PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Felinka94 wrote:Dziś czytałam gdzieś tylko nie wiem gdzie że zdarza się że organizm wysyła sygnały o owulacji, a jej tak na prawdę nie ma i odbywa się w innym czasie bezobjawowo 🤔 możliwe to?
Może się tak zdarzyć. Ja starałam się pierwsze 3 cykle z testami owulacyjnymi i pokazywały mi się dodatnie ok 14 DC (w sensie tak wskazywały owulację). No i chyba w trzecim cyklu wybrałam się do gine na kontrolę (tak po prostu) i zaoytałam czy widzi że była owulacja. Powiedziała ze nie, i że nadal widoczny jest niepęknięty pęcherzyk (a był już 17 albo 18 dzień cyklu). Takie coś może powodować np LUF (zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka), ale u mnie okazało się ze on jednak pęka tylko te kilka dni później. A normalnie tego 14 dnia mialam ból jak okołoowulacyjny.
-
karola wrote:Może się tak zdarzyć. Ja starałam się pierwsze 3 cykle z testami owulacyjnymi i pokazywały mi się dodatnie ok 14 DC (w sensie tak wskazywały owulację). No i chyba w trzecim cyklu wybrałam się do gine na kontrolę (tak po prostu) i zaoytałam czy widzi że była owulacja. Powiedziała ze nie, i że nadal widoczny jest niepęknięty pęcherzyk (a był już 17 albo 18 dzień cyklu). Takie coś może powodować np LUF (zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka), ale u mnie okazało się ze on jednak pęka tylko te kilka dni później. A normalnie tego 14 dnia mialam ból jak okołoowulacyjny.
Czy jeśli ma się ten zespół to testy owulacyjne będą pozytywne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 17:41
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Teraz sobie myślę że u mnie to jednak jest coś nie tak.
Moja apka nie wyznacza mi granicy temperatury. Szukam i szukam odpowiedzi aż znalazłam. U mnie nie ma różnicy między pomiarami przed owu a po owu.
Temperatura spada a potem jest nagły skok. Ale pomiary są bardzo przybliżone 🙄 co to może znaczyć?
Progesteron w 3 dc miałam 0,34...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
ja niestety totalnie się nie znam na temperaturach, nie mierzę. Może poszukaj jakiegoś wątku o temp, na pewno jakiś jest. Ale ogólnie jak chwilę mierzyłam to też te skoki jakieś symboliczne u mnie były, a nawet cieżko w ogóle było je dostrzeć. Nie wiem czy u każdego są...
-
karola wrote:ja niestety totalnie się nie znam na temperaturach, nie mierzę. Może poszukaj jakiegoś wątku o temp, na pewno jakiś jest. Ale ogólnie jak chwilę mierzyłam to też te skoki jakieś symboliczne u mnie były, a nawet cieżko w ogóle było je dostrzeć. Nie wiem czy u każdego są...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Sluchajcie, coś jest nie tak... od około tygodnia jestem wyczulona na zapachy. W kinie siedział koleś od którego nieziemsko waliło. Mój mąż który siedział obok nic nie czuł. Od tamtego momentu większość zapachów mi przeszkadza. Pale i nigdy nie czułam o siebie smrodu. Teraz czuje ze zdwojoną siłą.
Spoznia mi się 🐒 dopiero 2 dni (we wrześniu skończyłam chwilową atykoncepcje). Wczoraj postanowiłam zrobić test o czułości 10- myślę sobie - na pewno wyjdzie. Dupa! Biało. Od wczoraj mi niedobrze I zmogło mnie spanie.
Nie sądzę że udało się zajsc z tak cienkim endometrium (4.3mm) w 19 dc. (Cykle zwykle 28-30dni).
Także siedze I wyczekuje juz tego okresu, bo chciałabym jak najszybciej zacząć nowe starania.
Myślicie że to spóźnianie się okresu jest normalne ?
Help bo oszaleje 🙈 -
DIDI wrote:Sluchajcie, coś jest nie tak... od około tygodnia jestem wyczulona na zapachy. W kinie siedział koleś od którego nieziemsko waliło. Mój mąż który siedział obok nic nie czuł. Od tamtego momentu większość zapachów mi przeszkadza. Pale i nigdy nie czułam o siebie smrodu. Teraz czuje ze zdwojoną siłą.
Spoznia mi się 🐒 dopiero 2 dni (we wrześniu skończyłam chwilową atykoncepcje). Wczoraj postanowiłam zrobić test o czułości 10- myślę sobie - na pewno wyjdzie. Dupa! Biało. Od wczoraj mi niedobrze I zmogło mnie spanie.
Nie sądzę że udało się zajsc z tak cienkim endometrium (4.3mm) w 19 dc. (Cykle zwykle 28-30dni).
Także siedze I wyczekuje juz tego okresu, bo chciałabym jak najszybciej zacząć nowe starania.
Myślicie że to spóźnianie się okresu jest normalne ?
Help bo oszaleje 🙈
Idź i zrób betę. Po co się tak męczyć. Wszystko będzie wiadomo jak dostaniesz wyniki.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka ma rację. Zresztą te testy o czułości 10 to taki shit że szkoda gadać. Jedna dziewczyna tutaj wrzuciła dla porównania test o czułości 10 i 25. I ten 25 miał intensywniejsze kreski niż ten 10 a ciąża potwierdzona była już betą...
Tedka jak u Ciebie? Od wczoraj jestem w pracy mam Sajgon przedświąteczny i nie jestem na bieżąco
Dziś śniło mi się że robiłam 5 testów i każdy był pozytywny. Popłakałam się jak głupia az mnie chłop opieprzył... Chyba wariować zaczynam 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 13:46
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Tedka ma rację. Zresztą te testy o czułości 10 to taki shit że szkoda gadać. Jedna dziewczyna tutaj wrzuciła dla porównania test o czułości 10 i 25. I ten 25 miał intensywniejsze kreski niż ten 10 a ciąża potwierdzona była już betą...
Tedka jak u Ciebie? Od wczoraj jestem w pracy mam Sajgon przedświąteczny i nie jestem na bieżąco
Dziś śniło mi się że robiłam 5 testów i każdy był pozytywny. Popłakałam się jak głupia az mnie chłop opieprzył... Chyba wariować zaczynam 😭
Gdzie Ty kochana pracujesz, że tyle siedzisz w robocie?? u mnie dzisiaj kolejny spadek o kolejne 0,02 stopnia, więc siedzę i czekam na @. Nie wiem po ilu dniach od spadku przychodzi, ale pewnie dziś/jutro? Staram się już o tym nie myśleć. Ty pewnie też za dużo już myślisz o tym, stąd te sny. Aczkolwiek mam nadzieję, że to są prorocze sny niech się spełnią!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Felinka może to proroczy?
DIDI a objawy kiedy wskazywały na owulkę? I kiedy byłaś u tego gina? Może udostępnij nam na chwilę wykres to coś popatrzymy. Tak jak Felinka mówi te niektóre testy czułości 10 to można sobie w buty wsadzić. A jak brałaś przez chwile anty niedawno, to mogły Ci namieszać z owulkami i coś poprzestawiać -
Tedka wrote:Gdzie Ty kochana pracujesz, że tyle siedzisz w robocie?? u mnie dzisiaj kolejny spadek o kolejne 0,02 stopnia, więc siedzę i czekam na @. Nie wiem po ilu dniach od spadku przychodzi, ale pewnie dziś/jutro? Staram się już o tym nie myśleć. Ty pewnie też za dużo już myślisz o tym, stąd te sny. Aczkolwiek mam nadzieję, że to są prorocze sny niech się spełnią!
Mam nadzieję że tak 😫
Kochana może uda się w następnym aczkolwiek wczoraj oglądałam wykresy i trafilam na kilka ze spadkami a ciąża była 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 11:28
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wjedzma wrote:Felinka może to proroczy?
DIDI a objawy kiedy wskazywały na owulkę? I kiedy byłaś u tego gina? Może udostępnij nam na chwilę wykres to coś popatrzymy. Tak jak Felinka mówi te niektóre testy czułości 10 to można sobie w buty wsadzić. A jak brałaś przez chwile anty niedawno, to mogły Ci namieszać z owulkami i coś poprzestawiać
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wjedzma wrote:Felinka może to proroczy?
DIDI a objawy kiedy wskazywały na owulkę? I kiedy byłaś u tego gina? Może udostępnij nam na chwilę wykres to coś popatrzymy. Tak jak Felinka mówi te niektóre testy czułości 10 to można sobie w buty wsadzić. A jak brałaś przez chwile anty niedawno, to mogły Ci namieszać z owulkami i coś poprzestawiać
U gina bylam 2.12 czyli w 19 dc, po owulacji niby.
Nie nastawiam się chyba. Czekam na ten okres bo szkoda mi czasu 😁 poza tym na 30.12 jestem umówiona umówiona gina na konsultacje i wolałabym być już po okresie gdyby chciała sama obejrzeć jajniki na usg.
Bety szybko nie zrobię bo u mnie w rób też dużo pracy przed świętami wiec ani się spóźnić ani wyjsc wcześniej.. lipa.
Poczekam. Poćwiczę cierpliwość i będę Was czytać.
Straciłam już rachubę, powiedzcie która z was oczekuje na testowanie? -
Felinka94 wrote:Tedka ma rację. Zresztą te testy o czułości 10 to taki shit że szkoda gadać. Jedna dziewczyna tutaj wrzuciła dla porównania test o czułości 10 i 25. I ten 25 miał intensywniejsze kreski niż ten 10 a ciąża potwierdzona była już betą...
Dziś śniło mi się że robiłam 5 testów i każdy był pozytywny. Popłakałam się jak głupia az mnie chłop opieprzył... Chyba wariować zaczynam 😭 -
Cześć dziewczyny, mam obawy, ponieważ jestem ponoć 2 dni po owu, a boli mnie gardło i mam leciutki katar. Nic poza tym, nie łamie mnie w kościach ani nie czuje się chora. Temperatura mi skoczyła wczoraj 36,6 a dzisiaj jeszcze się podniosła do 36,7. Boje się, że ta temperatura to przez infekcje a nie przez odbytą owu. A jeśli nawet po owu to mam obawy, że jajeczko się nie zagnieździ jeśli się udało bo organizm jest może osłabiony przez ten ból gardła.... Co o tym myślicie, może mnie uspokoicie 😒 dodam, że od dnia owulacji mam narastający ból piersi i sutków. Sutki mnie nigdy w zasadzie nie bolały...
-
DIDI wrote:Felinka94 trzymam mocno kciuki żeby sen się sprawdził! 🤞😍
Ja niby powinnam testować w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy to jest sens 🤦🏻♀️
Co do Ciebie to może choć kup test 25? 🤔 Albo ten z krwi z palca? 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:DIDI dziękuję ale chyba nie mam co się nastawiać
Ja niby powinnam testować w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy to jest sens 🤦🏻♀️
Co do Ciebie to może choć kup test 25? 🤔 Albo ten z krwi z palca? 🤔
Szkoda mi już nerwów i nadziei na testy. Za każdym razem czekam i mam nadzieję że chociaż bladziocha zobacze a tu nic. Rozczarowanie nieziemskie. Szkoda nerwów. Poczekam chyba cierpliwie na okres. Jak nie będzie do końca tygodnia wtedy zrobię betę. -
Monia01 wrote:Cześć dziewczyny, mam obawy, ponieważ jestem ponoć 2 dni po owu, a boli mnie gardło i mam leciutki katar. Nic poza tym, nie łamie mnie w kościach ani nie czuje się chora. Temperatura mi skoczyła wczoraj 36,6 a dzisiaj jeszcze się podniosła do 36,7. Boje się, że ta temperatura to przez infekcje a nie przez odbytą owu. A jeśli nawet po owu to mam obawy, że jajeczko się nie zagnieździ jeśli się udało bo organizm jest może osłabiony przez ten ból gardła.... Co o tym myślicie, może mnie uspokoicie 😒 dodam, że od dnia owulacji mam narastający ból piersi i sutków. Sutki mnie nigdy w zasadzie nie bolały...
-
DIDI wrote:Troszkę za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Do zagnieżdżenia jeszcze daleko wiec Twoj organizm zdąży się zregenerować
Dziękuję, trochę mnie to uspokoiło. Martwią mnie jeszcze te bolące piersi, bo tak jak mówisz na objawy za wcześnie więc CZY to nie coś z hormonami?