Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • olga_nts Debiutantka
    Postów: 12 7

    Wysłany: 4 marca, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to i ja napiszę, żeby mi lżej było. Cykle 28/30 dni 7 dniowe od pierwszego dnia oczywiście umieranie ból i płacz. Zdarzyło mi się dzień lub dwa przed okresem plamienie brunatne ciemno krwiste ale bez bólu. Ten cykl rozpoczął się 07.02 i do 13.02 miałam miesiączkę. Zakładam, że owulacja była między 14, a 16 dc (dokładnie nie wiem bo ani się nie staramy ani specjalnie nie uważamy i w tych dniach współżyliśmy). 22 dc Straszne wzdęcia kucie podbrzusza i ból piersi oraz różowy śluz po jednej wizycie w toalecie. 23 dc rano dwie krople krwi na bieliźnie więc wieczorem przemyślałam sytuacje i zrobiłam test i negatyw. Od wczoraj 24 dc plamie ale jak nigdy na brązowo bez skrzepów i bez bólu (to plamienie to tak jakby wodnisty jasnobrązowy śluz). I teraz umieram z ciekawości czy zaszłam tylko test zbyt szybko czy coś mi organizm zwariował.

  • nalgenka Koleżanka
    Postów: 36 15

    Wysłany: 4 marca, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olga_nts wrote:
    A to i ja napiszę, żeby mi lżej było. Cykle 28/30 dni 7 dniowe od pierwszego dnia oczywiście umieranie ból i płacz. Zdarzyło mi się dzień lub dwa przed okresem plamienie brunatne ciemno krwiste ale bez bólu. Ten cykl rozpoczął się 07.02 i do 13.02 miałam miesiączkę. Zakładam, że owulacja była między 14, a 16 dc (dokładnie nie wiem bo ani się nie staramy ani specjalnie nie uważamy i w tych dniach współżyliśmy). 22 dc Straszne wzdęcia kucie podbrzusza i ból piersi oraz różowy śluz po jednej wizycie w toalecie. 23 dc rano dwie krople krwi na bieliźnie więc wieczorem przemyślałam sytuacje i zrobiłam test i negatyw. Od wczoraj 24 dc plamie ale jak nigdy na brązowo bez skrzepów i bez bólu (to plamienie to tak jakby wodnisty jasnobrązowy śluz). I teraz umieram z ciekawości czy zaszłam tylko test zbyt szybko czy coś mi organizm zwariował.

    Może być zbyt wcześnie na pozytywny wynik :) Chyba nie zostaje Ci nic innego jak poczekać kilka dni do testu, ewentualnie pójść na betę z krwi :) Mnie cały czas ciągnie dość mocno podbrzusze np, dziś 12 dni po a testy bardzo słabo dodatnie/ujemne.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 14:37

  • olga_nts Debiutantka
    Postów: 12 7

    Wysłany: 4 marca, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalgenka a oprócz tego ciągnięcia masz jeszcze jakieś objawy?

  • nalgenka Koleżanka
    Postów: 36 15

    Wysłany: 4 marca, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olga_nts wrote:
    Nalgenka a oprócz tego ciągnięcia masz jeszcze jakieś objawy?

    Trochę akcji skórnych, jakieś krostki na twarzy. Czuję się jakbym miała dostać okres. Bolą mnie też węzły pachowe, ale jak wyżej - mam tak samo co miesiąc przed okresem. To co mnie zastanowiło, to to, że pierwszy raz w cyklu nie miałam dni suchych między owulacją a miesiączką, cały czas mlecznobiała, skąpa wydzielina (a obserwuję się od 18 roku życia :D)

    A co do plamienia to w 24 dc spokojnie może być to plamienie implantacyjne, bo do implantacji dochodzi 8-12 dni po zapłodnieniu, więc byłabym spokojna :). Ono może trwać nawet 2-3 dni, a po tym jak opisywałaś swoje miesiączki to twoje endometrium brzmi na dobrze ukrwione i skore do pokrwawiania :)

  • nalgenka Koleżanka
    Postów: 36 15

    Wysłany: 4 marca, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaki test robiłaś? Bo rano robiłam o czułości niby 10 i wyszedł cień, wracając do domu kupiłam inny, okazał się o czułości 25 i mimo, że nie z porannego moczu i niby o niższej czułości to wyszedł znacznie wyraźniej... Także za kilka dni polecam zwrócić uwagę też na to :)

  • Tyłozgięta Ekspertka
    Postów: 291 99

    Wysłany: 4 marca, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja nadal nie mam owulacji. Pierwszy raz mi się to zdarza w życiu naprawde. 2 tydzień osd okresu mija i nic, zawsze zalewa mnie sluz, plamienie silny bol temperatura a teraz nic. Kolejny problem jakbym ich miala za mało 😔😔😔

    Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • olga_nts Debiutantka
    Postów: 12 7

    Wysłany: 4 marca, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:
    I jaki test robiłaś? Bo rano robiłam o czułości niby 10 i wyszedł cień, wracając do domu kupiłam inny, okazał się o czułości 25 i mimo, że nie z porannego moczu i niby o niższej czułości to wyszedł znacznie wyraźniej... Także za kilka dni polecam zwrócić uwagę też na to :)


    Miałam taki paskowy facelle chyba o czułości 10. Nie będę się jeszcze nakręcać poczekam chyba dwa trzy dni czy plamienie nie przejdzie w okres i najwyżej w poniedziałek zrobię test i pójdę na bete. W ogóle bym nie myślała, że coś jest na rzeczy bo nie do końca mimo "mocnych uniesień" nie wiem kiedy miało do ewentualnego finału dojść. No ale czuje się jakoś nieswojo no i uświadomiłam sobie że od kilku dni nie pomyślałam o papierosie no i jem słodkie bez opamiętania a normalnie mdli mnie po kawałku czekolady - ewentualnie zwariowałam z jakiś innych powodów

  • Marienn Autorytet
    Postów: 808 395

    Wysłany: 4 marca, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięta wrote:
    Jejku a ja nadal nie mam owulacji. Pierwszy raz mi się to zdarza w życiu naprawde. 2 tydzień osd okresu mija i nic, zawsze zalewa mnie sluz, plamienie silny bol temperatura a teraz nic. Kolejny problem jakbym ich miala za mało 😔😔😔

    A moze jestowulacja ale objawia sie inaczej ? 😻❤ spokojnie kazda kobieta w roku ma 1-2 cykle bez owu ;)

    Ja na 4 cykle staran akurat 2 mialam bez owu 😂😂

    Hania123 lubi tę wiadomość

    👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.
    ___________________
    2018' ⏸ 💔 7tydz.😢
    ___________________-
    Luty 2021' ⏸ <3 kropeczko rośnij !
    11.02 (26dc) = bHCG 106
    17.02 (32dc) = bHCG 1476 <3
    04.03 = USG <3 widzielismy Cię ,serduszko pięknie bije i maluszek ma juz 0,76 cm
    12.03 = USG <3 Bejbuś ma 1.46 cm,rośnij w siłę kochanie!
    29.03 = USG <3 Słodziaczek ma 3.65cm
    15.04 = Czekamy na najważniejszą wizytę prenatalne <3

    .
    p19u3e3k1uqnee2w.png
  • Hania123 Autorytet
    Postów: 499 138

    Wysłany: 4 marca, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale dobre wieści!!! Cieszę się! Karola pokaz test!
    Marienn jak się czujecie? ❤️
    U mnie w tym cyklu bezowu chyba 😉

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 21:41

  • silverface Przyjaciółka
    Postów: 75 55

    Wysłany: 4 marca, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa i muszę napisać bo inaczej zwariuje. Nie chce już robic zbyt szybko testów, wole tkwić jeszcze w nadziei :( pocieszcie!

    A wiec teraz 22 dc, owulacja wg aplikacji 25.02, według moich obserwacji raczej 26.02.
    Kilka dni temu miałam mega wzdęcia, a teraz od 3 dni na przemian rwą mnie jajniki i mam mega zawroty głowy, tzn co się podniosę mam biało przed oczami. Ale co było najdziwniejsze i nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna - jakieś 2 dni temu wieczorem nagle poczułam takie mega mega mega bolesne ukłucie jakby w pochwie (?) trwało to dosłownie 3 sekundy, ale bolało aż się zwinęłam. Czy któraś z was miała podobnie? 🐵 ma przyjść 12 marca, wiec czekam, czekam, czekam...

    Hania123 lubi tę wiadomość

  • Hania123 Autorytet
    Postów: 499 138

    Wysłany: 4 marca, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    silverface wrote:
    Hej, jestem tu nowa i muszę napisać bo inaczej zwariuje. Nie chce już robic zbyt szybko testów, wole tkwić jeszcze w nadziei :( pocieszcie!

    A wiec teraz 22 dc, owulacja wg aplikacji 25.02, według moich obserwacji raczej 26.02.
    Kilka dni temu miałam mega wzdęcia, a teraz od 3 dni na przemian rwą mnie jajniki i mam mega zawroty głowy, tzn co się podniosę mam biało przed oczami. Ale co było najdziwniejsze i nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna - jakieś 2 dni temu wieczorem nagle poczułam takie mega mega mega bolesne ukłucie jakby w pochwie (?) trwało to dosłownie 3 sekundy, ale bolało aż się zwinęłam. Czy któraś z was miała podobnie? 🐵 ma przyjść 12 marca, wiec czekam, czekam, czekam...
    Hej! Fajnie, że jesteś! Myśle, że test zrób w dzień @, ale tydz przed dziewczyną tu już coś wychodziło. A co do ukuć to właśnie może być po prostu nerwoból.... niestety. Ale trzymam kciuki, żeby jednak to był maluch!

  • silverface Przyjaciółka
    Postów: 75 55

    Wysłany: 5 marca, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za odpowiedz. Po napisaniu posta, bez zastanawiania rano wstałam i postanowiłam zrobić test, licząc na cud...(chociaż miałam tego nie robic :() i oczywiście jedna kreska. Myśle, ze już nic z tego, ale czekam dalej na @...
    A tym tutaj, którym się udało, serdecznie gratuluje 🌸

    Hania123 lubi tę wiadomość

  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 1033 854

    Wysłany: 5 marca, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silverface ja miałam również kłucie w pochwie i bóle jajników, testy pozytywne także trzymam kciuki za Ciebie ✊✊✊

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️
    25.03
    TPOAb 74,6 (<35.0) ⬆️
    TSH 8,5 (0,4-4,0)⬆️
    Ft4 9,6 (10,0-23,5) ⬇️
    Wit D ⬇️

    oar843r83ci4sv79.png
  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 1033 854

    Wysłany: 5 marca, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:
    I jaki test robiłaś? Bo rano robiłam o czułości niby 10 i wyszedł cień, wracając do domu kupiłam inny, okazał się o czułości 25 i mimo, że nie z porannego moczu i niby o niższej czułości to wyszedł znacznie wyraźniej... Także za kilka dni polecam zwrócić uwagę też na to :)

    Kurcze trochę mnie podbudowałas, bo robię testy od przed wczoraj, wychodzą słabe kreski, ciemniejące aczkolwiek dalej słabe... No i też testy o czułości 10.. może kupię 25 i zobaczę

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️
    25.03
    TPOAb 74,6 (<35.0) ⬆️
    TSH 8,5 (0,4-4,0)⬆️
    Ft4 9,6 (10,0-23,5) ⬇️
    Wit D ⬇️

    oar843r83ci4sv79.png
  • agaga Przyjaciółka
    Postów: 85 28

    Wysłany: 5 marca, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka chyba mi umknęło że u Ciebie pozytyw! 😍 Gratulacje :) szybko poszło po ciąży biochemiczne ;)

  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 1033 854

    Wysłany: 5 marca, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    Alutka chyba mi umknęło że u Ciebie pozytyw! 😍 Gratulacje :) szybko poszło po ciąży biochemiczne ;)

    No pozytywy mam od przed wczoraj, słabe kreseczki są ale ciemnieją, po biochemie to 2 cykl także rzeczywiście szybko :)

    https://naforum.zapodaj.net/c7ef863e5081.jpg.html

    Oto moje kreski, u góry z wczoraj a na dole z dzisiaj :)

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️
    25.03
    TPOAb 74,6 (<35.0) ⬆️
    TSH 8,5 (0,4-4,0)⬆️
    Ft4 9,6 (10,0-23,5) ⬇️
    Wit D ⬇️

    oar843r83ci4sv79.png
  • Hania123 Autorytet
    Postów: 499 138

    Wysłany: 5 marca, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez Alutka umknęło! Gratulacje!! Pokaz test!

  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 1033 854

    Wysłany: 5 marca, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania123 wrote:
    Mi tez Alutka umknęło! Gratulacje!! Pokaz test!
    https://naforum.zapodaj.net/c7ef863e5081.jpg.html

    Górny z wczoraj dolny z dzisiaj :)

    Hania123 lubi tę wiadomość

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️
    25.03
    TPOAb 74,6 (<35.0) ⬆️
    TSH 8,5 (0,4-4,0)⬆️
    Ft4 9,6 (10,0-23,5) ⬇️
    Wit D ⬇️

    oar843r83ci4sv79.png
  • Hania123 Autorytet
    Postów: 499 138

    Wysłany: 5 marca, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/c7ef863e5081.jpg.html

    Górny z wczoraj dolny z dzisiaj :)
    Alutka cieszę się bardzo mocno!!!!!❤️❤️❤️❤️ Jak się czujesz?

  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 1033 854

    Wysłany: 5 marca, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania123 wrote:
    Alutka cieszę się bardzo mocno!!!!!❤️❤️❤️❤️ Jak się czujesz?

    Jak bym w ogóle w ciąży nie była, czasem piersi zabola, czasem zaćmi delikatnie brzuch i jajniki ale tak to spoko 😂 do okresu jeszcze dwa dni więc mam nadzieję że będzie wszystko dobrze ✊

    Hania123 lubi tę wiadomość

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️
    25.03
    TPOAb 74,6 (<35.0) ⬆️
    TSH 8,5 (0,4-4,0)⬆️
    Ft4 9,6 (10,0-23,5) ⬇️
    Wit D ⬇️

    oar843r83ci4sv79.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego