Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Ja nie do końca wiedziałam, że coś takiego w ogóle jest. Nie do końca, bo widziałam, że był jakiś program w IMIDzie, ale nie wiem jak tam do końca jest. Już nie miałam siły szukać po swoich przejściach. Z góry założyłam, że czas oczekiwania jest długi. W klinice mam pewność, że mają in vitro i w przypadku niepowodzenia jakiegoś ewentualnego leczenia wiem, że przejdziemy do procedury na miejscu bez odsyłania do kolejnych „drzwi” i zaczynania wszystkiego od nowa.
    Koszty i mnie przerażają, ale liczę na szybką kwalifikację do in vitro i refundację leczenia.
    Na pewno jakbym miała więcej czasu to szukałabym czegoś dłużej i taniej… najlepiej jakby się dało cofnąć czas o parę lat…

A dałabyś znać, jak znajdziesz coś fajnego?

Ja też żałuję ,że tak długo czekałam żeby zasięgnąć pomocy... Zmarnowałam kupę czasu bo ciągle wierzyłam ,że się uda. Ja jeszcze nie poruszałam tematu in Vitro z lekarzem bo jak na razie mam być stymulowana i nie wiem jaka do końca jest procedura ale wydaje mi się że bym się nie załapała jeszcze na refundację bo chyba trzeba mieć udokumentowane 12 mcu leczenia ? My staramy się już ponad półtora roku ale dopiero niedawno rozpoczęłam jakiejkolwiek leczenie...
    Z tyłu głowy mam gdzieś już myśli przynajmniej o inseminacji jeżeli ta stymulacja nie przyniesie efektu.

Z tego co wiem to w Warszawie w większości popularnych szpitali ginekologicznych są takie poradnie. Na pewno na Karowej, Żelaznej, w szpitalu Bielańskim i Południowym. Jutro podzwonie i popytam jak to wygląda i dam znać.

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅
    badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
    09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
    28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
    10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
    10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
    11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰

12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
    01.2025 start z IVF ❓

Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy

🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅
    morfologia 8%
    badania hormonalne ✅

Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka 5 godzin no szacuneczek ;) pewnie nie wiedziałaś co ze sobą zrobić w tym czasie ? 😅

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Dziewczyny , a ja mam pytanie trochę z innej beczki do tych ,które są pod stałą opieką lekarza , w trakcie leczenia i diagnostyki. Chodzicie do zwykłych lekarzy , do prywatnych klinik? Czy może któraś korzystała z poradni leczenia niepłodności w ramach NFZ ? Ja jestem z okolic Warszawy i niedawno zorientowałam się ,że w Warszawie jest kilka takich potradni , gdzie zapewniają pełną diagnostykę nieodpłatnie,nawet zabiegi inseminacji i oczywiście programy refundacji im Vitro. Myślę czy nie zainteresować się tym tematem. Szczerze powiem ,że zaczyna mnie przerażać ilosc kosztów związanych z całymi staraniami..🫣jutro mam wizytę w klinice tylko po to żeby dostać recepty na leki do stymulacji , będzie mnie to kosztować 300 zł...koszt leków jeszcze nie wiem jaki ale pewnie z 300 zł ,potem pewnie ze 2 monitoringi + badania krwi przed zastrzykiem ...🫣 jutro będę robić resarch po tych placówkach, ciekawa jestem jaki jest czas oczekiwania żeby dostać się na wizytę do takiej poradni. 🤔 Macie jakieś doświadczenia z takimi placówkami ?

Ja do zwykłego gina chodziłam prywatnie zanim zaszłam w ciążę i później jeszcze ją u niego prowadziłam ale w tym roku ma taki cennik, że zaczęłam chodzić na NFZ i szczerze to bardzo miło zostałam obsłużona więc tam zostaję. Ja jestem z totalnego zadupia więc do najbliższej kliniki leczenia niepłodności mam ok 100 km... Byłam tam tylko na hsg.

Misiula lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Ja też żałuję ,że tak długo czekałam żeby zasięgnąć pomocy... Zmarnowałam kupę czasu bo ciągle wierzyłam ,że się uda. Ja jeszcze nie poruszałam tematu in Vitro z lekarzem bo jak na razie mam być stymulowana i nie wiem jaka do końca jest procedura ale wydaje mi się że bym się nie załapała jeszcze na refundację bo chyba trzeba mieć udokumentowane 12 mcu leczenia ? My staramy się już ponad półtora roku ale dopiero niedawno rozpoczęłam jakiejkolwiek leczenie...
    Z tyłu głowy mam gdzieś już myśli przynajmniej o inseminacji jeżeli ta stymulacja nie przyniesie efektu.

Z tego co wiem to w Warszawie w większości popularnych szpitali ginekologicznych są takie poradnie. Na pewno na Karowej, Żelaznej, w szpitalu Bielańskim i Południowym. Jutro podzwonie i popytam jak to wygląda i dam znać.

Z tym załapaniem się na refundację to sprawa jest indywidualna. Bo czasem lekarz może to przyspieszyć np. ze względu na niskie AMH, po prostu zależy to od sytuacji zdrowotnej pary. Czytałam również, że wystarczy, że ginekolog na ktorejs z wizyt wpisze "starania o dziecko od" i to jest data wiążąca a nie podjęcie leczenia. Ja poszłam pierwszy raz do ginekolog w 3cs we wrześniu 23', a wpisała mi że staramy się od maja 23' i teoretycznie od czerwca 24' już moglibyśmy być objęci programem, bo dopiero wtedy to ruszalo..

Insane lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Insane Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:

No właśnie w tych szpitalach to chyba można zrobić tylko diagnostykę i stymulację. Co najwyżej inseminację. Bałabym się, że potem na in vitro i tak odesłaliby dalej. Chociaż wtedy ma się jakieś podkładki o leczeniu.
    Mam nadzieję, że nie zirytuje Cię to, co powiem, ale szczerze uważam po Twojej historii, że macie ogromne szanse na ciążę i bez in vitro i jesteście na tyle młodzi, że nawet na niejedną ciążę (jeśli tego chcecie 😉 ). To rozsądne, co i jak chcesz zrobić, wcale jeszcze nie musicie się pchać w kliniki. Trzeba korzystać z NFZ, w końcu za to się płaci. Będąc na Twoim miejscu pewnie robiłabym tak samo. Trzymam mocne kciuki za Was 🤞

Edit:
    I nie zniechęcaj się tym wczorajszym niepowodzeniem. Tak to czasami jest, pod górkę. Szczególnie też, jak się pewnie naczytasz tutaj niektórych historii, łącznie z moją, to może być Ci trudniej, ale pamiętaj, że nasze przypadki to nie Twój przypadek. Wszystko będzie dobrze ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 20:06

40 tc 💔
  • Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    Kochana kreski to ja mam cały miesiąc 😅
    Musi być ciemna tak samo a nawet ciemniejsza od testowej 🤞🏼🍀
    U mnie góra 3 dni przed wyliczoną zawsze zaczynały być

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    A jak te testy? Sprawdziły Ci się?
    Zastanawiam się co zamówić na kolejny cykl 😅

Tak, sprawdziły się :) W poprzednim cyklu 2 dni przed owulacją zaczęła migać uśmiechnięta buźka, a w dniu owulacji była stała (wtedy też zwykły owulak z allegro był dodatni). I owulacja była potwierdzona w USG.

Ten obecny cykl jest dziwny, bo od 13 d.c. mam migającą buźkę na teście, ale też owulacją się przesunęła, więc czekam cierpliwie na stałą, porównam to z Temp i śluzem i dam znać czy tym razem też się sprawdzą :D

No i fajne to, że wstajesz, sikasz i masz test. :)

M93, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam to co dziewczyny pisały wyżej: testy owulacyjne clear blue to rewelacja! I powiem szczerze, że u mnie cenowo wychodzi podobnie jak zwykle owulacyjne z rosska. Bo te clearblue to 10szt wystarczyło mi na 3 cykle, zero doszukiwania się czegokolwiek, krótka piłka czy jest pik czy nie. Natomiast te zwykle z rossmanna to zużywałam 10 szt w ciągu jednego cyklu, bo robiłam je czasem po 2x dziennie, doszukiwałam się czy krecha jest ciemniejsza czy nie 🫣 aaa no i to fakt mega plus, że robi się je z pierwszego moczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 20:23

Chesterka1124, Olcia1987 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    No właśnie w tych szpitalach to chyba można zrobić tylko diagnostykę i stymulację. Co najwyżej inseminację. Bałabym się, że potem na in vitro i tak odesłaliby dalej. Chociaż wtedy ma się jakieś podkładki o leczeniu.
    Mam nadzieję, że nie zirytuje Cię to, co powiem, ale szczerze uważam po Twojej historii, że macie ogromne szanse na ciążę i bez in vitro i jesteście na tyle młodzi, że nawet na niejedną ciążę (jeśli tego chcecie 😉 ). To rozsądne, co i jak chcesz zrobić, wcale jeszcze nie musicie się pchać w kliniki. Trzeba korzystać z NFZ, w końcu za to się płaci. Będąc na Twoim miejscu pewnie robiłabym tak samo. Trzymam mocne kciuki za Was 🤞

Edit:
    I nie zniechęcaj się tym wczorajszym niepowodzeniem. Tak to czasami jest, pod górkę. Szczególnie też, jak się pewnie naczytasz tutaj niektórych historii, łącznie z moją, to może być Ci trudniej, ale pamiętaj, że nasze przypadki to nie Twój przypadek. Wszystko będzie dobrze ❤️

Szpital Południowy ma kompleksowo z in Vitro i właśnie to miejsce mnie najbardziej interesuje.
    Na pewno zorientuje się chociaż w temacie a co dalej zobaczymy. 🤷

Dziękuję za miłe słowa ❤️ chce wierzyć w to ,że będzie tak jak mówisz. Choć świadomość tego ,że obydwoje jesteśmy teoretycznie zdrowi a się nie udaje jest chyba gorsza od najgorszej diagnozy...

To fakt wczorajsza sytuacja trochę mnie podłamała ale dziś już ochłonęłam ,trzeba się podnieść , iść dalej i walczyć o marzenia💚 💪

Nowa2024, Insane lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅
    badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
    09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
    28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
    10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
    10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
    11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰

12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
    01.2025 start z IVF ❓

Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy

🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅
    morfologia 8%
    badania hormonalne ✅

Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Pół dnia mi zajęło żaby wszytko nadrobić z dzisiaj 😂

Jeżeli chodzi o to forum, to ja uwielbiam tu z Wami się dzielić, rozmawiać i wspierać. Nasz wątek jest kameralny i to mj się podoba. Na głównym faktycznie za dużo ludzi i potrzeba duuuzo wolnego czasu na czytanie.

Co do mówienia o staraniach... U mnie dużo bliskich znajomych wie co przeszliśmy. Wiedzą, że się staramy ale nie ingerują. Rodzina? Nic nikomu nie mówimy, bo same wiecie jak to jest. My mieszkamy za granicą i żyjemy swoim życiem. Moja mama odeszła parę lat temu, z ojcem nie mam kontaktu. Z teściami rozmawiamy 1-2 razy w tygodniu ( w sumie najbardziej syn chce z nimi gadać). Rodzeństwo czasami się do nas odzywa - kiedy coś chcą 😂
    U nas bardzo na luzie, cenimy sobie prywatność.

I też nauczeni życiem jeżeli się uda, to powiemy około 5 miesiąca.

Jak byłam w pierwszej ciąży to jak głupia do wszystkich się chwaliłam a potem musiałam się tłumaczyć, a to było jeszcze gorsze niż samo poronienie.

Na koniec chciałam Wam podziękować za to, że jesteście ❤️

Aaa, synek dzisiaj był 5 h w żłobku 😁 panie mówią że bardzo ładnie się adaptuje 😁

Oj ja też na pewno zbyt wcześnie nie powiedziałabym nikomu o ciąży. To nasza sprawa, a tak jak piszesz jeśli wydarzy się coś złego to później tłumaczenie tego innym jest mega obciążające psychicznie.
    Super, że synek się przyzwyczaja do żłobka 😍 coś czuję, że tak mu się spodoba, że będziesz musiała go na siłę stamtąd wyciągać! 😁

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ale miałam spanie! Chciałam zrobić 20 minut drzemki, nastawilam budzik a obudziłam się po ponad 3 godzinach!
    Cały dzień zmarnowany, ale już oczywiście moja głowa pomyslala; może coś się tam wykluwa i stąd ta senność haha

Misiula, Nowa2024, Insane, kałamarnica 11, KasiaBe90, Chesterka1124, Olcia1987, Smerfelinka, Wiolala, Vergeet lubią tę wiadomość

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Kobietki ale miałam spanie! Chciałam zrobić 20 minut drzemki, nastawilam budzik a obudziłam się po ponad 3 godzinach!
    Cały dzień zmarnowany, ale już oczywiście moja głowa pomyslala; może coś się tam wykluwa i stąd ta senność haha
    Haha i może tak jest! 🤞
    Ale po takiej drzemce to już chyba nocka będzie nieprzespana 🤣

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Nosa Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Nooo to trzymam kciuki, żeby tak było 😄 mnie w weekend u teściów normalnie ścięło taki śpioch złapał, a na drugi dzień pozytyw 😁 więc kto wie? 🍀

Nowa2024 lubi tę wiadomość

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 28.11.
    🧬 9.12.
    preg.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zasnęłam przed tv 🙈
    Ale moje negatywne testy mówią same za siebie.

40 tc 💔
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 17dc więc raczej za wcześnie na te objawy haha. Ale w tym cyklu dosyć mocno czuje też ciągnięcie jajników i piersi jakby wrażliwe.
    W cyklu, w którym zaszłam w ciążę czułam to od samego początku. To był 1 raz i czułam się po prostu inaczej.
    Tym razem mam wrażenie, że chyba się doszukuje trochę ale co tam, nadzieja umiera ostatnia!

Nosa lubi tę wiadomość

• Nosa Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to projekcja przyszłości 😁

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 28.11.
    🧬 9.12.
    preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Ja dzisiaj zasnęłam przed tv 🙈
    Ale moje negatywne testy mówią same za siebie.
    Dzisiaj spoglądałam na pierwszą stronę i widziałam, że jesteś wpisana oficjalnie na 19.10 😉 także wiesz…to jeszcze 2 dni 😍 🤞🤞🤞

Aksandra, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 17 października, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Chesterka 5 godzin no szacuneczek ;) pewnie nie wiedziałaś co ze sobą zrobić w tym czasie ? 😅
    W sumie odkąd młody chodzi do żłobka to ja robię generalne porządki w domu. Układanie, przekładanie, oddawanie niepotrzebnych rzeczy, sortacja zabawek. Nic nie odpoczywam 😂🥲

W żłobku fajnie tylko nic tam nie je. Ogólnie mało je ostatnie dni ale to pewnie po tej chorobie 🥲

A to migająca buźka w clear blue oznacza nadchodząca owulację, tak? Też mi się wydaje, że to są najlepsze testy. Sikasz rano i bach 😁

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png

Wysłany: 17 października, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    A to migająca buźka w clear blue oznacza nadchodząca owulację, tak? Też mi się wydaje, że to są najlepsze testy. Sikasz rano i bach 😁

Wg instrukcji migająca buźka oznacza wzrost stężenia estrogenów (który poprzedza pik LH). A stała oznacza pik LH. :)

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

• Profertil Man

🐱 '18 Kitku

Wysłany: 17 października, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczyna boleć ten prawy jajnik. Już nie wkręcam sobie, naprawdę go czuję, więc chyba zbliżam się do owulacji. :)
    I teraz najlepsze - jutro po pracy ja i Mąż wyjeżdżamy na weekend, tylko ja w inne miejsce i on w inne. A owulka tuż tuż. Po pracy już nie zdążymy, a rano... cóż ja wstaję o 6:00, więc przed chwilą mu oznajmiłam, że jutro seks 5:30 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 22:21

Misiula, Chesterka1124, M93, Minia000, Marysia996, Nowa2024, Smerfelinka, Vergeet lubią tę wiadomość

• Profertil Man

🐱 '18 Kitku

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ