Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, mogłaś mieć późną implantację i dlatego beta taka niska. Powtórz po 48h to zobaczymy czy rośnie 😊 Trzymam kciuki!✊
Co do bóli jak na @ to są zupełnie normalne na początku ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 06:39
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Marianna 11 dnia po owu to wynik moze byc i 5 i 50 roznie to bywa. Nie xostaje Ci mic jak powtorzyc za dwa dni bete. Trzam kciuki.
Pozbawilam bateri spueniacz do mleka i pada
Cisnienie 100/70. Powiedzial mi cisnieniomierz zd optymalne... to ja nie wiem skad to lomotanie -
nick nieaktualnyMalgonia, najpierw musze sie zapisac do jakiejs profesor, ktora podobno przyspieszy pobyt w szpitalu.
Ten wrodzony przerost nadnerczy nie jest taki spoko, bo np. noworodki czesto przez to umieraja, wiec jednak wolalabym, zeby moje straty byly przez pech albo proga, ale trudno. Zacisne zeby jak zawsze. Szkoda tylko, ze zegar tyka, a moje 33 lata to nie tak malo, by robic przerwe za przerwa. -
nick nieaktualny
-
Aga, cieszę się 😊 postaraj się tez uspokoić siostrę.
Malgonia, takie epizody mogą się pojawiać przez to, ze musisz przepompować teraz znacznie większa ilość krwi niż przed ciąża. Koło 20 tygodnia to już 1,5 raza więcej. Gdybys miała ciśnieniomierz, który mierzy tez puls to pewnie by był w granicach 80-100 i to jest normalne. Niestety...Aga9090 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam jeszcze jedno pytanie, kolposkopie miała 4 czerwca, a lekarz kazał jej jutro stawić się w szpitalu na ponowną kolposkopie. W szpitalu ostatnio mówili, że wycinki pobiora w sierpniu, a dziś na wizycie lekarz mówił, że jutro. I teraz zastanawia się czy to bezpieczne czy nie,bobpo ostatniej kolposkopi wylądowała w szpitalu z krwawieniem
-
Malina, myślałam dziś o Tobie i czytałam Twoje posty z testowania kwietniowego, bo pamiętałam, że u Ciebie test z bladą kreseczką wyszedł jakoś późno. A teraz doczytałam, że Twój mąż miał przeczucie tak jak mój teraz
Hehe, jutro Wam napiszę, czy te męskie przeczucia mają pokrycieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 21:15
szona, Malgonia, agge, moni05, Pati96, Sasanka55, Malinaa90, okularnica91, Magduullina, Ania_85_, MonikA_89! lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Sasanka55 wrote:Malgonia, najpierw musze sie zapisac do jakiejs profesor, ktora podobno przyspieszy pobyt w szpitalu.
Ten wrodzony przerost nadnerczy nie jest taki spoko, bo np. noworodki czesto przez to umieraja, wiec jednak wolalabym, zeby moje straty byly przez pech albo proga, ale trudno. Zacisne zeby jak zawsze. Szkoda tylko, ze zegar tyka, a moje 33 lata to nie tak malo, by robic przerwe za przerwa.
Aaaa to w takim razie - to progesteron!
Moja pani dr powiedziała mi ostatnio „Pesel jeszcze bardzo spoko, żeby mieć niejedno dziecko”. Wiec pozdrawiam Kolezanke z rocznika Czarnobyla i krzyczę głośno: będzie git! Zobaczysz!
Sasanka55, Malinaa90, Magduullina, Ania_85_, MonikA_89!, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Mam jeszcze jedno pytanie, kolposkopie miała 4 czerwca, a lekarz kazał jej jutro stawić się w szpitalu na ponowną kolposkopie. W szpitalu ostatnio mówili, że wycinki pobiora w sierpniu, a dziś na wizycie lekarz mówił, że jutro. I teraz zastanawia się czy to bezpieczne czy nie,bobpo ostatniej kolposkopi wylądowała w szpitalu z krwawieniem
To jest najgorsze, co można zrobić pacjentce. Tez miałam dwie kolposkopie na początku swojej drogi. Jedna prywatnie, za która lekarz skasował sobie 250zl, potwierdził na piśmie HSIL i... dał info do mojego ginekologa ze trzeba pobrać wycinki. Sam to mógł zrobić, byłoby w cenie.
W przypadku Twojej siostry to będzie raczej tylko uszczypnięcie, wiec nie sadze żeby miała się czego bać. Szkoda tylko, ze fundują jej stres związany z badaniem dwa razy. Bo tak jak mówiłam kolposkop to jest coś jak mikroskop chyba, oni od razu podczas badania widza co i jak tam jest... 😕Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aga9090 wrote:Mam jeszcze jedno pytanie, kolposkopie miała 4 czerwca, a lekarz kazał jej jutro stawić się w szpitalu na ponowną kolposkopie. W szpitalu ostatnio mówili, że wycinki pobiora w sierpniu, a dziś na wizycie lekarz mówił, że jutro. I teraz zastanawia się czy to bezpieczne czy nie,bobpo ostatniej kolposkopi wylądowała w szpitalu z krwawieniem
Kurczę, tego nie wiem
Ale bardzo się cieszę, ze jest CIN 1 - nie 2 czy 3 i lsil, zamiast hsil. Jak napisała Monia - będzie wszystko dobrze! ✊✊Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie ona się obawia czy znowu na następny dzień będzie musiała do szpitala jechać z krwawieniem... Ah ci lekarze..,
No i zastanawia nas po co znowu ta kolposkopia znów jutro.. Jak w sierpniu miała mieć pobierane wycinki.
No i na NFZ chodzi także tenWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 21:31
-
Aga9090 wrote:No właśnie ona się obawia czy znowu na następny dzień będzie musiała do szpitala jechać z krwawieniem... Ah ci lekarze..,
No i zastanawia nas po co znowu ta kolposkopia znów jutro.. Jak w sierpniu miała mieć pobierane wycinki.
No i na NFZ chodzi także ten
Ja miałam kolposkopie i konizacje później niestety razem z wylyzeczkowaniem. I po tym krwawiłam. Mysle, ze przy kolposkopii CIN I w szpitalu tylko ja „uszczypna” i będzie po strachu. Bez znieczulenia to się robi bo go nie potrzeba wtedy. No i nawet jeśli będzie jakieś krwawienie to niegroźne dla dzidziusia bo nie będzie „z środka” tylko z tej ranki po pobraniu na zewnątrz. Ale to serio góra dwa-trzy dni jak się plami po zwykłej cytologii czasem jak ktoś bez wyczucia dziabie.szona, Aga9090 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ooo to widzę że nie tylko ja dziecię czarnobyla :p
Malgonia tak jak dziewczyny piszą masz znacznie większy przepływ krwi i stąd możesz mieć łomotania serca...najważniejsze że ciśnienie masz dobrze, będzie dobrzeszona, moni05, Sasanka55, Malgonia lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Ja miałam kolposkopie i konizacje później niestety razem z wylyzeczkowaniem. I po tym krwawiłam. Mysle, ze przy kolposkopii CIN I w szpitalu tylko ja „uszczypna” i będzie po strachu. Bez znieczulenia to się robi bo go nie potrzeba wtedy. No i nawet jeśli będzie jakieś krwawienie to niegroźne dla dzidziusia bo nie będzie „z środka” tylko z tej ranki po pobraniu na zewnątrz. Ale to serio góra dwa-trzy dni jak się plami po zwykłej cytologii czasem jak ktoś bez wyczucia dziabie.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Malinaa90 wrote:Mam jakieś takie przeczucie że Wy z Szona zajdziecie w tym samym momencie
Aaaaaale będzie! 😎Malinaa90, Sasanka55 lubią tę wiadomość