Październikowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nusia wrote:Zetka najlpiej zrobić posiew czy wymaz (zawsze mi się to myli) i wtedy będziesz pewna czy masz tą bakterie czy nie. Moja siostra miała i niestety poroniła zaraz w pierwszych dniach. Nie wiadomo czy to akurat było bezpośrednim skutkiem, ale trzeba to cholerstwo wyleczyć, bo potem w zaawansowanej ciąży nawet może spowodowac wcześniejszy poród. Jedna znajoma z forum urodziła w 25 tyg. ciąży przez tą bakterie właśnie.
aaha, moja siostra z mężem dostali antybiotyk na to i potem w następnym miesiącu była już znowu w ciąży
Kurde ale się wystraszylam
Czyli nici z tego cyklu jutro pójdę na ten posiew, buuu
-
moja siostra ma PCOS zdiagnozowane i z tego, co lekarz mówił (mamy tego samego gina) to musi wystąpić dwa z trzech objawów czyli chyba własnie nieregularne długie czesto bezowulacyjne cykle, zła produkcja hormonów albo diagnoza na usg.
Zetka nie łap stresa kochana, bedzie dobrze ja zawsze biorę furagin i przechodzi jeszcze tego samego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:19
-
Zetka spokojnie, najpierw zrob badanie, a potem sie bedziesz martwic :*25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Poradźcie mi proszę. Bo na wyniki posiewu czeka się podobno kilka dni. Czy jutro zrobić normalne badanie moczu i wyjdzie po prostu czy są bakterie czy nie. I ewentualnie jeśli nie ma to się inaczej leczyć, czy ja źle rozumiem. Do lekarza mam dopiero na piątek.
-
Zetka wrote:No właśnie nie, bo ja gdzieś jutro, pojutrze będę miała owu No i nie wiem czy się starać jeszcze czy odpuścić wystrasxylam się ta E.coli
ja bym wzieła furagin, on działa na ecoli. Teraz jest bez recepty. A do owulki masz jeszcze czas, więc nie masz się czym stresowaćkahaśka lubi tę wiadomość
-
kahaśka wrote:Ja bym zrobiła tak samo. Furagin i garść Wit. C bo on lepiej działa w kwaśnym środowisku.
A furagin na ewentualną dzidzie nie zaszkodzi? Wiem że w pierwszym trymestrze nie wolno. Czy to za wcześniej i ewentualne zagnieżdżane u mnie byłoby za minimum tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:50