Pozytywny test w którym dniu po owu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak jak prawie każda z nas:) Ja jestem pierwszy cykl na Duphastonie i poczekam cierpliwie do poniedziałku by iść na bete z krwi. W poprzednich cyklach robiłam testy "sikane" już w 7-8 dpo,bo wyłaziłam ze skóry z niecierpliwości Trzymam kciuki
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Lillith wrote:W galerii testów ciążowych ovufriend da się znależć testy, który wyszły dodatnie w 9 albo nawet 8 dniu po owulacji. Wszystko zależy od dnia implantacji.
W teorii, bowiem nikt nie ma pewności, że dziewczyny wyznaczyły owu dobrze. Żadna z nas bez usg czy in vitro, nie jest w stanie określić dokładnego dnia, kiedy do owulacji doszło więc równie dobrze, mogło do niej dojść o 2/3/4 dni wcześniej niż dziewczyny sądzą.asiam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUnlike wrote:W teorii, bowiem nikt nie ma pewności, że dziewczyny wyznaczyły owu dobrze. Żadna z nas bez usg czy in vitro, nie jest w stanie określić dokładnego dnia, kiedy do owulacji doszło więc równie dobrze, mogło do niej dojść o 2/3/4 dni wcześniej niż dziewczyny sądzą.
Pewność ciąży 100% da Ci zobrazowanie czynności serca płodu,ale żadna z nas chyba nie chciałaby tak długo czekaćMisiaMarysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja już nie wiem który dzień po ovu a testy nadal negatywne a @ nadal nie przyszła.. zaczynam świrować że coś nie halo.. beta jutro wszystko wyjaśni (nigdy tak długiego cyklu nie miałam, a i tabletek żadnych w życiu nie łykałam)
pomiarów w tym miesiącu nie robiłam więc i ovu kiedy mogła być też nie wiem (zaznaczyłam w tym miejscu kiedy była ostatnio i na ogół tak bywała, oraz sugerowałam sie obiawami wskazującymi na ovu)
co sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 23:11
-
nick nieaktualnygajka: zawsze możesz się przejść na bete, przeciwwskazań brak Jak nic nie mierzyłaś, nie byłas na monitoringu, to faktycznie nie wiadomo kiedy była owulka i czy w ogóle była, a skoro @ nie ma to albo się wredna spóźni, albo tez mogła Ci się owulka przesunąć i dopiero teraz fasola się zagnieżdża, dlatego testy negatywne. Miałas jakieś plamienie?
-
nick nieaktualny
-
Lillith wrote:Ale całe ovufriend właśnie opiera się na "przypuszczalnym"czasie owulacji związanym ze skokiem temperatury, "przypuszczalnym" zagnieżdżeniem związanym ze spadkiem temperatury po owulacji etc. Dlatego dziewczyny pytają o "przypuszczalny" czas kiedy można już testować,bo tak jak ja wyłażą ze skóry,żeby sprawdzić czy się tym razem udało,bo nie mogą się doczekać 2 kreseczek.
Pewność ciąży 100% da Ci zobrazowanie czynności serca płodu,ale żadna z nas chyba nie chciałaby tak długo czekać
Jasne, ale nie nakręcajmy się testami w 8dpo bo są absolutnie niewiarygodne. Wyobraźmy sobie teraz, że robi taką betę wychodzi negatywna więc ona w nerwach, stres, płacz, w momencie zagnieżdżania, takie nerwy też mogą źle wpłynąć na cały proces. Można sobie samej zaszkodzić dokładając sobie negatywnych emocji w ten sposób.Another, Chica Mala, Przyszła Mama 03, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny