Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • karola Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dziś czytałam gdzieś tylko nie wiem gdzie że zdarza się że organizm wysyła sygnały o owulacji, a jej tak na prawdę nie ma i odbywa się w innym czasie bezobjawowo 🤔 możliwe to?

Może się tak zdarzyć. Ja starałam się pierwsze 3 cykle z testami owulacyjnymi i pokazywały mi się dodatnie ok 14 DC (w sensie tak wskazywały owulację). No i chyba w trzecim cyklu wybrałam się do gine na kontrolę (tak po prostu) i zaoytałam czy widzi że była owulacja. Powiedziała ze nie, i że nadal widoczny jest niepęknięty pęcherzyk (a był już 17 albo 18 dzień cyklu). Takie coś może powodować np LUF (zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka), ale u mnie okazało się ze on jednak pęka tylko te kilka dni później. A normalnie tego 14 dnia mialam ból jak okołoowulacyjny.

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    Może się tak zdarzyć. Ja starałam się pierwsze 3 cykle z testami owulacyjnymi i pokazywały mi się dodatnie ok 14 DC (w sensie tak wskazywały owulację). No i chyba w trzecim cyklu wybrałam się do gine na kontrolę (tak po prostu) i zaoytałam czy widzi że była owulacja. Powiedziała ze nie, i że nadal widoczny jest niepęknięty pęcherzyk (a był już 17 albo 18 dzień cyklu). Takie coś może powodować np LUF (zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka), ale u mnie okazało się ze on jednak pęka tylko te kilka dni później. A normalnie tego 14 dnia mialam ból jak okołoowulacyjny.
    Tez musze iść na monitoring bo coś czuję że mnie organizm trochę oszukuję.
    Czy jeśli ma się ten zespół to testy owulacyjne będą pozytywne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 17:41

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie myślę że u mnie to jednak jest coś nie tak.
    Moja apka nie wyznacza mi granicy temperatury. Szukam i szukam odpowiedzi aż znalazłam. U mnie nie ma różnicy między pomiarami przed owu a po owu.
    Temperatura spada a potem jest nagły skok. Ale pomiary są bardzo przybliżone 🙄 co to może znaczyć?
    Progesteron w 3 dc miałam 0,34...

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • karola Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety totalnie się nie znam na temperaturach, nie mierzę. Może poszukaj jakiegoś wątku o temp, na pewno jakiś jest. Ale ogólnie jak chwilę mierzyłam to też te skoki jakieś symboliczne u mnie były, a nawet cieżko w ogóle było je dostrzeć. Nie wiem czy u każdego są...

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    ja niestety totalnie się nie znam na temperaturach, nie mierzę. Może poszukaj jakiegoś wątku o temp, na pewno jakiś jest. Ale ogólnie jak chwilę mierzyłam to też te skoki jakieś symboliczne u mnie były, a nawet cieżko w ogóle było je dostrzeć. Nie wiem czy u każdego są...
    Są ale raczej dawno zapomniane. Spróbuję. Dzięki

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, coś jest nie tak... od około tygodnia jestem wyczulona na zapachy. W kinie siedział koleś od którego nieziemsko waliło. Mój mąż który siedział obok nic nie czuł. Od tamtego momentu większość zapachów mi przeszkadza. Pale i nigdy nie czułam o siebie smrodu. Teraz czuje ze zdwojoną siłą.
    Spoznia mi się 🐒 dopiero 2 dni (we wrześniu skończyłam chwilową atykoncepcje). Wczoraj postanowiłam zrobić test o czułości 10- myślę sobie - na pewno wyjdzie. Dupa! Biało. Od wczoraj mi niedobrze I zmogło mnie spanie.

Nie sądzę że udało się zajsc z tak cienkim endometrium (4.3mm) w 19 dc. (Cykle zwykle 28-30dni).

Także siedze I wyczekuje juz tego okresu, bo chciałabym jak najszybciej zacząć nowe starania.
    Myślicie że to spóźnianie się okresu jest normalne ?

Help bo oszaleje 🙈

• Tedka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Sluchajcie, coś jest nie tak... od około tygodnia jestem wyczulona na zapachy. W kinie siedział koleś od którego nieziemsko waliło. Mój mąż który siedział obok nic nie czuł. Od tamtego momentu większość zapachów mi przeszkadza. Pale i nigdy nie czułam o siebie smrodu. Teraz czuje ze zdwojoną siłą.
    Spoznia mi się 🐒 dopiero 2 dni (we wrześniu skończyłam chwilową atykoncepcje). Wczoraj postanowiłam zrobić test o czułości 10- myślę sobie - na pewno wyjdzie. Dupa! Biało. Od wczoraj mi niedobrze I zmogło mnie spanie.

Nie sądzę że udało się zajsc z tak cienkim endometrium (4.3mm) w 19 dc. (Cykle zwykle 28-30dni).

Także siedze I wyczekuje juz tego okresu, bo chciałabym jak najszybciej zacząć nowe starania.
    Myślicie że to spóźnianie się okresu jest normalne ?

Help bo oszaleje 🙈

Idź i zrób betę. Po co się tak męczyć. Wszystko będzie wiadomo jak dostaniesz wyniki.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tedka ma rację. Zresztą te testy o czułości 10 to taki shit że szkoda gadać. Jedna dziewczyna tutaj wrzuciła dla porównania test o czułości 10 i 25. I ten 25 miał intensywniejsze kreski niż ten 10 a ciąża potwierdzona była już betą...

Tedka jak u Ciebie? Od wczoraj jestem w pracy mam Sajgon przedświąteczny i nie jestem na bieżąco :(

Dziś śniło mi się że robiłam 5 testów i każdy był pozytywny. Popłakałam się jak głupia az mnie chłop opieprzył... Chyba wariować zaczynam 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 13:46

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Tedka ma rację. Zresztą te testy o czułości 10 to taki shit że szkoda gadać. Jedna dziewczyna tutaj wrzuciła dla porównania test o czułości 10 i 25. I ten 25 miał intensywniejsze kreski niż ten 10 a ciąża potwierdzona była już betą...

Tedka jak u Ciebie? Od wczoraj jestem w pracy mam Sajgon przedświąteczny i nie jestem na bieżąco :(

Dziś śniło mi się że robiłam 5 testów i każdy był pozytywny. Popłakałam się jak głupia az mnie chłop opieprzył... Chyba wariować zaczynam 😭

Gdzie Ty kochana pracujesz, że tyle siedzisz w robocie?? u mnie dzisiaj kolejny spadek o kolejne 0,02 stopnia, więc siedzę i czekam na @. Nie wiem po ilu dniach od spadku przychodzi, ale pewnie dziś/jutro? Staram się już o tym nie myśleć. Ty pewnie też za dużo już myślisz o tym, stąd te sny. :) Aczkolwiek mam nadzieję, że to są prorocze sny ;) <3 niech się spełnią!

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka może to proroczy? <3

DIDI a objawy kiedy wskazywały na owulkę? I kiedy byłaś u tego gina? Może udostępnij nam na chwilę wykres to coś popatrzymy. Tak jak Felinka mówi te niektóre testy czułości 10 to można sobie w buty wsadzić. A jak brałaś przez chwile anty niedawno, to mogły Ci namieszać z owulkami i coś poprzestawiać :)

age.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Gdzie Ty kochana pracujesz, że tyle siedzisz w robocie?? u mnie dzisiaj kolejny spadek o kolejne 0,02 stopnia, więc siedzę i czekam na @. Nie wiem po ilu dniach od spadku przychodzi, ale pewnie dziś/jutro? Staram się już o tym nie myśleć. Ty pewnie też za dużo już myślisz o tym, stąd te sny. :) Aczkolwiek mam nadzieję, że to są prorocze sny ;) <3 niech się spełnią!
    Na recepcji w salonie kosmetycznym i wczoraj byłam 10 godzin wróciłam po 21 dziś znowu od rana 🤦🏻‍♀️
    Mam nadzieję że tak 😫
    Kochana może uda się w następnym <3 aczkolwiek wczoraj oglądałam wykresy i trafilam na kilka ze spadkami a ciąża była 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 11:28

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

DIDI a objawy kiedy wskazywały na owulkę? I kiedy byłaś u tego gina? Może udostępnij nam na chwilę wykres to coś popatrzymy. Tak jak Felinka mówi te niektóre testy czułości 10 to można sobie w buty wsadzić. A jak brałaś przez chwile anty niedawno, to mogły Ci namieszać z owulkami i coś poprzestawiać :)
    Chciałabym ale organizm i symptomy na to nie wskazują :(

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:

Tempki nie mierze. Owu powinna być 27-28.11 ale objawów za bardzo nie mam po tej antykoncepcji. Nie sprawdzałam też q tym miesiącu testem bo stwierdziłam że wrzucam luz 🙈.
    U gina bylam 2.12 czyli w 19 dc, po owulacji niby.
    Nie nastawiam się chyba. Czekam na ten okres bo szkoda mi czasu 😁 poza tym na 30.12 jestem umówiona umówiona gina na konsultacje i wolałabym być już po okresie gdyby chciała sama obejrzeć jajniki na usg.
    Bety szybko nie zrobię bo u mnie w rób też dużo pracy przed świętami wiec ani się spóźnić ani wyjsc wcześniej.. lipa.
    Poczekam. Poćwiczę cierpliwość i będę Was czytać.
    Straciłam już rachubę, powiedzcie która z was oczekuje na testowanie?

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

Felinka94 trzymam mocno kciuki żeby sen się sprawdził! 🤞😍

• Monia01 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam obawy, ponieważ jestem ponoć 2 dni po owu, a boli mnie gardło i mam leciutki katar. Nic poza tym, nie łamie mnie w kościach ani nie czuje się chora. Temperatura mi skoczyła wczoraj 36,6 a dzisiaj jeszcze się podniosła do 36,7. Boje się, że ta temperatura to przez infekcje a nie przez odbytą owu. A jeśli nawet po owu to mam obawy, że jajeczko się nie zagnieździ jeśli się udało bo organizm jest może osłabiony przez ten ból gardła.... Co o tym myślicie, może mnie uspokoicie 😒 dodam, że od dnia owulacji mam narastający ból piersi i sutków. Sutki mnie nigdy w zasadzie nie bolały...

oar8csqvq46rabam.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Felinka94 trzymam mocno kciuki żeby sen się sprawdził! 🤞😍
    DIDI dziękuję ale chyba nie mam co się nastawiać :(
    Ja niby powinnam testować w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy to jest sens 🤦🏻‍♀️
    Co do Ciebie to może choć kup test 25? 🤔 Albo ten z krwi z palca? 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie nie, żadnych testów z krwi, tam się przy braku ciąży pojawiają całkiem wyraźne bladziochy, szkoda sobie robić nadzieję!

Teraz chyba tylko Felinka czeka na testowanie

age.png
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    DIDI dziękuję ale chyba nie mam co się nastawiać :(
    Ja niby powinnam testować w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy to jest sens 🤦🏻‍♀️
    Co do Ciebie to może choć kup test 25? 🤔 Albo ten z krwi z palca? 🤔
    E tam, nie spisuj na straty tego cyklu! Owulka była, przytulanki też :D szansa jest

Szkoda mi już nerwów i nadziei na testy. Za każdym razem czekam i mam nadzieję że chociaż bladziocha zobacze a tu nic. Rozczarowanie nieziemskie. Szkoda nerwów. Poczekam chyba cierpliwie na okres. Jak nie będzie do końca tygodnia wtedy zrobię betę.

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia01 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam obawy, ponieważ jestem ponoć 2 dni po owu, a boli mnie gardło i mam leciutki katar. Nic poza tym, nie łamie mnie w kościach ani nie czuje się chora. Temperatura mi skoczyła wczoraj 36,6 a dzisiaj jeszcze się podniosła do 36,7. Boje się, że ta temperatura to przez infekcje a nie przez odbytą owu. A jeśli nawet po owu to mam obawy, że jajeczko się nie zagnieździ jeśli się udało bo organizm jest może osłabiony przez ten ból gardła.... Co o tym myślicie, może mnie uspokoicie 😒 dodam, że od dnia owulacji mam narastający ból piersi i sutków. Sutki mnie nigdy w zasadzie nie bolały...
    Troszkę za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Do zagnieżdżenia jeszcze daleko wiec Twoj organizm zdąży się zregenerować

• Monia01 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Troszkę za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Do zagnieżdżenia jeszcze daleko wiec Twoj organizm zdąży się zregenerować

Dziękuję, trochę mnie to uspokoiło. Martwią mnie jeszcze te bolące piersi, bo tak jak mówisz na objawy za wcześnie więc CZY to nie coś z hormonami?

oar8csqvq46rabam.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ