X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Prośba o interpretację ... testu
Odpowiedz

Prośba o interpretację ... testu

Oceń ten wątek:
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

@ 2 dni spóźnia mi się a do tego jak nigdy dzisiaj rano temperatura wynosiła 37,12 (zazwyczaj w takim dniu to mam coś 36,15). Proszę spójrzcie na ten test, zrobiłam go zaraz jak wróciłam z pracy (czyli popołudniowy test). Pierwsze zdjęcie jest zrobione zaraz po 1 minucie a drugie po 15 minutach. Cień cienia jest (chyba), ale czy takie coś już może świadczyć o ciąży?

Najlepsze jest to, że za 2 tygodnie mam pierwszą inseminację i przez to że @ zaczynała się spóźniać to wczoraj próbowałam pewnych sposobów na to by przyśpieszyć ją tzn. ćwiczenia + gorący prysznic. Nie testowałabym w tym miesiącu gdyż z mężem totalnie odpuściliśmy sobie staranie, serduszkowanie było ale jakoś nie wg kalendarzyka tak więc nie wiem też czy była a jak była to nie wiem kiedy - owulacja. Po test sięgnęłam tylko dlatego, że od dwóch dni szybciej chodzę spać niż zazwyczaj i w tą noc co chwilkę się budziłam... oraz dzisiejsza temperatura nie pozwoliła mi olać totalnie testowanie. Betę zrobię dopiero w sobotę... jeśli do tego czasu nie przyjdzie @ ZWARIUJĘ.

1. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2d7c2e1f113893a.html
    2. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57c8e12e4228f75b.html

Co o tym myślicie?

Presja czasu lubi tę wiadomość

8p3ow1d3joghk98e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie pozytyw.
    Gratulacje zrob bete :)

respondeca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi na 100% pozytyw. ;) nawet mala kreska to ciaza ;p

• Neli Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając wasze odpowiedzi, aż kota wycałowałam ze szczęścia fuuu :P Trzymajcie kciukasy za sobotę ;)

8p3ow1d3joghk98e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam ;) odpuscilas bo indeminacja miala byc i bum ;D to jak z adopcja ;p daj znac co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, że pozytyw :)) Gratuluję :) długo się starałaś?:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny pozytyw! :)
    Ja też w tym cyklu odpuściłam i się udało - jednak coś w tym jest!
    Zdrowej ciąży <3

wiola0912, respondeca lubią tę wiadomość

• Neli Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok już minął, międzyczasie miałam już laparoskopie, HSG, sprawdzanie drożności jajowodów. Oboje z mężem jesteśmy zdrowi i ta inseminacja była tylko po to aby mieć in vitro... Lekarze obiecali mi wejście w darmowy program in vitro zaraz jak przejdę 3-4 inseminacji... Ucieszyliśmy się z mężem że jest nadzieja... :)

Nie wierze że udało nam się bez udziału medycyny :))))

Gratulację eneska :*

wiola0912 lubi tę wiadomość

8p3ow1d3joghk98e.png
  • megan721 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Przez 3 dni robilam testy ciazowe z porannego moczu i wszystkie daly wynik pozytywny. Dzis robilam test takze w dzien 2h bez picia. Ale,ze pojawil sie u mnie wodnisty sluz zrobilam takze test owulacyjny, ktory takze byl pozytywny (pierwsza kreska zdecydowanie ciemniejsza od tej drugiej). Moje cykle sa bardzo nieregularne.. sredni wynosi ok 52-56 dni (dzis jest 46 dzien cyklu). Mam straszne bole podbrzusza, klucie w pochwie (czego nigdy wczesniej nie mialam) i mega bolesne piersi.
    Czy to jest ciaza czy moze jednak owulacja? Sporo czytalam i wiem,ze test ciazowy moze wykrywac owulacje.. ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej jak ciazowy pozytywny to ciaza. Owulacyjne wychodza czasem pozytywne we wczesnej ciazy a nie slyszalam zeby ciazowy wyszedl pozytywnie przy owulacji.

Zrob bete ;D bedziesz wiedziala.

• megan721 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niestety slyszalam,bo znam dziewczyne,ktora miala taki przypadek.. spoznial jej sie okres (cykle miala regularne) zrobila test ciazowy (pozytywny),poszla do lekarza i okazalo sie,ze byla to owulacja.. ale moze cos zaburzylo wtedy jej cykl.. mam nadzieje,ze w koncu sie udalo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ciebie tez mogla byc zaburzona wczesniejsza owulacja. ;p najlepiej zrob tescik beta

• megan721 Debiutantka

Wysłany: 1 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtorzylam test ciazowy i piekne dwie kreseczki :) po weekendzie ide do lekarza :)

wiola0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza od razu? a nie na bete? bo lekarz moze nic nie zobaczyc...

• megan721 Debiutantka

Wysłany: 1 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze sie tak naprawde dopytac jak to tutaj wszystko wyglada (nie mieszkam w Polsce zaledwie od kilku miesiecy)

• Neli Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już mam wyniki... Beta 254,1 :) Początek 5 tygodnia :)
    Jestem prze szczęśliwa!

anja83, PeggyOlsen, ciri22, alicjaaaa, Kokaina, motylek1909, marysiaanna2609 lubią tę wiadomość

8p3ow1d3joghk98e.png
  • megan721 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neli wrote:
    Jestem prze szczęśliwa!

Moje gorace gratulacje :)

respondeca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neli wrote:
    Jestem prze szczęśliwa!
    i obylo sie bez inseminacji :)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neli wrote:
    Jestem prze szczęśliwa!

Cudownie! Gratulacje :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy mozecie pomoc mi w interpretacji testu? Czy to cien cienia kreski?? Jestem 1 dzień po spodziewanaj miesiaczce, test wykonany dzisiaj z porannego moczu. Co myslcie?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93cdb0beb3f9.jpg

Na zdjęciu kreska jest jeszcze bledsza niż na zywo... Mam ndzieje zecos widac

Totoro lubi tę wiadomość

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ