Przyszłe mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Jamajka, podpisuję się pod Twoimi słowami w 200%
Werni, trzymam kciuki i dawaj znać jak tamwerni, PrimaSort lubią tę wiadomość
"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
-
Cześć dziewczyny, ja też się dołączę, jeżeli pozwolicie
2 cs, 18 dc, owu potwierdzona u ginekologa, w 16 dc nie było już jajeczka, więc czekamy na testowanie. u nas w tym cyklu dużo, w końcu odpuszcza mi spadek libido po anty
Dajcie znać jak sytuacja u Was. Który cykl starań itd. Fajnie by było się poznać i wspierać
Pozdrawiam!werni, PrimaSort lubią tę wiadomość
Gosposia -
my staramy sie okolo dwoch lat, w tym roku zaczelam badania robic, moj dopiero idzie w listopadzie.
Gosposia lubi tę wiadomość
-
Hej Gosposia, trzymam kciuki . Ja staram sie teraz 5 cykl, na 4 cykle 3 owulacyjne i 1 z torbiela i ciazy brak. Teraz tez zrobiłam badania i TSH lekko podwyższone. Ale tragedii chyba nie ma skoro jest owu. Zobaczymy co gin i endo powie.
Werni, a jakie badania robisz i jak wyniki tych co zrobiłaś?Gosposia lubi tę wiadomość
-
wczoraj robilam kilka badan, jutro dostane czesc wyników. Z wczesniejszych wynikow wyszlo ze mam podwyzszona prl i biore bromka na ten hormon, i androstedion gdzie bralam trzy miesiace antyki, jutro sprawdze czy prl spadla, a za dwa tyg. andr. raz robilam tsh i wyszlo 2,37 i sie zastanawiam czy nie za duzo.
-
Werni, Jamajka, Kaska 1985 - miło was poznać!
Werni - ja też z poniedziałkowego TSH mam podobny wynik (2,23), ale owu była, więc na razie nie myślę o tym. Najwyżej w kolejnym cyklu powtórzę badanie (na badaniu z sierpnia miałam 4,06) i udam się do endo Daj znać jak wyniki i co mówią lekarze. Trzymam za Ciebie kciuki!!!
Kaska1985 - a jakie masz TSH?
My z mężem staramy się o drugą ciążę. Pierwsza okazała się ciążą pozamaciczną w prawym jajowodzie, dostałam 200mg metotrexatu przy becie ok. 2300. Był to 8 tydz od ostatniej miesiączki, ale według lekarzy owu była później. Strasznie to przeżyłam i doszłam do wniosku, że nie chcę wyczekiwać trzech mies i od razu się starać, bo chyba bym od zmysłów odeszła całkowicie. Minął ponad rok i już podchodzę do tego ze spokojem. Mam 23 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:26
werni lubi tę wiadomość
Gosposia -
Werni - koniecznie zapytaj jak to z nim jest.
Jak byłam w ciąży rok temu to w szpitalu już robili mi TSH i było dokładnie takie samo jak to z poniedziałku, ale nikt nie zwrócił mi uwagi że to za dużo, czy coś. A dwa dni po tym badaniu było nawet 3,08.
Dużo czytałam o tym w necie i podobno jest to bardzo czuły na wiele czynników hormon. W pon robiłam też fT3, fT4 i antyTPO. Wszystko w normie.
Gosposia -
Ja 30 . Miło Cie poznać Gosposia .
Moje TSH to 4,27. Robiłam wczoraj po południu raz jeszcze i było 2,4 ale podobno robione po południu sie nie liczy. Ja mam owu normalnie wiec chyba tez nie ma tragedii. Zobaczę co endo powie.
Werni, a czemu myślisz ze to za duzo? Norma jest do 4.0. Wydaje mi sie ze jesli chodzi o kwestie ciazy to liczy sie tutaj czy jest przy takim TSH owu czy nie. Często podwyższonemu TSH towarzyszy tez podwyższona PRL która blokuje owu wiec wtedy mi sie wydaje istotne jest zbicie i jednego i drugiego.Gosposia lubi tę wiadomość
-
Kaska1985 - lekarzem nie jestem, ale dziewczyny na tym forum mówią, że do starań o dziecko to TSH na poziomie 1-1,5, góra 2. ale nie wierzę we wszystko co przeczytam. Choć często podobno dzieje się tak, że dziewczyny zachodzą przy wyższym TSH i dopiero jak są w ciąży to endo to reguluje. Co gin to opinia
TSH z tego co wiem nie tyle blokuje owu, co odpowiada za rozwój dziecka i jego niedobór w organizmie może powodować poronienia lub wady rozwojowe u dziecka.
Mój lekarz nie przejął się zbytnio TSH na poziomie 4,06. Może to zależy od lekarza...werni lubi tę wiadomość
Gosposia -
Dziewczynki, ja mam niedoczynność i Hashimoto i potwierdzam, że dla staraczek TSH ma być między 1 a 1,5.
Ja mam aktualnie 2,3 i endo zwiększył mi dawkę Euthyroxu. I do kompletu podwyższona prolaktyna, na którą łykam Bromergon.
Ja się staram już prawie 5 lat, ale wiem, że w końcu się udajamajka lubi tę wiadomość
"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie