PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis chyba ogólnie byla intensywna co do snów noc, ja mialam kilka na raz tak przedziwnych i wyraźnych ze do tej pory pamiętam 😅 ja swoj cykl juz spisałam na straty, owulacja nastąpiła dzis, niestety ostatni stosunek byl w piątek bo maz wyjechał w trasę i wroci dopiero w przyszłym tygodniu, kolejne utrudnienie w naszych staraniach, jak ja zajde kiedyś to będzie naprawdę prawdziwy cud 🤣Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Tyłozgięta wrote:Dzis chyba ogólnie byla intensywna co do snów noc, ja mialam kilka na raz tak przedziwnych i wyraźnych ze do tej pory pamiętam 😅 ja swoj cykl juz spisałam na straty, owulacja nastąpiła dzis, niestety ostatni stosunek byl w piątek bo maz wyjechał w trasę i wroci dopiero w przyszłym tygodniu, kolejne utrudnienie w naszych staraniach, jak ja zajde kiedyś to będzie naprawdę prawdziwy cud 🤣2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Tylozgieta -- to jakos pozno masz owulke? Ktory to dzien cyklu z ilu?
Ps. Musisz poprosic meza aby ci w strrzykawkach zostawil zawsze jak wyjezdza 😂😻🥰 ale tak serio to ja pewnie bym po scianach chodzila jakby mi tak moj zeobil zeby mnie w owulacje zostawil 😂😂 podejrzewam ze pewnie sie wkurzasz ....
Alutka to teraz juz twoja krecha bedzie tylko ciemniala 🤞🥰
Lenka jestes jeszcze z nami? Jak twoje objawy po pozytywnym tescie? 🥰❤
___
Dziewczyny , ja wam powiem, stracilam wiare chyba bede musiala znow pic w tym miesiacu😂🥂🥂 a juz nie chcialam 🥂🥂😂😂 mam 6 sni do @ wg apki.
Dzis testowalam i dalej bialo jak snieg.
Testy paskowe czule 10mlu
Jak wczoraj mialam mega bole rwace , i jakby mnie ktos mascia chlodzaca na podbrzuszu nasmarowal ,tak dzis obudzilam sie bez zadnego objawu, caly dzien cichutko...
Mysle ze wczoraj mogl chciec miec implantacje ale mu sie nie udalo ....
Sa tutaj takie kochane ktore testowaly codziennie na 6 dni przed i nic , a nagle na dzien dwa przed byla druga krecha?
Czy mam sie juz nie ludzic... 😳AgaK90 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja mam cykle przeważnie co 30 kilka dni, pewnie stąd pozniejsza owulacja:) jestem zla jak nie wiem co, bo to jedna z przeszkod do stwierdzenia niepłodności, bo kiedy lekarz pyta czy próbujemy co miesiąc, no to musze przyznać że czasem jedynie zdarzy się ze mąż jest w dni płodne w domu, wyjezdza na dwa tygodnie i wraca na 3 dni wiec ciężko żeby trafił akurat wtedy, przez co ciagle nikt nie chce się podjąć 'na poważnie'. Zawsze mam mysl 'a co jeśli to był TEN cykl' no ale niestety, w kostkach nie zamrożę 😅Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Marienn wrote:
Sa tutaj takie kochane ktore testowaly codziennie na 6 dni przed i nic , a nagle na dzien dwa przed byla druga krecha?
Czy mam sie juz nie ludzic... 😳
Mi dzień przed @ wyszedł negatywny (łącznie 4 negarywne). Dopiero w drugi dzień po spodziewanej @ wieczorem miałam pozytywny:) -
Marienn, jestem z Wami caly czas. Dzisiaj mam termin @ . Od godziny leze bo bardzo mocno boli mnie brzuszek:( caly dzien czulam mega rozpychanie w podbrzuszu takie jak przez tych kilka dni, a teraz chce mi sie plakac ze pewnie nic z tego nie bedzie:(
-
Lenka88 wrote:Marienn, jestem z Wami caly czas. Dzisiaj mam termin @ . Od godziny leze bo bardzo mocno boli mnie brzuszek:( caly dzien czulam mega rozpychanie w podbrzuszu takie jak przez tych kilka dni, a teraz chce mi sie plakac ze pewnie nic z tego nie bedzie:(
Nie zamartwiaj się, mnie też pobolewa brzuch i ciągle latam do łazienki sprawdzić czy przypadkiem nie krwawię..... Wiem co czujesz...
Będzie dobrze, musi być -
Robilam tylko ten jeden test. Bo nie mam drugiego o czulosci 10. Jestem zla na siebie bo nie chcac poznac rodzicom po sobie ze cos jest na rzeczy chodzilam po schodach jak durna to teraz mam bol brzucha:( ale to az takie jakby skurcze ale nie w tym miejscu gdzie jest to ciagniecie i mrowienie tylko po bokach albo nisko. Wogole to chyba musze z Wami pisac bo momentalnie po tamtej wiadomosci objawy sie zmniejszyly.
Potrzebuje od Was instrukcji co mam dalej robic. Isc na bete? Kiedy? Zaczekac? Cos brac oprocz kwasu? Isc do lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 19:40
-
Idź na betę, albo jutro powtórz jutro test jak masz możliwość...
Mnie też pobolewa brzuch, ciągle latam i sprawdzam, muszę wyluzować bo zwariuję.... Tak bardzo się boje że coś będzie nie tak, nigdy nie sądziłam że można się tak martwić o jednego małego człowieczka który dopiero co sobie uwil gniazdko w brzuszku...
To jest niepojęte jak można od razu pokochać takiego małego człowieka 😍 -
Lenka ze schodami prosze nie przesadzaj , to akurat bardzo wazne, jesli nienchcesz powiedziec rodzicom to powiedz ze bardzo bola cie plecy i nie chcesz za bardzo dzwigac ani chodzic , a najlepiej jak dasz rade poudawac ze miesnie cie bola i cie rozklada 😂😂 wtedy zostan w lozku.
Jesli masz mozliwosc w swojej okolicy idz z rana na bete, jesli nie to kup chociaz testy tej samej firmy dwa , jesli dzis masz dzien miesiaczki to juz nie musisz tych wczesnych kupowac, kazdy wykryje prawdopodobnie ciaze, i zrobisz se jutro i nastepnego dnia albo za dwa dni. Tylko musisz miec porownanie. Jesli masz mozliwosc to preferuje idz na Bete. I powtorz za 2 dni. Potem umow sie do ginekologa na wizyte za jakies 2tyg.
Bierz kwas foliowy i sie oszczedzaj 🥰
Ps. PRZYMUSOWO O WSZYSTKIM NAS INFORMUJ. 😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, no i sie poplakalam... O takiej instrukcji nawet nie marzylam. Dziekuje Kochana
Schody juz beda wyeliminowane do minimum. Juz jestem u siebie i pewnie nie predko pojade do rodzicow w takiej sytuacji... Zrobilam teraz test 25 bo taki mam. Widac slaba druga kreske.
Na 21 stycznia mam zaplanowany pierwszy monitoring... Wiec moze wtedy cos podejrzymy:)
Alutka128, ja juz nie ogarniam tego co sie dzieje. Probuje brac to na chlodno i nawet mi to wychodzi ale do czasu. Dzisiaj do mnie dopiero to dociera... -
Magda_lena, ja juz bym probowala... Mi nigdy nie wychodzily dwie takie same kreski. Ale przyklejalam testy w zeszycie dla porownaniu w kolejnym cyklu. W szczesliwym cyklu byla minimalna roznica pomiedzy kreseczkami. Mysle ze poprostu pierwszy raz tak trafilam w okolicy piku. Tak na przyszlosc to robilabym testy dwa razy dziennie z uwglednieniem zasady 2h przed testem nie pije sie zadnych plynow.
W sumie to nie wiem czy te jasniejsze kreski wynikaly z braku owulacji wg mnie poprostu nie trafialam idealnie.
Gdzies wyczytalam tez ze nasiona pomagaja wyregulowac cykl i przywrocic owulacje... Nie wiem na ile to prawda, ale od 3 miesiecy je stosowalam i akurat teraz sie udalo. -
Lenka88 wrote:Magda_lena, ja juz bym probowala... Mi nigdy nie wychodzily dwie takie same kreski. Ale przyklejalam testy w zeszycie dla porownaniu w kolejnym cyklu. W szczesliwym cyklu byla minimalna roznica pomiedzy kreseczkami. Mysle ze poprostu pierwszy raz tak trafilam w okolicy piku. Tak na przyszlosc to robilabym testy dwa razy dziennie z uwglednieniem zasady 2h przed testem nie pije sie zadnych plynow.
W sumie to nie wiem czy te jasniejsze kreski wynikaly z braku owulacji wg mnie poprostu nie trafialam idealnie.
Gdzies wyczytalam tez ze nasiona pomagaja wyregulowac cykl i przywrocic owulacje... Nie wiem na ile to prawda, ale od 3 miesiecy je stosowalam i akurat teraz sie udalo.
Dziękuję za odpowiedź. Co do zasady, żeby nie pić żadnych płynów to trzymam się jej. Wczoraj mnie lekko pobolewał jajnik, a dzisiaj już tak konkretnie. Jutro zobaczę czy wyjdzie jeszcze mocniejsza kreska. -
Magda__lena wrote:Dziękuję za odpowiedź. Co do zasady, żeby nie pić żadnych płynów to trzymam się jej. Wczoraj mnie lekko pobolewał jajnik, a dzisiaj już tak konkretnie. Jutro zobaczę czy wyjdzie jeszcze mocniejsza kreska.
-
Lenka88 wrote:W moim przypadku mysle ze bole jajnikow w 100% pokrywaly sie z owulacja. Chwile po pozytywnym tescie owulacyjnym bylo delikatne klucie jajnikow. A po ok 24h mocny bol jajnika. Po tym kluz plodny sie skonczyl. Warto tez mierzyc temperature.
U mnie śluzu płodnego jeszcze dzisiaj dużo. Przytulanki regularnie co 2 dni. Może w tym miesiącu sie uda 😊