X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Przyszłe mamusie
Odpowiedz

Przyszłe mamusie

Oceń ten wątek:
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dopadło mnie grypsko akurat na dni płodne :( Pewnie już mogę spisać cykl na straty.

Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi ;)
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajka, czyli organizm sam wyczuwa czego nie chce :) obiadki u rodziny to bardzo problematyczna sprawa. Nie każdy rozumir naszą dietę i tylko się dziwi "z czego Ty chcesz się odchudzać?!". Mi się już nie chce tłumaczyć. Wolę na głodniaka siedzieć ;) cukrowi i glutenowi mówimy NIE <3

"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka wrote:
    No i dopadło mnie grypsko akurat na dni płodne :( Pewnie już mogę spisać cykl na straty.
    Zdróweczka :) :) :) :) :) :) :) :)
    Wiem, że to nie reguła, ale widziałam tu wiele przypadków choroby, brania antybiotyku i zielonego kropka na koniec cyklu. Trzymam mocno kciuki <3

2011 - początek starań
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie trzeba miec nadzieje :)

Katie87 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie,wolę nie narażać się teściowej odmową zjedzenia czegokolwiek, co z jej kuchni wypełzło. A tak się na moje nieszczęście składa, że jest fanką mącznych potraw maści wszelakiej.
    Sezon na zianie czosnkiem został u mnie oficjalnie otwarty :D Mam nadzieję że chociaż u Was ciut lepiej dziewczyny :)

werni lubi tę wiadomość

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajka, zatem nie ma nic lepszego na wygrzanie jak serduszkowanie :) haha nawet mi sie zrymowalo :D. U Ciebie to nie powinien byc problem, gorzej jak facet zlapie grype z goraczka bo wtedy plemniki slabe sa przez kolejne kilka tygodni.

A ja wczoraj u tesciow na urodzinach, duza impreza i oczywiscie same pysznosci na stole. Ale wiecie co, organizmu sie nie oszuka, jak sie ma na cos ochote to sie to powinno jesc :), wtedy i psychika super dziala, a nie ciagla spinka ze dieta :).

Werni, z tego co czytalam to bromek to lek starej generacji, jest kilka innych nowszych, ale drozszych - moze te by pomogly? Poza tym jak tarczyca slabo dziala to i prolaktyna jest wyzsza - bardziej bym nakierowala sie w strone tarczycy i leczyla tutaj, to wtedy prl sie powinno udac zbic.

zem3i09kl173cczw.png
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) ja cały weekend spędziłam w towarzystwie przyjaciół, więc nawet nie miałam czasu tu zaglądać. Zrobiłam wczoraj ciasto, dziś obiad (ogólnie mój mąż jest kucharzem u nas w domu :D ), więc też się przejadłam, bo jakoś o dziwo dobrze mi wyszło. Odwiedziłam moją mamę, a teraz odpoczywam na kanapie myśląc o poniedziałku :)

Czy zapowiadają się w naszej grupce jakieś testowania? :)

Gosposia
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska kupilam castangusa mam nadzieje ze pomoze obnizyc prl, ale popytam sie ginki w czwartek czy mi da na zbicie tsh. Jedne dziewczyny pisaly zebym zbila prl wtedy i tsh sie obnizy.

Katie87 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj imprezowalam na imieninach u babci :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Katie87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, ja najpierw na prl dostałam Norprolac i bardzo źle się czułam. Teraz łykam Bromka i zero skutków ubocznych. O Castagnusie słyszałam dobre opinie. Jest naturalny, bo to sproszkowany mniszek :) im mniej chemii, tym lepiej. Na niedoczynność i hashimoto biorę Euthyrox, więc przez to też prl skacze (ostatnio miałam wysoko i endokrynolog zwiększył mi dawki).

Ja już po imrezie firmowej leniuchuję w domku przy Mężu :) trochę myśli poszły w innym kierunku, chociaż na chwilę :)

Gosposia, ja testuję 18.10 :) ktoś jeszcze?

werni lubi tę wiadomość

2011 - początek starań
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w nastepnym cyklu bede testowac. Mam nadzieje ze ginka mnie nie ochrzani ze na wlasna reke biore dodatkowe leki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie87 - ja testuję 20.10. :D owu była na pewno wcześniej niż w 16 dc, więc tak mniej-więcej powinnam testować. Ale w sumie nie nastawiam się na ten cykl... Pobolewa mnie jajnik lewy, czasem tak mnie chwyta, że aż mi słabo, ale w poprzednim cyklu miałam jeszcze gorsze bóle jajników, a finał był krwawy, więc...

Werni - chyba lepiej z ginką wszystko przedyskutować... Ja też zaczęłam brać wiesiołek na własną rękę, dopiero Kaska mnie uświadomiła, że nie powinnam, bo mogę sobie zaszkodzić, a to przecież też naturalny środek. Kiedy zaczynasz nowy cykl, Werni?

Gosposia
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie na poczatku listopada zaczne cykl.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam na pomocy medycznej o tym leku ze dziewczyny braly na wlasna reke bo to lek ziolowy ale nawet jak powiedzialy o tym gince to nic nie powiedziala.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Czytalam na pomocy medycznej o tym leku ze dziewczyny braly na wlasna reke bo to lek ziolowy ale nawet jak powiedzialy o tym gince to nic nie powiedziala.

Ciężko mi doradzić... Może poczekaj do czwartku, do wizyty u ginki. To tylko kilka dni, a będziesz mogła to z nią przedyskutować ;)

Gosposia
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i sie jeszcze zastanawiam czy znow w srode nie zbadac prl po braniu cast.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, jak castagnus to Bromek do odstawienia. Faktycznie niektórym dziewczynom pomaga, ale znacie juz moje podejście do ziołowych mieszanek :). Ale werni, z tym PRL to chyba nie w te stronę. Najczęściej PRL jest podwyższone z powodu chorób tarczycy wiec to od tarczycy sie zaczyna i tu sie naprawia. Wtedy poziom PRL powinien sie ustabilizować. Ja myślałam, ze ty bierzesz cos na tarczyce. Mi w sobote lekarka przepisała euthyrox bo mimo ze mam tylko niewielka niedoczynnosc to kazała i tak zbić im szybciej tym lepiej, tym bardziej jesli bym była w ciazy.

Ja dopiero owu mam przed sobą :), ale nie nastawiam sie. Mam niejasne przeczucie, ze moja powracającą endometrioza skutecznie zablokowała mi jajowody i musze w środę przedyskutować z lekarzem dalsze postępowanie.

zem3i09kl173cczw.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis tak sie zastanawialam nad antykami, moze one mi podwyzszyly prl.

Kaska1985 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska trzymam kciuki za wizyte :)

Kaska1985 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak przegapiliśmy całkiem płodne, niby plemniki żyją do 5 dni, ale jakoś nie wierzę, żeby się udało, bo od ostatniego serduszkowania do owu minęły jakieś 4 dni właśnie.

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ