień @, po punkcji dostałam o tydzień wcześniej małpy i jest ona zupełnie inna od poprzednich, dużo żywej krwi . Podejrzewam, że to sprawka olbrzymich ilości hormonów. Dzisiaj zaczynam stymulacje letrozolem pod transfer, 15.10 pierwszy monitoring. Tyle z nowinek u mnie. Wyobraźnia - przytulam Cię najmocniej jak potrafię i wiem, że specjaliści od ivf potrafią zdziałać czasem cuda. Pamiętam u nas załamanie po wynikach morfologii plemników 2% wiem, że to nie to samo .. ale mieliśmy same czarne scenariusze, mój mąż bardzo siebie obwiniał. Zróbcie wszystko, na co macie wpływ, resztę oddajcie specjalistom. Wierzę, że znajdzie się dzielny żołnierz, który przytuli się do Twojej komoreczki.

Insane, Malgo49, Nowa2024, Olcia1987, Vergeet, Wyobraźnia87, M93, Smerfelinka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ