Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi, Felinka, Aypis z całych sił trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊💕💕
    Z wielu ust już słyszałam, że im bardziej wsłuchujemy się w swoje ciało, tym niestety więcej błędnych sygnałów ono wysyła i później przychodzi rozczarowanie 😔

Ja nadal nie zatestowałam, stres mnie zżera każdego rana, jutro wg apki ma być okres.. więc po Bożemu czekam już do okresu.
    ..a wczoraj machnęłam 2 lampki wina 🤪

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    Z wielu ust już słyszałam, że im bardziej wsłuchujemy się w swoje ciało, tym niestety więcej błędnych sygnałów ono wysyła i później przychodzi rozczarowanie 😔

Ja nadal nie zatestowałam, stres mnie zżera każdego rana, jutro wg apki ma być okres.. więc po Bożemu czekam już do okresu.
    Teska, dziekuje 😚 niestety u mnie nowy cykl powinien zacząć się 6 dni temu... nie mam owulacji wiec pewnie dlatego nie mam okresu. Leczenie i jeszcze raz leczenie.

• Evella1 Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Najlepiej to skontaktować się z lekarzem... Może trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston?

Dzisiaj zrobiłam następne badanie
    Beta 1589, a progesteron już 23 :(
    Też myślę, że trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston.
    Z tym że wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek wieczorem, boję się że do tego czasu może coś się wydarzyć.
    3 lata temu poroniłam ale nie wiem co było przyczyną.
    Byłam 3 dni temu u Pani ginekolog i jeszcze nie widziała pęcherzyka, zbyt wcześnie.
    Powiedziała że jak zobaczy pęcherzyk w macicy to wtedy zapisze coś na podtrzymanie. W przypadku gdyby była to ciaza pozamaciczna to nie można jej podtrzymywać duphastonem.
    Mam jeszcze prawie całe pudełko duphastonu(wykupionego kiedyś na wywołanie okresu) i kusi mnie żeby go wziąć ale faktycznie jeśli byłaby to pozamaciczna to nierozsądne.

Ehh może jakoś dotrzymam do tej wizyty w poniedziałek:(

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:

Ahh u mnie @ dopiero w wigilię więc pewnie jeszcze machnę z 5 testów dla pewności 🤣🤣🤣

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Teska, dziekuje 😚 niestety u mnie nowy cykl powinien zacząć się 6 dni temu... nie mam owulacji wiec pewnie dlatego nie mam okresu. Leczenie i jeszcze raz leczenie.

A więc leczenie Kochana! 💪
    Ja, jeżeli ten cykl nie okaże się szczęśliwy, również lecę na badania poziomu hormonów, bo od około 2 lat strasznie cierpię na wręcz chroniczne bóle piersi (zaczynają się jakieś 3 dni po @ i trwają cały cykl do następnej @, sa zawsze ciężkie i wyżylone, więc dla mnie bol piersi nigdy nie będzie objawem ciąży). Byłam już u kilku lekarzy i każdy zwala to na piersi mastopatyczne (niby taka moja uroda), miałam już 3 razy wycinane włókniaki z obu piersi i nikt mnie kuźwa nigdy nie wysłał na badanie boziomu hormonów 😱 Dopiero zagłębiając się w fora odkryłam, że może jest tego jakaś przyczyną.. więc niestety wszystkie na coś cierpimy Kochane 🙉

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evella1 wrote:
    Dzisiaj zrobiłam następne badanie
    Beta 1589, a progesteron już 23 :(
    Też myślę, że trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston.
    Z tym że wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek wieczorem, boję się że do tego czasu może coś się wydarzyć.
    3 lata temu poroniłam ale nie wiem co było przyczyną.
    Byłam 3 dni temu u Pani ginekolog i jeszcze nie widziała pęcherzyka, zbyt wcześnie.
    Powiedziała że jak zobaczy pęcherzyk w macicy to wtedy zapisze coś na podtrzymanie. W przypadku gdyby była to ciaza pozamaciczna to nie można jej podtrzymywać duphastonem.
    Mam jeszcze prawie całe pudełko duphastonu(wykupionego kiedyś na wywołanie okresu) i kusi mnie żeby go wziąć ale faktycznie jeśli byłaby to pozamaciczna to nierozsądne.

Ehh może jakoś dotrzymam do tej wizyty w poniedziałek:(
    Z jednej strony tak ale z drugiej jeśli niski progesteron jest przyczyną poronień? Nie wiem czy przy pozamacicznej beta tak szybko rośnie?

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ahh u mnie @ dopiero w wigilię więc pewnie jeszcze machnę z 5 testów dla pewności 🤣🤣🤣

Szalona jesteś!!! 😁💪💪

Ja się tak boję tych testów, jakby mi miały wyznaczyć datę śmierci 🙈🙈

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    Szalona jesteś!!! 😁💪💪

Ja się tak boję tych testów, jakby mi miały wyznaczyć datę śmierci 🙈🙈

Ja też się boję ale z drugiej strony nie jestem też nastawiona na 2 kreski. To raczej w gwoli utwierdzenia się w tym co i tak już wiem 😅

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Evella1 Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Z jednej strony tak ale z drugiej jeśli niski progesteron jest przyczyną poronień? Nie wiem czy przy pozamacicznej beta tak szybko rośnie?
    Różnie to podobno jest, w wielu przypadkach rośnie prawidłowo.

• Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ja też się boję ale z drugiej strony nie jestem też nastawiona na 2 kreski. To raczej w gwoli utwierdzenia się w tym co i tak już wiem 😅

..czyli jesteś mega szalona 😅😅

Ale jak @ dopiero w Wigilię, to jest jeszcze nadzieja 💕

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi podpowiecie bo zgłupiałam. Chodzi o śluz. Wpisuje kremowy ale tak na prawdę nie wiem jaki on jest... Jest rzadki, mętny (biały) nie rozciąga się i nie pachnie w ogóle. Kolor widać jak zgarnę większą ilość, w małej ilości jest po prostu przezroczysty, a na papierze szklisty... Kuwa jaki mam wpisać? Mam taki już kilka dni...

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    A więc leczenie Kochana! 💪
    Ja, jeżeli ten cykl nie okaże się szczęśliwy, również lecę na badania poziomu hormonów, bo od około 2 lat strasznie cierpię na wręcz chroniczne bóle piersi (zaczynają się jakieś 3 dni po @ i trwają cały cykl do następnej @, sa zawsze ciężkie i wyżylone, więc dla mnie bol piersi nigdy nie będzie objawem ciąży). Byłam już u kilku lekarzy i każdy zwala to na piersi mastopatyczne (niby taka moja uroda), miałam już 3 razy wycinane włókniaki z obu piersi i nikt mnie kuźwa nigdy nie wysłał na badanie boziomu hormonów 😱 Dopiero zagłębiając się w fora odkryłam, że może jest tego jakaś przyczyną.. więc niestety wszystkie na coś cierpimy Kochane 🙉
    Widzę że nam obydwu kłania się dobry lekarz 🙈
    Miejmy tylko nadzieję że trafimy na dobrych lekarzy którzy nie oleją po raz kolejny problemu.

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Może mi podpowiecie bo zgłupiałam. Chodzi o śluz. Wpisuje kremowy ale tak na prawdę nie wiem jaki on jest... Jest rzadki, mętny (biały) nie rozciąga się i nie pachnie w ogóle. Kolor widać jak zgarnę większą ilość, w małej ilości jest po prostu przezroczysty, a na papierze szklisty... Kuwa jaki mam wpisać? Mam taki już kilka dni...
    Chyba wiem o jaki Ci chodzi, bo miewałam taki po dniach plodnych. Niby trochę mleczny, trochę rzadki. To chyba złuszczanie się poporostu naskórka wewnątrz pochwy. Ale ekspert że mnie żaden 🙈

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Chyba wiem o jaki Ci chodzi, bo miewałam taki po dniach plodnych. Niby trochę mleczny, trochę rzadki. To chyba złuszczanie się poporostu naskórka wewnątrz pochwy. Ale ekspert że mnie żaden 🙈
    Zapomniałam dodać że jest go dość sporo 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy będąc 3 dni przed okresem (około 11 dpo) dziś zdecydowany negatyw - to czy ten cykl mogę uznać za zamknięty? A może kogoś test później zaskoczył? Miłego weekendu dziewczyny!

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

To chyba dałabym wodnisty 🤔

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    To chyba dałabym wodnisty 🤔
    No właśnie wodnisty to wodnisty, tak się doczytałam 🙆🏻‍♀️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • karola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wpisała raczej kremowy, tak jak Ty to robisz. niezależnie czy rzadki czy gęstszy. Jednak wodnisty to jak woda bardziej

Felinka94 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Nie ma czegoś takiego jak "taka uroda". Zawsze jest przyczyna jakaś 😊 jak zrobisz sobie posiew z moczu (grosze ale można na skierowanie) i posiew z szyki (ok. 60 zł) to mąż/partner niech też zrobi posiew z moczu, posiew z nasienia (bakterie, grzyby) i posiew z wymazu spod napletka) 😊
    Tzn można mieć skłonności i wtedy ma się częściej przy niesprzyjających warunkach. Ale co miesiąc to i tak za często. Zróbcie te posiewy.
    A niesprzyjające warunki- Może nie taki kosmetyk do higieny intymnej? Może nie tolerujesz kleju w podpaskach jakiejś firmy?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Czy będąc 3 dni przed okresem (około 11 dpo) dziś zdecydowany negatyw - to czy ten cykl mogę uznać za zamknięty? A może kogoś test później zaskoczył? Miłego weekendu dziewczyny!
    Za zamknięty możesz uznać dopiero jak się okres zacznie ;)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ