Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina- kciuki. Bardzo,bardzo mocne:-)

    Sasanka- nie pierdziel farmazonow o umieraniu. Kiedys na pewno,ale jeszcze nie Twoj czas ;-) na razie zdiagnoxuj sie do konca :-)

    Nie bylo mnie caly ranek,a tu dynamiczna akcja. Spotkania,grupa ba fb ;-)
    U nas dzis upał. 36st w cieniu juz jest. Od rana ugotowalam bob, zrobiłam pierogi z truskawkami i 5sloikow dzemu. A z resztek ciasta pierogowego mace. Mam dosc :-)
    Po recepte wyslalam meza. Napisalam do W.,czy nie bedzie problemu,bo lapia mnie te skurcze. Wczoraj musialam wziac scopolan,bo nie chcialo puscic. Juz bym chciala,zeby byl wrzesien.

    Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Pati, mi też skakało TSH z 2,5 na 0,0027, potem na 3,5. Masakra. Lekarz stwierdził, że trzeba trzymać tę samą dawkę, bo wygląda to na zaostrzenie choroby. Będę robić badanie w przyszłym tygodniu, to zobaczę, czy coś się poprawiło.

    Kurczę.. Ja się właśnie też zastanawiam o co chodzi, bo jakieś 3 lata temu brałam ta sama dawkę i mi nie skakało tak. Zobaczę co jutro endo powie.. moja mama mówi ( też choruje na tarczyce) ,czy przypadkiem nie będę miała Hashimoto.🤔

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- tsh lubi tez skakac. Dawki bym nie zmieniala. Poza tym niewskazane jest badac tsh co chwile. W ciazy karza co mc,ale normalnie,to zawsze mislam zalecane co 3 miechy. No i do tego przynajmniej ft4. Dopierp wtedy zmiama dawki ewentualnie

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ze Ci spadlo ladnue to dobra wiadomosc :)
    Ile tego euthyroxu bierzesz?

    Ja sie niedlugo zbieram na wizyte u ginki z pzu.. az mam stany lekowe przed wyjsciem z domu ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli skacze, to rzeczywiście może być Hashi. Kiedy miałaś robione usg tarczycy i przeciwciała?

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- ja Ci wspolczuje. Ciesze sie,ze nie musze wsiadac do auta i zapitalac 60km po recepte. Na wizyte,to trudno bym musiala,to bym pojechala,ale to vo innego. Gdyby nie to,ze ten paciorkowoec,to bym sama w piatek podjechsla po recepte. Ma byc chlodniej. Ale chce juz dzis zaczac brac ten antybiotyk. Przeraza mnie mysl,ze moge zaszkodzic mlodemu

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia ja badałam,bo endo mi kazał po miesiącu zbadać i przyjść na wizytę.

    Malgonia biorę 37,5. Oczywiście kciuki za wizytę.✊

    Malgonia lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Jeśli skacze, to rzeczywiście może być Hashi. Kiedy miałaś robione usg tarczycy i przeciwciała?

    Miesiąc temu usg i cały pakiet tarczycowy. I w usg wyszło, że miazsz tarczycy niejednorodny o nieznacznie obniżonej echostrukturze

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Szczęśliwa mamusia ja badałam,bo endo mi kazał po miesiącu zbadać i przyjść na wizytę.

    Malgonia biorę 37,5. Oczywiście kciuki za wizytę.✊
    Ok. Jak kazał :-) a robilas atpo? Z usg moze wynikac,ze vos zaczyna sie dziac. Pewnie za hakis czas,do powtorki

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ok. Jak kazał :-) a robilas atpo? Z usg moze wynikac,ze vos zaczyna sie dziac. Pewnie za hakis czas,do powtorki

    Tak robiłam. Wyniki sprzed 6 tygodni: ft3 - 3,85 (2,6-4,5), ft4 -1,27(0.93-1,7), anty tpo 13,2(0,0-35), anty tg 3,45( <4,11)

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Tak robiłam. Wyniki sprzed 6 tygodni: ft3 - 3,85 (2,6-4,5), ft4 -1,27(0.93-1,7), anty tpo 13,2(0,0-35), anty tg 3,45( <4,11)
    Przeciwciala dobre. Ft4troszke za niskie,a ft3 lekko za wysokie. Ja bym dawki jeszcze nie zmieniala

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marczelinkaaa testowalas dzisiaj?

    Magduullina lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • szona Autorytet
    Postów: 7064 16073

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Marczelinkaaa testowalas dzisiaj?

    Testowała, wyszedł cien, jutro powtórzy test, a w piątek zrobi betę :D

    Wiem, bo się emocjonuje kolejnymi dwiema kreskami :)

    Magduullina, agge, Ochmanka lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Przeciwciala dobre. Ft4troszke za niskie,a ft3 lekko za wysokie. Ja bym dawki jeszcze nie zmieniala

    Ok, dzięki.😘 Jutro mam wizytę u endo, zobaczymy co powie..

    Malgonia lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aaaaaaaaa mam zaliczony drugi rok! Pojawiły się wyniki egzaminu i zdałam go na 5.0 ❤️❤️❤️ Także oficjalnie zakończyłam 2 i pozostał ostatni rok!

    Maria- zaraz Ci podeśle na priv kogo masz szukać na fb :)

    Malinowa- ✊🏼✊🏼✊🏼 Za Twojego kropeczka, czy może dwa podawaliscie?

    Moni- tez się boje porodu w wawie z tych emocji hahaha 😱

    Dzisiaj mam straszna latanine w ten upał i dużo załatwień, jutro tak samo! Ktoś ty mówił ze na L4 się leży pachnie i nic nie robi? Hahah

    ElfiaKsiężniczka, Arashe, Malgonia, Salome, Pati96, Malinaa90, szona, Magduullina, agge, okularnica91, DzulkaJ, Ania_85_, Karolina, Ochmanka, Izape_91, MonikA_89!, Gosiek1993, Olga_89, Madziandzia lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa czekam na Twoje dwie kreski jak na swoje :) oby piątek był szczęśliwy.

    Ja dziś mam migrene, ale po takiej przerwie, że się nie mogę nadziwić, bo 20 dni bez bólu, a nie 6 czy 7.

    Maria miejmy nadzieję, że to Twoje krechy, a nie po zastrzyku :)

    Szona dobrze, że już zeszła beta, kciuki za starania, może jak to mówią organizm pamięta :)

    Misia to jednak da się u Nas dostać pracę :) powodzenia Ci życzę :)

    szona lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona to gdzie sie Ona tym cieniem dzis chwalila?🤔

    Mama Zuzi podalismy jednego Groszka❤ moje przeogromne gratulacje! Zdolniacha!❤

    Arashe mam zawirusowana przypinke, ktora ma mi przyniesc szczescie😊 wiwc jestem spokojna o wynik😊

    EDIT: Doczytalam o Marczelince😁😁😁

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 15:08

    Arashe, szona, Magduullina, Mama_Zuzia, okularnica91, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • szona Autorytet
    Postów: 7064 16073

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, kciuki za Twojego małego wgryzacza :) Niech Mu będzie wygodnie przez te 9 mcy ✊✊

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7064 16073

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dziewczyny aaaaaaaaa mam zaliczony drugi rok! Pojawiły się wyniki egzaminu i zdałam go na 5.0 ❤️❤️❤️ Także oficjalnie zakończyłam 2 i pozostał ostatni rok!

    Maria- zaraz Ci podeśle na priv kogo masz szukać na fb :)

    Malinowa- ✊🏼✊🏼✊🏼 Za Twojego kropeczka, czy może dwa podawaliscie?

    Moni- tez się boje porodu w wawie z tych emocji hahaha 😱

    Dzisiaj mam straszna latanine w ten upał i dużo załatwień, jutro tak samo! Ktoś ty mówił ze na L4 się leży pachnie i nic nie robi? Hahah

    Brawo! Gratuluję zdania egzaminu :) i wakacji :D

    Magduullina, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa czekamy na wiesci ! :* kciuki za kropka!!! :*
    Mamazuzia gratulacje!!! :*

    Malinowa91, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego