Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też bolą tylko piersi. Raz mniej raz bardziej. Dr sie zdziwił bo powiedział że już powinny mi odpuścić 😊 czasem coś w brzuchu zakluje i tyle. Ruchów żadnych. Ale łozysko nisko i na przedniej ścianie więc się nie napalam za szybko. I sikam na potęgę 😁
Malgonia, Ewelina29 lubią tę wiadomość
-
Angelika1313 wrote:Aaa Monika jeszcze 3 dni!! Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki:* ✊✊👶
Nuch oo ja też byłam w czwartek u gina i też nam kazał w weekend działać 😁 mój pęcherzyk miał 18 mm jutro spawdzenie czy pękł ale kazał czwartek piątek nic a w piątek na wieczór tak bolał jajnik że jednak bylo w piątek:)
Iseko co u Ciebie ? Robisz test?? Temperatura jednak odbiła w górę? ✊🤔
Izape testujemy w podobnym czasie :* ✊😘
MamaStasia , Agge trzymam kciuki za wasze jutrzejsze wizyty :* ✊✊czekam na info o dzidzi :* 👶Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Meggs wrote:Mnie też bolą tylko piersi. Raz mniej raz bardziej. Dr sie zdziwił bo powiedział że już powinny mi odpuścić 😊 czasem coś w brzuchu zakluje i tyle. Ruchów żadnych. Ale łozysko nisko i na przedniej ścianie więc się nie napalam za szybko. I sikam na potęgę 😁
Teraz też mam na tylnej, ale jeszcze też nie czuję nic a nic, a czekam niecierpliwieMeggs lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie to szybko przestały bolec cycki. Ból dopiero wrócil po 30 tc i to jaki, myślałam że nie wytrzymam. Lalam zimnym prysznicem, do tego ze 3 rozmiary większe. Także tak chcecie bolace cyce to wszystko przed wami 😆 O, a jak bolą przez pierwsze dni karmienia! Jak sie młode dossa to będziecie gwaizdki widzieć 😀 Przypomnijcie sobie wtedy te wasze smęty za brakiem cyco bólu 😋
Ewelina29, agge, szona, Magduullina, MonikA_89!, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
MarLenka wrote:Mnie to szybko przestały bolec cycki. Ból dopiero wrócil po 30 tc i to jaki, myślałam że nie wytrzymam. Lalam zimnym prysznicem, do tego ze 3 rozmiary większe. Także tak chcecie bolace cyce to wszystko przed wami 😆 O, a jak bolą przez pierwsze dni karmienia! Jak sie młode dossa to będziecie gwaizdki widzieć 😀 Przypomnijcie sobie wtedy te wasze smęty za brakiem cyco bólu 😋
-
Ja to samo 😓 te pierwsze 3 tygodnie to masakra. Jaką to to ma siłę ssania! 😱 ja planuje od ok. miesiąca przed porodem smarować brodawki maścią już. Gdzieś czytałam, że to pomaga im się wzmocnić. Ile w tym prawdy, nie wiem. Nie zaszkodzi spróbować 🤷🏻♀️
Właśnie przeczytałam wrzesniowki u Mamy Zuzi i to, że jedna z nich już urodziła. Kurczę, dzieliło nas dosłownie dwa tygodnie ciąży... jejku. Jestem przerażona takimi sytuacjami. Już przesłałam w myślach swoje dobre moce dla malutkiej.Magduullina lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie chyba ponad miesiąc bolały, potem już tylko sam moment przyssania. Hmm nie wiem czy są na to jakieś sposoby, maltan lub masci z lanolina, można stosowac nakładki przy karmieniu lub dla ochrony jakies muszle... Jakoś da się wytrzymać, byle tylko maluch chciał pić i mleczko było
-
Chyba dzis Elfia obchodzila rocznice slubu - najlepszosci Elfia dla Was :*
Drugiej babeczki nie pamietam - a i tak zycze kolejnych pieknych rocznic;)
no chyba, ze Elfia tylko dzis swietowala 🤔😁
Agge, MamaStasia, Ewelina - kciuki za Wasze wizyty jutro ✊✊✊✊ czekamy na fotki!
Szona - caly czas ✊✊✊✊Ewelina29, agge, szona lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
aeiouy wrote:Chyba dzis Elfia obchodzila rocznice slubu - najlepszosci Elfia dla Was :*
Szona - caly czas ✊✊✊✊Ania_85_, Magduullina, Pati96 lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Dzień dobry ☺️
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i czekam na fajne zdjęcia !
Szona kciuki trzymam za wyniki badań!
Aeiouy za Ciebie też mocno!✊
Melduje, że nadal brak boli okresowych ugh... I doszedł ból krzyża mały, ale pewnie źle spałam. Co chwilę patrzę czy już 🙈do mnie przyszła!
Nikodemko jak u Ciebie sytuacja ma froncie?
Życzę każdej udanego dnia! 🌞Malgonia, Magduullina, szona, Ania_85_, Pati96, Karolina lubią tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
nick nieaktualny
-
Mysle, ze jak ktos kazdego dnia zastanawia sie czy jego dziecko zyje czy nie, to bol jakikolwiek nie jest czyms, co by bylo straszne. I pewnie kazda ktora dziecko stracila z checia na ten bol cyckow by sie zamienila.
Mama Stasia powodzebia na wizycie.
Dzulka idz za zielona fala kidy sikasz?
Szona kciuki za bete i za wizyte. Oby Cie uspokoila.
Magduullina, szona lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dziewczyny ja muszę trochę odpuścić znów.. Moja psychika potrzebuje przerwy od myślenia o dziecku, muszę przestawić trochę myślenie na to, że bez dziecka też mogę żyć szczęśliwie, bo inaczej oszaleję. Ryczę ostatnio jak głupia, popłakałam się w piątek naglupiej reklamie w kinie, a wczoraj w kościele na spoznionym przedstawieniu z okazji dnia matki. Przeplakalam pół weekendu. Czuję, że muszę uwolnić głowę.
W piątek pojedziemy do androloga żeby sprawdzić czy nie ma żadnych fizycznych przeszkód typu żylaki czy coś takiego, a później chyba odpuścimy przynajmniej do końca roku, do przeprowadzki.
Będę Was czasem podczytywac, nie zapominajcie o mnie
Życzę Wam wszystkim spełnienia tego największego marzenia.
Staraczkom aby czas do testowania szybko mijał i żebyście nie musiały już długo czekać na te dwie kreseczki.
Ciezarnym aby szczęśliwie przeżywał ten magiczny czas, żeby Was najlzejsze objawy nie opuszczały i Kropki dawały sobie znać, abyście mogły spać spokojnie, za to wymioty i bardziej męczące objawy żeby szybko minęły.
Tym, które już prawie na finiszu, żeby czas szybko zleciał, a poród przebiegł szybko, sprawnie i bez bólu
Trzymajcie się KochaneMagduullina, Malgonia, szona, Mama_Zuzia, Nuch, Ania_85_, Pati96, OO83, Kittinka83, syllwia91, malamisia, Ochmanka, GrubAsia lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Malgonia, ja Cię rozumiem. To normalne, że się martwisz. I każdy ból jest do zniesienia, tylko nawet z objawami to nie jest takie proste, że o jest w porządku i już.
Ja mam objawy A i tak się martwię i dopóki nie poczuję ruchów, to już pewnie tak będzieMalgonia, szona, Ewelina29 lubią tę wiadomość
-
Szona, luteina ma to do siebie, że jak byś nie wepchnęła, to i tak wypłynie Trzymam kciuki za piękny przyrost bety! ✊
Ewelina, Agge, Mama Stasia, kciukasy za wizyty ✊
Angelika, faktycznie beta coraz bliżej, zaczynam się denerwować 😱
Iseko, jeśli potrzebujesz odpocząć, to rozumiemy. Czasem trzeba pomyśleć o sobie i mężu, a nie żyć od @ do @. Mam nadzieję, że jak odpuścicie to przytrafi Wam się niespodzianka 😘 Buziaki!szona, Ewelina29 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Iseko rety, nie wytrzymasz bez nas do konca roku. Moze bez staran jako tako, ale bez nas?
Ale trzymam kciuki by Ci ten relaks pomogl. Daj koniecznie znac jak po wizycie.
Agge wiem, ze to nie daje pewnosci, bo gdyby dalo to bym sie tych swoich resztek uczepila
Musze z dzidkiem pogadac. Czasem to pomagalo i objawy wracaly :pIseko lubi tę wiadomość
-
Iseko wrote:Dzień dobry
Dziewczyny ja muszę trochę odpuścić znów.. Moja psychika potrzebuje przerwy od myślenia o dziecku, muszę przestawić trochę myślenie na to, że bez dziecka też mogę żyć szczęśliwie, bo inaczej oszaleję. Ryczę ostatnio jak głupia, popłakałam się w piątek naglupiej reklamie w kinie, a wczoraj w kościele na spoznionym przedstawieniu z okazji dnia matki. Przeplakalam pół weekendu. Czuję, że muszę uwolnić głowę.
W piątek pojedziemy do androloga żeby sprawdzić czy nie ma żadnych fizycznych przeszkód typu żylaki czy coś takiego, a później chyba odpuścimy przynajmniej do końca roku, do przeprowadzki.
Będę Was czasem podczytywac, nie zapominajcie o mnie
Życzę Wam wszystkim spełnienia tego największego marzenia.
Staraczkom aby czas do testowania szybko mijał i żebyście nie musiały już długo czekać na te dwie kreseczki.
Ciezarnym aby szczęśliwie przeżywał ten magiczny czas, żeby Was najlzejsze objawy nie opuszczały i Kropki dawały sobie znać, abyście mogły spać spokojnie, za to wymioty i bardziej męczące objawy żeby szybko minęły.
Tym, które już prawie na finiszu, żeby czas szybko zleciał, a poród przebiegł szybko, sprawnie i bez bólu
Trzymajcie się Kochane
Iseko, polubiłam - bo zaopiekowanie się sobą to podstawa. Nie napiszę, że zaszłam w ciaze bo odpoczęła moja głowa - ale podkreślę głośno, że psychicznie czułam się w tym cyklu bardzo dobrze. Wcześniej działałam już jak robot, włączając w to nawet układanie planow dnia pod określony moment cyklu. Także zaopiekuj się sobą, poczuj w sobie radość, a ja wierze ze wtedy Maleństwo uzna „No dobra, to teraz można się wprowadzać!”
Rozumiem, że forum nie do końca pozwala odpocząć, ale nie uciekaj tak definitywnie. Możemy założyć wątek „Pie*dolenie o Szopenie” i tam możemy gadac o jedzeniu, wycieczkach, filmach, narzekać na teściowe lub dzielić się fajnymi momentami w życiu. Kibicuje Ci bardzi mocno!
Iseko, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
aeiouy wrote:Chyba dzis Elfia obchodzila rocznice slubu - najlepszosci Elfia dla Was :*
Szona - caly czas ✊✊✊✊
W sobotę byłam na wieczorze panienskim, wiec moje wspólna rocznica z treściami była na granicy wytrzymałości. Wróciłam o 5, spałam niecałe trzy godziny i poszliśmy do kościoła na 9.00. Z głodu tak mi sie zaczęło kręcić w głowie i mdlic ze musialam wyjść. Dodatkowo idealnie w terminie przybyła @