X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    Dziewczyny, jak tam testowanie?

Ja mam mieć jutro okres, właściwie przestały boleć mnie piersi, ból podbrzusza jest w sumie codziennie po południu ale mam podejrzenie że to też sprawa mojej psychiki i obsesyjnego myślenia 🤷

A co do wypływania to też myślę że to co poszło z wytrysku jak ma wystarczyć to wystarczy chociaż sama nie wstaje od razu po na baczność :D
    Ja test robilam wczoraj I dzis I bladziochy sa:) terkin mam w poniedzialek ale mam takie zawroty glowy ze ciemno przed oczami sie robi..

• agaga Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow! Gratulacje Ewwa, to cudowna wiadomość ❤️

A jakie miałaś/masz objawy? I w którym dpo jesteś? :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    O wow! Gratulacje Ewwa, to cudowna wiadomość ❤️

A jakie miałaś/masz objawy? I w którym dpo jesteś? :)
    Z objawow to bol podbrzusze, cycki wielkie bolace,I straszne zawroty glowy mam, podbija mnie tez do wymiotow. Dzis mam 13dpo :)

• ewelina Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny, czekam więc spokojnie na okres i w lutym bierzemy się z mężem do roboty 😉

preg.png

age.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    U mnie test negatywny, czekam więc spokojnie na okres i w lutym bierzemy się z mężem do roboty 😉
    A ktory masz dpo?

• ewelina Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa wrote:
    A ktory masz dpo?

14 dpo

preg.png

age.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    14 dpo
    Jeszcze nic straconego dopoki nie ma miesiaczki :) moze sie owulka przesunela albo pozno do zagniezdzania doszlo :)

• ewelina Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa wrote:
    Jeszcze nic straconego dopoki nie ma miesiaczki :) moze sie owulka przesunela albo pozno do zagniezdzania doszlo :)

Może i tak ale się nie nastawiam. @ powinnam dostac jutro, jak będzie się spóźniać kilka dni to powtórzę test.

preg.png

age.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina wrote:
    Może i tak ale się nie nastawiam. @ powinnam dostac jutro, jak będzie się spóźniać kilka dni
    Trzymam mocno kciuki 🥰🥰

• Marienn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pomoc kochane, bo u nas w tym miesiacu z tymi przytulankami to roznie jest, chyba mamy malo czasu i sie troszke mijamy, jestesmy mega zmeczeni, wiec jak juz sie przytulimy to mam nadzieje ze to tam posiedzi we mnie dluzej 😂

Ewa gratulacje!!! Idziesz na Bete? Czy do ginekologa ? 😍

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja też jutro mam dostać okres, i test z 10dpo był negatywny ale kolejnego nie robię bo czuję że przyjdzie okres, nie bolą mnie już cycki a to chyba kluczowy objaw.

Marienn ja się właśnie zastanawiałam ile to trzeba mieć siły i samozaparcia żeby kochać się co 2 dni przez ten okres dni płodnych 🙈 i najlepiej jeszcze robić to z chęci a nie poczucia obowiązku że przyszedł TEN dzień więc do roboty. U nas tez jest z tym ciężko bo dużo się dzieje w życiu.

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    My z mężem kochaliśmy się po ostatniej miesiączce codziennie. Najlepiej kochać się wieczorem i niestety ale nie wstawać tylko iść spać 😉 W poniedziałek mam dostać @ przedwczoraj robiłam test biało no i czekam dzisiaj rano znowu mdłości, bolą piersi no i podbrzusze. Nie wiem czy tak ma być do tego mam mega gęsty biały śluz i temp 37 hmmm. Powodzenia życzę innym dziewczynom i mam nadzieję że będą 2 kreski.
    A jeszcze pytanko czy jak w pon nie będzie @ to zrobić test? Jak będzie biało to na betę?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Dzieki za pomoc kochane, bo u nas w tym miesiacu z tymi przytulankami to roznie jest, chyba mamy malo czasu i sie troszke mijamy, jestesmy mega zmeczeni, wiec jak juz sie przytulimy to mam nadzieje ze to tam posiedzi we mnie dluzej 😂

Ewa gratulacje!!! Idziesz na Bete? Czy do ginekologa ? 😍
    Do ginekologa a poniedzialek dzwonie by umowic sie na wizyte :)

• Ewwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Witam,
    My z mężem kochaliśmy się po ostatniej miesiączce codziennie. Najlepiej kochać się wieczorem i niestety ale nie wstawać tylko iść spać 😉 W poniedziałek mam dostać @ przedwczoraj robiłam test biało no i czekam dzisiaj rano znowu mdłości, bolą piersi no i podbrzusze. Nie wiem czy tak ma być do tego mam mega gęsty biały śluz i temp 37 hmmm. Powodzenia życzę innym dziewczynom i mam nadzieję że będą 2 kreski.
    A jeszcze pytanko czy jak w pon nie będzie @ to zrobić test? Jak będzie biało to na betę?
    Jest domowy test ciazowy z krwi babycheck:) mozna zamowic I w domu wykonac :)

Moni* lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem niemal w 70% pewna że się udało,
    Charakterystyczny ból podbrzusza, dużo śluzu i te żyły na piersiach które miałam poprzednim razem... Mimo wszystko jakoś mam strach (wiem że to głupie) robić test, jeszcze jestem przed terminem 🐵, tak bardzo się boje że to znowu biochemiczna....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwa, gratulacje 🎊 ❤️ ❤️
    Alutka, ja mam podobne objawy do Twoich. Dziś dzień @, ale z testem czekam do jutra rana. Dziś byłam w pracy, a niedzielę będę miała na przezywanie radosnych lub smutnych chwil w zależności od wyniku😊
    Daj koniecznie znać jak zrobisz test 😊

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie podejście do mówienia rodzinie i bliskim znajomym o staraniach? Udajecie że się nie staracie czy mówicie wprost że czekacie na ten złoty strzał ale narazie jeszcze nie wychodzi?

Mąż w sumie wszystkim rozglądał że zaczynamy robić kiedy jeszcze dobrze nie zaczęliśmy. Ja z jednej strony wolałabym to zachować dla siebie ale oszukiwanie wszystkim w koło że nie chcemy kiedy chcemy bardzo tylko nie wychodzi też mi nie pasuje. Myślę że mówisz szczerze będzie łatwiej.

Ja dużo mówiłam o odliczaniu do momentu kiedy zaczniemy starania by wcześniej uporządkować pracę po czym przyjaciółka ogłosiła że jest w ciąży w którą nie zaszła celowo bo nie planowali ale też nie pilnowali się za bardzo. Więcej działała niż gadała w przeciwieństwie do mnie :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ustaliśmy, że nie mówimy nikomu póki co.
    Chcemy uniknąć głupich pytań i oczekiwań.
    Pewnie jak długo nie będzie wychodzić to powiem o staraniach siostrom i mamie. Po prostu żeby się wygadać.
    Póki co jesteśmy uwikłani w remont, więc też nikt szczególnie nie dopytuje.

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nikt nie wie, jedynie moja najblizsza przyjaciółka. Siostra, rodzice, rodzina męża, wszyscy dostali informacje po swoich dopytywaniach ze biore tabletki anty 🤷‍♀️
    Narazie wszystkim mówimy ze dopiero po budowie domu zaczniemy. Bo juz teraz bardzo naciskaja z pytaniami, najgorsza jest moja matka, potrafi powiedzieć 'o masz za duże leginsy akurat na ciaze' mimo ze jej akurat powiedziałam ze w ogóle nie chce mieć dzieci bo jest naprawdę irytująca osoba, nie interesuje jej ja A jedynie to ze ona chce wnuki, bo tamta kolezanka to ma i tamta to ma. Ja każdemu mowie ze nie chce i koniec, gorzej ma mąż, on jest bardziej delikatny w rozmowach i ciężko mu ciągle mówić ze niby sie nie staramy.

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylozgieta rozumiem w 100% ja ostatnio skoczylam do mamy ze A MOZE NIE MOGE?? a ona no jak to przeciez u nas w rodzinie kazdy moze.... co ty opowiadasz ty sie wez za robienie a nie ciagle biznesy... ostatnio mojego juz dopadla z tlumaczeniem mu ze ma mie do lozka przywiazac jak ja nie chce 😂😂 Boze czasem mi rece opadaja bo nie chce jej mowic prawdy, ze dzialamy w tym celu, ale przeciez ona sie liczy bo chce byc babcia, bo ona by juz pobawila.. a niestety takie gadanie o tym wkurza i eywiera presje.❤
    ____

Alutka kochana ty to masz samozaparcie... od zawsze😂 spokojnie czekasz do @ 😂 rob ten test noo! 🥰🥰
    ____
    Ja.. wiecie co? Nie mam czasu na nic, ale robie te cholerne testy owulacyjne i tej drugiej kreski juz wcale nie ma... moze jakis znikomy cien cienia, nigdy tak nie mialam, w tamtym bezowulacyjnym cyklu mialam niby takie 2 kreski widoczne ale wiadome ze jedna bladsza.
    Teraz od wczoraj nie ma drugiej kreski praktycznie wcale.
    Zastanawiam sie.... czy moze ja zaszlam ? Albo dopiero zachodze😂 jak mialam owulacje 9/10 dzien to teraz juz wszystko zniklo i dochodzi do jakiegos zagniezdzenia? 😂 Jezuuus... jakie mam swoje wyobraznie 🙈
    Zaluje ze zaczelam testowac od 11dc...

Tyłozgięta lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ