Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Testy owulacyjne były przez kilka dni jasne, dzisiaj zaczęły ciemnieć. Chyba juz owulacja przyjdzie szybciej po tym wszystkim niż mi aplikacja wyliczyła i dobrze, mógłby być już okres 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 17:29
Nowa2024, Smerfelinka, Misiula, Insane, Olcia1987, Minia000, Aksandra, Chesterka1124, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
M93 wrote:Testy owulacyjne były przez kilka dni jasne, dzisiaj zaczęły ciemnieć. Chyba juz owulacja przyjdzie szybciej po tym wszystkim niż mi aplikacja wyliczyła i dobrze, mógłby być już okres 🤭
Szybkiego nowego cyklu! 🤞M93, Minia000 lubią tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
BuBu90 wrote:Nie porównuj się do innych ! Ja to robiłam i o mało nie przekupilam tego załamaniem nerwowym ! Ja w 16 dpo czyli 2 dzień spóźnienia okresu miałam betę 126 .. i też się porównywałam, że ta beta u innych w tym dniu po owulacji była znacznie wyższa i na pewno nic z tego. Sama się krzywdziłam, zamiast dziękować Bogu za cud to się pastwiłam wynikami bety... A teraz ten maluch rośnie i ma się doskonale! Nigdy nie porównuj się do innych bo ciąża to nie matematyka i ciąża ciąży nie równa. Dopóki nie masz czarno na białym to nie skreślaj
Za to moja była wyższa w tym samym momencie cyklu i ciaza się nie utrzymała. To nie jest zasada - tak jak dziewczyny piszą. liczy się przyrost a nie wartość.Vergeet lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, przyznaję Wam rację jak tak teraz to przeanalizowałam.
Poczekam do piątku, zrobię betę powtórkę i wszystko będzie jasne.Nowa2024, Ilona.., Olcia1987, Minia000, Misiula, M93, Insane, kasssia, xmadziax, xSmerfetkax, Aksandra, Chesterka1124, Vergeet lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, przyznaję Wam rację jak tak teraz to przeanalizowałam.
Poczekam do piątku, zrobię betę powtórkę i wszystko będzie jasne.magdalena321, Insane lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, przyznaję Wam rację jak tak teraz to przeanalizowałam.
Poczekam do piątku, zrobię betę powtórkę i wszystko będzie jasne.
I bardzo dobrze 💪🏼 liczy się przyrost a nie ile jest teraz, równie dobrze mogło by jutro być już więcej, zobacz w piątek i pewnie będzie więcej ❤️🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼
magdalena321, Insane lubią tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Poczekam do piątku, zrobię betę powtórkę i wszystko będzie jasne.
super! to czekamy razem na piątek, ja mam usg i chyba jeszcze raz zrobie betę,magdalena321 lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:super! to czekamy razem na piątek, ja mam usg i chyba jeszcze raz zrobie betę,
Trzymam za Was mocno kciuki 🤞
Ja się nie odzywałam cały dzień, nie miałam kiedy. Ta adaptacja w żłobku fajnie idzie, jutro szczytowy dzień, oby już było tylko lepiej. Synek dzisiaj był taki niby obecny a jednak gdzieś daleko myślami. Do tego doszły u niego lęki nocne. To jest dramat, taki płacz histeryczny, że płaczemy razem z nim.
Nie wiem czy w tym cyklu coś poszalejemy z mężem. Musimy to jakoś przetrwać.kasssia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wiem że jestem walnięta.. ale zrobiłam znowu rano test 🙄
I kreska ciemniejsza niż wczoraj. Nawet szybciej się pokazuje na teście niż poprzednie. Czy ja mam zwidy?
Chciałabym żeby Wasze kciuki przyniosły mi szczęście 🍀🥺
Ten po lewej z wczoraj, ten po prawej z dziś
https://ibb.co/Pc5hDLW
kknn, Olcia1987, Darrika, SolAngelica lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny ja wiem że jestem walnięta.. ale zrobiłam znowu rano test 🙄
I kreska ciemniejsza niż wczoraj. Nawet szybciej się pokazuje na teście niż poprzednie. Czy ja mam zwidy?
Chciałabym żeby Wasze kciuki przyniosły mi szczęście 🍀🥺
Ten po lewej z wczoraj, ten po prawej z dziś
https://ibb.co/Pc5hDLW
No jesteś w ciąży, nie da się ukryć 🤪
Bądź dobrej myśli 🍀kałamarnica 11, magdalena321, Misiula lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Magdaleno 321 nie oceniam, bo nie wiem jak bym sama się zachowywała w przypadku dwóch kresek na teście, pewnie też bym wariowała
Piękne kreski!
Wysyłam pozytywne myślenie i życzę dużo spokoju w tym początkowym etapie ❤
Już wczoraj nie odpisałam Wam, bo padłam na łeb dosłownie. Przeprowadzka to niezłe cardio
U mnie dopiero 10d.c. ale mnie rano podkusiło i zrobiłam test owulacyjny i oczywiście pusta buźka na wyniku (no kto by się spodziewał ), ale taki ze mnie narwaniec, nic nie poradzę.
Życzę dobrego dnia i czekam na same dobre wieści! 🍀👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Chesterka1124 wrote:W Twoim przypadku nie ma co robić bety 😜jak masz w piątek usg to już będzie wszystko ładnie widać. W tym momencie liczy się usg.
Ja się nie odzywałam cały dzień, nie miałam kiedy. Ta adaptacja w żłobku fajnie idzie, jutro szczytowy dzień, oby już było tylko lepiej. Synek dzisiaj był taki niby obecny a jednak gdzieś daleko myślami. Do tego doszły u niego lęki nocne. To jest dramat, taki płacz histeryczny, że płaczemy razem z nim.
Nie wiem czy w tym cyklu coś poszalejemy z mężem. Musimy to jakoś przetrwać.
Oh masakra, współczuję Ci bardzo 😪 stres dla wszystkich na początku, ale wierzę że później będzie dobrze ❤️
Pamiętam, że miałam prawie zawał jak usłyszałam że dzieci w no ida do placówki od 16 tyg 😱 a do szkoły od 4rż a potem zrozumiałam, że właśnie dzięki temu nie ma tego przeskoku, dla nich to jest łatwiejsze … gorzej z rodzicami 🫣
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
kałamarnica 11 wrote:Magdaleno 321 nie oceniam, bo nie wiem jak bym sama się zachowywała w przypadku dwóch kresek na teście, pewnie też bym wariowała
Piękne kreski!
Wysyłam pozytywne myślenie i życzę dużo spokoju w tym początkowym etapie ❤
Już wczoraj nie odpisałam Wam, bo padłam na łeb dosłownie. Przeprowadzka to niezłe cardio
U mnie dopiero 10d.c. ale mnie rano podkusiło i zrobiłam test owulacyjny i oczywiście pusta buźka na wyniku (no kto by się spodziewał ), ale taki ze mnie narwaniec, nic nie poradzę.
Życzę dobrego dnia i czekam na same dobre wieści! 🍀
Ty też lubisz sportowe testowanie 😂 ja mogłabym iść na olimpiadę testerów 😂😂 a jak kupiłam paczkę 50 to już hulaj dusza 🫣🫣
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Cześć dziewczyny, dziś 11dc owulacyjny nadal pusta buźka 😉🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Olcia - hahaha zdecydowanie jestem z teamu maniakalnych testerek staram się, ale wychodzi jak zwykle.
Nowa - ok. Ale dziś czekamy na Twój monitoring, zgadza się?Olcia1987 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
kałamarnica 11 wrote:Olcia - hahaha zdecydowanie jestem z teamu maniakalnych testerek staram się, ale wychodzi jak zwykle.
Nowa - ok. Ale dziś czekamy na Twój monitoring, zgadza się?🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Chesterka1124 wrote:W Twoim przypadku nie ma co robić bety 😜jak masz w piątek usg to już będzie wszystko ładnie widać. W tym momencie liczy się usg.
Przeżywała w nocy to co się działo w placówce.
Bez dwóch zdań to duży skok dla takiego malucha, ale ile dzięki temu zyska to się nie będziesz mogła nadziwić 😅
Ten pierwszy rok to był straszny, ale poukładacie sobie to wszyscy w głowie i będzie o wiele leżej 🙈
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Cześć dziewczyny, ja wpadłam zameldować małpiszona. 36 dc, owulka była późno bo w 21dc, przesunięta pewnie przez ten wakacyjny wyjazd i zmianę klimatu, mimo lewego jajnika fiasko. Także rozpoczynam 8 cs. Tyle dobrego, że chociaż fazę lutealna mam książkowa bo 14 dni, jak co cykl z resztą.
Dużo miałam nadzieji, bo lewy jajnik, chociaż córkę mam z lewego, ale krótkiego bardzo cyklu, więc może jeszcze wszystko przed nami, skoro ten był taki długi.
Tulę Was wszystkie które jeszcze dwóch kresek nie ujrzały, wszystko przed nami, w końcu musi się udać 🫂🫂🫂🤞🤞🤞 i gratuluję dziewczynom, które ujrzały kreseczki j życzę nudnych i spokojnych ciąż, bez stresu i natłoku myśli 😁❤️
Na drugim wątku ponad 70 dziewczyn jest, więc mam sporo roboty, żeby być tam na bieżąco i prowadzić wątek, ale staram się tu chociaż co jakiś czas do Was zaglądać i trzymać mocno kciuki🤞 wierzę, że w końcu spotkamy się po fioletowej stronie mocy 😁Nowa2024, Olcia1987, kałamarnica 11, Chesterka1124, Aksandra lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ja jestem na podobnym etapie, tyle, że przedszkole, wiec wiem przez co przechodzisz. U nas 2 pierwsze tyg były super, a teraz coś sie jej przestawiło i prawie za każdym razem płacze jak ją zostawiam
Ta beta to wiem, że to nadgorliwość, ale troche nawet jestem ciekawa jaki teraz będzie przyrost. no i mam jeszcze cień obawy, bo wygrzebałam wyniki z pierwszej ciąży i było 20.01 -> 738 i 28.01 -> 17028, więc w tydzień był mega przyrost w tydzień.
Poza tym, ta dr z enel medu, z którą miałam wczoraj teleporadę dała mi skierowanie m.in. na betę (bo chyba nie zarejestrowała, że ja juz ją 4x robiłam) i wiem, że w tamtym lab mają inne zakresy i nie chce się stresować (przy poronieniu miałam niepotrzebnie cień nadziei, że niższy wynik to była kwestia innych zakresów), wole mieć porównanie z tego samego labu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 10:16