Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Ekspertka
    Postów: 845 77

    Wysłany: 25 czerwca, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Silverface;)

    silverface lubi tę wiadomość

    f2w3flw13k6kp4ia.png
  • Kessa Ekspertka
    Postów: 327 90

    Wysłany: 25 czerwca, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    silverface wrote:
    Dziewczyny, ja zaczynałam od tego wątku 🌸
    I napisze to, może komuś kiedyś się to przyda jak zawita tu na forum. :)
    A wiec jestem w drugiej ciąży. I tak jak i w pierwszej tak i w drugiej, NIE BYŁO żadnych objawów 🤔one zaczęły sie dopiero około 5-6 tygodnia ciąży. Poza brakiem okresu nic na to nie wskazywało, jedynie przeczucie które w obu ciążach zmusiło mnie do zrobienia testów przed miesiączka.

    Mdłości, senność, żyłki na piersiach i takie inne tak naprawdę rozkręciły się całkiem niedawno.
    (Obecnie koniec 7tc)

    Jeszcze niedawno sama kilki dni przed każdym okresem doszukiwałam się objawów- na marne. Dlatego nie zalamywalabym się tym na waszym miejscu, bo ja czułam się dooookladnie tak jak przed miesiączka, nawet ten ból brzucha, opuchnięte palce, to wszystko występowało jak przed każdym @!

    Powodzenia w staraniach i wrzucajcie zdjęcia dwóch kreseczek ❤️❤️❤️❤️

    Gratulacje! ☺☺☺

    No właśnie człowiek niepotrzebnie się doszukuje. Ja jestem tego świadoma i powtarzam sobie, ze bezsensu, ale jednak gdzieś tam i tak szukam niewiadomo czego

    Starania od 03.2021

    Cykle 27-28 dni
  • silverface Przyjaciółka
    Postów: 118 83

    Wysłany: 25 czerwca, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :)
    napisałam to tez dla tych które są przed @ i maja okresowe objawy - to w dalszym ciągu może być ciąża ❤️ Dziewczyny które pisaly tu caly czas, ze dopóki nie ma @ jest nadzieja miały racje :) psychicznie było mi łatwiej podczas starań dzięki Wam tu 🌸

    M-ka1990 lubi tę wiadomość

    gann3e3kcqowc2i8.png
  • M-ka1990 Ekspertka
    Postów: 845 77

    Wysłany: 25 czerwca, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację ale też warto trochę odpuścić głowę zająć się sobą i innymi rzeczami i też wychodzi dobrze:)

    f2w3flw13k6kp4ia.png
  • Mgdra Ekspertka
    Postów: 162 89

    Wysłany: 26 czerwca, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) gratuluję wszystkim, którym sie udało, 💚

    Od maja staramy się z mężem o 2 dziecko. Dzisiaj jestem 6 dpo według aplikacji i miałam spadek temp o 0.3. Być może implantacja ale trochę wątpię. Temperaturę mierze zwykłym termometrem coś ala rteciowym, chociaż to nie jest rtęć a jakaś inna ciecz i mierze temp pod pachą. Zdaje sobie sprawę że przez to wynik może być niemiarodajny 🙄
    Z objawów... Praktycznie nic. W 1 ciąży w 6dpo bolały mnie już piersi i miałam wrażliwe sutki. Obecnie jedyne co jest inne niż w poprzednim cyklu starań, to większa ilość śluzu. Na szyjce dużo białego, kremowego ale gestego, nierozciagliwego śluzu. Pochwa natomiast wydaje się być opuchnięta. Jakby jej ścianki stykały się ze sobą. Szyjka raczej wysoko, bo nie jest łatwo ja dosięgnąć. Zastanawiam sie, czy może być coś na rzeczy 🤔

  • loveczek Debiutantka
    Postów: 8 4

    Wysłany: 29 czerwca, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądra, i jak tam sytuacja? ;)

  • misia_95 Znajoma
    Postów: 21 0

    Wysłany: 4 lipca, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Owulacja była na 90% wczoraj, wnioskując po wcześniejszych testach owulacyjnych i ogólnie objawach. Kilka godzin bolał mnie jajnik, promieniował na kręgosłup i pachwinę. Przy każdej owulacji nam takie objawy. Przytulanki były dzień przed owulacja i wczoraj. Dzisiaj boli mnie brzuch jak na @ i promieniuje do kręgosłupa. Czym to może być spowodowane? Jestem w 16dc

  • Puszka09 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 6 lipca, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie!
    W sobotę owulacja, przytulanki oczywiście były (od czwartku do niedzieli).
    Wczoraj bolało mnie podbrzusze, dzisiaj kłuje po lewej stronie. Dodatkowo chce mi się spać, jestem jakby rozdrażniona.
    Czy to możliwe żeby coś zaczęło się tam dziać?
    Czekamy z mężem od ponad roku na dwie kreski i każdy sygnał powoduje u nas zdenerwowanie.

  • Ala_d Ekspertka
    Postów: 172 96

    Wysłany: 6 lipca, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli owulacja była faktycznie w sobotę, to moim zdaniem jeszcze za wcześnie, aby mieć objawy ciążowe. Najwcześniej tydzień po.

    20+ cs

    👩
    - AMH 4,64 (08.2021)
    - Euthyrox 25/50, Acard 75, wit. C, D, jod, metyle
    - MTHFR C677T + MTHFR A1298C hetero, PAI-1 4G hetero
    🧑 problem męski
    - badanie nasienia 05.2021: koncentracja 1,54mln/ml (≥15), całkowita ilość 8,62 mln (≥39), morfologia 3% (≥4) ➡️ suple
    - badanie nasienia 07.2021: pojedyncze, sporadycznie ruchome plemniki
    - FSH 19,4 -> 15,9 (1,5-12,4) ❌
    - AZF✔️, CFTR✔️, kariotyp✔️
    - badanie nasienia 09.2021: koncentracja 0,5 mln/ml (≥15), całkowita ilość 2,8 mln (≥39), morfologia nieoznaczalna
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 3172 4577

    Wysłany: 9 lipca, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych moich pierwszych, już potwierdzonych objawów ciazy to ja mialam zawroty głowy. Do tego mialam dzień, kiedy mialam bóle, ale nie umiałam określić, czy jest to ból owulacyjny, czy menstruacyjny, był zdecydowanie inny. Ostatecznie było też jednodniowe plamienie. I to tyle. 😊

    Puszka09, snw lubią tę wiadomość

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50*0,5.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8
    6+5 -> mamy ❤️
    8+4 - > 2,16cm, FHR 178
    12+5 - > 6,23cm, FHR 166

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Tyłozgięta Autorytet
    Postów: 302 105

    Wysłany: 22 lipca, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana, juz nie mam sił. 2 cykle stymulowane clo I duphaston, nawet nie wyregulowało mi cyklu, mialam dostawać okres 3 dni od odstawienia duphastonu mija już 6 i nic i testy negatywne A to już kolejny cykl z dupkiem, naprawdę juz nie mam siły to już chyba 4 rok staran, ani jednej ciąży choćby z poronieniem. Wiem że to okrutne co powiem ale wolałabym zajsc i poronic chociaż raz żeby wiedzieć że w ogóle moge zajsc, niż ani razu nie zobaczyć pozytywnego testu.. żeby chociaż cos było źle, żeby było wiadomo gdzie szukać gdzie zacząć, a tu nic. Wszystko w normie, a nawet stymulacja i pękające pęcherzyki nie działają. Mam tak dość..

    Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Marienn Autorytet
    Postów: 1580 622

    Wysłany: 23 lipca, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylozgieta robaczku ♥️ myslalam o tobie ostatnio... 😭 tak mi przykro....
    Nie wiem co moge poradzic?
    4 lata to mega dlugo zeby nie widzial zaden lekarz problemu?
    Napewno twoj opis jest skròcony i lekarze wiecej widzą i robią ale moze sprobuj w jakiejs klinice leczenia nieplodnosci?

    👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.
    ___________________
    Córeczka w drodze <3

    p19u3e3k1uqnee2w.png
  • anka Autorytet
    Postów: 4310 1601

    Wysłany: 24 lipca, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszka09 wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie!
    W sobotę owulacja, przytulanki oczywiście były (od czwartku do niedzieli).
    Wczoraj bolało mnie podbrzusze, dzisiaj kłuje po lewej stronie. Dodatkowo chce mi się spać, jestem jakby rozdrażniona.
    Czy to możliwe żeby coś zaczęło się tam dziać?
    Czekamy z mężem od ponad roku na dwie kreski i każdy sygnał powoduje u nas zdenerwowanie.
    Jeszcze jest za wczesnie

    3 rok starań.
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️ 06.2021 4 % ✔
    • Fragmentacja DNA 9%✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌
    • DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    • Panel tarczycowy ✔️
    7.2021
    • Hiperinsulinemia❌
    • Stan przedcukrzycowy ❌
    Wróciły naturalne owulacje, dzięki metforminie 🙈
    Wrzesień reset od starań 😇

    ➡️Wizyta 6 października 🍀
    _________
    Plan: listopad/grudzień -Inseminacja
  • anka Autorytet
    Postów: 4310 1601

    Wysłany: 24 lipca, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Jestem załamana, juz nie mam sił. 2 cykle stymulowane clo I duphaston, nawet nie wyregulowało mi cyklu, mialam dostawać okres 3 dni od odstawienia duphastonu mija już 6 i nic i testy negatywne A to już kolejny cykl z dupkiem, naprawdę juz nie mam siły to już chyba 4 rok staran, ani jednej ciąży choćby z poronieniem. Wiem że to okrutne co powiem ale wolałabym zajsc i poronic chociaż raz żeby wiedzieć że w ogóle moge zajsc, niż ani razu nie zobaczyć pozytywnego testu.. żeby chociaż cos było źle, żeby było wiadomo gdzie szukać gdzie zacząć, a tu nic. Wszystko w normie, a nawet stymulacja i pękające pęcherzyki nie działają. Mam tak dość..
    Wiem co czujesz u mnie zaraz 3 rok staran na koncie 0 ciaz. Niby wiadomo co jest nie tak ale nawet po stymulacji piekna owu a i tak się nie udaje i tez myślę w taki sposób jak ty ze nawet wolałabym poronic ale bym wiedziała że potrafię zajść..

    3 rok starań.
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️ 06.2021 4 % ✔
    • Fragmentacja DNA 9%✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌
    • DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    • Panel tarczycowy ✔️
    7.2021
    • Hiperinsulinemia❌
    • Stan przedcukrzycowy ❌
    Wróciły naturalne owulacje, dzięki metforminie 🙈
    Wrzesień reset od starań 😇

    ➡️Wizyta 6 października 🍀
    _________
    Plan: listopad/grudzień -Inseminacja
  • Mania92 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 25 lipca, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tutaj nowa. Wcześniej tylko czytałam Wasze posty. Staramy się o bobo od ponad roku, mam nadzieję że w tym cyklu w końcu się uda.. Dzisiaj jest 14 dpo. Testu jeszcze nie robiłam. Od 5 dni boli mnie brzuch jak na okres - czasem budzę się w nocy i nie mogę zasnąć z bólu. Od kilku dni piersi miałam większe i bolące, ale dziś zmalały i mniej bolą.. Zawsze przed okresem w jednej piersi mam bolący gózek, ale w tym cyklu go nie mam. Czasem kręci mi się w głowie i co jakiś czas mam zgagę..
    Myślicie, że mogło się udać? Czy brzuch może tak długo boleć, jeśli uda się zajść w ciążę?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

  • Karloina Autorytet
    Postów: 1081 305

    Wysłany: 27 lipca, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylozgieta tule mocno💓

    Mania mnie od początku ciąży bolał brzuch jak na okres. Nawet teraz mam takie bóle

    Tyłozgięta lubi tę wiadomość

    0d1y3e3kh4rsn3c8.png
  • M-ka1990 Ekspertka
    Postów: 845 77

    Wysłany: 27 lipca, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Jestem załamana, juz nie mam sił. 2 cykle stymulowane clo I duphaston, nawet nie wyregulowało mi cyklu, mialam dostawać okres 3 dni od odstawienia duphastonu mija już 6 i nic i testy negatywne A to już kolejny cykl z dupkiem, naprawdę juz nie mam siły to już chyba 4 rok staran, ani jednej ciąży choćby z poronieniem. Wiem że to okrutne co powiem ale wolałabym zajsc i poronic chociaż raz żeby wiedzieć że w ogóle moge zajsc, niż ani razu nie zobaczyć pozytywnego testu.. żeby chociaż cos było źle, żeby było wiadomo gdzie szukać gdzie zacząć, a tu nic. Wszystko w normie, a nawet stymulacja i pękające pęcherzyki nie działają. Mam tak dość..

    Przykro mi bardzo :( a możesz przypomnieć cotam miałaś sprawdzane wszystko ?;)

    f2w3flw13k6kp4ia.png
  • niecierpliwa93 Ekspertka
    Postów: 193 134

    Wysłany: 30 lipca, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    przed staraniem się o dziecko wydawało mi się, ze znam swój organizm i wiedziałam zawsze dzień wcześniej, ze dostanę okres a teraz nad byle pierdołą mam rozkminy czy zawsze tak mam no i teraz mam zagwozdkę 😂
    Cykle mam regularne co 29dni, zazwyczaj dni płodne które wylicza mi apka mniej więcej się pokrywają biorąc pod uwagę śluz. No ok tygodnia po owulacji zazwyczaj śluzu u mnie mało, libido mi spada max, bo ciężko idą przytulanki i zazwyczaj potrzebuje dużo czasu na wczujcie sie w klimat. W tym miesiącu takiego problemu nie było, aż sama sie zdziwiłam, ze od razu gładko weszło. @ powinna przyjść 5 sierpnia, jeśli chodzi o śluz to na bieliźnie zostają jakieś delikatne ślady i przy podcieraniu sie tez wydaje sie sucho, ale jak sprawdzam palcem w środku to jest mega ślisko, śluz jest raczej przezroczysty, jak portę palcami to zmienia kolor na mleczny, nie jest rozciągliwy ale całkiem lepki też nie jest.
    Doradźcie czy wymyślam czy cos moze być na rzeczy?
    Z chęcią bym siknęła na test ale wydaje mi sie, ze za wcześnie i lepiej poczekać do terminu @.

    starania od 07.2021
    👱‍♂️ ’92
    👩 ’93
    Cykle regularne 28 dni 👍
    TSH - 2,77 ❌
    ft3 4,46, ft4 15,59 👍
    Estradiol 125,8 👍
    FSH 5,1 👍
    LH 5,8 👍
    Prolaktyna 454,7 👍
    Testosteron 1 👍
    Cholesterol ❌
    Stan przedcukrzycowy ❌
    Insulinooporność ❌
    Suplementy: wit. D, Fertistim, wit. B complex, wit. A+E
  • Margolciaa Koleżanka
    Postów: 53 46

    Wysłany: 31 lipca, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊
    Do tej pory uważnie tylko śledziłam Wasze losy.
    Ale musze się komuś wygadac 🙈

    U nas to dopiero drugi cykl starań, moje cykle zazwyczaj 29-31dni. Dzisiaj już 33dc i cisza w eterze. Test robiłam 30dc - negatywny. Wiem, ze to przy drugim cyklu to raczej na farcie ale nadzieja matką głupich 🤦‍♀️

    Też mi sie wydawało, że znam swoje ciało. Dopiero zaczynam współpracować z aplikacją. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie 🥰🥰🥰

    ** Edit. Właśnie przyszła @. Zaczynamy 3cs ✊✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 11:26

    Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    Aktualnie 4cs

    Od tego cyklu Fertistim, wcześniej INFOLIC COMBI
    + Pregna Start. Dodatkowo witamina D3, Omega, Selen, Magnez.
  • Eurcynia Koleżanka
    Postów: 36 11

    Wysłany: 1 sierpnia, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, zaczynam swirowac 🙂 mam 27 dc , wodnisty sluz , okresu ani widu ani słychu, piersi nie.bolace ale ciepłe , mąż też zauważył . ostatnie cykle tuż przed @ mialam kilka dni plamienie dziś cisza. przytulanki były jakoś po okresie 13 dc, później 18 , 20 , 22 , 24 . jestem w górach i ciągle chce mi się spać nie mam chęci na nic. i jestem rozdrażniona.
    ja już nie wiem czy coś się przesunęło.
    25 dc robiłam test czulosc 20 i negatywny

    euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex
    _________________
    4 cykl starań
    od kolejnego Stymulacja Clostilbegyt i Estrofem + monitoring
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego