Pierwsza Gwiazdka w grudniu świeci 🌟, w sierpniu nam przyniesie dzieci 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tam lotto jak M rozwiesi to pranie..gorzej z nim bo jak powiesi jakas koszulke krzywo i zauwqzy to dopiero pozniej to najlepiej suszarke by rozwalil jakby to jej wina byla 🤦♀️24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
celina550 wrote:ja się trochę tego uczę, bo najpierw drę japę "nic mi nie pomagasz w domu" a potem drę japę "dlaczego tak rozwiesiłeś to pranie, daj, zrobię sama". i powolutku uczę się odpuszczać - majtki rozwieszone krzywo na suszarce nie są istotne do robienia awanti, no chyba, że akurat są
Ja staram się nie drzeć, ale jak już mnie coś mocno razi, to poprawiam po swojemu jak nie widzi -
a z ciekawostek pod tytułem "jak uczymy się nawzajem".
zdarzy mi się coś wziąć, wrzucić do torebki i heja, zginęło w czeluściach. mój M musi mieć poukładane elektroniczne rzeczy (chyba tylko elektorniczne... ).
kiedyś pożyczyłam sobie jego kabel do ładowarki, jakiś taki super szybki, może kilka razy mi się zdarzyło, fakt. może często
no i wiadomo, cyk myk, torebka, przepadł. jak potem poszłam kolejny raz po kabelek to... był na szarą taśmę i trytytki (czyli to, co trzyma świat ). i karteczka "tu odkładaj"
nakleja mi na różne rzeczy karteczki, pisze mazakiem na czymś "moje miejsce jest tu i tu"agusia_246, Księgowa, Linka94 lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Celina dobry pomysł, jeszuuu a chyba teraz obkleje całą chałupę 😂😂😂11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Jeżynka wrote:Celina dobry pomysł, jeszuuu a chyba teraz obkleje całą chałupę 😂😂😂
mam też "galerię dowodów" w telefonie, bo jak drę japę w stylu "robisz tak tak czy siak" to dostaję odpowiedź "jaaaa? niemożliwe! nieprawda, to nie ja"
i wtedy telefon, zdjęcia, pyk, koniec awanti, racja jest mojsza👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
U mnie to najpierw jest "Nie pomagasz " a za chwilę "zostaw, zrobię to lepiej "
Więc teraz często pytanie "na pewno chcesz żebym to robił?"Aneta2506 lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Mam 35 lat, staramy się z mężem od czerwca, chociaż przez pierwsze 3 miesiące mieliśmy nerwówkę przedślubną, więc były marne szanse. Z dotychczas wykonanych badań, wg mojej gin wszystko jest w normie, IO pod kontrolą (ostatnia homa 2,45) biorę metforminę i witaminy prematalne. Jeśli w tym cyklu nie zatrybi, mam zamiar powtórzyć hormony i zrobić AMH. Mąż jest po usg i też od nowego roku poszerzamy diagnostykę.
Nie bardzo wiem, czy zapisywać się na testowanie, czy do wolnych strzelców, bo jak nigdy organizm mi wariuje... @ była dość intensywna, a od jej zakończenia cały czas mleczny śluz raz lepki raz śliski, więc trudno mi wyłapać owulkę, choć wg wyliczeń powinna być wczoraj ale zero objawów, bólu etc. Wczoraj i dziś testy z 2 kreskami, ale kreska testowa jasna, więc albo przegapiłam pik, albo dopiero będzie.
Oczywiście kibicuję wszystkim testującym i trzymam kciuki
Ja ze swojej strony powiem, że ważnym elementem w naszej diagnostyce było badanie nasienia oraz monitoring cyklu.
Rozgość się
Zapisz się na testowanie koniecznie
metforminę bierzesz tylko na podstawie homy czy robiłaś krzywe: glukozową i insulinowa??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 13:43
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualnyWiola, nikt nie ma do Ciebie pretensji a na pewno nie ja. Za co? Ja wczoraj przeliczyłam liczbę testujących i było 12 testujących i 12 wolnych strzelców. Jeżeli ktoś się nie zapisuje, bo odpuszcza cykl, nie chce testować z jakiś konkretnych powodów, problemy zdrowotne nie pozwalają to ja to jak najbardziej rozumiem.
Jesteśmy na forum " w oczekiwaniu na testowanie" na wątku stricte testującym.
To co, w takim razie teraz nich się żadna nie zapisze, bo w listopadzie zachodziły wolne strzelce?
Nie o to chodzi na tym forum a ja też nie jestem tu od wczoraj i nigdy takich rzeczy nie było. Jak ktoś jest Wolnym Strzelcem to niech nim będzie a kto się stara i testuje to niech się zapisuje, taka jest pierwotna rola tego typu wątków.
A co jeśli teraz będą zachodzić testujące? 😊
Niech Wolni Strzelce istnieją, nie mam nic przeciwko tylko niech nimi naprawdę będą Wolni Strzelce.
Nie wiem czemu poczułaś się urażona, bo ja nawet przez moment źle o Tobie nie pomyślałam. I moje słowa w ogóle nie były napisane w Twoim kierunku. 😔
Przecież nie musisz przepraszać, że zaszłaś w ciążę. To cud, który Ci się należał niezależnie czy testowałaś czy byłaś Wolnym Strzelcem.Księgowa, Karo123, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Krysia1411 wrote:U mnie to najpierw jest "Nie pomagasz " a za chwilę "zostaw, zrobię to lepiej "
Więc teraz często pytanie "na pewno chcesz żebym to robił?"11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Przejrzałam listopadowy wątek żeby Was lepiej poznać. i również trzymam mocno kciuki za dzisiaj - Ciebie Kociara 🤞✊✊✊✊✊
Alutka, za szczęśliwe rozpakowanie już lada moment 🤞agusia_246 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
poszłam do pracy, wracam, coś tam w domu, wiadomo i....kładę się do łóżka.
I MOIM OCZOM UKAZUJE SIĘ
drążek NIE na środku, tylko takie 5 cm w jedną stronę.
rozumiecie? NIE NA ŚRODKU
aż musiałam zapytać terapetuki czy naprawde są ludzie, którym to nie przeszkadza i ona powiedziała że są tacy ludzie
dużo pracy włożyłam, żeby codziennie oglądać krzywy drążek i się nim nie przejmować. ale wciąż tego nie rozumiem
Wiesz ile awantur z mężem już o takie rzeczy przeszłam? Ja zawsze takie rzeczy zauwzze , on nigdy... także ten.. -
Sesyjka wrote:Witaj Akte moja równolatko
Ja ze swojej strony powiem, że ważnym elementem w naszej diagnostyce było badanie nasienia oraz monitoring cyklu.
Rozgość się
Zapisz się na testowanie koniecznie
metforminę bierzesz tylko na podstawie homy czy robiłaś krzywe: glukozową i insulinowa??
Biorę na podstawie krzywych. Ale chyba o wiele bardziej w spadku insuliny z ponad 16 na 11.3 wpłynęła utrata ok 10kg, w tej chwili mam prawidłowe BMI. Jakby się udało zwalić tą insulinę na wynik jednocyfrowy, to byłaby już bajka.
To poproszę o wpisanie testowania 12.12`czyli termin @ jakby pykło to byłby super prezent na gwiazdkę i nieco spóźniony na urodziny mojego M -
Tak mi się jeszcze przypomniało, z mniej nerwowych rzeczy. Nienawidzę niewykorzystanej przestrzeni, nigdzie!
Moje drzwi są zawsze otwarte, dla każdego i o każdej porze (no może poza tym, jak spie, chociaz jakby się paliło to też bym otworzyła), ale do brzegu. Przyszła do mnie znajoma, na herbatkę. Grzecznie zapytałam, czy nie będzie jej przeszkadzać, ze powieszę pranie. No i tak gadamy, wieszam sobie te ubrania - skonczylam.
I UWAGA! MOJ STANDARD - stanęłam przed suszarka, policzylam, ile ubrań mi pomieści, poszłam do lazienki i wrzuciłam odpowiednią ilość do pralki. Zdziwiona patrzy na mnie jak wracam i pyta, co ja robię?
No to jej odpowiadam, ze liczę, ile ubrań mi się zmieści, zeby każde było prosto powieszone, a nie pozaginane, a przy okazji, żeby nie zmarnować miejsca. Zrobiła to, co wtedy mogła - zaczęła się smiac. 😅 A ja tak po prostu mam 🙈
PS. Oczywiście jestem w stanie policzyć i w głowie wiedzieć, ile zmieści mi się spodni, męskich koszulek, moich koszulek i bielizny 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 14:01
Felinka94, Wiolala lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Tak mi się jeszcze przypomniało, z mniej nerwowych rzeczy. Nienawidzę niewykorzystanej przestrzeni, nigdzie!
Moje drzwi są zawsze otwarte, dla każdego i o każdej porze (no może poza tym, jak spie, chociaz jakby się paliło to też bym otworzyła), ale do brzegu. Przyszła do mnie znajoma, na herbatkę. Grzecznie zapytałam, czy nie będzie jej przeszkadzać, ze powieszę pranie. No i tak gadamy, wieszam sobie te ubrania - skonczylam.
I UWAGA! MOJ STANDARD - stanęłam przed suszarka, policzylam, ile ubrań mi pomieści, poszłam do lazienki i wrzuciłam odpowiednią ilość do pralki. Zdziwiona patrzy na mnie jak wracam i pyta, co ja robię?
No to jej odpowiadam, ze liczę, ile ubrań mi się zmieści, zeby każde było prosto powieszone, a nie pozaginane, a przy okazji, żeby nie zmarnować miejsca. Zrobiła to, co wtedy mogła - zaczęła się smiac. 😅 A ja tak po prostu mam 🙈
PS. Oczywiście jestem w stanie policzyć i w głowie wiedzieć, ile zmieści mi się spodni, męskich koszulek, moich koszulek i bielizny 😅
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Krysia1411 wrote:U mnie to najpierw jest "Nie pomagasz " a za chwilę "zostaw, zrobię to lepiej "
Więc teraz często pytanie "na pewno chcesz żebym to robił?"
Ja mam identycznie 🙈😂15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
PS. Oczywiście jestem w stanie policzyć i w głowie wiedzieć, ile zmieści mi się spodni, męskich koszulek, moich koszulek i bielizny 😅
A cieszysz się jak dziecko jak wypierzesz dokładnie taka ilość skarpetek co spinaczy na wieszaku do bielizny? 🙈
bo ja to jak głupia stoję przed tą suszarka i się raduję 😆👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Dobra dziewczyny, uffff w końcu nadrobiłam wszystko:)
Ogólnie ja jestem za tym aby zostawić standardowo kiedy się zapisujemy na testowanie i urodziny, przecież kazda czyta watek codziennie wiec wiadomo będzie ktora kiedy ma Punkcje, transfer czy monitoring, rzeczywiście ta legenda jest za duża...
Co do wolnych strzelców, ja to rozumiałam jako że nie kazda chce się zapisywać na konkretny dzień wiec zapisuje się do wolnych strzelców i jak zrobi test to po prostu nam mówi jaki był wynik, myliłam się, mój błąd, teraz już wiem że to znaczy co innego...
Jestem za tym aby zlikwidować wszystko oprócz właśnie dat testowania i urodzin, Wy dajcie mi ostatecznie znać jak Wy chcecie. Prowadzę ten wątek dla Was i to Wam ma być najlepiej ❤
Kazda z nas tutaj pasuje, nie ważne czy weteranki, nowa czy już ciążowa staraczka, kazda z nas na forum Ovufriend jest lub była w jednym celu, więc proszę mi tutaj bez gadania że ktoś tu nie pasuje itd itd.. ❤
Też wiem że nie jestem najlepsza jak narazie prowadząca wątek, przepraszam jeśli nie udzielam się tyle ile powinnam, na prawdę się staram, ale to jednak nie jest łatwe na koncowce ciąży odnosić się do wszystkich tematów, szczególnie że na większość tematów typu IVF nie mam bladego pojęcia .
Za chwilę pouzupełniam listę, znów muszę od 8 strony przewertować kto jak chciał być wpisany, a niestety robię to tylko na telefonie wiec to trochę zajmie 🤣🤣🤣
Co do mojej wizyty, nie zbadała mnie ginekologicznie, gdyż stwierdziła że to nie ma sensu 🤯
A tak bardzo chciałam wiedzieć czy mam jakieś rozwarcie czy nie, jedynie wiem że maly ma już 3300 gram i jeśli nie urodzę do terminu z USG czyli 08.12 to 09.12 mam się stawić w szpitalu, i że już w szpitalu będą decydować co z nami robić. Jednak mam nadzieję że to tego 08.12 sytuacja się sama rozwinie:)agusia_246, Wiolala, Izi, Linka94, Mama_Basia lubią tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Tak mi się jeszcze przypomniało, z mniej nerwowych rzeczy. Nienawidzę niewykorzystanej przestrzeni, nigdzie!
To akurat my oboje tak liczymy, jak mąż wiesza, albo do pralki wrzuca, to wiemy ile m byc "malych" a ile "duzych" żeby pasowało...
Jak dobrze że nie jestem jedyna...Księgowa lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _