PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć, jestem nowa
Aktualnie drugi cykl starań, 25 dzień cyklu, jakieś 9-10 dni po owulacji. Od 5 do 9 dpo miałam okropny ból prawego jajnika, jednego dnia aż momentami chodzić nie mogłam. Nigdy nie miałam czegoś takiego. Dzisiaj też trochę kłuje, ale już leciutko i chwilami. Zmęczona i śpiąca za to jestem koszmarnie. Oczywiście wkręcam sobie implantację, ale coś mi się nie wydaje.
W poniedziałek mam termin @, zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam Was wszystkie i powodzonka -
lamka wrote:Cześć, jestem nowa
Aktualnie drugi cykl starań, 25 dzień cyklu, jakieś 9-10 dni po owulacji. Od 5 do 9 dpo miałam okropny ból prawego jajnika, jednego dnia aż momentami chodzić nie mogłam. Nigdy nie miałam czegoś takiego. Dzisiaj też trochę kłuje, ale już leciutko i chwilami. Zmęczona i śpiąca za to jestem koszmarnie. Oczywiście wkręcam sobie implantację, ale coś mi się nie wydaje.
W poniedziałek mam termin @, zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam Was wszystkie i powodzonka
Hej witaj ... A jakies plamienie mialas? Choc to akurat nie jest wyznacznik, bo ono akurat nie zawsze wustepuje. Jezeli wcześniej nie mialas takich boli jajnika to kto wie moze bedzie fasolka ... A jakies inne objawy? Temperature mierzysz? Ja powoli zblizam sie do owulacji o ile w ogole nastapi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:A i zapomniałabym o głodzie co godzinę i metaliczno-kwaśnym posmaku w ustach. Tylko, że już od kilku tygodni mam takie objawy żołądkowe, więc nie wiem co z czym i równie dobrze może to być objaw ze strony przewodu pokarmowego.
-
Asik83 wrote:Hej witaj ... A jakies plamienie mialas? Choc to akurat nie jest wyznacznik, bo ono akurat nie zawsze wustepuje. Jezeli wcześniej nie mialas takich boli jajnika to kto wie moze bedzie fasolka ... A jakies inne objawy? Temperature mierzysz? Ja powoli zblizam sie do owulacji o ile w ogole nastapi
Asik83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oliwa wrote:W poniedzialek wczesnym popoludzniem zrobilam test ciazowy wyszedl wyrazny wczoraj slabsza druga kreska dzis zrobilam i jest taka sama czym to moze byc spowodowane? jak to mam rozumiec ?niewiem co myslec
-
Cześć dziewczyny! A miała któraś obfite plamienie w okresie spodziewanej owulacji, skok temperatury, potem znów spadek, a później ból w podbrzuszu utrzymujący się przez kilka dni i zakończyło się to ciążą?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
hej, zastanawiam się czy mogę być w ciąży. Kochałam się z chłopakiem 29.07 z zabezpieczeniem i 4.08 miałam normalny okres. Jednak mimo to jakoś wszystko mi się wydaje dziwne. Kilka dni temu czułam takie dziwne uczucie w przełyku, możliwe że była to zgaga, a od jakichś 3 dni mam straszne gazy. Wcześniej też czasem były ale teraz to przesada. Dziś po śniadaniu i kawie zrobiło mi się niedobrze. Dodatkowo ciągle latam do wc, a dziś nie tylko na siusiu. Gdzieś w tamtym tygodniu swędział mnie brzuch tak dziwnie, a nigdy tak nie miałam. Nie wiem czy mogę być w ciąży, bo już tyle się naczytałam o objawach... Nie widzę też zmiany w piersiach. Jeśli chodzi o śluz to 16 dc miałam taki wodnisty przeźroczysty z białawym (wtedy też czułam lekkie kłucia w podbrzuszu). Zwykle w czasie około owulacyjnym był przeźroczysty przez 2-3 dni, a teraz tylko jeden dzień, bo później był biały i lepki. Dziś póki co jest sucho, chociaż mam uczucie jakby mokro było. Czy jest szansa ze to ciąża?
-
nick nieaktualnyMonika.t- chyba niewiele zrozumiałam z Twojej wypowiedzi. Jeśli myślisz, że do zapłodnienia miało dojść 29.07 to minęło już kilka tygodni i możesz spokojnie zrobić test.
U mnie dzisiaj pierwszy pomiar temperatury (przyszedł termometr). 36,8, ale nie mam odniesienia. Wczoraj test ciążowy negatywny, jeszcze 3 dni do spodziewanej @
-
lamka wrote:Monika.t- chyba niewiele zrozumiałam z Twojej wypowiedzi. Jeśli myślisz, że do zapłodnienia miało dojść 29.07 to minęło już kilka tygodni i możesz spokojnie zrobić test.
U mnie dzisiaj pierwszy pomiar temperatury (przyszedł termometr). 36,8, ale nie mam odniesienia. Wczoraj test ciążowy negatywny, jeszcze 3 dni do spodziewanej @
ale nic straconego bo 3 dni do @ to w miare wczesnie jeszcze
ja natomiast chyba mam zepsuty termometr, bo poziom tempki od @ miedzy 35.9 - 36.2 cos nisko i dzisiaj znow 35.9 a za chwilę owulka powinna byc
chyba ze mi max podskoczy w co juz watpie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 07:19
-
Temperaturka chyba mi odbija w górę, przynajmniej mam nadzieję
dziewczyny jakich testów ovu używacie? Ja ostatnio miałam takie z apteki za 20 zł 5 sztuk i przez 4 dni przed owu wraz ze zwiekszaniem Lh pokazywały druga kreske od bladej po grubą
Teraz moje testy ( inne, tańsze) pokazuja jednego dnia bladą drugą kreskę (liczyłam, ze Lh pojdzie w górę) , a drugiego nic i tak na przemianWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:16
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny! Sama niedawno szukałam jakie mogą być pierwsze objawy ciąży, więc z własnego (skromnego) doświadczenia opiszę jak to było u mnie. Aktualnie jestem w 27 dc, a 2 dni temu udało mi się potwierdzić ciążę wynikiem betaHCG. Ale od początku... pierwsze objawy pojawiły mi się już 23dc(cykle mam 28-dniowe), odczuwałam mdłości i delikatne bóle w podbrzuszu, pojawiły się plamienia, test oczywiście nic nie wykazał. Kolejnego dnia mdłości się nasiliły, plamienia były nadal i bóle w podbrzuszu również, a także osłabienie podobne jak przy przeziębieniu. Nawet w nocy się przebudzałam, bo było mi niedobrze. 25 dc powtórzyłam testy, używając z 2 różnych firm i na jednym pojawił się bardzo blady cień kreseczki i sama się zastanawiałam czy go widzę czy bardziej chcę go widzieć, po pracy wybrałam się na betaHCG z krwi i wynik był 33 mIU/ml (poniżej 5mIU/ml oznacza brak ciąży), co już praktycznie rozwiało moje wątpliwości. Wczoraj i dzisiaj powtórzyłam testy (tak z głupoty, dla siebie) i na obydwóch wyszły mi bardzo blade kreseczki. Mdłości i plamienia trochę mi minęły, jedyne co teraz odczuwam to te delikatne skurcze w podbrzuszu. Na razie jakoś bardzo staram się nie napalać, bo to takie początki, różnie bywa, ale się cieszę, bo to był nasz trzeci cykl starań.Kasmiss
-
nick nieaktualny