Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe GRATULACJE!!! Prześliczna córcia!! Zdrówka dla Ciebie i dla Małej <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 19:42

    Arashe lubi tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    d5a37b6a3fab.jpg

    Dobry wieczór, jestem Marianna, spełnienie marzeń o drugiej corci swojej mamusi ;)
    Urodziła się o 15 :) z waga 3160 (w usg ka być 3200 czyli dobrze wyliczona). I ma 54 cm. O się siłami natury, choć ciężko było rozbujac skurcze. Ciągle były co 3 lub 4 min. A o 14 wciąż 5 cm rozwarcia. Za to jak dobili worek, który z przodu jeszcze jednak trzymał to szyjka na momencie doszła do 10, 3 skurcze w tym dwa parte i była na świecie :) wcześniej był strach jeszcze, bo tętno jej spadło na skurczu, ale znosnie jak się okazało. Na szczęście obyło się bez nacięcia i czuję się znacznie lepiej niż po 1 porodzie, mimo, że ostatnio spałam przedwczoraj.
    Ojeeeej cudne maleństwo! 😍

    Arashe lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe gratulacje.
    Corcia sliczna :)
    E ciocia sle Wam buziaki :*

    Arashe lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arache, śliczna malutka. Gratulacje 😍 teraz spij w kazdym możliwym momencie. Odpoczywajcie obie

    Arashe lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Arashe gratuluję córci 😍😍 piękna jest ! Czyli 3 dziewucha w ostatnim czasie 🤩 zdrówka dla was kochana ! Lecą buziaki od e-cioci 💋💋 Jeszcze raz gratulację ! :*:*:*

    Arashe lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe gratuluje sliczna Krolewna 😍 duzo zdrowka i sil dla Was :*

    Arashe lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to nie dość że to 3 dziewczynka w ostatnim czasie to jeszcze trzecia ma 54 cm 😂😂 no nieźle Mama Stasia, Mama Zuzia i Arashe wszystkie macie córeczki i 54 cm 👌😅 to się zgrałyście ❤❤❤

    Kittinka83, Ochmanka, Arashe, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5440 8367

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia - u mnie bylo klasycznie :) W cyklach, w ktorych sie nie udawalo czulam sie mega ciazowo, a w tym, w ktorym zaszlam czulam sie wlasciwie jak na okres. Jedynym innym objawem jeszcze przed zrobieniem testu byl zolty sluz.

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, gratulacje! Córeczka jest śliczna :)

    Arashe lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe geatuluje😊dalas rade!!sliczna corcia

    Szkoda ze nikt nie odpowie

    Arashe lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, może to jednak owulacja? Masz możliwość umówienia się na USG w poniedziałek?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Iwona, może to jednak owulacja? Masz możliwość umówienia się na USG w poniedziałek?

    Na pewno nie owulacja. Szyjka od konca okresu zamknieta zero oznak a poza tym testy owulacyjne od poczatku negatywne wiec to odpada. Najgorzej bo to juz jest krwawienie, jasna krew bez skrzepow. 15 dnia cyklu bylo tylko plamienie caly dzien.

    Edit: juz krew ciemna

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 21:27

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe serdeczne gratulacje . Jak to Angelika już napomnela twoja córcia ma tyle samo cm jak moja kruszynka .

    Angelika1313, Arashe lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis niestety doszly skrzepy wiec wyglada na normalny okres. Ale czemu po 18 dniach? Juz mialam pisac do lekarza ale nie wiem czy sie nie wyglupie

  • szona Autorytet
    Postów: 5905 14097

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Dzis niestety doszly skrzepy wiec wyglada na normalny okres. Ale czemu po 18 dniach? Juz mialam pisac do lekarza ale nie wiem czy sie nie wyglupie

    Dlaczego miałabyś się wygłupić? Tak naprawdę wydaje mi się, że tylko lekarz może ustalic jaka jest przyczyna skracających sie cykli.
    Jak u Ciebie z progesteronem? Badałaś AMH?

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dlaczego miałabyś się wygłupić? Tak naprawdę wydaje mi się, że tylko lekarz może ustalic jaka jest przyczyna skracających sie cykli.
    Jak u Ciebie z progesteronem? Badałaś AMH?
    Progesteron jest w porzadku a AMH nigdy nie badalam. Zawsze jak bywalam u lekarza yo owulacja byla a tu takie cos. Pierwszy raz mam cos takiego. To co uwazasz zeby napisac?

  • szona Autorytet
    Postów: 5905 14097

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Progesteron jest w porzadku a AMH nigdy nie badalam. Zawsze jak bywalam u lekarza yo owulacja byla a tu takie cos. Pierwszy raz mam cos takiego. To co uwazasz zeby napisac?

    Ja poszłabym na pewno. Przypomnij, w poprzednim cyklu miałaś plamienie w środku jego trwania, a później normalny okres? A teraz okres szybciej o wiele dni?

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja poszłabym na pewno. Przypomnij, w poprzednim cyklu miałaś plamienie w środku jego trwania, a później normalny okres? A teraz okres szybciej o wiele dni?
    Tamten cykl byl dluzszy bo trwal 39 dni bez plamien. Okres byl w sumie normalny choc nie az tak obfity jak zawsze, mozna okrrsliv hakos krwawiebie srednie a w tym planienie w 15 dniu i od wczoraj krwawienie

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 07:43

    Arashe lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Tamten cykl byl dluzszy bo trwal 39 dni bez plamien. Okres byl w sumie normalny choc nie az tak obfity jak zawsze, mozna okrrsliv hakos krwawiebie srednie a w tym planienie w 15 dniu i od wczoraj krwawienie
    Mogłaś mieć poprzedni cykl bezowulacyjny, przetrwały pęcherzyk zamienił się w torbiel, która pękła 15dni temu i wzięłaś ja za @, a prawdziwa @ przyszła dopiero teraz. Jeśli w poprzednim cyklu nie miałaś USG, to możemy sobie gdybać, bo no wiemy co tam się działo w środku. Opisz doktorowi cała sytuację, łącznie z intensywnością krwawienia. Na pewno do sprawdzenia będą też hormony

    szona lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego