X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    Didi, Felinka, Aypis z całych sił trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊💕💕
    Z wielu ust już słyszałam, że im bardziej wsłuchujemy się w swoje ciało, tym niestety więcej błędnych sygnałów ono wysyła i później przychodzi rozczarowanie 😔

Ja nadal nie zatestowałam, stres mnie zżera każdego rana, jutro wg apki ma być okres.. więc po Bożemu czekam już do okresu.
    ..a wczoraj machnęłam 2 lampki wina 🤪
    Teska, dziekuje 😚 niestety u mnie nowy cykl powinien zacząć się 6 dni temu... nie mam owulacji wiec pewnie dlatego nie mam okresu. Leczenie i jeszcze raz leczenie.

• Evella1 Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Najlepiej to skontaktować się z lekarzem... Może trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston?

Dzisiaj zrobiłam następne badanie
    Beta 1589, a progesteron już 23 :(
    Też myślę, że trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston.
    Z tym że wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek wieczorem, boję się że do tego czasu może coś się wydarzyć.
    3 lata temu poroniłam ale nie wiem co było przyczyną.
    Byłam 3 dni temu u Pani ginekolog i jeszcze nie widziała pęcherzyka, zbyt wcześnie.
    Powiedziała że jak zobaczy pęcherzyk w macicy to wtedy zapisze coś na podtrzymanie. W przypadku gdyby była to ciaza pozamaciczna to nie można jej podtrzymywać duphastonem.
    Mam jeszcze prawie całe pudełko duphastonu(wykupionego kiedyś na wywołanie okresu) i kusi mnie żeby go wziąć ale faktycznie jeśli byłaby to pozamaciczna to nierozsądne.

Ehh może jakoś dotrzymam do tej wizyty w poniedziałek:(

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    Didi, Felinka, Aypis z całych sił trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊💕💕
    Z wielu ust już słyszałam, że im bardziej wsłuchujemy się w swoje ciało, tym niestety więcej błędnych sygnałów ono wysyła i później przychodzi rozczarowanie 😔

Ja nadal nie zatestowałam, stres mnie zżera każdego rana, jutro wg apki ma być okres.. więc po Bożemu czekam już do okresu.
    ..a wczoraj machnęłam 2 lampki wina 🤪
    Ahh u mnie @ dopiero w wigilię więc pewnie jeszcze machnę z 5 testów dla pewności 🤣🤣🤣

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Teska, dziekuje 😚 niestety u mnie nowy cykl powinien zacząć się 6 dni temu... nie mam owulacji wiec pewnie dlatego nie mam okresu. Leczenie i jeszcze raz leczenie.

A więc leczenie Kochana! 💪
    Ja, jeżeli ten cykl nie okaże się szczęśliwy, również lecę na badania poziomu hormonów, bo od około 2 lat strasznie cierpię na wręcz chroniczne bóle piersi (zaczynają się jakieś 3 dni po @ i trwają cały cykl do następnej @, sa zawsze ciężkie i wyżylone, więc dla mnie bol piersi nigdy nie będzie objawem ciąży). Byłam już u kilku lekarzy i każdy zwala to na piersi mastopatyczne (niby taka moja uroda), miałam już 3 razy wycinane włókniaki z obu piersi i nikt mnie kuźwa nigdy nie wysłał na badanie boziomu hormonów 😱 Dopiero zagłębiając się w fora odkryłam, że może jest tego jakaś przyczyną.. więc niestety wszystkie na coś cierpimy Kochane 🙉

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evella1 wrote:
    Dzisiaj zrobiłam następne badanie
    Beta 1589, a progesteron już 23 :(
    Też myślę, że trzeba będzie wprowadzić luteinę lub duphaston.
    Z tym że wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek wieczorem, boję się że do tego czasu może coś się wydarzyć.
    3 lata temu poroniłam ale nie wiem co było przyczyną.
    Byłam 3 dni temu u Pani ginekolog i jeszcze nie widziała pęcherzyka, zbyt wcześnie.
    Powiedziała że jak zobaczy pęcherzyk w macicy to wtedy zapisze coś na podtrzymanie. W przypadku gdyby była to ciaza pozamaciczna to nie można jej podtrzymywać duphastonem.
    Mam jeszcze prawie całe pudełko duphastonu(wykupionego kiedyś na wywołanie okresu) i kusi mnie żeby go wziąć ale faktycznie jeśli byłaby to pozamaciczna to nierozsądne.

Ehh może jakoś dotrzymam do tej wizyty w poniedziałek:(
    Z jednej strony tak ale z drugiej jeśli niski progesteron jest przyczyną poronień? Nie wiem czy przy pozamacicznej beta tak szybko rośnie?

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ahh u mnie @ dopiero w wigilię więc pewnie jeszcze machnę z 5 testów dla pewności 🤣🤣🤣

Szalona jesteś!!! 😁💪💪

Ja się tak boję tych testów, jakby mi miały wyznaczyć datę śmierci 🙈🙈

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    Szalona jesteś!!! 😁💪💪

Ja się tak boję tych testów, jakby mi miały wyznaczyć datę śmierci 🙈🙈

Ja też się boję ale z drugiej strony nie jestem też nastawiona na 2 kreski. To raczej w gwoli utwierdzenia się w tym co i tak już wiem 😅

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Evella1 Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Z jednej strony tak ale z drugiej jeśli niski progesteron jest przyczyną poronień? Nie wiem czy przy pozamacicznej beta tak szybko rośnie?
    Różnie to podobno jest, w wielu przypadkach rośnie prawidłowo.

• Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ja też się boję ale z drugiej strony nie jestem też nastawiona na 2 kreski. To raczej w gwoli utwierdzenia się w tym co i tak już wiem 😅

..czyli jesteś mega szalona 😅😅

Ale jak @ dopiero w Wigilię, to jest jeszcze nadzieja 💕

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi podpowiecie bo zgłupiałam. Chodzi o śluz. Wpisuje kremowy ale tak na prawdę nie wiem jaki on jest... Jest rzadki, mętny (biały) nie rozciąga się i nie pachnie w ogóle. Kolor widać jak zgarnę większą ilość, w małej ilości jest po prostu przezroczysty, a na papierze szklisty... Kuwa jaki mam wpisać? Mam taki już kilka dni...

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    A więc leczenie Kochana! 💪
    Ja, jeżeli ten cykl nie okaże się szczęśliwy, również lecę na badania poziomu hormonów, bo od około 2 lat strasznie cierpię na wręcz chroniczne bóle piersi (zaczynają się jakieś 3 dni po @ i trwają cały cykl do następnej @, sa zawsze ciężkie i wyżylone, więc dla mnie bol piersi nigdy nie będzie objawem ciąży). Byłam już u kilku lekarzy i każdy zwala to na piersi mastopatyczne (niby taka moja uroda), miałam już 3 razy wycinane włókniaki z obu piersi i nikt mnie kuźwa nigdy nie wysłał na badanie boziomu hormonów 😱 Dopiero zagłębiając się w fora odkryłam, że może jest tego jakaś przyczyną.. więc niestety wszystkie na coś cierpimy Kochane 🙉
    Widzę że nam obydwu kłania się dobry lekarz 🙈
    Miejmy tylko nadzieję że trafimy na dobrych lekarzy którzy nie oleją po raz kolejny problemu.

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Może mi podpowiecie bo zgłupiałam. Chodzi o śluz. Wpisuje kremowy ale tak na prawdę nie wiem jaki on jest... Jest rzadki, mętny (biały) nie rozciąga się i nie pachnie w ogóle. Kolor widać jak zgarnę większą ilość, w małej ilości jest po prostu przezroczysty, a na papierze szklisty... Kuwa jaki mam wpisać? Mam taki już kilka dni...
    Chyba wiem o jaki Ci chodzi, bo miewałam taki po dniach plodnych. Niby trochę mleczny, trochę rzadki. To chyba złuszczanie się poporostu naskórka wewnątrz pochwy. Ale ekspert że mnie żaden 🙈

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Chyba wiem o jaki Ci chodzi, bo miewałam taki po dniach plodnych. Niby trochę mleczny, trochę rzadki. To chyba złuszczanie się poporostu naskórka wewnątrz pochwy. Ale ekspert że mnie żaden 🙈
    Zapomniałam dodać że jest go dość sporo 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy będąc 3 dni przed okresem (około 11 dpo) dziś zdecydowany negatyw - to czy ten cykl mogę uznać za zamknięty? A może kogoś test później zaskoczył? Miłego weekendu dziewczyny!

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

To chyba dałabym wodnisty 🤔

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    To chyba dałabym wodnisty 🤔
    No właśnie wodnisty to wodnisty, tak się doczytałam 🙆🏻‍♀️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • karola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wpisała raczej kremowy, tak jak Ty to robisz. niezależnie czy rzadki czy gęstszy. Jednak wodnisty to jak woda bardziej

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Nie ma czegoś takiego jak "taka uroda". Zawsze jest przyczyna jakaś 😊 jak zrobisz sobie posiew z moczu (grosze ale można na skierowanie) i posiew z szyki (ok. 60 zł) to mąż/partner niech też zrobi posiew z moczu, posiew z nasienia (bakterie, grzyby) i posiew z wymazu spod napletka) 😊
    Tzn można mieć skłonności i wtedy ma się częściej przy niesprzyjających warunkach. Ale co miesiąc to i tak za często. Zróbcie te posiewy.
    A niesprzyjające warunki- Może nie taki kosmetyk do higieny intymnej? Może nie tolerujesz kleju w podpaskach jakiejś firmy?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Czy będąc 3 dni przed okresem (około 11 dpo) dziś zdecydowany negatyw - to czy ten cykl mogę uznać za zamknięty? A może kogoś test później zaskoczył? Miłego weekendu dziewczyny!
    Za zamknięty możesz uznać dopiero jak się okres zacznie ;)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Monia01 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, co znaczy, że partner może mieć coś z nasieniem nie tak, że mogę łapać infekcje? Ze w nasieniu jest jakaś bakteria? Nie bardzo rozumiem. Najgorsze, że mój jest anty na badania itd i nie zaciągnę go nigdzie na badania posiewu. A też powiem szczerze, że myślałam o tym dawno żeby to sprawdzić. A jest to mega uciążliwe, oszaleć można

oar8csqvq46rabam.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ