Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe starania
Odpowiedz

Październikowe starania

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? Czyżby wszyscy się wzięli do "roboty" :P

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, wspomagacie sie jakos, czyms? lekarstwa, ziółka itp?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Kotowa uwielbiam Twoją wiadomość:D

Wiecie co, odkurzyłam i zrobiłam przerwę na ovu, bo jak za długo mnie tu nie ma, to za dużo nadrabiania, wczoraj tak było i nie ma potem jak odpisywać:D

Ja za chwilę zobaczę milion takich kobiet i dzieci, bo jadę do szpitala na położnictwo do koleżanki :p

Skabarka witaj :)
    dlatego trzymałam żelazko a w drugiej ręce telefon :D :D :D nie no żartuje i tak dzisiaj już nie doprasuje do końca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze poproszę Was o pomoc. Więc tak od kilku cykli od owulacji bolą mnie jajniki prawie każdego dnia, przestają dopiero kilka dni przed @ czy to normalne? Kiedyś tak nie miałam, prawy leciutko, lewy mocniej i tak w każdym cyklu, może jakieś torbiele mi się robią, pęcherzyki nie pękają, może powinnam iść do gina w drugiej fazie? Dodam, że wykresy mam piękne ze znacznym wzrostem temperatury, śluzik też jest, generalnie wszystko gra. W tym cyklu zaczęły boleć mnie już, chociaż jeszcze jestem przed owu, ale może to przez zioła, trochę się boję bo jeśli robią mi się torbiele, to żebym się nie przestymulowała, ale z drugiej strony skoro pęcherzy nie pęka, to może pomogą i pęknie, chociaż skoro jest skok tempki to chyba pęka nie?

nie miałabyś owulki gdyby nie pękały , może masz wysoki progesteron w drugiej fazie i dlatego

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Witam, właśnie za namową koleżanki zaczyna przygodę z tym forum :)
    Staraliśmy się z mężem o drugie dziecko od grudnia tamtego roku, szybko się udało ale niestety w 8tc straciłam Fasolkę. Jakoś nie mogłam się zebrać w sobie żeby znowu zacząć się starać, ale minęło pół roku i od października w sumie zaczęliśmy nie uważać ;) Narazie bez większego spinania się, zobaczymy co nam wyjdzie z tych starań :) @ wypada mi na 24.10.14 więc jeszcze trochę poczekamy na ewentualne rezultaty, ale nadzieję można mieć, prawda?
    Witamy w naszych szeregach :) :) :) nie będziesz żałować :P

Madlene84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Ja planuje zobaczyc za jakiś czas w lustrze:-D
    Ten plan mi się podoba dołączam :) :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Kot bury gratulacje:)

Tak w ogóle dziewczyny, czy Wy chodzicie do pracy? hehe. Ja byłam kilka godz i teraz 10stron zaległości:))

Ceska - bardzo mi przykro, tak sobie myślałam o Tobie, że długo Cię nie ma:(
    A bo my tak w przerwach między codziennymi czynnościami kitramy się po kątach i gapimy w te monitory i wyświetlacze :D

kahaśka lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie az tak.... od 30 minut cisza :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w lozeczku - rozlozyla mnie @ na lopatki :(

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Nena Nowa

Wysłany: 13 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jestem nowa, chociaż podczytuję Was regularnie. O dzidziusia staramy się 5miesięcy i chyba się udało. Zrobiłam 2 testy ciążowe i są dwie upragnione kreski. Podpowiedzcie mi proszę, kiedy najlepiej udać się do ginekologa i kiedy zrobić badanie krwi - hCG?? (z obliczeń wynika, że jestem w 2 tygodniu ciąży)

25staraczka25 lubi tę wiadomość

• Magula Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem spowrotem, z psem byłam na spacerku :)

Madlene84, 25staraczka25 lubią tę wiadomość

Endometrioza 3st.; Laparotomia; Laparoskopia; ICSI 2007 :( niskie AMH

a93d1aef7af643a9ed3068fcd4c8e06f.png
  • Holly go Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chwile mnie nie było. Nie dam rady nadrobić wszystkiego. Czy kropki zielone jakieś są? :D

[img]http://ovufriend.pl/thumb/c0857925218c8e2878af6b945e5a4233.png

[*] 07.03.2014
    "No cóż moi drodzy – powiedziała Mamusia Muminka, kiedy rankiem wszyscy wyszli do ogrodu. – Już po końcu świata, teraz trzeba to wszystko posprzątać."[/img]
  • Holly go Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena wrote:
    Hej :) Jestem nowa, chociaż podczytuję Was regularnie. O dzidziusia staramy się 5miesięcy i chyba się udało. Zrobiłam 2 testy ciążowe i są dwie upragnione kreski. Podpowiedzcie mi proszę, kiedy najlepiej udać się do ginekologa i kiedy zrobić badanie krwi - hCG?? (z obliczeń wynika, że jestem w 2 tygodniu ciąży)
    O! Super debiut. Gratuluję. Ja jak zaszłam w ciążę to poleciałam do lekarza zaraz ale było widać tylko pęcherzyk ciążowy i kazał mi przyjść po 2 -3 tygodniach czyli ok 5-6 tygodnia ciąży. Wtedy już było widoczne tętno:)

[img]http://ovufriend.pl/thumb/c0857925218c8e2878af6b945e5a4233.png

[*] 07.03.2014
    "No cóż moi drodzy – powiedziała Mamusia Muminka, kiedy rankiem wszyscy wyszli do ogrodu. – Już po końcu świata, teraz trzeba to wszystko posprzątać."[/img]
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ja juz w lozeczku - rozlozyla mnie @ na lopatki :(

Oby szybko mineło xxx

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Magula Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly go wrote:
    Hej dziewczyny, chwile mnie nie było. Nie dam rady nadrobić wszystkiego. Czy kropki zielone jakieś są? :D

Hej, jedna z nas się dzisiaj zazieleniła :) - bury kot, no i oczywiście trzymamy kciuki dalej za nas wszystkie.

Holly go lubi tę wiadomość

Endometrioza 3st.; Laparotomia; Laparoskopia; ICSI 2007 :( niskie AMH

a93d1aef7af643a9ed3068fcd4c8e06f.png
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena wrote:

Super! Gratuluję!

Do gina najlepiej w okolicach 6 tygodnia. Ciążę liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Więc najprawdopodobniej jesteś w 4 tygodniu ciąży (drugim tygodniu od zapłodnienia)

Jeszcze raz serdecznie gratuluję :)

Lili
  • Fretka85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena wrote:
    Gratuluje :) Badanie krwi najwcześniej w terminie @ a drugie po 24h. Jeśli przyrost będzie prawidłowy to do lekarza wybrałabym sie z miesiąc po owulce :)

Aniołek [*] 10.07.2014 (pusty pęcherzyk)
    Kacperek 16.08.2015 <3
    zrp0btfa42gpejc8.png
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka niektórzy twierdzą że obie kreski na testach muszą być co najmniej takie same. "Prawie" to podobno za mało.
    Ja osobiście nie bardzo ufam testom owu bo w moim przypadku od połowy cyklu mam dwie mocne kreski aż do miesiączki (sprawdzałam z ciekawości :)

Lili
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Dobra opanowałam się, kupię go jak przyjdzie @ przecież teraz i tak nie zmienię, a nóż ziólka mi pomogą i termometr nie będzie potrzebny:p Kusi mnie zakup testów ciązowych tych tanich alegrowych, ale postanowiłam sobie testować dopiero po terminie @, a jak je kupię to będę sikać na nie codziennie, jakiś mam dzisiaj dzień zakupowy:p

Haaha martika mam tak samo jak mam to mogłabym je robić codziennie ;p

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, Madlene :* :* :*

Umieram i juz chyba nie dotrwam do kolejnych staran :(

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ