Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 1 października, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Czyżby doktor Wrona ?😅

Obczaiłam aż w Google 🤣 dobrze, że siedziałam bo bym zemdlała 😁 fakt przystojny 😍🤣

Misiula, Vergeet lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • PsiaMama93 Ekspertka

Wysłany: 1 października, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy jestem załamana
    Zadzwoniłam wczoraj do kliniki poinformować że zrobiłam bete I jest pozytywna I tylko dla własnej informacji chciałam się dowiedzieć czy te wszystkie leki brać dalej tak jak mam przepisane.( nie codziennie mam transfer nie wiem jak to wszystko wygląda, jestem świeża w temacie) Właśnie przed chwilą zadzwonił do mnie lekarz bardzo chamsko gadając że go to nie interesuje jaka mam bete, ze miałam dzwonić z informacją 7 października teraz on mi nie będzie udzielał żadnej porady powiedział jasno że mam brać leki tak jak przepisane do tego 7 darł się wręcz na mnie że miałam nie robić testu wcześniej niż w poniedzialek i nie będzie teraz że mną rozmawiał bo nie ma to sensu. Ja to wiem ale dobrze same wiecie że nie da się wytrzymać do tego konkretnego terminu tymbarfIej że sledze forum i dziewczyny robiły już 5 dni po transferze i testy I bety i uważam że nie jest w tym nic złego bo każda ma ta świadomość że w każdym momencie może ta beta spaść...tylko to jak mnie potraktował..Jestem w szoku siedzę i ryczę bo zrozumiałam tak jak jakbym nie miała szansy ..że to wszystko się skończy.. tak wiem że tak może być ale mógł powiedzieć..dobrze zrobiła Pani bete ale proszę zadzwonić 7go bo jeszcze się wszystko może wydarzyć.. nie wiem co mam myśleć czy to.ze mną jest coś nie tak? Dlaczego mnie tak potraktował.. straciłam już nadzieję na wszystko nie chce mi się tam jechać, widzieć go..mogłam tam nie dzwonić.. rozsypało mnie to na kawalki

Starania naturalne- 5lat
    Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci

26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
    10.05 hcg <1😥

21.05 badanie drożności jajowodow

25.05 IUI ten sam dawca ❌️
    8.06 hcg <4.3😥

INV
    24.08 punkcja
    13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍

24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
    5dpt⏸️
    6dpt beta 39
    8dp beta 96 prog. 19,5
    10dpt 202
    13dpt 628
    16dpt 2191
    21dp 11511❤️
    22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰
  • Natt Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Czyżby doktor Wrona ?😅

Nieeee młody świeży doktor. 😂 Niesterczuk

Misiula lubi tę wiadomość

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 1 października, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsiaMama93 wrote:
    Zadzwoniłam wczoraj do kliniki poinformować że zrobiłam bete I jest pozytywna I tylko dla własnej informacji chciałam się dowiedzieć czy te wszystkie leki brać dalej tak jak mam przepisane.( nie codziennie mam transfer nie wiem jak to wszystko wygląda, jestem świeża w temacie) Właśnie przed chwilą zadzwonił do mnie lekarz bardzo chamsko gadając że go to nie interesuje jaka mam bete, ze miałam dzwonić z informacją 7 października teraz on mi nie będzie udzielał żadnej porady powiedział jasno że mam brać leki tak jak przepisane do tego 7 darł się wręcz na mnie że miałam nie robić testu wcześniej niż w poniedzialek i nie będzie teraz że mną rozmawiał bo nie ma to sensu. Ja to wiem ale dobrze same wiecie że nie da się wytrzymać do tego konkretnego terminu tymbarfIej że sledze forum i dziewczyny robiły już 5 dni po transferze i testy I bety i uważam że nie jest w tym nic złego bo każda ma ta świadomość że w każdym momencie może ta beta spaść...tylko to jak mnie potraktował..Jestem w szoku siedzę i ryczę bo zrozumiałam tak jak jakbym nie miała szansy ..że to wszystko się skończy.. tak wiem że tak może być ale mógł powiedzieć..dobrze zrobiła Pani bete ale proszę zadzwonić 7go bo jeszcze się wszystko może wydarzyć.. nie wiem co mam myśleć czy to.ze mną jest coś nie tak? Dlaczego mnie tak potraktował.. straciłam już nadzieję na wszystko nie chce mi się tam jechać, widzieć go..mogłam tam nie dzwonić.. rozsypało mnie to na kawalki
    Co za buc. Masakra niektórzy lekarze nie powinni mieć kontaktu z pacjentami

Łaski znacie kogoś albo macie w rodzinie kto zarywa topamax 50 albo oriven37. 5? Mam kilka opakowań w dacie szkoda mi wyrzucać

PsiaMama93 lubi tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się pospieszyłam z testowaniem,
    9dpo a wszystkie pozytywne 🥲

Olcia1987, Nowa2024, DaruniaKa, Smerfelinka, aambrozjaa93, PsiaMama93, M93, Natt, JoAnn, Ilona.., Jaszczureczka, xmadziax lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsiaMama93 wrote:

O masakra 😱 niektórzy to się minęli z powołaniem naprawdę 😓 pracować z kobietami w nie raz najgorszym i najbardziej stresującym okresie ich życia i takie coś odwalać 🤬

Wytrzyj łzy, popraw koronę i pamiętaj że nie chodzi o niego tylko o Ciebie, kij z nim, Twoje zdrowie (psychiczne również) jest najważniejsze ❤️🫂

PsiaMama93, Insane lubią tę wiadomość

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

Co? Tak już? Aaaaaa i to ja rozumiem na sam początek miesiąca ❤️🥳🥳🥳🥳🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Idziesz na betę?

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 1 października, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dobry i empatyczny lekarz to podstawa 💪
    Oczyść głowę i do przodu! 😘🤞

Czyszczę intensywnie w pracy, nie mam czasu na myślenie o czymkolwiek.
    A w domu mój partner dba o to, żeby myśli były tylko dobre.

Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam żadnych badań w czasie cyklu pod kątem planowania ciąży a jutro będę robić ta nieszczęsna betę, będzie 4dc. Czy coś jeszcze powinnam dorzucić kontrolnie?

Nowa2024 lubi tę wiadomość

22.10- ⏸️ (10dpo)
    23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
    25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
    28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
    2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
    4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
    8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    Co? Tak już? Aaaaaa i to ja rozumiem na sam początek miesiąca ❤️🥳🥳🥳🥳🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Idziesz na betę?

Tu jak chcecie zobaczyć
    https://zapodaj.net/plik-WCTrHXHyHO

Clearblue zrobiony z 3 moczu a te dwa z 4 małego moczu 😂

Nowa2024, Nitka96, DaruniaKa, Olcia1987, aambrozjaa93, Smerfelinka, M93, JoAnn, Wiolala, Olinek7, xmadziax lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe90 wrote:
    Czyszczę intensywnie w pracy, nie mam czasu na myślenie o czymkolwiek.
    A w domu mój partner dba o to, żeby myśli były tylko dobre.

Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam żadnych badań w czasie cyklu pod kątem planowania ciąży a jutro będę robić ta nieszczęsna betę, będzie 4dc. Czy coś jeszcze powinnam dorzucić kontrolnie?

Ja ogólnie mam pakiet medicover z pracy więc często badam full rzeczy. Kwas foliowy, wit d, wit b12, tsh, LH, fsh, ft3, ft4, prolaktyne, homocysteine, żelazo, ferrytyne. To takie podstawowe w sumie

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Tu jak chcecie zobaczyć

Super, ewidentnie jest kreska 🤞

Dziewczyny ja dzisiaj nie nadążam tutaj czytać 🤣

DaruniaKa lubi tę wiadomość

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Nitka96 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Tu jak chcecie zobaczyć

Uuu piękne kreseczki!

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w październiku Dziewczyny😃 w tym miesiącu 7 lat temu zobaczyłam swoje pierwsze dwie kreski w życiu i teraz mam super 6 latka w domu💙 życzę Wam aby ten miesiąc również okazał się dla Was szczęśliwy🤞🏻🤞🏻🍀 i oczywiście przesyłam wiruski ciążowe ponownie chłopczykowe🩵🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

@Nosa dla Ciebie szczególna dawka wirusków🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    i bardzo mocne kciuki🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 11:28

Olcia1987, Chesterka1124, Nowa2024, JoAnn, Aksandra, Nosa lubią tę wiadomość

30.03.24 ⏸️ 5cs
    02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
    18.04🩺 2,8mm🥰
    29.04🩺 jest ❤️
    13.05🩺 3,22cm😍
    28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😉
    06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
    24.06🩺chłopczyk na 70%🩵
    22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
    05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk💙
    26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
    23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
    30.09🩺 3.prenatalne - pomiary prawidłowe i 1783g Słodkości🍬
    21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
    18.11🩺 około 3600g Henrysia🌞
    10.12🏥 szpital

preg.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Ja się leczę w pastelovej i tam u swojego dr robiłam badanie drożności i było do wyboru ze znieczuleniem ogólnym, jakieś tam mniejsze znieczulenie albo bez niczego 😉 ja tylko godzinę przed zabiegiem brałam leki przeciwbólowe i nospe max, ale każdy ma inny próg bólu plus pewnie jeśli są zrosty to bolą 😉
    Dzięki Nowa 😘

Nowa2024 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Alutka -gratulacje 🥰
    Dawaj przepis na sukces 😁💖

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsiaMama93 wrote:
    Czasami lekarze powinni skończyć jakiś kurs empatii, serio. Nie przejmuj się, wszystko z Tobą ok. To normalne że jest w Tobie dużo emocji, że testujesz bo chcesz wiedzieć. A on to powinien rozumieć jako lekarz pracujący z kobietami starającymi się o dziecko. Nic nie usprawiedliwia prowadzenia rozmowy w sposób przemocowy.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Tu jak chcecie zobaczyć

👀 cudowny widok 🥳🥳🥳🥳🥳🥳

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie nadążam nad waszym tempem 😁 Własnie wracam z lab, zrobiłam betę i progesteron.

DaruniaKa lubi tę wiadomość

08.2021 👶35 t. 2500g

03.2024 początek starań o Bobo nr 2 🤞

04.2024 ⏸😢

30.09 ⏸
    01.10 hcg 147,2 prog. 31,70 (15 dpo)
    03.10 hcg 294,4
    07.10 hcg 2678,6
    09.10 hcg 5243,4 prog. 33,40
    11.10 hcg 9509,8 + usg GS 5,3 Hbd
    14.10 hcg 19024,4
    17.10 CRL 5,8 mm ⭐
    07.11 CRL 28 mm⭐
    27.11 Pappa

preg.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Alutka -gratulacje 🥰
    Dawaj przepis na sukces 😁💖
    Szczerze to po prostu miałam to gdzieś czy się uda czy nie, wcześniej dłużej nam zajęło z synem i podeszłam to tego z luzem ale to serio luzem. Ale co ja tam mogę mówić jak to pierwszy cykl….
    Plus nie wiedziałam czy jestem w ciąży czy nie a dzisiaj miałam rentgen bo mam złamaną rękę, w niedzielę wywaliłam się na rowerze i teraz się martwię trochę.

Też się nie napalam jeszcze że jestem w ciąży bo kilka biochemow miałam więc raczej luz mam, co będzie to będzie nie mam na nic wpływu

DaruniaKa, Olcia1987, kasssia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 1 października, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsiaMama93 wrote:

Bardzo Ci współczuję. Rozumiem, co czujesz i przez co przechodzisz. Empatyczny lekarz w takim momencie to skarb. Jeśli masz jakieś plamienia lub pobolewania w podbrzuszu, możesz dołożyć sobie 1 globulkę progesteronu (mnie tak polecili po plamieniu implantacyjnym) i ewentualnie nospę. Możesz powtórzyć betę za dwa dni razem z progesteronem i wtedy ewentualnie dołożyć progesteron. To były moje zalecenia z kliniki. Ja również robiłam testy i betę wcześniej. Ściskam mocno i trzymam kciuki, trzymaj się!

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ