Forum W oczekiwaniu na testowanie Proszę o pomoc. HCG 261.
Odpowiedz

Proszę o pomoc. HCG 261.

Oceń ten wątek:
  • Melania Znajoma
    Postów: 24 6

    Wysłany: 13 stycznia, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wczorajsza HCG 261. Tylko, że to 24 dzień cyklu. ... Pozytywne testy wychodzą mi od 19dnia cyklu. Testy różnych firm, płytkowe, strumieniowe, z apteki i rosmana.

    Zadzwoniłam do ginekologa powiedzieć mu, że mam pozytywne testy od 19 dnia cyklu. Zrobiłam ich 10.... Wszystkie pozytywne. HCG w 24 dniu cyklu wynosiła 261. Stwierdził, że to nie jest możliwe, że testy były poztywne i że nic sie nie zgadza bo to dopiero 24 dzień cyklu.
    Miesiączkę miałam 21 grudnia.

    Jedyny stosunek był wcześnie bo 6 dnia cyklu. Może dlatego tak wcześnie zaczęły mi wychodzić pozytywne testy? Powiedziałam o tym lekarzowi. Według niego i tak się nic nie zgadza. Kazał zadzwonić za tydzień i sprawdzić czy hcg wzrasta.

    Co to wszystko oznacza?
    Jeśli to nie jest ciąża to dlaczego mam pozytywne testy? Czy to możliwe aby to było... hmmm coś innego? Nie wiem co myśleć po tej rozmowie z lekarzem.

  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 773 607

    Wysłany: 13 stycznia, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym obstawiała wczesną owulację i wczesne zagnieżdżenie.... Aczkolwiek ciąża mnoga też może być....

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021 💔 (2 cs.)
    03.2021 ⏸️ (4cs.)
    Rośnij kropku ❤️🥰

    TSH 0,22 (0,55-4,78)⬇️
    Ft3 6,69 (3,5-6,5)⬆️
    Ft4 23,1 (11,5-22,7)⬆️
    Tyreoglobulina 17,8 (3,5-77)✔️
    Anty TPO 56,0 (<34) ⬆️


    d89cc817b8.png

    #rodzewlistopadzie
  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 773 607

    Wysłany: 13 stycznia, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tego 21.12 była to normalna 🐵 czy skąpa?

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021 💔 (2 cs.)
    03.2021 ⏸️ (4cs.)
    Rośnij kropku ❤️🥰

    TSH 0,22 (0,55-4,78)⬇️
    Ft3 6,69 (3,5-6,5)⬆️
    Ft4 23,1 (11,5-22,7)⬆️
    Tyreoglobulina 17,8 (3,5-77)✔️
    Anty TPO 56,0 (<34) ⬆️


    d89cc817b8.png

    #rodzewlistopadzie
  • Beza27 Autorytet
    Postów: 429 458

    Wysłany: 13 stycznia, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem mogłas mieć wyjątkowo wcześnie owulację - zaraz po okresie, powiedzmy że wtedy byłby 27/28.12 i wtedy też wspolzylas, więc teraz byś miała 17dni po owulacji, i jeżeli zagnieżdżenie było na wczesnym etapie czyli 5-6dpo to beta jest jak najbardziej w porządku. Nawet jeżeli owu była parę dni później od tego co piszę i zagnieżdżenie też. Sprawdź przyrost po 48h 😊
    Dziwnie lekarz do tego podchodzi, jakby owulacja była zawsze 14dc i już nic nie ma prawa się przesunąć 🤦🏻‍♀️
    Mógł powiedzieć że możliwe ale powtórz bete, a nie ze nic się nie zgadza, tylko niepotrzebnie stres wywołują te niektóre komentarze lekarzy..

    Taka beta może być około 11dni od zagnieżdżenia jeżeli dobrze liczę więc by się zgadzało

    edit: A robiłaś totalhcg czy beta hcg?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:01

    💁🏻‍♀️27l. 🧔🏻 27l.
    10.11.2020-6dc
    TSH 2,5 ulU/ml, FSH 5.87 mlU/ml, LH 11.6 mlU/ml, Estradiol 41.70 pg/ml, Prolaktyna 18.6 ng/ml
    25.01.2021-8dpo
    prolaktyna 22,50 ng/ml, estradiol 208,00 pg/ml, prog 29,80 ng/ml

    💚💚💚
    2.03.2021
    Beta 214,50 mIU/ml 🍀 -> 961 mlU/ml po 72h 🍀
    Progesteron 27,90 ng/ml 🍀
    💚💚💚

    Rozpoczęcie starań 02.2020

    f2w3rjjg0rrp0as5.png
  • Melania Znajoma
    Postów: 24 6

    Wysłany: 13 stycznia, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka123 - ja też myślę, że to może być przez bardzo wczesną owulację. Tylko kurczę to by musiała być bardzo wczesna. Jeszcze odpowiadając na Twoje pytanie: tak ostatnia miesiączka była normalna. Ja mam obfite miesiączki.

    Beza27 - dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Robiłam total HCG. Szczerze to jak słyszałam, że ktoś miał pozytywne testy poniżej 20 dnia cyklu to... opowiada bajki. Owszem czytałam w internecie o tak wczesnych owulacjach, ale miałam w życiu monitoring cyklu wiele razy i wiem że mam owu 14 dnia... a tutaj taka niespodzianka.
    :)
    Jutro zrobię hcg i napiszę Wam wieczorem czy jest wzrost.


    ojej.... i teraz czytam, że to może świadczyć o zespole downa :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:12

  • Beza27 Autorytet
    Postów: 429 458

    Wysłany: 13 stycznia, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to totalhcg jest wyższy zawsze od bety także tym bardziej wszystko jest ok. Teraz też zrób Total hcg żeby widzieć przyrost 😊

    Nie czytaj za dużo internetu 😜

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:13

    💁🏻‍♀️27l. 🧔🏻 27l.
    10.11.2020-6dc
    TSH 2,5 ulU/ml, FSH 5.87 mlU/ml, LH 11.6 mlU/ml, Estradiol 41.70 pg/ml, Prolaktyna 18.6 ng/ml
    25.01.2021-8dpo
    prolaktyna 22,50 ng/ml, estradiol 208,00 pg/ml, prog 29,80 ng/ml

    💚💚💚
    2.03.2021
    Beta 214,50 mIU/ml 🍀 -> 961 mlU/ml po 72h 🍀
    Progesteron 27,90 ng/ml 🍀
    💚💚💚

    Rozpoczęcie starań 02.2020

    f2w3rjjg0rrp0as5.png
  • Melania Znajoma
    Postów: 24 6

    Wysłany: 14 stycznia, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka.
    Mam wynik po 48 godzinach. Teraz total hcg wynosi 742.
    Zrobiłam również beta hcg, ale na wynik czeka się 5dni.... coś długo.

  • Beza27 Autorytet
    Postów: 429 458

    Wysłany: 14 stycznia, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melania wrote:
    hejka.
    Mam wynik po 48 godzinach. Teraz total hcg wynosi 742.
    Zrobiłam również beta hcg, ale na wynik czeka się 5dni.... coś długo.
    Przyrost jest dobry moim zdaniem
    Strasznie długo musisz czekać na betę 😱

    💁🏻‍♀️27l. 🧔🏻 27l.
    10.11.2020-6dc
    TSH 2,5 ulU/ml, FSH 5.87 mlU/ml, LH 11.6 mlU/ml, Estradiol 41.70 pg/ml, Prolaktyna 18.6 ng/ml
    25.01.2021-8dpo
    prolaktyna 22,50 ng/ml, estradiol 208,00 pg/ml, prog 29,80 ng/ml

    💚💚💚
    2.03.2021
    Beta 214,50 mIU/ml 🍀 -> 961 mlU/ml po 72h 🍀
    Progesteron 27,90 ng/ml 🍀
    💚💚💚

    Rozpoczęcie starań 02.2020

    f2w3rjjg0rrp0as5.png
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 1232 1487

    Wysłany: 15 stycznia, 01:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    to totalhcg jest wyższy zawsze od bety także tym bardziej wszystko jest ok. Teraz też zrób Total hcg żeby widzieć przyrost 😊

    Nie czytaj za dużo internetu 😜

    Niesamowicie mnie teraz zaskoczylas! Mam trochę lat na karku, ale pierwszy raz usłyszałam o total-HCG. Zielonego pojęcia nie miałam, że takie coś istnieje 😅
    Człowiek uczy się całe życie 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 01:38

    Beza27 lubi tę wiadomość

    20 cs.
    Hashimoto - brak leków.

    Badanie nasienia - ✅
    Cytologia - ✅
    Wymaz z szyjki macicy - ✅
    Histerolaparo - 29.03.2021
    "Sekretem naszych nieszczęść jest to, że mamy czas na zastanowienie się, czy jesteśmy szczęśliwi, czy nie"
  • Marienn Autorytet
    Postów: 545 273

    Wysłany: 18 stycznia, 00:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawosci tutaj zajrzalam, i ciekawi mnie jak to sie zakonczylo? :D czy twoj lekarz juz ci uwierzyl ze jestes w ciazy ? 🥰

    👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.
    4 cykl staran 👩‍❤️‍💋‍👩Cykle 26-29dni
    ___________________
    2018' ⏸ 💔 7tydz.😢
    ___________________-
    Luty 2021' ⏸ <3 kropeczko rośnij !
    11.02 (26dc) = bHCG 106
    17.02 (32dc) = bHCG 1476 <3
    04.03 =USG <3 widzielismy Cię <3

    p19u3e3k1uqnee2w.png
  • Melania Znajoma
    Postów: 24 6

    Wysłany: 18 stycznia, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Odebrałam wynik Beta HCG z czwartku. 802.... a był to 25 dzień cyklu. ehhh. Według mojego labolatorium przekroczyłam normy.
    Wkleję poniżej.
    3 tydzień: 5,8-71,2
    4 tydzień: 9,5-750
    5 tydzień: 217-7138
    6 tydzień: 158-31795
    7 tydzień: 3697-163563
    8 tydzień: 32065-149571
    9 tydzień: 63803-151410
    10 tydzień: 46509-186977
    12 tydzień: 27832-210612
    14 tydzień: 13950-62530
    15 tydzień: 12039-70971
    16 tydzień: 9040-56451
    17 tydzień: 8175-55868
    18 tydzień: 8099-58176

    Marienn dzwoniłam drugi raz do ginekologa i kazał przyjść w 5 tygodniu bo wtedy już będzie możliwość posłuchać serca dziecka. Ten tydzień pozostaje mi przeczekać. Jutro zadzwonię umówić się na wizytę.

    Powiem Wam, że boli mnie biust okropnie. Zatrzymała mi się woda w organizmie i jestem napuchnięta (jak nigdy w życiu; nie wiedziałam nawet, że tak można). Zaczęłam jeść i pić dziwne rzeczy, takie których nie lubię. Teraz np piję sok z buraka i pomidora (wiem : fu).

  • Melania Znajoma
    Postów: 24 6

    Wysłany: 19 stycznia, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 30 dzień cyklu i beta 6800

  • niewyspana Autorytet
    Postów: 532 182

    Wysłany: 19 stycznia, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czegoś takiego jak za wysoka beta. Najwyraźniej wszystko dobrze się rozwija:)

    oar89jcgw4shmncs.png
  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 773 607

    Wysłany: 19 stycznia, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo, beta piękna :) gratulacje ❤️

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021 💔 (2 cs.)
    03.2021 ⏸️ (4cs.)
    Rośnij kropku ❤️🥰

    TSH 0,22 (0,55-4,78)⬇️
    Ft3 6,69 (3,5-6,5)⬆️
    Ft4 23,1 (11,5-22,7)⬆️
    Tyreoglobulina 17,8 (3,5-77)✔️
    Anty TPO 56,0 (<34) ⬆️


    d89cc817b8.png

    #rodzewlistopadzie
  • AlexiS Znajoma
    Postów: 16 5

    Wysłany: 19 stycznia, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to już "drugi" miesiąc ciąży, a "miesiączka" była tylko plamieniem?

    03.2020 - odstawienie tabletek
    05.2020 - początek rozregulowanych cyklów, zlecona luteina 16-25dc
    12.2020 - zaczynamy śledzenie cyklu na poważnie...
  • niewyspana Autorytet
    Postów: 532 182

    Wysłany: 19 stycznia, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlexiS wrote:
    A może to już "drugi" miesiąc ciąży, a "miesiączka" była tylko plamieniem?
    Może tak być, ale ja uważam, że przesunęła Ci się owulacja na sam początek cyklu.

    oar89jcgw4shmncs.png
  • Annamaria Autorytet
    Postów: 776 873

    Wysłany: 20 stycznia, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlexiS wrote:
    A może to już "drugi" miesiąc ciąży, a "miesiączka" była tylko plamieniem?

    Też bym się skłaniała ku tej teorii.. Te górne normy twojej bety by pasowały.
    To kiedy masz usg umówione, za ile dni idziesz?

    2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)

    MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

    :) wegemama :)

    dev238pr___.png
  • Melania Znajoma
    Postów: 24 6

    Wysłany: 20 stycznia, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Wszystkim :)

    Ginekologa mam umówionego na piątek. Napiszę tutaj po powrocie co mi powiedział.

    To raczej nie jest możliwe aby ciąża była z poprzedniego cyklu. Ale wiecie.... wydawało mi się też, że nie jest możliwe zajście w ciążę 6 dnia cyklu więc... już chyba wszystko jest możliwe ;)

    Poprzednia miesiączka do skąpych nie należała. Miałam też ogromny ból jak się rozkręcała. Ja bym tego plamieniem nie nazwała.

    Może po prostu przesunęła mi się owulacja i dlatego beta jest wysoka.

    Widzę, że sporo osób napisało tutaj, że beta nie jest wysoka. Mnie się wydaje jednak, że troszkę jest.

  • Annamaria Autorytet
    Postów: 776 873

    Wysłany: 20 stycznia, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melania wrote:
    Widzę, że sporo osób napisało tutaj, że beta nie jest wysoka. Mnie się wydaje jednak, że troszkę jest.

    Ciągle masz betę w tych górnych widełkach, ciekawe :) trzymam kciuki za piątek w takim razie! ❤️

    2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)

    MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

    :) wegemama :)

    dev238pr___.png
  • kania85 Autorytet
    Postów: 486 266

    Wysłany: 21 stycznia, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obstawiam bliźniaki! z pewnością wczesna owulacja była, nawet jeżeli masz regularne cykle to zdarzają się przesunięcia nawet o 10 dni.

    Księgowa lubi tę wiadomość

    p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego