PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie zaciąga brzuch jak na okres, zaczyna mi się pms bo rzucam piorunami. Aczkolwiek dziwne bo piersi nie bolą w ogóle a zawsze przed okresem bolały 🙄 i ta temperatura mnie męczy bo mam w kratkę skok spadek skok spadek 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 10:12
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
TuMon gratuluję, piękny pozytyw
Vanilliowaczekolada cośtam się czai na tym teście, powtarzałaś?
Felinka jeszcze jest bardzo wcześnie, ale według mnie zamknięta szyjka to dobry znak! Trzymam kciuki
Tedka przykro mi bardzo ale może jeszcze nie wszystko stracone, powtarzałaś dzisiaj rano?
U mnie @ się powoli kończy a ja mam ochotę kupić testy owu, termometr i dziaaaaałać! No ale nic z tego, nie będę mojego namawiać na siłę, jakoś wytrzymam te 2-3 miesiące 😅TuMon lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:TuMon gratuluję, piękny pozytyw
Vanilliowaczekolada cośtam się czai na tym teście, powtarzałaś?
Felinka jeszcze jest bardzo wcześnie, ale według mnie zamknięta szyjka to dobry znak! Trzymam kciuki
Tedka przykro mi bardzo ale może jeszcze nie wszystko stracone, powtarzałaś dzisiaj rano?
U mnie @ się powoli kończy a ja mam ochotę kupić testy owu, termometr i dziaaaaałać! No ale nic z tego, nie będę mojego namawiać na siłę, jakoś wytrzymam te 2-3 miesiące 😅
Możesz kupić i robić to potajemnie 😂😂😂😂 🙈
Tedka No właśnie bo widziałam spadek jak test z rana?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wjedzma wrote:No myślałam o tym szczerze mówiąc, ale boję się, że mi coś odwali jak zobaczę pozytywy owu i wrobię mojego, że wcale nie mam płodnych i może na spokojnie do końca 😂
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Oczywiście po cichu na to liczę, ale póki co rozsądek i chęć bycia fair wygrywają zobaczymy co będzie bliżej owu jak mi hormony zaczną świrować 😂
A Tobie przypadkiem kawa nie zwietrzała że Ci śmierdzi siuśkami? Kiedy zamierzasz testować tak w ogóle? -
Wjedzma wrote:Oczywiście po cichu na to liczę, ale póki co rozsądek i chęć bycia fair wygrywają zobaczymy co będzie bliżej owu jak mi hormony zaczną świrować 😂
A Tobie przypadkiem kawa nie zwietrzała że Ci śmierdzi siuśkami? Kiedy zamierzasz testować tak w ogóle?
No właśnie nie bo w sumie większe pół słoika jest No i zawsze zakręcona 🤔
Nie wiem czy w ogóle będę testować szczerze mówiąc... Czuję że nic się nie wydarzy co by mnie mogło zaskoczyć wiec chyba zaczekam po prostu na okres 🙄
Testować bym mogła 20-21 grudnia, a pewnie 22.12 dostanę okres 🤦🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:No właśnie nie wiem sama. Jedyne co to mi dziś kawa w słoiku śmierdzi szczochem 😂
Możesz kupić i robić to potajemnie 😂😂😂😂 🙈
Tedka No właśnie bo widziałam spadek jak test z rana?
Tak, dzisiaj spadek. Nie robiłam testu już. Po prostu czekam na to co i tak ma nadejść. Szkoda mi tych kur... 12 złotych marnować. Zatrzymam test na kolejny beznadziejny cykl.
Trzymam za Was mocno kciuki, może chociaż Wy będziecie mieć piękne wymarzone Święta!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma dziękuję że mocno wierzysz w to ale moja intuicja jest niezawodna 😒 ale dla was zatestuje w niedzielę może 🤔 to będzie 10 lub 11 dpo 😅
Tedka tak sobie myślę że może ktoś ma na Was plan? Wiesz tak odgórnie niezależnie od was? Ja mam nastawienie że nic nie dzieje się bez przyczyny. Uważam że nam rok nie wychodziło bo znamy się krótko i może gwiazdy czy Bozia po prostu nas sprawdza.
Wiem może to głupie... Ale mi mojego chłopa wywróżyła wróżka (serio nawet mi czas podała) i wierzę w takie rzeczy jak odgórny plan.
Całe życie trafiałam na beznadziejnych kolesi i nigdy z żadnym nie wpadłam. Może los sprawdza czy ten jest odpowiedni? 🤔
Dlatego myślę że u Ciebie może na razie nie ma dzidzi w planach, może za miesiąc a może za pół roku? 🤔
Swoją drogą jak ktoś wierzy to polecam wróżki 🙈TuMon lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ja niby jestem bardzo racjonalną osobą, stawiam na fakty naukowe itp., ale z drugiej strony przyjmuję też, że mogą istnieć rzeczy, których się nie da racjonalnie wytłumaczyć czy udowodnić naukowo. Moja mama chodziła do wróżki, bardzo dużo rzeczy się sprawdzało, moja babcia była u jasnowidza, który jej powiedział, że ma mięśniaka wielkości pięści w macicy i okazało się to prawdą (babcia do dzisiaj trzyma notatkę, którą dla niej napisał). Jestem otwarta na takie rzeczy, ale jednak traktuję to z pewnym dystansem Sama czasem myślałam czy nie iść do wróżki, ale boję się co mogę usłyszeć i jak to na mnie wpłynie. Chyba wolę nie wiedzieć
No.reasons lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam bardzo za te słowa wsparcia. Sama nie wiem już w co wierzyć, wiecie? I jaki jest plan na mnie/na nas. Nigdy nie myślałam, że to ja będę jedną z tych, które chcą mieć dzieci, a nie mogą. U mnie w życiu zawsze było coś nie tak. Jak nie choroba, to pech, to sama coś zepsułam. Myślę sobie, że teraz spotyka mnie kara za to, co było nie tak z mojego powodu. Odbiera mi się to, czego bardzo chcę.
No ale nie ma co popadać w taki wisielczy nastrój. Nie ja jedna, jak to się mówi. Przede mną jeszcze kilka prób IUI, naturalnie też się nie będę poddawać. Po prostu każdy miesiąc dla mnie teraz to wielka porażka i ból.
Bierzcie dziewczyny moje doświadczenie za swoje - nie odkładajcie tego. Jesteście młodsze ode mnie, macie dużo czasu. Próbujcie! Żebyście się kiedyś nie obudziły w moim wieku z takimi samymi przemyśleniami.Felinka94 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Dziękuję Wam bardzo za te słowa wsparcia. Sama nie wiem już w co wierzyć, wiecie? I jaki jest plan na mnie/na nas. Nigdy nie myślałam, że to ja będę jedną z tych, które chcą mieć dzieci, a nie mogą. U mnie w życiu zawsze było coś nie tak. Jak nie choroba, to pech, to sama coś zepsułam. Myślę sobie, że teraz spotyka mnie kara za to, co było nie tak z mojego powodu. Odbiera mi się to, czego bardzo chcę.
No ale nie ma co popadać w taki wisielczy nastrój. Nie ja jedna, jak to się mówi. Przede mną jeszcze kilka prób IUI, naturalnie też się nie będę poddawać. Po prostu każdy miesiąc dla mnie teraz to wielka porażka i ból.
Bierzcie dziewczyny moje doświadczenie za swoje - nie odkładajcie tego. Jesteście młodsze ode mnie, macie dużo czasu. Próbujcie! Żebyście się kiedyś nie obudziły w moim wieku z takimi samymi przemyśleniami.
Wjedzma też tak myślę że wolę nie wiedzieć ale byłam tak sfrustrowana moimi porażkami miłosnymi, że poszłam na całość 😏Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
@Tedka
głowa do góry! A robiłaś różne badania, monitoring owulacji?
Ja mam 33 lata, wiosną 34. Cóż, też późno się zabrałam do tematu, bo niecały rok temu. Wcześniej nawet nie byłam przekonana, czy chcę dzieci. No ale nie każdemu się układa życie tak, że w wieku 25 lat bierze ślub, czy spotyka tego jedynego, może planować ciążę, dzieci.
Ja i mój mąż jesteśmy razem 6 lat, przy czym on dość mocno był niezdecydowany wcześniej (podobnie jak ja), więc co mieliśmy zrobić
Pocieszam się też że w PL bardzo dużo dziewczyn młodo zachodzi w ciążę, ale jak czytam sobie zachodnie badania, i też z USA to jednak 30 to tak dość wcześnie:)) Dlatego głowa do góry i próbujemy dalej:)
A monitoring polecam zrobić, jeśli nie robilaś. Mi np wyszło że mam owulację dość późno i nie wstrzelaliśmy się dobrze z seksem. -
karola wrote:@Tedka
Ja mam 33 lata, wiosną 34. Cóż, też późno się zabrałam do tematu, bo niecały rok temu. Wcześniej nawet nie byłam przekonana, czy chcę dzieci. No ale nie każdemu się układa życie tak, że w wieku 25 lat bierze ślub, czy spotyka tego jedynego, może planować ciążę, dzieci.
Ja i mój mąż jesteśmy razem 6 lat, przy czym on dość mocno był niezdecydowany wcześniej (podobnie jak ja), więc co mieliśmy zrobić
Pocieszam się też że w PL bardzo dużo dziewczyn młodo zachodzi w ciążę, ale jak czytam sobie zachodnie badania, i też z USA to jednak 30 to tak dość wcześnie:)) Dlatego głowa do góry i próbujemy dalej:)
A monitoring polecam zrobić, jeśli nie robilaś. Mi np wyszło że mam owulację dość późno i nie wstrzelaliśmy się dobrze z seksem.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
karola wrote:@Tedka
A monitoring polecam zrobić, jeśli nie robilaś. Mi np wyszło że mam owulację dość późno i nie wstrzelaliśmy się dobrze z seksem.
Tak, wszystko to miałam. Monitoringi, testy owulacyjne, itd. W tym cyklu miałam IUI. Nie udało sie. Okres pewnie jutro, skoro temp spadła dzisiaj. Trudno. Nie każdemu pisane jest posiadanie dzieci.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Jest mi strasznie przykro ale z drugiej strony zobacz to była inseminacja, a ilu osobom nie powodzi się invitro? A mimo to próbują i się nie poddają.
Ty też się nie poddawaj. Nie udało się tym razem ale może uda się następnym?
Nigdy nie wolno tracić nadzieiTedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak.