X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    Dziewczyny, jak tam testowanie?

Ja mam mieć jutro okres, właściwie przestały boleć mnie piersi, ból podbrzusza jest w sumie codziennie po południu ale mam podejrzenie że to też sprawa mojej psychiki i obsesyjnego myślenia 🤷

A co do wypływania to też myślę że to co poszło z wytrysku jak ma wystarczyć to wystarczy chociaż sama nie wstaje od razu po na baczność :D
    Ja test robilam wczoraj I dzis I bladziochy sa:) terkin mam w poniedzialek ale mam takie zawroty glowy ze ciemno przed oczami sie robi..

• agaga Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow! Gratulacje Ewwa, to cudowna wiadomość ❤️

A jakie miałaś/masz objawy? I w którym dpo jesteś? :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    O wow! Gratulacje Ewwa, to cudowna wiadomość ❤️

A jakie miałaś/masz objawy? I w którym dpo jesteś? :)
    Z objawow to bol podbrzusze, cycki wielkie bolace,I straszne zawroty glowy mam, podbija mnie tez do wymiotow. Dzis mam 13dpo :)

• ewelina Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny, czekam więc spokojnie na okres i w lutym bierzemy się z mężem do roboty 😉

preg.png

age.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    U mnie test negatywny, czekam więc spokojnie na okres i w lutym bierzemy się z mężem do roboty 😉
    A ktory masz dpo?

• ewelina Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa wrote:
    A ktory masz dpo?

14 dpo

preg.png

age.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    14 dpo
    Jeszcze nic straconego dopoki nie ma miesiaczki :) moze sie owulka przesunela albo pozno do zagniezdzania doszlo :)

• ewelina Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa wrote:
    Jeszcze nic straconego dopoki nie ma miesiaczki :) moze sie owulka przesunela albo pozno do zagniezdzania doszlo :)

Może i tak ale się nie nastawiam. @ powinnam dostac jutro, jak będzie się spóźniać kilka dni to powtórzę test.

preg.png

age.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    Może i tak ale się nie nastawiam. @ powinnam dostac jutro, jak będzie się spóźniać kilka dni
    Trzymam mocno kciuki 🥰🥰

• Marienn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pomoc kochane, bo u nas w tym miesiacu z tymi przytulankami to roznie jest, chyba mamy malo czasu i sie troszke mijamy, jestesmy mega zmeczeni, wiec jak juz sie przytulimy to mam nadzieje ze to tam posiedzi we mnie dluzej 😂

Ewa gratulacje!!! Idziesz na Bete? Czy do ginekologa ? 😍

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja też jutro mam dostać okres, i test z 10dpo był negatywny ale kolejnego nie robię bo czuję że przyjdzie okres, nie bolą mnie już cycki a to chyba kluczowy objaw.

Marienn ja się właśnie zastanawiałam ile to trzeba mieć siły i samozaparcia żeby kochać się co 2 dni przez ten okres dni płodnych 🙈 i najlepiej jeszcze robić to z chęci a nie poczucia obowiązku że przyszedł TEN dzień więc do roboty. U nas tez jest z tym ciężko bo dużo się dzieje w życiu.

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    My z mężem kochaliśmy się po ostatniej miesiączce codziennie. Najlepiej kochać się wieczorem i niestety ale nie wstawać tylko iść spać 😉 W poniedziałek mam dostać @ przedwczoraj robiłam test biało no i czekam dzisiaj rano znowu mdłości, bolą piersi no i podbrzusze. Nie wiem czy tak ma być do tego mam mega gęsty biały śluz i temp 37 hmmm. Powodzenia życzę innym dziewczynom i mam nadzieję że będą 2 kreski.
    A jeszcze pytanko czy jak w pon nie będzie @ to zrobić test? Jak będzie biało to na betę?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Dzieki za pomoc kochane, bo u nas w tym miesiacu z tymi przytulankami to roznie jest, chyba mamy malo czasu i sie troszke mijamy, jestesmy mega zmeczeni, wiec jak juz sie przytulimy to mam nadzieje ze to tam posiedzi we mnie dluzej 😂

Ewa gratulacje!!! Idziesz na Bete? Czy do ginekologa ? 😍
    Do ginekologa a poniedzialek dzwonie by umowic sie na wizyte :)

• Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Witam,
    My z mężem kochaliśmy się po ostatniej miesiączce codziennie. Najlepiej kochać się wieczorem i niestety ale nie wstawać tylko iść spać 😉 W poniedziałek mam dostać @ przedwczoraj robiłam test biało no i czekam dzisiaj rano znowu mdłości, bolą piersi no i podbrzusze. Nie wiem czy tak ma być do tego mam mega gęsty biały śluz i temp 37 hmmm. Powodzenia życzę innym dziewczynom i mam nadzieję że będą 2 kreski.
    A jeszcze pytanko czy jak w pon nie będzie @ to zrobić test? Jak będzie biało to na betę?
    Jest domowy test ciazowy z krwi babycheck:) mozna zamowic I w domu wykonac :)

Moni* lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem niemal w 70% pewna że się udało,
    Charakterystyczny ból podbrzusza, dużo śluzu i te żyły na piersiach które miałam poprzednim razem... Mimo wszystko jakoś mam strach (wiem że to głupie) robić test, jeszcze jestem przed terminem 🐵, tak bardzo się boje że to znowu biochemiczna....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa, gratulacje 🎊 ❤️ ❤️
    Alutka, ja mam podobne objawy do Twoich. Dziś dzień @, ale z testem czekam do jutra rana. Dziś byłam w pracy, a niedzielę będę miała na przezywanie radosnych lub smutnych chwil w zależności od wyniku😊
    Daj koniecznie znać jak zrobisz test 😊

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie podejście do mówienia rodzinie i bliskim znajomym o staraniach? Udajecie że się nie staracie czy mówicie wprost że czekacie na ten złoty strzał ale narazie jeszcze nie wychodzi?

Mąż w sumie wszystkim rozglądał że zaczynamy robić kiedy jeszcze dobrze nie zaczęliśmy. Ja z jednej strony wolałabym to zachować dla siebie ale oszukiwanie wszystkim w koło że nie chcemy kiedy chcemy bardzo tylko nie wychodzi też mi nie pasuje. Myślę że mówisz szczerze będzie łatwiej.

Ja dużo mówiłam o odliczaniu do momentu kiedy zaczniemy starania by wcześniej uporządkować pracę po czym przyjaciółka ogłosiła że jest w ciąży w którą nie zaszła celowo bo nie planowali ale też nie pilnowali się za bardzo. Więcej działała niż gadała w przeciwieństwie do mnie :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ustaliśmy, że nie mówimy nikomu póki co.
    Chcemy uniknąć głupich pytań i oczekiwań.
    Pewnie jak długo nie będzie wychodzić to powiem o staraniach siostrom i mamie. Po prostu żeby się wygadać.
    Póki co jesteśmy uwikłani w remont, więc też nikt szczególnie nie dopytuje.

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nikt nie wie, jedynie moja najblizsza przyjaciółka. Siostra, rodzice, rodzina męża, wszyscy dostali informacje po swoich dopytywaniach ze biore tabletki anty 🤷‍♀️
    Narazie wszystkim mówimy ze dopiero po budowie domu zaczniemy. Bo juz teraz bardzo naciskaja z pytaniami, najgorsza jest moja matka, potrafi powiedzieć 'o masz za duże leginsy akurat na ciaze' mimo ze jej akurat powiedziałam ze w ogóle nie chce mieć dzieci bo jest naprawdę irytująca osoba, nie interesuje jej ja A jedynie to ze ona chce wnuki, bo tamta kolezanka to ma i tamta to ma. Ja każdemu mowie ze nie chce i koniec, gorzej ma mąż, on jest bardziej delikatny w rozmowach i ciężko mu ciągle mówić ze niby sie nie staramy.

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylozgieta rozumiem w 100% ja ostatnio skoczylam do mamy ze A MOZE NIE MOGE?? a ona no jak to przeciez u nas w rodzinie kazdy moze.... co ty opowiadasz ty sie wez za robienie a nie ciagle biznesy... ostatnio mojego juz dopadla z tlumaczeniem mu ze ma mie do lozka przywiazac jak ja nie chce 😂😂 Boze czasem mi rece opadaja bo nie chce jej mowic prawdy, ze dzialamy w tym celu, ale przeciez ona sie liczy bo chce byc babcia, bo ona by juz pobawila.. a niestety takie gadanie o tym wkurza i eywiera presje.❤
    ____

Alutka kochana ty to masz samozaparcie... od zawsze😂 spokojnie czekasz do @ 😂 rob ten test noo! 🥰🥰
    ____
    Ja.. wiecie co? Nie mam czasu na nic, ale robie te cholerne testy owulacyjne i tej drugiej kreski juz wcale nie ma... moze jakis znikomy cien cienia, nigdy tak nie mialam, w tamtym bezowulacyjnym cyklu mialam niby takie 2 kreski widoczne ale wiadome ze jedna bladsza.
    Teraz od wczoraj nie ma drugiej kreski praktycznie wcale.
    Zastanawiam sie.... czy moze ja zaszlam ? Albo dopiero zachodze😂 jak mialam owulacje 9/10 dzien to teraz juz wszystko zniklo i dochodzi do jakiegos zagniezdzenia? 😂 Jezuuus... jakie mam swoje wyobraznie 🙈
    Zaluje ze zaczelam testowac od 11dc...

Tyłozgięta lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ