Forum W oczekiwaniu na testowanie Przyszłe mamusie
Odpowiedz

Przyszłe mamusie

Oceń ten wątek:
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 442

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu napewno idziecie ku lepszemu :). Po tylu latach, to juz tylko lepiej moze byc.

    Werni, zatem powodzenia, w staraniach tez :).

    Ja sie kiedys panicznie balam dentysty, ale teraz mam taka fajna babke i nic sie nie boje :). Z reszta ja i tak zawsze znieczulenie biore, wiec... :).

    Mama Filipka masz racje, jeszcze sie nastresuje... Wystarczy ze i tak sie stresuje 1 trymestrem. Troche mi ulzy jak minie 12 tc. Na dodatek jeszcze mnie dzisiaj chlop wkurzyl, rany, jak mnie juz najblizszi wkurzaja to jest juz niedobrze z nastrojami :)

    FB... jestem za :).

    werni lubi tę wiadomość

    zem3i09kl173cczw.png
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 442

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaFilipka, dawaj znac jak beta :). A jak te Twoje bladziny wygladaja? By ostatnio chyba tez mialas bladzine.

    zem3i09kl173cczw.png
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoFilipka, yupi-jej! Leć na betkę, trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze, Kochana! :) Ja nie idę, no cośty. Wczoraj plamienie trochę krwią, trochę śluz brązowy, a dziś jak poleciało... Jakby ktoś starą rurę przetkał :D I moje pytanie - kiedy mam zaznaczyć pierwszy dzień @? Dziś, jak jest normalny okres? Czy wczorajsze plamienie krwią (mało, bo właściwie tylko w środku)? To bardzo ważne, bo od 3 dc lametta...

    Werni, Katie, dzięki za kciuki ;) Na pewno mi się przydadzą w nowym cyklu :)

    Ja mojemu dentyście powiedziałam na pierwszej wizycie, że jak będzie mnie cokolwiek boleć to ucieknę i nie wrócę (kanałówka), i nic nie bolało :) Więc nadal do niego chodzę :) Jest niezłym żartownisiem i zawsze rozluźnia atmosferę ;)

    werni, Kaska1985 lubią tę wiadomość

    Gosposia
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaFilipka, ale wieści z rana :-D leć się kluć a my czekamy i trzymamy kciuki :)

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki jestem w szoku.
    Tsh 0,18 norma 0,27-4,2
    Ft4 22.82 norma 12-22
    Glukoza 86 ładnie spadło, przed meta miałam 105

    Co z tym tsh? Dwa tygodnie temu miałam 2,6 i zwiększyłam eutyrox na 50. Może to sprawka mety?
    Dziś idę do endokrynolog.

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktem jest że zmieniłam laboratorium

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego odebrałam posiew i mam piękna grzybicę. Super. Myślałam że tylko mąż do wymiany a widać że ja też się nie nadaje w tym cyklu. Babka w laboratorium powiedziała mi że tarczyca potrafi reagować bardzo szybko

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja po niedzieli idę zbadać te wszystkie tarczycowe hormony, bo to akurat będzie 5-6 tygodni odkąd biorę letrox i też się cykam... Zbadam też prolaktynę, żeby zobaczyć jak się miewa. A to tsh faktycznie niskie bardzo, to nie dobrze. Daj znać co po wizycie endo powiedział. Ginek ci już receptę na grzybka wypisał? Trzeba się go pozbyć jak najszybciej. :) W sumie dobrze, że to w tym cyklu, a nie w staraniowym ... ;)

    Gosposia
  • werni Autorytet
    Postów: 10480 7850

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dostał porządnego szoku i teraz jest lepiej.
    Gosposia powodzenia w nowym cyklu :)
    Iza kurcze te grzybki są wstrętne Obyś szybko się pozbyla.
    MamaFilipka trzymam kciuki.
    Katie napewno się uda :)
    Kaśka ah ten dentysta trzeba będzie się kiedyś wybrać. Żałuję że jak miałam czas to nie poszłam. Teraz od poniedziałku idę do pracy.

    Jestem za fb :)

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • MamaFilipka Autorytet
    Postów: 310 150

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka1985, tak, ostatnio tez mialam na dwoch testach, ale mam wrazenie, że albo byly złe, albo żle je odczytalam( w kazdym razie tempa w zeszłym miesiacu jakos sie nie podzwyzszala).No zobaczymy, uklułam sie też bardziej dlatego, ze sunys tez miał pobierane i chciałam oderżnąć tą dzielną przed nim;)
    Gosposiu, ja jestem zdania, że plamienie zaznaczamy jako plamienie, a dzisiaj już miesiączkę. Niby jest taka zasada, że wieczorne zaliczamy na koszt następnego dnia , a poranne uznajemy za zakonczon,ą @ dnia poprzedniego. Ja bym zwyczajnie zaznaczyła plamienie wczoraj, a dzisiaj miesiaczkę.;)
    No to czekam na wyniki, po 15 będą. A tu dupa!- zero ciąży a ciota za rogiem...haha.Jak ja mam już na to wyplute...;)
    Idę do dentysty- gdyby to bylo ostatnie co napiszę, to polubiłam Was bardzo i w razie czego będę Was nawiedzać metafizycznie. Calusy!

    Katie87, werni, Kaska1985 lubią tę wiadomość

    letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
    Aniołek 6tc 02.2016
    Aniołek 5tc 04.2016
    34bwol2a1ibcpjtc.png
    k0kdtrd8ds6vv75x.png
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaFilipka, będziemy Cię dobrze wspominać ;-P
    Dasz radę!!! Jak dentystę przeżyjesz to poród już pikuś ;)

    Iza, pisałyśmy o tym z Kasią, że dawdę lepiej zwiększać o 12,5 a nie 25 od razu. Tarczyca bardzo szybko reaguje i łatwo z niedoczynności wpaść w nadczynność.

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Kate. Co nie zmienia faktu że endo mi tak zwiększył dawkę, nie zrobiłam tego sama. Ehhh ci lekarze

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuni, niestety sami chorzy wiedzą dużo więcej niż lekarze. To przykre :(
    Pogadasz dzisiaj i cos ustalicie :)
    A grzybka raz dwa wyleczysz. Antybiotyk szybko działa :)

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/people/Kasia-Chojnacka/100005488369420


    To mój profil na FB, proszę mnie zapraszać :)

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dowodzie mam na imię Dorota ;-) Iza to moje drugie imię ;-) już cię Kate zapraszam. Jak skompletujemy paczkę to możemy sobie założyć jakąś grupę na fb będzie nam łatwiej. Co o tym sądzicie?
    PS dla was jestem Iza :-* jak i dla większości znajomych

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie, wysłałam ci zaproszenie, Izie zaraz wyślę (Dorocie! Ale nas w jajo zrobiłaś :D)

    iza776, MamaFilipka lubią tę wiadomość

    Gosposia
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaa musi być jakaś konspiracja w internetach

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dopiero mam kamuflaż... z żyrafką mam nie za dużo wspólnego :D W sumie nawet gosposią jestem średnią :D

    iza776 lubi tę wiadomość

    Gosposia
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposia a już myślałam że jesteś perfekcyjna Panią domu ;-)

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate czemu się nie chwalilas że jesteś taka Make-upowa artystka. I jeszcze masz zdjęcie z red lipstick monster. No nie mogę ;-)

    Katie87 lubi tę wiadomość

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego