Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Kasia2115 Debiutantka
    Postów: 9 6

    Wysłany: 20 kwietnia, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na becie, wyniki o 15🙈 aż mnie mdli z tych nerwów.
    Update: okres 3dni spóźniony, test robiony wczoraj negatywny. Brzuch wciąż pobolewa i mam takie dziwne wrażenie, jakbym miała cały czas mokro w pochwie. Może to dobry znak...

    Hania123, Md1610, Zuuuz lubią tę wiadomość

  • Md1610 Przyjaciółka
    Postów: 107 37

    Wysłany: 20 kwietnia, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2115 wrote:
    Byłam na becie, wyniki o 15🙈 aż mnie mdli z tych nerwów.
    Update: okres 3dni spóźniony, test robiony wczoraj negatywny. Brzuch wciąż pobolewa i mam takie dziwne wrażenie, jakbym miała cały czas mokro w pochwie. Może to dobry znak...

    Trzymam kciuki 🤞🏼

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 11:26

    Kasia2115 lubi tę wiadomość

    👩🏼 1997 👦🏻 1996

    TSH - 1,636
    FT3 - 2,04 (2,17-3,77)
    FT4 - 0,92 (0,79-1,34)
    Prolaktyna - 16,74
    FSH - 3,42
    Estradiol - 36,49
  • Foczak Nowa
    Postów: 5 4

    Wysłany: 20 kwietnia, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) byłam dziś u lekarza. Pęcherzyk po zastrzyku pięknie pękł i 30.04 mam iść na betę. To będzie najdłuższe 10 dni w roku 😄

    silverface, Zuuuz, Kasia2115 lubią tę wiadomość

  • Zuuuz Znajoma
    Postów: 22 20

    Wysłany: 20 kwietnia, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foczak wrote:
    Hej:) byłam dziś u lekarza. Pęcherzyk po zastrzyku pięknie pękł i 30.04 mam iść na betę. To będzie najdłuższe 10 dni w roku 😄


    Foczak, u mnie tez pękły akurat dwa w dwóch jajnikach 😅 nawet bliźniaki zniosę i będę się cieszyć 🙈
    A test i bete mam zrobić 28.04 także będzie nam się dłużyło razem 😁

    Foczak, Klaudia10047, Kasia2115 lubią tę wiadomość

  • Kasia2115 Debiutantka
    Postów: 9 6

    Wysłany: 20 kwietnia, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety beta negatywna. Czyli to jeszcze skutki covida.

  • Zuuuz Znajoma
    Postów: 22 20

    Wysłany: 20 kwietnia, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2115 wrote:
    U mnie niestety beta negatywna. Czyli to jeszcze skutki covida.

    Kasia przykro mi:( głowa do góry! Zregeneruj się, odpocznij i wracaj do gry;)
    Długo się staracie?

  • Zosia1111 Koleżanka
    Postów: 88 13

    Wysłany: 20 kwietnia, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeszcze mam jakiś cień nadziei, że może się uda. Mimo, że beta po 48h zamiast urosnąć to spadła to mam jakieś dziwne przeczucie, bo naprawdę nigdy nie miałam takich objawów przed okresem jak mam od 2tygodni. Szczególnie zauważyłam, że moja skóra i cera zrobiła się taka tłusta, do tego pojawiają się wypryski... Bolą mnie piersi i jajniki, nie jestem rozdrażniona i nie mam ochoty każdego pozabijać 😂
    Dziś planowana @, ale póki co się nie zapowiada.
    Dziś też testowałam, ale negatyw.

    Moja pierwsza ciąża była jak się okazało w 30 tygodniu ciąża bliźniaczą! Tak, też byłam w szoku, że przez tyle czasu nikt tego nie zauważył. W 7tc był 2 pecherzyk, potem w 9 już go nie było, a w 30 tygodniu, gdy trafiłam do szpitala lekarz mi oznajmił ze jest to ciąża mnoga, ale mam zespół TRAP i urodze tylko jedno dziecko.

    Więc może i tym razem będzie jakaś niespodzianka..

    Powiedzcie mi, czy takie kłucie jajników jest normalne? Odczuwam to bliżej pachwiny. Czasem przy gwałtownym ruchu np przy wstawnaiu tak mnie zakluje, że aż mnie zgina w pół ☹️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 14:46

  • Kasia2115 Debiutantka
    Postów: 9 6

    Wysłany: 20 kwietnia, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuuz wrote:
    Kasia przykro mi:( głowa do góry! Zregeneruj się, odpocznij i wracaj do gry;)
    Długo się staracie?

    Dzięki. 7miesięcy, co może wydawać się krótko, ale dla mnie jak wieczność. Szczególnie, że jak narazie oboje mieliśmy idealne wyniki, więc w teorii powinno się szybko udać.
    Teraz już zapewne nie są idealne skoro okresu nie ma...

  • Sylwiaaa Debiutantka
    Postów: 12 10

    Wysłany: 20 kwietnia, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2115 wrote:
    U mnie niestety beta negatywna. Czyli to jeszcze skutki covida.

    Nie przejmuj się Kasiu, jeszcze będzie dobrze.
    U mnie podobnie, beta dwa razu powtórzona i niestety poniżej moich oczekiwań. Negatywna. 31dc a @ dalej nie ma 🤷🏼‍♀️ Wyniki wszystkich badań i tsh piękne. Brzuch czasem pobolewa, także czarna magia. W obecnej chwili czekam tylko na @, to już mnie chyba uspokoi wtedy i będę czekać do owulacji żeby działać dalej. Ale w tym cyklu wszystkim się stresowałam wiec w następnym zamierzam podejść do tego bardziej na luzie. Powodzenia i dla Ciebie !

    Kasia2115 lubi tę wiadomość

  • Foczak Nowa
    Postów: 5 4

    Wysłany: 20 kwietnia, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuuz wrote:
    Foczak, u mnie tez pękły akurat dwa w dwóch jajnikach 😅 nawet bliźniaki zniosę i będę się cieszyć 🙈
    A test i bete mam zrobić 28.04 także będzie nam się dłużyło razem 😁

    W takich sytuacjach trzeba się cieszyć, jak los da 2 😄 2x więcej szczęścia ❤️
    Dawaj znać jak beta 🙂 trzymam kciuki!!!

    Zuuuz lubi tę wiadomość

  • Foczak Nowa
    Postów: 5 4

    Wysłany: 20 kwietnia, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Hej dziewczyny, jeszcze mam jakiś cień nadziei, że może się uda. Mimo, że beta po 48h zamiast urosnąć to spadła to mam jakieś dziwne przeczucie, bo naprawdę nigdy nie miałam takich objawów przed okresem jak mam od 2tygodni. Szczególnie zauważyłam, że moja skóra i cera zrobiła się taka tłusta, do tego pojawiają się wypryski... Bolą mnie piersi i jajniki, nie jestem rozdrażniona i nie mam ochoty każdego pozabijać 😂
    Dziś planowana @, ale póki co się nie zapowiada.
    Dziś też testowałam, ale negatyw.

    Moja pierwsza ciąża była jak się okazało w 30 tygodniu ciąża bliźniaczą! Tak, też byłam w szoku, że przez tyle czasu nikt tego nie zauważył. W 7tc był 2 pecherzyk, potem w 9 już go nie było, a w 30 tygodniu, gdy trafiłam do szpitala lekarz mi oznajmił ze jest to ciąża mnoga, ale mam zespół TRAP i urodze tylko jedno dziecko.

    Więc może i tym razem będzie jakaś niespodzianka..

    Powiedzcie mi, czy takie kłucie jajników jest normalne? Odczuwam to bliżej pachwiny. Czasem przy gwałtownym ruchu np przy wstawnaiu tak mnie zakluje, że aż mnie zgina w pół ☹️

    Zawsze jest to sprawa indywidualna. Kłucie może być w różnych przypadkach. Ale mocnego bólu być nie powinno raczej. Skonsultuj to z lekarzem koniecznie...

  • Karo33 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 20 kwietnia, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to normalne, że w okolicy, gdy się miała pojawić @ bolalo podbrzusze, a potem przestało? Dzisiaj nic juz kompletnie nie czuje. Testy od zeszłego czwartku pozytywne, wczoraj juz były 2 tłuste krechy

    w57vrjjgkvfafb3l.png
  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 1297 1160

    Wysłany: 20 kwietnia, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo33 wrote:
    Dziewczyny, to normalne, że w okolicy, gdy się miała pojawić @ bolalo podbrzusze, a potem przestało? Dzisiaj nic juz kompletnie nie czuje. Testy od zeszłego czwartku pozytywne, wczoraj juz były 2 tłuste krechy

    Myślę że to normalne bo ja mam podobnie, czasami coś jakby zakluje ale tak to już nie mam typowych bóli okresowych

    Hania123 lubi tę wiadomość

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️

    23.04.2021 jest mały człowieczek z serduszkiem ❤️
    05.05.2021 12mm człowieczka 🍀❤️

    25.03
    TPOAb 74,6 (<35.0) ⬆️
    TSH 8,5 (0,4-4,0)⬆️
    Ft4 9,6 (10,0-23,5) ⬇️
    Wit D ⬇️

    oar843r83ci4sv79.png
  • Zuuuz Znajoma
    Postów: 22 20

    Wysłany: 20 kwietnia, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2115 wrote:
    Dzięki. 7miesięcy, co może wydawać się krótko, ale dla mnie jak wieczność. Szczególnie, że jak narazie oboje mieliśmy idealne wyniki, więc w teorii powinno się szybko udać.
    Teraz już zapewne nie są idealne skoro okresu nie ma...

    Kasia, rozumiem każde starania to jak wieczność.
    My prawie rok, koleżanki zachodzą w ciąże bez problemu a my pierwsi zaczęliśmy starania i nici póki co..

    Ostatnio mam nastawienie, że nie można się poddawać i wierze mocno, że nam się uda. Jakoś takie myślenie jednak mi pomaga i nie zamartwiam się codziennie, chociaż myśle o bejbiku oczywiście i jestem pełna nadzieji 😊

    Kasia2115 lubi tę wiadomość

  • Kasia2115 Debiutantka
    Postów: 9 6

    Wysłany: 20 kwietnia, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuuz wrote:
    Kasia, rozumiem każde starania to jak wieczność.
    My prawie rok, koleżanki zachodzą w ciąże bez problemu a my pierwsi zaczęliśmy starania i nici póki co..

    Ostatnio mam nastawienie, że nie można się poddawać i wierze mocno, że nam się uda. Jakoś takie myślenie jednak mi pomaga i nie zamartwiam się codziennie, chociaż myśle o bejbiku oczywiście i jestem pełna nadzieji 😊
    Mnie otacza coraz więcej ciężarnych koleżanek. Jedna ogromne problemy z hormonami, druga tarczyca i nadwaga, a jednak się udało. Więc też przestaje się zamartwiać.
    Na polecenie ginekologa siedzę z termoforem na brzuchu popijając wodę z cytryną i imbirem (podobno może pomóc w wywołaniu @) i czekam jeszcze tydzień. Może się pojawi i cykl wróci szybko do normy.
    Muszę przyznać, że to forum pomaga trochę zmniejszyć stres😊

    Zuuuz lubi tę wiadomość

  • Magda93 Przyjaciółka
    Postów: 98 21

    Wysłany: 21 kwietnia, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania co u Ciebie? Jak beta?

  • Zosia1111 Koleżanka
    Postów: 88 13

    Wysłany: 21 kwietnia, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj do mnie zawitała 🐵, więc mam nadzieję, że ten cykl będzie mój 😊

    Powiedzcie mi kochane, jakie suplementy przyjmujecie, starając się o maluszka?

    Sylwiaaa lubi tę wiadomość

  • Gosia24 Przyjaciółka
    Postów: 101 24

    Wysłany: 21 kwietnia, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję Miovelię, do tego wit d3 - to głównie ze względu na pracę zmianową, odkąd ją biorę czuję się lepiej, kwas foliowy i cynk :) mąż pije nucleox - z polecenia lekarza.

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2%, obniżona ruchliwość
  • DomkaPodomka Ekspertka
    Postów: 196 118

    Wysłany: 21 kwietnia, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    DomkaPodomka - prog nie jest najgorszy, ale mógłby być zdecydowanie lepszy. Ja bym się pokusiła o luteine, ale oczywiście porozmawiaj o tym z lekarzem.

    Dziś progesteron 12,03, dalej chyba słabo, co? 😕
    W poniedziałek było 8,41

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 1758 2164

    Wysłany: 21 kwietnia, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPodomka wrote:
    Dziś progesteron 12,03, dalej chyba słabo, co? 😕
    W poniedziałek było 8,41

    Lepiej 😊 ale mogloby jeszcze troszeczkę lepiej.

    DomkaPodomka lubi tę wiadomość

    20+ cs.
    Hashimoto - brak leków.
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.

    TRA-GE-DIA.
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego