Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Md1610 Ekspertka
    Postów: 141 68

    Wysłany: 4 maja, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jak po wizycie?

    Hania123 lubi tę wiadomość

    👩🏼 1997 👦🏻 1996

    TSH - 1,636
    FT3 - 2,04 (2,17-3,77)
    FT4 - 0,92 (0,79-1,34)
    Prolaktyna - 16,74
    FSH - 3,42
    Estradiol - 36,49

    Jajniki wielopęcherzykowe, PCOS?
  • Hania123 Autorytet
    Postów: 706 228

    Wysłany: 5 maja, 00:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko oki. Raczej wykluczamy pozamaciczną. Za tydzień idziemy zobaczyć już pęcherzyk❤️Jutro z rana beta i progesteron. Także póki co obserwujemy. Szybko zleci 😁tylko teraz byle wszystko szło po naszej myśli

    Md1610, Miamonia lubią tę wiadomość

  • Md1610 Ekspertka
    Postów: 141 68

    Wysłany: 5 maja, 06:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania123 wrote:
    Wszystko oki. Raczej wykluczamy pozamaciczną. Za tydzień idziemy zobaczyć już pęcherzyk❤️Jutro z rana beta i progesteron. Także póki co obserwujemy. Szybko zleci 😁tylko teraz byle wszystko szło po naszej myśli

    No to super wiadomość, kciuki dalej trzymam 🤞🏼

    👩🏼 1997 👦🏻 1996

    TSH - 1,636
    FT3 - 2,04 (2,17-3,77)
    FT4 - 0,92 (0,79-1,34)
    Prolaktyna - 16,74
    FSH - 3,42
    Estradiol - 36,49

    Jajniki wielopęcherzykowe, PCOS?
  • loveczek Debiutantka
    Postów: 7 4

    Wysłany: 5 maja, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, super! Gratulacje i kciukasy! ;)

  • Zosia1111 Ekspertka
    Postów: 158 70

    Wysłany: 5 maja, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co sądzicie o moim owulaku z 15dc? Czy to już pozytyw? Czy jeszcze ta kreska po lewo jest za jasna? :)

    https://zapodaj.net/6d01fbdd76d34.jpg.html
    https://zapodaj.net/ed82fb38acd0a.jpg.html

  • Gosiak123 Autorytet
    Postów: 278 142

    Wysłany: 5 maja, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Hej dziewczyny, co sądzicie o moim owulaku z 15dc? Czy to już pozytyw? Czy jeszcze ta kreska po lewo jest za jasna? :)

    https://zapodaj.net/6d01fbdd76d34.jpg.html
    https://zapodaj.net/ed82fb38acd0a.jpg.html
    Jeszcze jest jaśniejsza od testowej moim zdaniem 🙂
    Warto robić teraz testy dwa razy dziennie żeby nie przegapić piku :)

    👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

    Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

    [*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

    Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

    Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • Zosia1111 Ekspertka
    Postów: 158 70

    Wysłany: 5 maja, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak123 wrote:
    Jeszcze jest jaśniejsza od testowej moim zdaniem 🙂
    Warto robić teraz testy dwa razy dziennie żeby nie przegapić piku :)

    Dziękuję ❤️ zrobię jeszcze ok 22 😊

  • Gosiak123 Autorytet
    Postów: 278 142

    Wysłany: 5 maja, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Dziękuję ❤️ zrobię jeszcze ok 22 😊
    Powodzenia ☺️

    👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

    Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

    [*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

    Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

    Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • Sesyjka Przyjaciółka
    Postów: 197 49

    Wysłany: 5 maja, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temperatura 37 i odczucie zimna mogą być objawem ciąży? Od 2 dni jest mi ciągle zimno, @ ma przyjść w niedzielę..ale kto wie..

  • Gosiak123 Autorytet
    Postów: 278 142

    Wysłany: 5 maja, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Dziewczyny temperatura 37 i odczucie zimna mogą być objawem ciąży? Od 2 dni jest mi ciągle zimno, @ ma przyjść w niedzielę..ale kto wie..
    Hmm nie wiem jak z odczuciem zimna ale powiem Ci że ja po owulacji w dzień zawsze mam temperaturę ponad 37 stopni, zazwyczaj 37,1-37,3 a z rana ledwo 36,6-36,7.

    👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

    Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

    [*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

    Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

    Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • agaga Ekspertka
    Postów: 141 56

    Wysłany: 5 maja, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Dziewczyny temperatura 37 i odczucie zimna mogą być objawem ciąży? Od 2 dni jest mi ciągle zimno, @ ma przyjść w niedzielę..ale kto wie..

    U mnie to chyba był jeden z pierwszych objawów (jeszcze wtedy nie wiedziałam) który mam do dziś. Jest mi ciągle zimno, ciężko mi się zagrzac, fakt że w pracy dużo przebywam na dworzu a pogoda nie rozpieszcza mógł mieć też wpływ ale mimo to, baardzo marzne :D

  • Immunity Koleżanka
    Postów: 42 7

    Wysłany: 28 maja, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Zrobiłam dzisiaj progesteron (20dc) wynik 27,4. Myślicie ze coś może być z tego? 😏😉

    🙎‍♀️27
    Starania naturalne od 08.2020.
    03.2021 podejrzenie Pcos, brak owulacji
    04.2021 1cs Aromek
    05.2021 2cs Aromek
    11dc pecherzyk 21mm end 11mm
    14dc owu
    20dc prog 27,4

    Wyniki wszystkich badań w normie
    🙎‍♂️28
  • Md1610 Ekspertka
    Postów: 141 68

    Wysłany: 28 maja, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity wrote:
    Hej dziewczyny,
    Zrobiłam dzisiaj progesteron (20dc) wynik 27,4. Myślicie ze coś może być z tego? 😏😉

    No prog ładny, może akurat 😃 a ile to dpo?

    👩🏼 1997 👦🏻 1996

    TSH - 1,636
    FT3 - 2,04 (2,17-3,77)
    FT4 - 0,92 (0,79-1,34)
    Prolaktyna - 16,74
    FSH - 3,42
    Estradiol - 36,49

    Jajniki wielopęcherzykowe, PCOS?
  • Immunity Koleżanka
    Postów: 42 7

    Wysłany: 28 maja, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Md1610 wrote:
    No prog ładny, może akurat 😃 a ile to dpo?


    W 11dc na monitoringu pecherzyk 21mm endometrium 11mm więc sugerując się monitoringiem i pozytywnymi testami owulacyjnymi 6 lub 7 😉
    Ciągle czuje kłucie w jajnikach i tak jak piszecie wyżej ciągłe uczucie zimna.
    Teraz pozostaje czekać do 05.06 ale raczej nie wytrzymam i będę testować szybciej 😉

    bindweef lubi tę wiadomość

    🙎‍♀️27
    Starania naturalne od 08.2020.
    03.2021 podejrzenie Pcos, brak owulacji
    04.2021 1cs Aromek
    05.2021 2cs Aromek
    11dc pecherzyk 21mm end 11mm
    14dc owu
    20dc prog 27,4

    Wyniki wszystkich badań w normie
    🙎‍♂️28
  • bindweef Ekspertka
    Postów: 156 96

    Wysłany: 28 maja, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity wrote:
    W 11dc na monitoringu pecherzyk 21mm endometrium 11mm więc sugerując się monitoringiem i pozytywnymi testami owulacyjnymi 6 lub 7 😉
    Ciągle czuje kłucie w jajnikach i tak jak piszecie wyżej ciągłe uczucie zimna.
    Teraz pozostaje czekać do 05.06 ale raczej nie wytrzymam i będę testować szybciej 😉

    Ja mam testować 4.06 i też nie wiem czy wytrzymam 🙄 z tym, że u mnie objawów brak. Zastanawiam się czy wgl miałam owulację... Boli mnie biust przy dotykaniu, ale zupełnie inaczej niż zwykle przed okresem. Najgorszy jest ten czas 😭

    Starania od listopada 2019

    Ja: 26 lat
    Wszystkie wyniki w normie, owulacje potwierdzone, jajowody drożne
    On: 36 lat
    Obniżone parametry nasienia
    Badania 01.2021 -> 06.2021

    Ilość ogólna 70 -> 73.8
    Koncentracja 10 -> 12.3
    Ruchliwość ogólna 45% -> 19%
    Żywotność 70% -> 54%
    MORFOLOGIA 1% -> 0% (100% wad główki)
    HBA 72%

    Asthenozoospermia, teratozoospermia, obniżona ruchliwość plemników...

    Czy mamy chociaż szansę na invitro?
  • Miamonia Przyjaciółka
    Postów: 64 34

    Wysłany: 28 maja, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Ja mam testować 4.06 i też nie wiem czy wytrzymam 🙄 z tym, że u mnie objawów brak. Zastanawiam się czy wgl miałam owulację... Boli mnie biust przy dotykaniu, ale zupełnie inaczej niż zwykle przed okresem. Najgorszy jest ten czas 😭
    Dokładnie, czas jest nieubłagany, zawsze w drugiej połowie cyklu wolałabym żeby płynął szybciej 😁

  • bindweef Ekspertka
    Postów: 156 96

    Wysłany: 28 maja, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dokładnie, czas jest nieubłagany, zawsze w drugiej połowie cyklu wolałabym żeby płynął szybciej 😁
    Dłuży się strasznie, już po prostu dni zaczynam odliczać a tu jeszcze tydzień 🙄 nie podoba mi się jak to natura wymyśliła!

    Starania od listopada 2019

    Ja: 26 lat
    Wszystkie wyniki w normie, owulacje potwierdzone, jajowody drożne
    On: 36 lat
    Obniżone parametry nasienia
    Badania 01.2021 -> 06.2021

    Ilość ogólna 70 -> 73.8
    Koncentracja 10 -> 12.3
    Ruchliwość ogólna 45% -> 19%
    Żywotność 70% -> 54%
    MORFOLOGIA 1% -> 0% (100% wad główki)
    HBA 72%

    Asthenozoospermia, teratozoospermia, obniżona ruchliwość plemników...

    Czy mamy chociaż szansę na invitro?
  • Immunity Koleżanka
    Postów: 42 7

    Wysłany: 28 maja, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cie rozumiem. Staram się nie nastawiać ale jest ciężko. Jutro wesele znajomych to na chwilę zapomnę.
    Czekam w takim razie mam nadzieję na pozytywne informacje od Ciebie 🙂🍀

    🙎‍♀️27
    Starania naturalne od 08.2020.
    03.2021 podejrzenie Pcos, brak owulacji
    04.2021 1cs Aromek
    05.2021 2cs Aromek
    11dc pecherzyk 21mm end 11mm
    14dc owu
    20dc prog 27,4

    Wyniki wszystkich badań w normie
    🙎‍♂️28
  • bindweef Ekspertka
    Postów: 156 96

    Wysłany: 28 maja, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity wrote:
    Doskonale Cie rozumiem. Staram się nie nastawiać ale jest ciężko. Jutro wesele znajomych to na chwilę zapomnę.
    Czekam w takim razie mam nadzieję na pozytywne informacje od Ciebie 🙂🍀

    Ja za tydzień w piątek, czyli wtedy kiedy mam testować, wyjeżdżam na panieński. W głowie ustalam sobie scenariusze jak będę się usprawiedliwiać, że nie piję gdyby test wyszedł pozytywny. I potem sama siebie upominam, że pewnie i tak nic z tego, bo niby czemu ma być pozytywny skoro od ponad 1.5 roku ciągle nic. Ale tak bardzo chciałabym móc wymyślać pierdoły, nawet bym nie miała wyrzutów sumienia, że okłamuje koleżanki 😅

    Immunity lubi tę wiadomość

    Starania od listopada 2019

    Ja: 26 lat
    Wszystkie wyniki w normie, owulacje potwierdzone, jajowody drożne
    On: 36 lat
    Obniżone parametry nasienia
    Badania 01.2021 -> 06.2021

    Ilość ogólna 70 -> 73.8
    Koncentracja 10 -> 12.3
    Ruchliwość ogólna 45% -> 19%
    Żywotność 70% -> 54%
    MORFOLOGIA 1% -> 0% (100% wad główki)
    HBA 72%

    Asthenozoospermia, teratozoospermia, obniżona ruchliwość plemników...

    Czy mamy chociaż szansę na invitro?
  • Immunity Koleżanka
    Postów: 42 7

    Wysłany: 28 maja, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Ja za tydzień w piątek, czyli wtedy kiedy mam testować, wyjeżdżam na panieński. W głowie ustalam sobie scenariusze jak będę się usprawiedliwiać, że nie piję gdyby test wyszedł pozytywny. I potem sama siebie upominam, że pewnie i tak nic z tego, bo niby czemu ma być pozytywny skoro od ponad 1.5 roku ciągle nic. Ale tak bardzo chciałabym móc wymyślać pierdoły, nawet bym nie miała wyrzutów sumienia, że okłamuje koleżanki 😅

    Jak ja Cie rozumiem 😅
    Na weselu pewnie każdy będzie drążył temat nie picia alkoholu, niektórzy pewnie już wprost będą pytać czy jestem w ciąży "bo przecież najwyższy czas " 😒

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 17:45

    🙎‍♀️27
    Starania naturalne od 08.2020.
    03.2021 podejrzenie Pcos, brak owulacji
    04.2021 1cs Aromek
    05.2021 2cs Aromek
    11dc pecherzyk 21mm end 11mm
    14dc owu
    20dc prog 27,4

    Wyniki wszystkich badań w normie
    🙎‍♂️28
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego