X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Nikaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulacyjne zazwyczaj robiłam o 17.00. 🙂

Monia01 lubi tę wiadomość

• Margolciaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8dpo, złapało mnie jakieś choróbsko to nawet poranne mierzenie temperatury jest nie miarodajne 🙈🙈 pozostaje czekać grzecznie...

Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    03.22 - poronienie 7tc 💔

👩 28
    AMH - 4,61
    Hashimoto, owulacje są potwierdzone.

10.22 Drożność jajowodów ✅
    Od 11.22 3x IUI ❌

03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
    27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).

🧑 29
    Hormony, USG jąder, posiewy ✅
    Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Ja po 3 miesiącach z duphastonem miałam owu uregulowana na 16 dzień cyklu. Przed nim to tez nie umiałam trafić bo raz w 20 raz 22 a nie raz w 16. Mnie bardzo pomógł.
    A co do testów to z nimi różnie bywa. Ja zmieniałam czesto i w końcu stanęła na clearblue. Dopoero z nimi umiałam przynajmniej wyłapać pik LH
    Marta, dzięki bardzo za pomoc.
    Dostałam jednorazowo tego dupka w sensie na miesiąc, to nie wiem czy tak ureguluje mi owulację, ale liczę na to.
    Wczoraj test owu nie był jednoznaczny wiec zobacze dzis jak to będzie wyglądało:)

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    U mnie 8dpo, złapało mnie jakieś choróbsko to nawet poranne mierzenie temperatury jest nie miarodajne 🙈🙈 pozostaje czekać grzecznie...
    Wspolczuje :(
    Trzymam kciuki 🤞🍀🍀🍀

• madzia28 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka gdzie zniknęłaś? Wszystko dobrze? Dobrze się czujesz?

07.09.2022 3320g i 57 cm cudu ♥️

age.png

01.2021 9tc 👼
    04.2021 6tc 👼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia28 wrote:
    Felinka gdzie zniknęłaś? Wszystko dobrze? Dobrze się czujesz?
    Dziękuję, tak wszystko okej :) potrzebowałam chwili oddechu.

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Wracam do Wam po prawie rocznej przerwie. Rok temu stracilismy naszą pierwsza ciążę. Za nami dużo miesięcy walki o ustabilizowanie hormonów, o owulacje. I w związku z tym ze w poprzedniej ciazy znalazłam tu ogrom wsparcia teraz też podczas tych baszych staran chciałabym tym razem to ja Was wspierac i dzielić się zarówno troskami jak i radościami. Gratuluje wszystkim którym się udało I bardzo mocno wierzę że nam wszystkim za jakiś czas się uda i dołączymy do tego grona.
    Od poprzedniej ciazy dużo się zmieniło. Organizm nie dziala już w moim przypadku jak kiedyś. I trochę kosztowało nas aby wróciła owulacja. Aktualnie jestem w drugim cyklu w którym wystąpiła owulacja. Jest to w 24dc, w 14dc Usg potwierdziło ze owulacja była w 13dc. Także czekam na testowanie... boję się zarówno zobaczyć negatyw jakmi pozytyw:( ogólnie chyba mam panikę przed testowaniem:( boję się tego co będzie dalej...

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Wracam do Wam po prawie rocznej przerwie. Rok temu stracilismy naszą pierwsza ciążę. Za nami dużo miesięcy walki o ustabilizowanie hormonów, o owulacje. I w związku z tym ze w poprzedniej ciazy znalazłam tu ogrom wsparcia teraz też podczas tych baszych staran chciałabym tym razem to ja Was wspierac i dzielić się zarówno troskami jak i radościami. Gratuluje wszystkim którym się udało I bardzo mocno wierzę że nam wszystkim za jakiś czas się uda i dołączymy do tego grona.
    Od poprzedniej ciazy dużo się zmieniło. Organizm nie dziala już w moim przypadku jak kiedyś. I trochę kosztowało nas aby wróciła owulacja. Aktualnie jestem w drugim cyklu w którym wystąpiła owulacja. Jest to w 24dc, w 14dc Usg potwierdziło ze owulacja była w 13dc. Także czekam na testowanie... boję się zarówno zobaczyć negatyw jakmi pozytyw:( ogólnie chyba mam panikę przed testowaniem:( boję się tego co będzie dalej...
    Witaj Lenka! Cieszymy się bardzo ze z nami jesteś. Ta grupa daje naprawdę dużo wsparcia.
    Przykro mi ze dotknęło Cie tyle trudności i przykrości ale nic nie dzieje się bez przyczyny i po każdym upadku wstajemy mocniejsze i silniejsze. 😊
    Trzymam kciuki za pozytyw, bo przeciez tego tu wszystkie chcemy. Dla każdej z nas jest odpowiedni plan i nic tego nie zmieni.
    Ja albo rozwaliłam sobie system hormonalny przez chwilowa anty i nie mogę teraz dojść do ładu (nie mam owu, podejrzenie pcos) albo kurcze cos zaczęło się dziać. Kiedy owu była widoczna bez wkładania palca, bez obserwacji a teraz? Lipa...
    Nie załamujemy się tylko idziemy zawsze do przodu i tak też jest w Twojej sytuacji. Idziesz powolutku do przodu, i to się liczy 🍀🤞❤

• Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Czy któraś z Was miala tradzik ? Jako objaw ciazy ?

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana94 wrote:
    Hej
    Czy któraś z Was miala tradzik ? Jako objaw ciazy ?
    Ja... Miałam przed pozytywnym testem i do teraz co i raz wyskakuje jakaś krosta 🙄

Ana94 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ja... Miałam przed pozytywnym testem i do teraz co i raz wyskakuje jakaś krosta 🙄

Dziekuje za odpowiedź Felinka <3
    Teraz tylko czekać czy to na 🐒 czy 🤰

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już nie wytrzymałam 12dpo test biel wizira... czekam cierpliwie do środy... w srode powtorka...

• Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Dziś już nie wytrzymałam 12dpo test biel wizira... czekam cierpliwie do środy... w srode powtorka...

To czekanie jest najgorsze prawda :-(
    Lenka88 trzymam kciuki, aby w środę pojawiły się mocne ||

• Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana94 wrote:
    To czekanie jest najgorsze prawda :-(
    Lenka88 trzymam kciuki, aby w środę pojawiły się mocne ||
    Czuje się dziwnie i stąd podejrzenie ze może byc pozytyw ale to już chyba podświadomość robi swoje. Z drugiej strony testuje bo lekarz kazał przyjść odrazu tego dnia kiedy będą dwie kreski bo trzeba wdrazyc zastrzyki przeciwzakrzepowe.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny ✊🏼✊🏼

Ana94 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Czuje się dziwnie i stąd podejrzenie ze może byc pozytyw ale to już chyba podświadomość robi swoje. Z drugiej strony testuje bo lekarz kazał przyjść odrazu tego dnia kiedy będą dwie kreski bo trzeba wdrazyc zastrzyki przeciwzakrzepowe.

To oby to dziwne uczucie zwiastowało 2 kreseczki 😊😊😊
    Oj tak.... podświadomość nasza nie zna granic. Uwielbiam czytać forum , ale też trochę z dystansem trzeba do tego wszystkiego podejść bo później czlowiek wariuje i doszukuje się wielu rzeczy 🙈🙈🙉

No tak jak jest takie zalecenie lekarza to trzeba testować, aby nie przegapić

• Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze zawsze bylam sceptycznie nastawiona do forum ale dzięki tej grupie dostalam tyle wsparcia. Dziewczyny ktore mi je dawały już są mamusiami a mimo wszystko pytają co u mnie i trzymają mocno kciuki.
    Dziewczyny to forum ma moc;) i wierzę że niedługo wszystkie będziemy się wspierała oczekując na szczęśliwe rozwiazania:)
    Ogólnie ufam swojej intuicji i z moją intuicja to już nawet mój mąż nie konkuruje:)

Felinka94, trzymam mocno za Was kciuki:)

Ana94 lubi tę wiadomość

• Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha wczoraj robiłam test , po paru minutach patrzę negative, dzisiaj sobie go otwieram i mam cien drugiej kreski, nie mogło być tak wczoraj od razu po zrobieniu ...eh
    Ktoras tez tak miala z Was ??:-D

• Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mialam tak ale no dobra, Ana84 przekonalas mnie:) W śmieciach jeszcze nie grzebalam ale może musi byc ten pierwszy raz:) jutro zobacze czy coś bedzie;)

• Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhahahah love <3

‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ