Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Agullla la la Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirosca wrote:
    witajcie. Moje pierwsze objawy w pierwszej i teraz drugiej ciąży to przede wszystkim bóle brzucha. Do tego wzdęcia, gazy i bekaknie. Test zrobiłam w 26dc i już była delikatna różówa kreska. Od początku wiedziałam że to jest to.
    Pozdrawiam i powodzenia

A jednak, gratulacje. Ja dziś mam 23dc i test negatywny ale wiem, ze to za wczesnie jeszcze. Poczekam ze 2 dni i zrobię test, pozdrawiam.

szona lubi tę wiadomość

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jako że zaczynam 8tc, napiszę jak to u mnie wyglądało póki jeszcze pamiętam, może którejś się to przyda, aczkolwiek nie zapominajmy że u każdej wygląda to zupełnie inaczej :)
    Zacznę od tego, że w cyklu w którym się udało (3cs) nie myślałam o tym tak jak to miało miejsce 2 cykle wcześniej, wydawało mi się że owulacji w ogóle nie miałam, bo zawsze ją czuję, a dodatkowo testy owu nic nie pokazywały,zrobiłam 2 dla potwierdzenia i odpuściłam ten cykl. Ale widocznie coś się poprzesuwało. ;)
    Jakoś ponad tydzień przed planowaną @, dokładnie w 20dc na papierze zobaczyłam ślad świeżej krwi, nigdy czegoś takiego nie miałam, więc dało mi to trochę do myślenia, 4 dni później zrobiłam test owu (słyszałam że wykrywają wczesną ciążę) i były tłuste krechy, dlatego dzień pozniej zrobiłam test ciążowy i już było widać wyraźnie 2 kreskę! Objawy miałam typowe jak przed @, jedynie doszło to jednorazowe plamienie. Potem doszły dziwne i bardzo realistyczne sny, bóle brzucha które dość długo się trzymały ( do tej pory z resztą je mam), zawroty głowy, mdłości, a piersi bolą mnie cały czas nieprzerwanie od 7 tygodni :P

Malgonia lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• pirosca Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agullla la la wrote:
    A jednak, gratulacje. Ja dziś mam 23dc i test negatywny ale wiem, ze to za wczesnie jeszcze. Poczekam ze 2 dni i zrobię test, pozdrawiam.
    Dzięki ja dzis ide do lekarza. A Ty testowałaś już?

2 lata starań- 6 letni syn
    1 miesiac starań - ciąża

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirosca wrote:
    Dzięki ja dzis ide do lekarza. A Ty testowałaś już?

Hej

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się nie wyslalo. Tak robiłam dzis i dale nic

• Natka1109 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam pytanie do tych, którym udało się zafasolkowac: czy odczuwalyscie ból jajników? I czy byk on inny od bólu jajników na owulacje? Czy był ostrzejszy? Promieniujący na plecy? I kiedy się pojawił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki może któraś powie mi z doświadczenia jaka powinna być szyjka macicy w ciąży? Twarda czy miękka, otwarta czy zamknięta? A i nisko czy wysoko w sensie czy idzie ja dotknąć z łatwością czy jest tak że nie można jej wyczuć?

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natka, ja ból jajników odczuwałam właściwie gdzieś od tygodnia przed @, potem ból zaczął promieniować do pachwin i wewnętrznej strony ud. I tak, ból był inny, tak jakbym miała zakwasy, plus do tego bóle podbrzusza, wszystko utrzymywało się gdzieś do 7 tyg ciąży ;) choć i teraz czasem mnie podbrzusze zaboli.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• golonat Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarda, zamknięta i wysoko.
    Czy można wyczuć - kwestia osobnicza, ja mojej nigdy nie potrafiłam "namierzyć" niezależnie od ciąży lub jej braku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    Twarda, zamknięta i wysoko.
    Czy można wyczuć - kwestia osobnicza, ja mojej nigdy nie potrafiłam "namierzyć" niezależnie od ciąży lub jej braku ;)
    No moja właśnie jednego dnia jest wyżej drugiego bardziej wyczuwalna i to uczucie jakby była miękka, robiłam 3 wyniki beta hcg i były następujące wyniki <1.20 dla nie będących w ciąży wynosi poniżej 5 drugi wynik był taki sam a trzeci który robiłam 20.12.2018 wyszedł <0.1 dla kobiet nie będących w ciąży wynosi <1.. A POJAWIA SIĘ CZASAMI PRZEZROCZYSTY A CZASAMI BIAŁY CIĄGNĄCY SIĘ ŚLUZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 00:14

• Yoasia Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) 27.12 powinnam dostać @ która jak do tej pory się nie pojawiła. Objawy mam jak najbardziej miesiączkowe lekkie bóle podbrzusza jak na okres, czasem kłucia,kilka dni przed okresem kłucia w okolicy lewego jajnika z którego była owulacja (potwierdzone monitoringiem) aaa owulacja miała miejsce 13.12 czyli 17 dc co również było potwierdzone monitoringiem. Wczoraj w nocy nie mogłam zasnąć i do tego straszne parcie na pęcherz tak jakbym musiała co chwilę do toalety a tam dosłownie kilka kropelek tylko ,co utrzymuje się dziś też . Dodam że od 21 dc dostałam zalecony progesteron dopochwowo 3 razy dziennie (gin kazał brać go aż do otrzymania ewentualnej miesiączki lub gdy miała by się nie pojawić do wizyty u niego czyli do 03.01 ), czy progesteron może zatrzymać mi miesiączkę czy mogę robić sobie powolutku jakieś nadzieje? :) Strasznie boję się robić testu ze względu na moje co miesięczne rozczarowania ...

15 cs o pierwszego dzidziusia.
    Słabe nasienie- mała ilość.
    Nieregularne miesiączki - 5 cykl z clo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 16:02

• axie92 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam sobie Wasze objawy itd. Jeśli jutro nie będzie gwałtownego spadku temperatury, oznaczającego @, pierwszy raz będę robić test. Od trzech dni mam objawy takie, jak przed miesiączką - boli mnie brzuch (tylko znacznie słabiej), jestem nerwowa. Nowością jest to, że mogłabym przeslac cały dzień i całą noc. Zastanawiałam się, czy objawy jak na @ przekreslają szanse na ciążę, ale jak poczytałam o Waszych objawach, to chyba nie. Ale jakoś... boję się testu. :)

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • Niecierpliwa_Angie Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Staram się już długo o dzidziusia. Dziś mam 23dc.(cykle mam co 26 dni) I zastanawiam się czy jest sens jutro jechać na betę? Podpowiedzcie... Bo oszaleje...

18.11.2018-ciąża biochemiczna
    10.09.2018- laparoskopia -
    - prawy jajowód niedrożny
    -lewy udrożniony
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jestem tu nowa .. staramy się z mężem od dwóch lat o dzidziusia. Mam cykle 28 dniowe, kochaliśmy się z mężem w dni płodne 12 listopada, następnie dostałam @ 2 grudnia więc nadzieje upadły.. ale za to dziś mamy 4 styczeń,a okresu brak.. pobolewa mnie lewy jajnik i pojawia mi się biały ciągnący śluz... co myślicie? Macie podobne doświadczenia?

• Malgorzatka Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja jestem 9 dni po zastrzyku ovitrelle. Od 4 dni po zastrzyku mam bóle jajników, od dwóch dni nudności, wiem ze on fałszuje wyniki do 10 dni w piątek robie test bardzo mnie ciekawi czy się udało. Któraś tak miała ? Pozdrawiam miłej niedzieli

• Malgorzatka Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Cześć dziewczyny. Miesiączkę mam co 31-32 dni. Dzisiaj już 41 dzień i dalej nic. Wczoraj robiłam bete, ale negatywna. Ogólnie jestem całe dnie senna, nie można mnie rano dobudzic.. Do tego piersi jakieś większe się zrobiły, odbija mi się i wypadają mi włosy garściami (prędzej też mi wypadały, ale nie aż tak). 4 stycznia mam wizytę u ginekologa to może się czegoś dowiem... Nie wiem tylko jak ten tydzień wytrzymam.. Czy to możliwe że jednak mogę być jeszcze w ciąży? Że bete za szybko bym zrobiła?
    Wiem, ze może późno ale w takim przypadku ja bym poszła do ginekologa miałam podobna sytuacje i okazało się ze były to zaburzenia hormonalne - jeśli nie przyjmowałas leków to tym bardziej wizyta. Tez miałam spóźnienia 13 dni beta negatywna i test również i rozpoczęło się leczenie.

• Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/dziwne-symptomy-ktore-moga-swiadczyc-o-ciazy

Bardzo obszerny artykuł. Ja bym się już kilka objawów u mnie dopatrzyla ale czy nie na siłę? Może niepotrzebnie się nakręcam..

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Mitchie Debiutantka

Wysłany: 16 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)

Chcialam sie Was poradzic bo niestety nie znalazlam odpowiedzi na swoje pytanie w internecie... We wrzesniu zeszlego roku poronilam swoja pierwsza ciaze. Od tamtej pory moje cialo zmienilo sie diamteralnie pod wzgledem objawow tych owulacyjnych jak i przedmiesiaczkowych. Przez ten czas zdazylam mniej wiecej nauczyc sie mowy mojego ciala chociazby w dniu owulacji.
    I dlatego tez mam pewne watpliwosci...
    8.01 mialam owulacje wieczorem (rozpoznalam po bolu jajnika z tylko jednej strony). Na parenascie minut przed tym bolem kochalam sie z moim narzeczonym z piekna koncowka we mnie. Czy istnieje mozliwosc, ze w koncu nam sie udalo? Mam wiele watpliwosci po przeczytaniu artykulow odnosnie zywotnosci jajeczka jak i dluuugiej drogi drogi plemnikow i martwie sie, ze 23.01 bardzo sie rozczaruje :(
    Z objawow mam jedynie bol jajnikow, ktory pojawia sie od czasu do czasu i tkliwe piersi. Wiem, ze zadna z Was nie jest jasnowidzem, ale juz samo wyrzucenie tego z siebie duzo mi dalo :) Pozdrawiam :)

We can live in world that we designed ✨
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pobolewalo w brzuchu, bolały mnie krzyże, głowa, swędzialy sutki i kręciło mi się w głowie i na dodatek wszystko to przy utrzymujacych się bardzo wysokich temperaturach więc dałabym sobie głowę uciąć że się udało. Jednak beta 0,1 mówi sama za siebie :(
    Życzę wam żeby się wam udało ale nie nastawiajcie tak bardzo. Lepsze jest miłe zaskoczenie niż rozczarowanie.

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ