Przyszłe mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno mozna przeliczac tempke i tak do pol godz opoznienia zalicza sie. Co do zmian hm jeszcze sie nie zastanawialam, kiedy bede chodzila na rano bede omijac te tempki albo bede mierzyla ale sie zaznaczy na wykresie z pustym koleczkiem tzn ze nie beda brali tej tempki pod uwage.
-
Mi mierzenie bardzo łatwo weszło w krew, budzik mam zawsze nastawiony na 6:00,termometr zawsze przy łóżku, mierzę tempkę i do spania No chyba, że to nie weekend, to wtedy do pracy rodacyPodobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi
-
Podziwiam was dziewczyny, ja po budziku nie ogarniam na tyle żeby zmierzyć tempkę i jeszcze ją zanotować.. no ale jeżeli ten cykl skończy się niepowodzeniem, to chyba się zmogę w sobie. Budzik na 5:00, żebym mogła porządnie dospać do 8
PrimaSort lubi tę wiadomość
Gosposia -
Gosposia wrote:Kaska1985, ja chyba zawsze trafiam w owulację, bo za pierwszym razem było tylko troszeczkę płynu, a w tym cyklu lekarz mówił, że jest sporo płynu więc musiałam być świeżo po owu. Fajnie, że twoja owulacja przebiega prawidłowo, to dobrze wróży. Kiedy masz wizytę u endo?
U endo jutro. Ale dzisiaj jeszcze rzutem na tasme zapisalam sie do gina. Mam problem taki, ze od poczatku okresu, a wlasciwie od 3dc mam na zmiane plamienie z lekkim krwawieniem. Nigdy tak nie mialam, i to nie po dupku . Na dodatek boli mnie lewy jajnik ( z niego owu poszla w zeszlym cyklu). Na 100% to torbiel echhh. Na szczescie jak wyczytalam, tego typu problemy zdarzaja sie przy niedoczynnosci tarczycy czyli da sie to wyleczyc w moim przypadku .
Gosposia, o wiesiolek zapytaj gina. Ja po wiesiolku nabawilam sie torbieli 2 cykle temu. Mechanizm jego dzialania jest taki, ze pobudza produkcje estrogenow. Bez estrogenow nie ma produkcji sluzu, wiec pobudzenie do produkcji estrogenow = uzyskanie sluzu. Niestety, zwiekszona produkcja estrogenow prowadzi wlasnie tez do zmian torbielowatych etc. Jesli twoj sluz jest prawidlowy, to nie ma potrzeby dodatkowej stymulacji wiesiolkiem. Jak nie jestes pewna, czy on wystepuje to najlepiej watpliwosci rozwieje lekarz. Ja mialam takie watpliwosci bo raz sie zdarzylo, ze nie czulam go w ogole ( nie bylo mokro, ze tak powiem ). Lekarz wlasnie na monitoringu pokazal mi jednak, ze sluz jest, gleboko w pochwie (takie pasna na usg byly uwidocznione) i zeby sie nie martwic.
To nie tak, ze ja strasze, ale po prostu u zdrowych kobiet nie ma potrzeby dodatkowych " wspomagaczy" a jesli juz, to trzeba sie zapytac lekarza czy jest to zasadne.
Przy okazji, cena monitoringu jest zazwyczaj nizsza niz standardowa cena wizyty czy usg.
-
Kaska1985, porozmawiam z lekarzem na kolejnej wizycie. Zawsze muszę "pogmerać" żeby cokolwiek znaleźć, ale po anty nie było niiiic, więc chciałam sobie pomóc, ale masz rację - skonsultuję to z lekarzem. Muszę go też zapytać jaka jest cena monitoringu u niego.
Werni, przejrzałam twoje wyniki, oprócz prl i cholesterol masz podwyższony. Ciekawe co powie ginka. Trzymam kciuki, żeby udało się wszystko opanować jak najszybciej.
Gosposia -
Co do mierzenia tempki rano to sie budze bez problemu a zapisuje pozniej, bo moj termometr zapamietuje tempke
Tak wiem ze jeszcze cholesterol. Ciekawe co ginka na to, ona tylko w czwartki przyjmuje. A bromka biore od kwietnia. -
Dobry termometr jest z firmy microlife z dwoma miejscami po przecinku ja swoj kupilam przez neta
Gosposia lubi tę wiadomość
-
Jamajka, wiem o co chodzi
Werni, mam taki sam termometr i bardzo sobie chwalę
Znacie się na progesteronie? Wyszedł mi w 6dpo 90 (norma do 86). Biorę Luteinę.werni lubi tę wiadomość
"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
-
Ja tez mam z microlife
Katie, ja sie nie znam, czytałam ze przy przyjmowaniu progesteronu daży sie by wynik był powyżej 20. Ja mysle ze u Ciebie jest ok. Nie wiem tylko czy nadmiar progesteronu ( powyżej normy) ma znaczenie kliniczne? Na moje oko nie .Katie87, werni lubią tę wiadomość
-
Kaska1985 wrote:Ja tez mam z microlife
Katie, ja sie nie znam, czytałam ze przy przyjmowaniu progesteronu daży sie by wynik był powyżej 20. Ja mysle ze u Ciebie jest ok. Nie wiem tylko czy nadmiar progesteronu ( powyżej normy) ma znaczenie kliniczne? Na moje oko nie .
Dziękuję jestem spokojniejsza"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
-
Życzę Wam Kochane Przyszłe Mamuśki miłego weekendu ja mam wyjazd służbowy, odstawiam termometr i resetuję myśli. Wracam do Was w poniedziałek :*"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
-
Katie87, ten weekend to moja największa dietowa PORAŻKA i DRAMAT o jakim nawet nie śniłam. Spędzamy go w domu rodzinnym, a jak weekend u babci, to wiadomo - białe pieczywo, serniczki, tona cukru... Czuję się tak ciężko i ospale, że nie mogę doczekać się powrotu do normalności;)Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi