Październikowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nusia wrote:She Wolf pewnie dlatego, że niektóre temperatury masz mierzone o innej porze i ich po prostu Ovu nie bierze pod uwagę, dlatego też wykres masz pewnie taki jaki masz, może jakbyś rzeczywiście mierzyła ją codziennie o tej samej godzinie to byłby ładny i prościutki ale najwazniejsze że masz tyle serduszek
Moze i masz racje, ale przez ten wyjazd na poczatku cyklu troche mi ten wykres fika no i kolejny problem ze czesto sie budze i staram sie mierzyc w optymalnym czasie.
Narazie nie panikuje, zreszta Ovu mato do siebie ze lubi zmieniac owulke tak mialam w zeszlym miesiacu.
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyKochana, ale TY masz tyle serduszek, że nie masz co panikować! Nawet jesli przesunie Ci owulację o 2 dni to i tak serduszka były więc spokojnie
Ja kiedyś chciałam sprawdzić jak zachwouje się moja temperatura w krótkim odstepie czasu, no i zmerzyłam ją jak zwykle o stałej porze, a po pól godziny czy nawet niecałej godzinie zmierzyłam znowu (oczywiście bez wstawania z łóżka) no i już była różnica o prawie 0,3 stopnia. -
Nie lubie pisac z tel, ale jakos zastanawiam sie czy dobrze, ze wzielam tegodupka, bo jak sie uda to nie wiem czy lekarz mnie ochrzani w sumie miescilam sie w widelkach, boje sie czy teraz mi sie okres nie rozreguluje. Co do mojego wykresu to wyglada tak samo jak w poprzednich cyklach wiec ja sie nie nastawiam i zawsze rosnie temperatura do konca, dopiero 15dfl mi spada o jeden stopien.
-
nick nieaktualnyMartika wydaje mi się, że nic się nie stanie, że go wzięłaś, nie musisz się przyznawać lekarzowi poza tym dupka powinno się brać generalnie przez 10 dni, od 3 dnia wyższych temperatur, no i potem najlepiej zrobić test, jak negatywny to przestaje się brać i do 3 dni dostaniesz okres, więc nie sądzę, że cykl się rozleguluje a może tylko wspomóc ewentualne zagnieżdzenie
Ja sama zastanawiam sie czy nie wziąć, mam zapas luteiny w domu i nawet mi siostra wczoraj mówiła żebym wzięła. -
hej dziewczyny
Martika nie chce Cię niepotzrebnie wkrecać ale objawy masz ciazowe kochana i mocno trzymam kciuki żeby tak było
chyba dupek nie zaszkodzi kochana. A po za tym jaki okres?
mi oeparol poprawił sluz już w pierwszym cyklu stosowania, a bóle małpowe jakby trochę lżejsze
-
nick nieaktualnybelieve wrote:Witajcie dziewczyny! czy macie chwilkę, żeby zerknąć na mój wykres? Czym może być taki kilkudniowy spadek temperatury?
Believe mi też się wydaje, że pójdzie w górę jeszcze, bo na @ to zdecydowanie za wcześnie. A jakiej długości masz cykle?? -
Nusia wrote:Believe mi też się wydaje, że pójdzie w górę jeszcze, bo na @ to zdecydowanie za wcześnie. A jakiej długości masz cykle??
28 dni. Do @ jeszcze tydzień, więc jeszcze jest czas, ale zazwyczaj po owulacji temperatura idzie w górę i ewentualnie występuje jednodniowy spadek temperatury, a u mnie to trwa dłużej. Codziennie rano mam nadzieję na wzrost temperatury, ale cały czas w dół... -
Nusia wrote:Kochana, ale TY masz tyle serduszek, że nie masz co panikować! Nawet jesli przesunie Ci owulację o 2 dni to i tak serduszka były więc spokojnie
Ja kiedyś chciałam sprawdzić jak zachwouje się moja temperatura w krótkim odstepie czasu, no i zmerzyłam ją jak zwykle o stałej porze, a po pól godziny czy nawet niecałej godzinie zmierzyłam znowu (oczywiście bez wstawania z łóżka) no i już była różnica o prawie 0,3 stopnia.
O to sie nie martwie, tylko chcialam troche zobaczyc jak sie zachowuje moj organizm.
Tez sprawdzalam jak sie tempki zachowuja w roznych odstepach czasu, fakt ze szybko sie zmieniaja. Tylko ze u mnie to nierelne mierzyc codzien o tej samej porze, przez to ze kiepsko spiam.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
martika wrote:Ja sie naprawde nie nakrecam,bo za wczesnie na objawy. A co jesli jednaj sie udalo, a lekarz mi nie przypisze, nic sie nie stanie jak odstawie? W takim razie zrobie test wczesniej zeby wiedziec czy odstawic..
Dlaczego ma Ci nie przepisac? Teraz dupka to przepisuja jak landrynki. Powiesz ze juz bierzesz i musi Ci przepisac. Zawsze mozesz powiedziec ze inny gin Ci poradzil go brac nie stresuj sie na zapas.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Witam dziewczyny! Jestem pierwszy raz na forum. Staramy sie z mężem od czerwca. Co miesiąc mam nadzieje, że fasolka rośnie. Teraz też probowaliśmy, owulacje miałam w zeszłą sobotę lub niedzielę. Czy możecie podpowiedzieć jak radzić sobie z tym oczekiwaniem? Właściwie po każdej owulacji przez dwa tygodnie myślę już o tym czy jestem w ciąży, nie mogę się skupić na innych sprawach.Rudzielec
-
nick nieaktualnyMartika jeśli okaże się, że CI się udało, to lekarz raczej powinien CI przespisać leki jak będziesz chciała, nie sądzę, że byłby aż taki wredny
poza tym sotsuje się takie praktyki, wiele dziewczyn z zalecenia lekarza bierze dupka po owulacji, więc to nic złego
Believe myslę, że za kilka dni się okaże co to był za spadek ja nie mam pojęcia czemu, ale nasz organizm czasem plata figle więc różnie to może byc.
She Wolf ja też mam problem z mierzeniem o tej samej porze, nie chce mi się ale staram sie, przynajmniej w tym miesiącu bo też chcę zobaczyć jak mój organim się zachowuje, w przyszłym pewnie odpuszczę -
nick nieaktualnyrudzielec12 wrote:Witam dziewczyny! Jestem pierwszy raz na forum. Staramy sie z mężem od czerwca. Co miesiąc mam nadzieje, że fasolka rośnie. Teraz też probowaliśmy, owulacje miałam w zeszłą sobotę lub niedzielę. Czy możecie podpowiedzieć jak radzić sobie z tym oczekiwaniem? Właściwie po każdej owulacji przez dwa tygodnie myślę już o tym czy jestem w ciąży, nie mogę się skupić na innych sprawach.
Kochana tu chyba prawie każda z nas tak ma ja też niestety cały czas o tym myślę i nie wiem jak przestać hehe
Powodzenia, oby się udało -
Rudzielec, tu chyba kazda z nas tylko o tym mysli, nakrecamy sie co miesiac. Ja zawsze staram sobie robic postanowienie, ze w tym cyklu zero furum i czytania o objawach itp., ale to sie nigdy nie udaje
Nusia ja tez sie staram ale nie zawsze wychodzi. Tez mysle zeby odpuscic, ale pewnie tego nie zrobie25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:ja pewnie poczekam aż mi OVU wyznaczy owulację i potem przestanę mierzyć, żeby się co rano nie stresować, zmierzę dopiero przed okresem
Niezly plan, ale ja nie dam rady. Ja nawet na spiaco mam jedna mysl - TEMPKA, TEMPKA, TEMPKAAnia24, Madlene84 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
rudzielec12 wrote:She Wolf, ja właśnie sobie obiecałam, że nie będę czytać o objawach, a siedzę na forum...
Szkoda, że nie można szybciej testować, żeby już było wiadomo w pierwszym tygodniu po oulacji...
Rozumiem Cie dokladnie. Kiedys sie denerwowalam, ze @ jest tak czesto i mi wyrywa tydz z zyciorysu, a teraz sie modle, zeby cykl byl w miare krotki, zeby mozna juz bylo testowac25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty