PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Didi, Felinka, Aypis z całych sił trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊💕💕
Z wielu ust już słyszałam, że im bardziej wsłuchujemy się w swoje ciało, tym niestety więcej błędnych sygnałów ono wysyła i później przychodzi rozczarowanie 😔
Ja nadal nie zatestowałam, stres mnie zżera każdego rana, jutro wg apki ma być okres.. więc po Bożemu czekam już do okresu.
..a wczoraj machnęłam 2 lampki wina 🤪 -
Teska wrote:Didi, Felinka, Aypis z całych sił trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊💕💕
Z wielu ust już słyszałam, że im bardziej wsłuchujemy się w swoje ciało, tym niestety więcej błędnych sygnałów ono wysyła i później przychodzi rozczarowanie 😔
Ja nadal nie zatestowałam, stres mnie zżera każdego rana, jutro wg apki ma być okres.. więc po Bożemu czekam już do okresu.
..a wczoraj machnęłam 2 lampki wina 🤪 -
Felinka94 wrote:Najlepiej to skontaktować się z lekarzem... Może trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston?
Dzisiaj zrobiłam następne badanie
Beta 1589, a progesteron już 23
Też myślę, że trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston.
Z tym że wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek wieczorem, boję się że do tego czasu może coś się wydarzyć.
3 lata temu poroniłam ale nie wiem co było przyczyną.
Byłam 3 dni temu u Pani ginekolog i jeszcze nie widziała pęcherzyka, zbyt wcześnie.
Powiedziała że jak zobaczy pęcherzyk w macicy to wtedy zapisze coś na podtrzymanie. W przypadku gdyby była to ciaza pozamaciczna to nie można jej podtrzymywać duphastonem.
Mam jeszcze prawie całe pudełko duphastonu(wykupionego kiedyś na wywołanie okresu) i kusi mnie żeby go wziąć ale faktycznie jeśli byłaby to pozamaciczna to nierozsądne.
Ehh może jakoś dotrzymam do tej wizyty w poniedziałek:( -
Teska wrote:Didi, Felinka, Aypis z całych sił trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊💕💕
..a wczoraj machnęłam 2 lampki wina 🤪
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
DIDI wrote:Teska, dziekuje 😚 niestety u mnie nowy cykl powinien zacząć się 6 dni temu... nie mam owulacji wiec pewnie dlatego nie mam okresu. Leczenie i jeszcze raz leczenie.
A więc leczenie Kochana! 💪
Ja, jeżeli ten cykl nie okaże się szczęśliwy, również lecę na badania poziomu hormonów, bo od około 2 lat strasznie cierpię na wręcz chroniczne bóle piersi (zaczynają się jakieś 3 dni po @ i trwają cały cykl do następnej @, sa zawsze ciężkie i wyżylone, więc dla mnie bol piersi nigdy nie będzie objawem ciąży). Byłam już u kilku lekarzy i każdy zwala to na piersi mastopatyczne (niby taka moja uroda), miałam już 3 razy wycinane włókniaki z obu piersi i nikt mnie kuźwa nigdy nie wysłał na badanie boziomu hormonów 😱 Dopiero zagłębiając się w fora odkryłam, że może jest tego jakaś przyczyną.. więc niestety wszystkie na coś cierpimy Kochane 🙉 -
Evella1 wrote:Dzisiaj zrobiłam następne badanie
Beta 1589, a progesteron już 23
Też myślę, że trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston.
Z tym że wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek wieczorem, boję się że do tego czasu może coś się wydarzyć.
3 lata temu poroniłam ale nie wiem co było przyczyną.
Byłam 3 dni temu u Pani ginekolog i jeszcze nie widziała pęcherzyka, zbyt wcześnie.
Powiedziała że jak zobaczy pęcherzyk w macicy to wtedy zapisze coś na podtrzymanie. W przypadku gdyby była to ciaza pozamaciczna to nie można jej podtrzymywać duphastonem.
Mam jeszcze prawie całe pudełko duphastonu(wykupionego kiedyś na wywołanie okresu) i kusi mnie żeby go wziąć ale faktycznie jeśli byłaby to pozamaciczna to nierozsądne.
Ehh może jakoś dotrzymam do tej wizyty w poniedziałek:(
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Teska wrote:Szalona jesteś!!! 😁💪💪
Ja się tak boję tych testów, jakby mi miały wyznaczyć datę śmierci 🙈🙈
Ja też się boję ale z drugiej strony nie jestem też nastawiona na 2 kreski. To raczej w gwoli utwierdzenia się w tym co i tak już wiem 😅
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ja też się boję ale z drugiej strony nie jestem też nastawiona na 2 kreski. To raczej w gwoli utwierdzenia się w tym co i tak już wiem 😅
..czyli jesteś mega szalona 😅😅
Ale jak @ dopiero w Wigilię, to jest jeszcze nadzieja 💕
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Może mi podpowiecie bo zgłupiałam. Chodzi o śluz. Wpisuje kremowy ale tak na prawdę nie wiem jaki on jest... Jest rzadki, mętny (biały) nie rozciąga się i nie pachnie w ogóle. Kolor widać jak zgarnę większą ilość, w małej ilości jest po prostu przezroczysty, a na papierze szklisty... Kuwa jaki mam wpisać? Mam taki już kilka dni...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Teska wrote:A więc leczenie Kochana! 💪
Ja, jeżeli ten cykl nie okaże się szczęśliwy, również lecę na badania poziomu hormonów, bo od około 2 lat strasznie cierpię na wręcz chroniczne bóle piersi (zaczynają się jakieś 3 dni po @ i trwają cały cykl do następnej @, sa zawsze ciężkie i wyżylone, więc dla mnie bol piersi nigdy nie będzie objawem ciąży). Byłam już u kilku lekarzy i każdy zwala to na piersi mastopatyczne (niby taka moja uroda), miałam już 3 razy wycinane włókniaki z obu piersi i nikt mnie kuźwa nigdy nie wysłał na badanie boziomu hormonów 😱 Dopiero zagłębiając się w fora odkryłam, że może jest tego jakaś przyczyną.. więc niestety wszystkie na coś cierpimy Kochane 🙉
Miejmy tylko nadzieję że trafimy na dobrych lekarzy którzy nie oleją po raz kolejny problemu. -
Felinka94 wrote:Może mi podpowiecie bo zgłupiałam. Chodzi o śluz. Wpisuje kremowy ale tak na prawdę nie wiem jaki on jest... Jest rzadki, mętny (biały) nie rozciąga się i nie pachnie w ogóle. Kolor widać jak zgarnę większą ilość, w małej ilości jest po prostu przezroczysty, a na papierze szklisty... Kuwa jaki mam wpisać? Mam taki już kilka dni...
-
DIDI wrote:Chyba wiem o jaki Ci chodzi, bo miewałam taki po dniach plodnych. Niby trochę mleczny, trochę rzadki. To chyba złuszczanie się poporostu naskórka wewnątrz pochwy. Ale ekspert że mnie żaden 🙈
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Czy będąc 3 dni przed okresem (około 11 dpo) dziś zdecydowany negatyw - to czy ten cykl mogę uznać za zamknięty? A może kogoś test później zaskoczył? Miłego weekendu dziewczyny!🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Felinka94 wrote:Może mi podpowiecie bo zgłupiałam. Chodzi o śluz. Wpisuje kremowy ale tak na prawdę nie wiem jaki on jest... Jest rzadki, mętny (biały) nie rozciąga się i nie pachnie w ogóle. Kolor widać jak zgarnę większą ilość, w małej ilości jest po prostu przezroczysty, a na papierze szklisty... Kuwa jaki mam wpisać? Mam taki już kilka dni...
To chyba dałabym wodnisty 🤔 -
Teska wrote:To chyba dałabym wodnisty 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ja bym wpisała raczej kremowy, tak jak Ty to robisz. niezależnie czy rzadki czy gęstszy. Jednak wodnisty to jak woda bardziej
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
BuBu90 wrote:Nie ma czegoś takiego jak "taka uroda". Zawsze jest przyczyna jakaś 😊 jak zrobisz sobie posiew z moczu (grosze ale można na skierowanie) i posiew z szyki (ok. 60 zł) to mąż/partner niech też zrobi posiew z moczu, posiew z nasienia (bakterie, grzyby) i posiew z wymazu spod napletka) 😊
A niesprzyjające warunki- Może nie taki kosmetyk do higieny intymnej? Może nie tolerujesz kleju w podpaskach jakiejś firmy?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Kirra wrote:Czy będąc 3 dni przed okresem (około 11 dpo) dziś zdecydowany negatyw - to czy ten cykl mogę uznać za zamknięty? A może kogoś test później zaskoczył? Miłego weekendu dziewczyny!starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24?