Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Gosia24 Przyjaciółka
    Postów: 103 26

    Wysłany: 19 kwietnia, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPodomka wrote:
    Tez idę jutro na progesteron 😊 koniecznie daj znać jak wyszło u ciebie, trzymam kciuki żeby jednak Cie ten cykl zaskoczył pozytywnie 🤞🏻

    I jak masz już wynik proga? ja nie moge się doczekać :(

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2%, obniżona ruchliwość
  • Zosia1111 Koleżanka
    Postów: 99 14

    Wysłany: 19 kwietnia, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie ze skoro jest spadek to już nie będzie wzrostu? Co oznaczają takie spadki?

  • Gosia24 Przyjaciółka
    Postów: 103 26

    Wysłany: 19 kwietnia, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dziś Twój 13 dpo? ja w 10 dpo miałam bete 14, a i tak była to ciąża biochemiczna. Cieszyłam się ogromnie jak zobaczyłam 2 kreski ale szybko sprowadzona zostałam na ziemie. chyba sie nie ma co nastawiać. ale Życzę Ci wszystkiego najlepszego!! ♥

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2%, obniżona ruchliwość
  • Zosia1111 Koleżanka
    Postów: 99 14

    Wysłany: 19 kwietnia, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Zosia dziś Twój 13 dpo? ja w 10 dpo miałam bete 14, a i tak była to ciąża biochemiczna. Cieszyłam się ogromnie jak zobaczyłam 2 kreski ale szybko sprowadzona zostałam na ziemie. chyba sie nie ma co nastawiać. ale Życzę Ci wszystkiego najlepszego!! ♥


    Nie miałam potwierdzonej owulacji przez lekarza, sugerowałam się tylko paskami owulacyjnymi i według nich jest dziś 13dpo.

    Chyba się już nie nastawiam ☹️☹️☹️

  • Gosia24 Przyjaciółka
    Postów: 103 26

    Wysłany: 19 kwietnia, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że to mega przykre ale najgorzej jest się nastawić a potem tak strasznie rozczarować. Pamiętam jak u mnie się to stalo to cały dzień nie mogłam się opanować i płakałam. Myślałam że jak już wyszły 2 kreski to już jestem w ciaży a to chyba jeszcze daleka droga... :)

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2%, obniżona ruchliwość
  • silverface Przyjaciółka
    Postów: 100 76

    Wysłany: 19 kwietnia, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt Zosia, nie wiem czy coś tu z tego jeszcze będzie :(
    Ale oczywiście mimo to trzymam kciuki i życzę jak najlepiej ❤️

    Dziewczyny a co u reszty z Was? Jak wyglada sytuacja?:) kiedy @? Jak starania?
    Ja dodam ze u mnie dziś 10dc wiec dzialania rozpoczęte ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 15:46

  • Magda93 Przyjaciółka
    Postów: 98 21

    Wysłany: 19 kwietnia, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w czwartek u gina i był pęcherzyk dominujący niby jeszcze mały ale nie zapytałam ile ma 🤦 według apki owulacja jutro. Oczywiście starania są ale nie nastawiam się. Tak mi ten lekarz nagadał, że zeszłam na ziemie. Nie ma co liczyć, że to juz zaraz się uda bo ja tak chce.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 15:57

  • Gosia24 Przyjaciółka
    Postów: 103 26

    Wysłany: 19 kwietnia, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wynik progesteronu, 17.10ng/ml :) w cyklu gdzie sie udalo bylo 36 wiec szczerze watpie w ten cykl, juz mi smutno

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2%, obniżona ruchliwość
  • Zosia1111 Koleżanka
    Postów: 99 14

    Wysłany: 19 kwietnia, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak powiem - ch****o zaczął się ten tydzień ☹️

  • Gosia24 Przyjaciółka
    Postów: 103 26

    Wysłany: 19 kwietnia, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż norma w fazie lutealnej jest do 15.9 ng/ml więc sama nie wiem czy 17.10 to dobry wynik? Co myślicie?

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2%, obniżona ruchliwość
  • Md1610 Przyjaciółka
    Postów: 112 42

    Wysłany: 19 kwietnia, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Myślicie ze skoro jest spadek to już nie będzie wzrostu? Co oznaczają takie spadki?

    Wydaje mi się, ze mógł być biochem :/
    I myśle ze raczej wzrostu już nie będzie pewnie przyjdzie @ 😞
    Ale nastepny cykl jest Twój 🤞🏼

    👩🏼 1997 👦🏻 1996

    TSH - 1,636
    FT3 - 2,04 (2,17-3,77)
    FT4 - 0,92 (0,79-1,34)
    Prolaktyna - 16,74
    FSH - 3,42
    Estradiol - 36,49
  • Md1610 Przyjaciółka
    Postów: 112 42

    Wysłany: 19 kwietnia, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Ja już mam wynik progesteronu, 17.10ng/ml :) w cyklu gdzie sie udalo bylo 36 wiec szczerze watpie w ten cykl, juz mi smutno

    Z tego co wiem to na początku ciąży progesteron moze zaczynać się już od 11 ale tez próg w fazie lutealnej wynosi do 23 :)
    Może jeszcze nie wszystko stracone 🤞🏼

    👩🏼 1997 👦🏻 1996

    TSH - 1,636
    FT3 - 2,04 (2,17-3,77)
    FT4 - 0,92 (0,79-1,34)
    Prolaktyna - 16,74
    FSH - 3,42
    Estradiol - 36,49
  • DomkaPodomka Ekspertka
    Postów: 196 118

    Wysłany: 19 kwietnia, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania super wiadomość ♥️ Trzymam kciuki żeby rosło dalej kochana 😘

    Gosia24 wrote:
    I jak masz już wynik proga? ja nie moge się doczekać :(

    U mnie 8,41.. dziś 6dpo wiec raczej słabo... 😞 ktoś się na tym zna?

    Hania123 lubi tę wiadomość

  • Gosia24 Przyjaciółka
    Postów: 103 26

    Wysłany: 19 kwietnia, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPodomka wrote:
    Hania super wiadomość ♥️ Trzymam kciuki żeby rosło dalej kochana 😘




    U mnie 8,41.. dziś 6dpo wiec raczej słabo... 😞 ktoś się na tym zna?
    A mieście się w normie laboratoriuum? Taki wynik i tak potwierxza ze owulacja byla hmm..

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2%, obniżona ruchliwość
  • DomkaPodomka Ekspertka
    Postów: 196 118

    Wysłany: 19 kwietnia, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    A mieście się w normie laboratoriuum? Taki wynik i tak potwierxza ze owulacja byla hmm..

    https://naforum.zapodaj.net/6c725e4c84ff.png.html

    Takie normy podaje,
    może w środę jeszcze pójdę bo nie wiem kiedy dokładnie owu była we wtorek czy w środę. W czwartek jak byłam na usg to gin mówił ze była 1-2 dni temu owu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 17:29

  • Zosia1111 Koleżanka
    Postów: 99 14

    Wysłany: 19 kwietnia, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Md1610 wrote:
    Wydaje mi się, ze mógł być biochem :/
    I myśle ze raczej wzrostu już nie będzie pewnie przyjdzie @ 😞
    Ale nastepny cykl jest Twój 🤞🏼

    No właśnie się zastanawiam czy to biochem, bo w sumie beta byla cały czas negatywna, nie doszła do 5 jednostek, testy ciążowe też negatywne

  • Foczak Nowa
    Postów: 5 4

    Wysłany: 19 kwietnia, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuuz wrote:
    Hej,
    Ja we wtorek zastrzyk przyjęłam;)
    Zastrzyk powoduje pęknięcie po 24-36h, wiec możliwe, że w piątek miałaś owulacje i stąd te objawy :)
    Piersi i pęcherz to podobno od progesteronu wyższego po zastrzyku. Utrzymuje się kilka dni w organizmie i przez niego wychodzą pozytywne testy... coś wiem o tym.

    Ja w tym cyklu od 18dc mam brać duphaston i po 10 dniach testować.

    Dzięki 🙂 mam więc nadzieję, że to wszystko jest dlatego, że podziałał. Jutro mam kontrolę i zobaczymy. Ale w takim razie chyba w piątek pękł. Oby...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

    U nas starania o trzeciego brzdąca.

    Poprzedni cykl to kompletna huśtawka objawów, które skończyły się miesiączką.
    W tym cyklu próbowałam testów owulacyjnych ale kochaliśmy się 2dni przed i w dniu pozytywnego testu i zaczynam myśleć, że to chyba za mało .. że może powinniśmy byli jeszcze chociaż ze dwa ♥️ pyknąć dzień po .
    10dni do @ .. jak ten czas się wlecze 😏

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 1784 2177

    Wysłany: 19 kwietnia, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPodomka - prog nie jest najgorszy, ale mógłby być zdecydowanie lepszy. Ja bym się pokusiła o luteine, ale oczywiście porozmawiaj o tym z lekarzem.

    20+ cs.
    Hashimoto - brak leków.
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.

    TRA-GE-DIA.
  • DomkaPodomka Ekspertka
    Postów: 196 118

    Wysłany: 19 kwietnia, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    DomkaPodomka - prog nie jest najgorszy, ale mógłby być zdecydowanie lepszy. Ja bym się pokusiła o luteine, ale oczywiście porozmawiaj o tym z lekarzem.

    Dziękuje, tak właśnie myślałam, zbadam jeszcze w środę i zobaczę czy jest jakaś różnica 😊
    I w następnym cyklu pójdę do innego gina ze wszystkimi wynikami

    Księgowa, Hania123, Gosia24 lubią tę wiadomość

‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego