Progesteron w drugiej fazie cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina.197 wrote:Jak interpretować?
Wyniki w 23 DC ( tydzień po owulacji)
Mocne bóle podbrzusza od 4dni..
https://zapodaj.net/plik-aXLrAbdZFS -
Dziewczyny, 8dpo wykonałam badanie progesteronu i estradiolu. Progesteron 5 ng/ml 🫣 estradiol w normie 173. Czy któraś z Was miała takie wyniki? Czy przyjmowanie progesteronu pomogło zajść w ciążę? Lekarz dopiero po świętach 😕 dodam tylko, że 3 dni przed miesiączka mam plamienia i ogromny PMS.7cs
Naturalne owulacje ✅
Lewy jajnik w zroście z macica ❌
Suplementacja:
Miovelia pro -
Mój progesteron był taki, nawet ciut mniejszy 4.59. w ciążę zaszłam, niestety bioechem. Walczę naturalnie o podniesienie go, ale dostałam wsparcie na drugą fazę w razie wu.
Mój ginekolog uważa że taki progesteron jest ok. I robiliśmy badanie 3 dni z rzędu, i jeśli jest powyżej 15 suma to jest ok . Miałam 15.7 xd2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
onalola trochę mnie pocieszyłaś bo już myślałam, że sytuacja jest beznadziejna 😞 ja od początku starań jestem na diecie „propłodnościowej” i spodziewałam się właśnie trochę lepszych wyników. Spróbuję chyba poprosić lekarza mimo wszystko o jakiś progesteron, żeby trochę mniej się tym głowa stresowała. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Mam nadzieję, że uda nam się podnieść tego proga 👍🏻7cs
Naturalne owulacje ✅
Lewy jajnik w zroście z macica ❌
Suplementacja:
Miovelia pro -
Aurora98 wrote:onalola trochę mnie pocieszyłaś bo już myślałam, że sytuacja jest beznadziejna 😞 ja od początku starań jestem na diecie „propłodnościowej” i spodziewałam się właśnie trochę lepszych wyników. Spróbuję chyba poprosić lekarza mimo wszystko o jakiś progesteron, żeby trochę mniej się tym głowa stresowała. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Mam nadzieję, że uda nam się podnieść tego proga 👍🏻
Zobacz też jak można naturalnie go podnieść, na insta są profile które dają taka wiedze.. ja nie wiem czy zadziałało u mnie, bo teraz jestem na luteinę więc nie sprawdzę , bo ona wychodzi we krwi, a dwa stwierdziłam że nie mam siły już na pobrania krwi (u mnie jest ciężko).
Damy radę 💪2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
Cześć, co do progesteronu, mi w ostatnich 2 cyklach 7dpo wychodzil na poziomie 6.5. Mam tez progesteron do suplementacji - jesli owulka najpewniej byla z 11/12 kwietnia zaczac go brac od poniedzialku 14tego?
Moge jeszcze wybrac sie na usg 14-tego, czy jest cialko zolte itp zeby potwierdzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 19:29
-
Cześć dziewczyny. To nasz pierwszy cykl z pomocą medyczną. Wszedł aromek i ovitrelle.
Zastrzyk miałam w sobotę Wielkanocą. Czyli dziś jest 6 dzień po zastrzyku i dziś miałam zrobić progesteron. Wynik wyszedl 27,86 ng/ml. Położna powiedziała że wynik jest obiecujący. Ze mam zacząć już na pewno brać profilaktycznie progesteron, który lekarz mi przepisał a na majówkę testowanie. Jak myślicie to dobry wynik?👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Paula. wrote:Cześć dziewczyny. To nasz pierwszy cykl z pomocą medyczną. Wszedł aromek i ovitrelle.
Zastrzyk miałam w sobotę Wielkanocą. Czyli dziś jest 6 dzień po zastrzyku i dziś miałam zrobić progesteron. Wynik wyszedl 27,86 ng/ml. Położna powiedziała że wynik jest obiecujący. Ze mam zacząć już na pewno brać profilaktycznie progesteron, który lekarz mi przepisał a na majówkę testowanie. Jak myślicie to dobry wynik?
Prog bardzo ładny , naprawdę. Ale on nie wróży ciąży.
A mówiła czemu tak późno?2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
onalola wrote:Prog bardzo ładny , naprawdę. Ale on nie wróży ciąży.
A mówiła czemu tak późno?
Test na 13-14 dzień po ovitrelle, żeby resztki ovitrelle nie fałszowały wyniku👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Paula. wrote:Cześć dziewczyny. To nasz pierwszy cykl z pomocą medyczną. Wszedł aromek i ovitrelle.
Zastrzyk miałam w sobotę Wielkanocą. Czyli dziś jest 6 dzień po zastrzyku i dziś miałam zrobić progesteron. Wynik wyszedl 27,86 ng/ml. Położna powiedziała że wynik jest obiecujący. Ze mam zacząć już na pewno brać profilaktycznie progesteron, który lekarz mi przepisał a na majówkę testowanie. Jak myślicie to dobry wynik?
Hej, ja miałam w którymś cyklu proga 7dpo koło 25 więc też piękny wynik, a ciąży nie było. Także taki progesteron nie będzie nam obiecywał ciąży, ale i tak powinnyśmy się cieszyć, że mamy ładne wyniki i nie trzeba go podnosić lekami ☺️👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨5cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-24dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Paula. wrote:Ja wiem, że progesteron to nie beta i beta powie o ciąży, ale mówisz że przy takim progu nie ma jednak szansy na ciążę?
Test na 13-14 dzień po ovitrelle, żeby resztki ovitrelle nie fałszowały wyniku
Ale nikt nie mówił o braku ciąży, to jest piękny prog. Ja sama mam z nim problem, w biochema zaszłam jak miał 4.58.. ale świadczy o bardzo dobrej owulacji, ja ci na maksa go zazdroszczę. Ale tak jak tu Pelasia pisze , czy odkąd jestem na forum, piękny prog nie powie ci że jesteś w ciąży ..Paula. lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
onalola wrote:Ale nikt nie mówił o braku ciąży, to jest piękny prog. Ja sama mam z nim problem, w biochema zaszłam jak miał 4.58.. ale świadczy o bardzo dobrej owulacji, ja ci na maksa go zazdroszczę. Ale tak jak tu Pelasia pisze , czy odkąd jestem na forum, piękny prog nie powie ci że jesteś w ciąży ..👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Paula. wrote:Ja się nie obrazam nie nic tylko dopytuje bo serio jestem totalnie zielona w tym wszystkim. Niby jak się wcześniej staraliśmy wiedziałam wiele ale z takimi "rzeczami" nie miałam do czynienia . Dlatego dopytuje
Ja im dłużej się staram, tym więcej nowości się dowiaduje 😅 jeszcze dużo może zaskoczyć. Trzymam kciuki żeby się udało u Ciebie ! 🤞 Dawaj znać2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1 -
Hej, poczytałam was dużo już wiem.. Ale chyba po prostu potrzebuję napisać parę zdań o sobie 🫣
Dzisiaj 11 dc, jutro idę na bete. Owulacja potwierdzona. Prog w 9dpo 18. To pierwszy cykl kiedy go badałam. Objawowo racz3j dupa - piersi bolą mnie jak zawsze na okres, jajniki czasem zaklują... dzisiaj zrobiłam siusiany ale o czułości na 25 bo tylko taki zalegał mi w domu i oczywiście biało. Kiedy trafiłam na obecnego lekarza pierwszy monitorowany cykl luf, myśleliśmy ze to jest przyczyną moim niepowodzeń. Okazalo się ze tamten cykl byl zupelnie inny, dlugi, dziwny jak na mnie..Ten cykl idealny ale taki jak zawsze. Czuję że nic z tego nie będzie chociaż nadzieja jest ogromna...🧘♀️ endometrioza, torbiel na jajniku|
Wszystko inne ✅️
🧔♂️ aglutynacja 1 stopnia, obecność granulocytów
Posiew nasienia ⏳️
Starania od 11.2021 ❤️🔥
• 05.2022 biochem -
Avonid wrote:Hej, poczytałam was dużo już wiem.. Ale chyba po prostu potrzebuję napisać parę zdań o sobie 🫣
Dzisiaj 11 dc, jutro idę na bete. Owulacja potwierdzona. Prog w 9dpo 18. To pierwszy cykl kiedy go badałam. Objawowo racz3j dupa - piersi bolą mnie jak zawsze na okres, jajniki czasem zaklują... dzisiaj zrobiłam siusiany ale o czułości na 25 bo tylko taki zalegał mi w domu i oczywiście biało. Kiedy trafiłam na obecnego lekarza pierwszy monitorowany cykl luf, myśleliśmy ze to jest przyczyną moim niepowodzeń. Okazalo się ze tamten cykl byl zupelnie inny, dlugi, dziwny jak na mnie..Ten cykl idealny ale taki jak zawsze. Czuję że nic z tego nie będzie chociaż nadzieja jest ogromna...
Dziś 11dpo? Prog bardzo ładny, ale on o ciąży nie świadczy. Tak samo objawy , mogą być ciazowe albo zwykły Pms. Przy lufie chyba mogą być nieco dłuższe , ale skoro kolejny był normalny, to pewnie wszystko w normie, i to był jednorazowy wyskok. Trzymam kciuki 🤞2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Luteina 1x1