Pierwsza Gwiazdka w grudniu świeci 🌟, w sierpniu nam przyniesie dzieci 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlutka wpisz mnie na testowanie 11 grudnia🍀😇
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 14:42
Alutka128, Księgowa, Zielone.Slonce, Mersalla, Jusia88, Karo123, agusia_246, Limonka26, Sesyjka, Mama_Basia, bindweef, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
-
Alutka ja jestem wpisana poprawnie
Hmm może stwierdziła że nie chce w razie czego przyjmować porodu w gabinecie 🤭 lekarze są coraz dziwniejsi 🤷🏻♀️ oby wszystko było w terminie bez żadnych problemów i niemiłych niespodzianek ❤️Alutka128 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Alutka128 wrote:A i mam jedna prośbę, aby każda z Was weszła na 1 stronę, sprawdziła czy jest wpisana tak jak chciała, przez to całe zamieszanie się pogubiłam, przejrzałam od 8 strony, wpisałam tak jak pisałyście ale plis sprawdźcie to jeszcze ❤
Kochana wypisz mnie z wolnych strzelców.
Jak już pisałam, nawet jeśli zrobię test to o wyniku dowiecie się pierwsze (zaraz po mnie haha 😉 )
Będę tu z Wami bez wpisania na listę ❤
Ps. Trzymam kciuki oby się udało w terminie ❤❤Alutka128 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualnyU mnie wizyta na plus dr byl zdziwiony xe insulina taka wielka zmienił dawkę 3x500 mam badać glukozę 1 h i 2 h po posiłku najwyzej dawkę mi zwiekszy.
Forobic jeszcze badania na krzepliwośc i wysłać mu wyniki mialam tez wymazy na muchę.
Pecherzyk mial 16 mm wiec ładny jak na ten dzień cyklu ale oby pękł bo nie dostałam ovitrele...Alutka128, Jusia88, Zielone.Slonce, Księgowa, Mersalla, Limonka26, Misiaa, Mama_Basia, bindweef lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anka to owu będzie szybiej przy takim pęcherzyku, super 😍✊
Księgowa lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualny
-
Zielone Słońce ja się nie obraziłam i już nawet nie pamiętam kto co pisał. Po prostu mam jakoś dzisiaj gorszy dzień i strasznie biorę wszystko do siebie... ale już nie wracajmy do tego co złe
Zielone.Slonce lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiolala wrote:Anka czyli główny problem to cukry tak ? Mam nadzieję, że tym razem przepisana dawna okaże się strzałem w dziesiątkę ✊🏻✊🏻
-
Alutka128 wrote:Dobra dziewczyny, uffff w końcu nadrobiłam wszystko:)
Ogólnie ja jestem za tym aby zostawić standardowo kiedy się zapisujemy na testowanie i urodziny, przecież kazda czyta watek codziennie wiec wiadomo będzie ktora kiedy ma Punkcje, transfer czy monitoring, rzeczywiście ta legenda jest za duża...
Co do wolnych strzelców, ja to rozumiałam jako że nie kazda chce się zapisywać na konkretny dzień wiec zapisuje się do wolnych strzelców i jak zrobi test to po prostu nam mówi jaki był wynik, myliłam się, mój błąd, teraz już wiem że to znaczy co innego...
Jestem za tym aby zlikwidować wszystko oprócz właśnie dat testowania i urodzin, Wy dajcie mi ostatecznie znać jak Wy chcecie. Prowadzę ten wątek dla Was i to Wam ma być najlepiej ❤
Kazda z nas tutaj pasuje, nie ważne czy weteranki, nowa czy już ciążowa staraczka, kazda z nas na forum Ovufriend jest lub była w jednym celu, więc proszę mi tutaj bez gadania że ktoś tu nie pasuje itd itd.. ❤
Też wiem że nie jestem najlepsza jak narazie prowadząca wątek, przepraszam jeśli nie udzielam się tyle ile powinnam, na prawdę się staram, ale to jednak nie jest łatwe na koncowce ciąży odnosić się do wszystkich tematów, szczególnie że na większość tematów typu IVF nie mam bladego pojęcia .
Za chwilę pouzupełniam listę, znów muszę od 8 strony przewertować kto jak chciał być wpisany, a niestety robię to tylko na telefonie wiec to trochę zajmie 🤣🤣🤣
Co do mojej wizyty, nie zbadała mnie ginekologicznie, gdyż stwierdziła że to nie ma sensu 🤯
A tak bardzo chciałam wiedzieć czy mam jakieś rozwarcie czy nie, jedynie wiem że maly ma już 3300 gram i jeśli nie urodzę do terminu z USG czyli 08.12 to 09.12 mam się stawić w szpitalu, i że już w szpitalu będą decydować co z nami robić. Jednak mam nadzieję że to tego 08.12 sytuacja się sama rozwinie:)
Dla mnie każda, która prowadzi wątek jest najlepsza!
A Ty masz moc przedporodowych wirusów więc dziewczyny tu tylko łapią garściami!
Powiem Ci, że jak zobaczyłam, że prowadzisz wątek i pisałaś, że rodzisz w grudniu to pomyślałam jakoś - takie przeczucie, że grudnia to Ty nie doczekasz Więc jakoś tak myślę, że maksymalnie środa-czwartek będziesz nam tu zdawać relację z porodówki♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi widzę, że masz dzisiaj połowę ciąży 😱 gratulacje 😍❤️
Izi lubi tę wiadomość
-
Oj, nie zajrzałam wczoraj, a tu tyle się dzieje 😉
Jutro i pojutrze ( kilka dni po owulacji) mam zrobić badanie progesteronu, bo może mam niewydolność ciałka żółtego/niedomogę lutealną.
W razie czego duphaston bierze się po owulacji czy także w pierwszej fazie cyklu?
🍀Będę testować 10 grudnia, proszę o wpisanie na listę 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 16:40
2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Jeszcze_Blizniaki wrote:Oj, nie zajrzałam wczoraj, a tu tyle się dzieje 😉
Jutro i pojutrze ( kilka dni po owulacji) mam zrobić badanie progesteronu, bo może mam niewydolność ciałka żółtego/niedomogę lutealną.
W razie czego duphaston bierze się po owulacji czy także w pierwszej fazie cyklu?
🍀Będę testować 10 grudnia, proszę o wpisanie na listę 🍀
POOOOO!!!!!!!!!!!!👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Ja też się trochę przyczyniłam, bo zwróciłam uwagę ile wolnych strzelców zaszło w ciążę w listopadzie 🙈 a ja tam też byłam dlatego, że jakoś chciałam chwilowo odsunąć się w cień, testować po cichu, trochę zrobić sobie przerwę od forum ale podczytywałam która wysikała dwie kreski i byłam w miarę na bieżąco. Ale już odpoczęłam i wracam do gry 💪
-
Akte wrote:
To poproszę o wpisanie testowania 12.12`czyli termin @ jakby pykło to byłby super prezent na gwiazdkę i nieco spóźniony na urodziny mojego M
A ja dzisiaj się zapisałam na telewizyte do randomowego gina z luxmedu, wydębilam skierowanie na usg piersi oraz tsh i prolaktynę do histero 😊 (mam pakiet )
Jutro idę do rodzinnej po skierowanie na rtg klatki też do histero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 17:50
Wiolala, Alutka128 lubią tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Misiaa wrote:Mi tam lotto jak M rozwiesi to pranie..gorzej z nim bo jak powiesi jakas koszulke krzywo i zauwqzy to dopiero pozniej to najlepiej suszarke by rozwalil jakby to jej wina byla 🤦♀️
To wasi mężowie rozwieszają pranie?😂 moja teściowa wychowała księcia i książę się nie para takimi przyziemnymi zajęciami😬Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Paulina1106 wrote:To wasi mężowie rozwieszają pranie?😂 moja teściowa wychowała księcia i książę się nie para takimi przyziemnymi zajęciami😬
Witaj w klubie 😅 moj też ani prania ani naczyń nie dotknie -
A mój w domu nie robił nic (w sensie rodzinnym, no poza odkurzaniem), bo nawet nie wiedział, jak się obsługuje pralkę 😅 Ale jak mu pokazałam ile tam fajnych ustawień i w ogóle, to od 3 lat pranie zrobiłam może kilka razy Mam świadomość, że trafiłam na podatny grunt
Ja na listę jestem dobrze wpisana, choć jak znam siebie, to do poniedziałku nie wytrzymam 🙈Paulina1106 lubi tę wiadomość
-
Kociara_ wrote:A mój w domu nie robił nic (w sensie rodzinnym, no poza odkurzaniem), bo nawet nie wiedział, jak się obsługuje pralkę 😅 Ale jak mu pokazałam ile tam fajnych ustawień i w ogóle, to od 3 lat pranie zrobiłam może kilka razy Mam świadomość, że trafiłam na podatny grunt
Ja na listę jestem dobrze wpisana, choć jak znam siebie, to do poniedziałku nie wytrzymam 🙈Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?