Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiula wrote:Czyżby doktor Wrona ?😅
Obczaiłam aż w Google 🤣 dobrze, że siedziałam bo bym zemdlała 😁 fakt przystojny 😍🤣Misiula, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Dziewczyny pomocy jestem załamana
Zadzwoniłam wczoraj do kliniki poinformować że zrobiłam bete I jest pozytywna I tylko dla własnej informacji chciałam się dowiedzieć czy te wszystkie leki brać dalej tak jak mam przepisane.( nie codziennie mam transfer nie wiem jak to wszystko wygląda, jestem świeża w temacie) Właśnie przed chwilą zadzwonił do mnie lekarz bardzo chamsko gadając że go to nie interesuje jaka mam bete, ze miałam dzwonić z informacją 7 października teraz on mi nie będzie udzielał żadnej porady powiedział jasno że mam brać leki tak jak przepisane do tego 7 darł się wręcz na mnie że miałam nie robić testu wcześniej niż w poniedzialek i nie będzie teraz że mną rozmawiał bo nie ma to sensu. Ja to wiem ale dobrze same wiecie że nie da się wytrzymać do tego konkretnego terminu tymbarfIej że sledze forum i dziewczyny robiły już 5 dni po transferze i testy I bety i uważam że nie jest w tym nic złego bo każda ma ta świadomość że w każdym momencie może ta beta spaść...tylko to jak mnie potraktował..Jestem w szoku siedzę i ryczę bo zrozumiałam tak jak jakbym nie miała szansy ..że to wszystko się skończy.. tak wiem że tak może być ale mógł powiedzieć..dobrze zrobiła Pani bete ale proszę zadzwonić 7go bo jeszcze się wszystko może wydarzyć.. nie wiem co mam myśleć czy to.ze mną jest coś nie tak? Dlaczego mnie tak potraktował.. straciłam już nadzieję na wszystko nie chce mi się tam jechać, widzieć go..mogłam tam nie dzwonić.. rozsypało mnie to na kawalkiStarania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
PsiaMama93 wrote:Dziewczyny pomocy jestem załamana
Zadzwoniłam wczoraj do kliniki poinformować że zrobiłam bete I jest pozytywna I tylko dla własnej informacji chciałam się dowiedzieć czy te wszystkie leki brać dalej tak jak mam przepisane.( nie codziennie mam transfer nie wiem jak to wszystko wygląda, jestem świeża w temacie) Właśnie przed chwilą zadzwonił do mnie lekarz bardzo chamsko gadając że go to nie interesuje jaka mam bete, ze miałam dzwonić z informacją 7 października teraz on mi nie będzie udzielał żadnej porady powiedział jasno że mam brać leki tak jak przepisane do tego 7 darł się wręcz na mnie że miałam nie robić testu wcześniej niż w poniedzialek i nie będzie teraz że mną rozmawiał bo nie ma to sensu. Ja to wiem ale dobrze same wiecie że nie da się wytrzymać do tego konkretnego terminu tymbarfIej że sledze forum i dziewczyny robiły już 5 dni po transferze i testy I bety i uważam że nie jest w tym nic złego bo każda ma ta świadomość że w każdym momencie może ta beta spaść...tylko to jak mnie potraktował..Jestem w szoku siedzę i ryczę bo zrozumiałam tak jak jakbym nie miała szansy ..że to wszystko się skończy.. tak wiem że tak może być ale mógł powiedzieć..dobrze zrobiła Pani bete ale proszę zadzwonić 7go bo jeszcze się wszystko może wydarzyć.. nie wiem co mam myśleć czy to.ze mną jest coś nie tak? Dlaczego mnie tak potraktował.. straciłam już nadzieję na wszystko nie chce mi się tam jechać, widzieć go..mogłam tam nie dzwonić.. rozsypało mnie to na kawalki
Łaski znacie kogoś albo macie w rodzinie kto zarywa topamax 50 albo oriven37. 5? Mam kilka opakowań w dacie szkoda mi wyrzucaćPsiaMama93 lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
Zadzwoniłam wczoraj do kliniki poinformować że zrobiłam bete I jest pozytywna I tylko dla własnej informacji chciałam się dowiedzieć czy te wszystkie leki brać dalej tak jak mam przepisane.( nie codziennie mam transfer nie wiem jak to wszystko wygląda, jestem świeża w temacie) Właśnie przed chwilą zadzwonił do mnie lekarz bardzo chamsko gadając że go to nie interesuje jaka mam bete, ze miałam dzwonić z informacją 7 października teraz on mi nie będzie udzielał żadnej porady powiedział jasno że mam brać leki tak jak przepisane do tego 7 darł się wręcz na mnie że miałam nie robić testu wcześniej niż w poniedzialek i nie będzie teraz że mną rozmawiał bo nie ma to sensu. Ja to wiem ale dobrze same wiecie że nie da się wytrzymać do tego konkretnego terminu tymbarfIej że sledze forum i dziewczyny robiły już 5 dni po transferze i testy I bety i uważam że nie jest w tym nic złego bo każda ma ta świadomość że w każdym momencie może ta beta spaść...tylko to jak mnie potraktował..Jestem w szoku siedzę i ryczę bo zrozumiałam tak jak jakbym nie miała szansy ..że to wszystko się skończy.. tak wiem że tak może być ale mógł powiedzieć..dobrze zrobiła Pani bete ale proszę zadzwonić 7go bo jeszcze się wszystko może wydarzyć.. nie wiem co mam myśleć czy to.ze mną jest coś nie tak? Dlaczego mnie tak potraktował.. straciłam już nadzieję na wszystko nie chce mi się tam jechać, widzieć go..mogłam tam nie dzwonić.. rozsypało mnie to na kawalki
O masakra 😱 niektórzy to się minęli z powołaniem naprawdę 😓 pracować z kobietami w nie raz najgorszym i najbardziej stresującym okresie ich życia i takie coś odwalać 🤬
Wytrzyj łzy, popraw koronę i pamiętaj że nie chodzi o niego tylko o Ciebie, kij z nim, Twoje zdrowie (psychiczne również) jest najważniejsze ❤️🫂PsiaMama93, Insane lubią tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Alutka128 wrote:Trochę się pospieszyłam z testowaniem,
9dpo a wszystkie pozytywne 🥲
Co? Tak już? Aaaaaa i to ja rozumiem na sam początek miesiąca ❤️🥳🥳🥳🥳🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Idziesz na betę?
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Nowa2024 wrote:Dobry i empatyczny lekarz to podstawa 💪
Oczyść głowę i do przodu! 😘🤞
Czyszczę intensywnie w pracy, nie mam czasu na myślenie o czymkolwiek.
A w domu mój partner dba o to, żeby myśli były tylko dobre.
Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam żadnych badań w czasie cyklu pod kątem planowania ciąży a jutro będę robić ta nieszczęsna betę, będzie 4dc. Czy coś jeszcze powinnam dorzucić kontrolnie?Nowa2024 lubi tę wiadomość
22.10- ⏸️ (10dpo)
23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍 -
Olcia1987 wrote:Co? Tak już? Aaaaaa i to ja rozumiem na sam początek miesiąca ❤️🥳🥳🥳🥳🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Idziesz na betę?
Tu jak chcecie zobaczyć
https://zapodaj.net/plik-WCTrHXHyHO
Clearblue zrobiony z 3 moczu a te dwa z 4 małego moczu 😂Nowa2024, Nitka96, DaruniaKa, Olcia1987, aambrozjaa93, Smerfelinka, M93, JoAnn, Wiolala, Olinek7, xmadziax lubią tę wiadomość
-
KasiaBe90 wrote:Czyszczę intensywnie w pracy, nie mam czasu na myślenie o czymkolwiek.
A w domu mój partner dba o to, żeby myśli były tylko dobre.
Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam żadnych badań w czasie cyklu pod kątem planowania ciąży a jutro będę robić ta nieszczęsna betę, będzie 4dc. Czy coś jeszcze powinnam dorzucić kontrolnie?
Ja ogólnie mam pakiet medicover z pracy więc często badam full rzeczy. Kwas foliowy, wit d, wit b12, tsh, LH, fsh, ft3, ft4, prolaktyne, homocysteine, żelazo, ferrytyne. To takie podstawowe w sumie🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Alutka128 wrote:Tu jak chcecie zobaczyć
Clearblue zrobiony z 3 moczu a te dwa z 4 małego moczu 😂
Dziewczyny ja dzisiaj nie nadążam tutaj czytać 🤣DaruniaKa lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Alutka128 wrote:Tu jak chcecie zobaczyć
Clearblue zrobiony z 3 moczu a te dwa z 4 małego moczu 😂
Uuu piękne kreseczki!👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Witajcie w październiku Dziewczyny😃 w tym miesiącu 7 lat temu zobaczyłam swoje pierwsze dwie kreski w życiu i teraz mam super 6 latka w domu💙 życzę Wam aby ten miesiąc również okazał się dla Was szczęśliwy🤞🏻🤞🏻🍀 i oczywiście przesyłam wiruski ciążowe ponownie chłopczykowe🩵🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
@Nosa dla Ciebie szczególna dawka wirusków🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
i bardzo mocne kciuki🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀🍀❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 11:28
Olcia1987, Chesterka1124, Nowa2024, JoAnn, Aksandra, Nosa lubią tę wiadomość
30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😉
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk na 70%🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk💙
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - pomiary prawidłowe i 1783g Słodkości🍬
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺 około 3600g Henrysia🌞
10.12🏥 szpital
-
Nowa2024 wrote:Ja się leczę w pastelovej i tam u swojego dr robiłam badanie drożności i było do wyboru ze znieczuleniem ogólnym, jakieś tam mniejsze znieczulenie albo bez niczego 😉 ja tylko godzinę przed zabiegiem brałam leki przeciwbólowe i nospe max, ale każdy ma inny próg bólu plus pewnie jeśli są zrosty to bolą 😉
Nowa2024 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Zadzwoniłam wczoraj do kliniki poinformować że zrobiłam bete I jest pozytywna I tylko dla własnej informacji chciałam się dowiedzieć czy te wszystkie leki brać dalej tak jak mam przepisane.( nie codziennie mam transfer nie wiem jak to wszystko wygląda, jestem świeża w temacie) Właśnie przed chwilą zadzwonił do mnie lekarz bardzo chamsko gadając że go to nie interesuje jaka mam bete, ze miałam dzwonić z informacją 7 października teraz on mi nie będzie udzielał żadnej porady powiedział jasno że mam brać leki tak jak przepisane do tego 7 darł się wręcz na mnie że miałam nie robić testu wcześniej niż w poniedzialek i nie będzie teraz że mną rozmawiał bo nie ma to sensu. Ja to wiem ale dobrze same wiecie że nie da się wytrzymać do tego konkretnego terminu tymbarfIej że sledze forum i dziewczyny robiły już 5 dni po transferze i testy I bety i uważam że nie jest w tym nic złego bo każda ma ta świadomość że w każdym momencie może ta beta spaść...tylko to jak mnie potraktował..Jestem w szoku siedzę i ryczę bo zrozumiałam tak jak jakbym nie miała szansy ..że to wszystko się skończy.. tak wiem że tak może być ale mógł powiedzieć..dobrze zrobiła Pani bete ale proszę zadzwonić 7go bo jeszcze się wszystko może wydarzyć.. nie wiem co mam myśleć czy to.ze mną jest coś nie tak? Dlaczego mnie tak potraktował.. straciłam już nadzieję na wszystko nie chce mi się tam jechać, widzieć go..mogłam tam nie dzwonić.. rozsypało mnie to na kawalkiPsiaMama93 lubi tę wiadomość
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Ja też nie nadążam nad waszym tempem 😁 Własnie wracam z lab, zrobiłam betę i progesteron.
DaruniaKa lubi tę wiadomość
-
DaruniaKa wrote:Alutka -gratulacje 🥰
Dawaj przepis na sukces 😁💖
Plus nie wiedziałam czy jestem w ciąży czy nie a dzisiaj miałam rentgen bo mam złamaną rękę, w niedzielę wywaliłam się na rowerze i teraz się martwię trochę.
Też się nie napalam jeszcze że jestem w ciąży bo kilka biochemow miałam więc raczej luz mam, co będzie to będzie nie mam na nic wpływuDaruniaKa, Olcia1987, kasssia lubią tę wiadomość
-
Bardzo Ci współczuję. Rozumiem, co czujesz i przez co przechodzisz. Empatyczny lekarz w takim momencie to skarb. Jeśli masz jakieś plamienia lub pobolewania w podbrzuszu, możesz dołożyć sobie 1 globulkę progesteronu (mnie tak polecili po plamieniu implantacyjnym) i ewentualnie nospę. Możesz powtórzyć betę za dwa dni razem z progesteronem i wtedy ewentualnie dołożyć progesteron. To były moje zalecenia z kliniki. Ja również robiłam testy i betę wcześniej. Ściskam mocno i trzymam kciuki, trzymaj się!PsiaMama93 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔