Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2096 2799

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam kochane miłego weekendu ! 😘

    Wczoraj byłam u tego dermatologa no i generalnie nic ciekawego się nie dowiedziałam. Niby po tych wcierkach jest mała poprawa ,ale nie taka jaka być powinna. Z jednego mieszka włosowego wyrasta mi 1 gruby włos i drugi bardzo cienki. Doktor nie może mi nic więcej zaproponować ze względu na starania. Mam dalej uzywac tych wcierek, ale tylko 1-2 w tygodniu.( wcześniej codziennie). Znowu kontrol za 2 miesiące jeśli nie pomoże to mam rozważyć mezoterapie iglową, ale to jest też takie pół na pół, że pomoże. Tak więc modlić się żeby jednak te wcierki coś pomogły, a jak nie to będę dalej łysa..

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    21.05 - 2967 g 😍
    04.06 - następna wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, jesteś mistrzem 😂 powodzenia na treningu 👊
    Ja mam dzisiaj w planach lenowie-shoppingową sobotę. Jeszcze jestem w łóżku 😅

    Miłego weekendu wszystkim?

    Ania_85_, szona lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, przerazasz mnie :o :o :o :D Ja to zawsze nawet sekundy odliczam do urlopu :)

    Pati, mam nadzieje, ze Twoje problemy z wlosami szybko sie rozwiaza :*

    U mnie @ sie konczy, wiec w pon. robie badania na WPN, czekam 2-3 miesiace i wracam do Was na testowanie :) Bardzo sie boje i czasami watpie w moja macierzynska przyszlosc, ale wierze, ze gdzies jednak jest dla mnie dzidzius, chocby nawet nie z moimi genami, ale i tak dlugo wyczekiwany i najwspanialszy na swiecie. M. dorasta do tematu adopcji, a ja wiem, ze jestem w stanie dac duzo milosci kazdemu dziecku (o ile to nie szczeniaki z bloku obok, ktore rzucaja kupami psimi w ludzi).

    moni05, szona, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Sylwia Tak, normalnym usg na każdej wizycie mi sprawdza. Tak jak np. Sprawdza serduszko tak przełącza też na sprawdzenie przepływów moich (lozyskowe) i Stacha.

    To jest u mnie jeden plus pappy że wyszło mi podwyższone ryzyko więc Pan dr szczególnie to kontroluje. Natomiast powiedział też że ważne jest tu zapobieganie więc nawet jak są ok teraz to nie jest to podstawa do odstawienia acardu (w nawiązaniu do tego co mówił Twoj lekarz)
    Czyli nie zaszkodzi jak nadal będę brała 😉

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2096 2799

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko dziękuję, ale szybko się z tym nie uporam, bo walczę z tym łysieniem już jakieś min.7 lat i nie ma efektów. Wszyscy rozkładają ręce, bo nie mogą znaleźć przyczyny. Doktor mówił, że może jeśli będą dobre efekty leczenia tarczycy i PCOS to MOŻE coś pomoże, ale to raczej nie to.

    Kochana ja wierzę, że u Ciebie będzie wszystko dobrze. Lekarze na pewno Ci pomogą. Takiej wspaniałej osobie jak Ty musi się udać. Trzymam kciuki za Ciebie kochana.✊😘

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    21.05 - 2967 g 😍
    04.06 - następna wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6570 8598

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Syllwia przepływy badania się dopplerem. Gdybym miała je robione na każdej wizycie może wszystko potoczyłoby się inaczej...

    Dziewczyny czy któraś z Was ma dodatni toczeń? Jeśli tak to jakie leki na to gówno przyjmujecie? Bo mi nic lekarz nie dał a zastanawiam się czy to też wpływu nie ma bo dzisiaj byłam ot tak z głupa u internisty po skierowanie na tsh i takie tam ogólne badania i ona powiedziała że z dodatkim toczniem nie dotrwa się do końca ciąży i że jest to ciąża bardzo wysokiego ryzyka...więc już całkiem zgłupiałam bo wychodzi na to że ja to już nie wiem chyba skali nie mam na moje wysokie ryzyko...
    Przyjaciółce po pierwszym poronieniu wyszedł dodatni toczeń. Po 2 miesiącach znów zaszła w ciążę. Od pozytywnego testu brała Acard i heparynę. Dzisiaj jej córcia ma już 14 miesięcy :)
    Nie wiem na ile toczeń miał na to wpływ, ale gdzieś do 12-14 tygodnia leżała plackiem, bo miała krwiaka podkosmówkowego. Potem się wchłonął i już dalsza ciąża przebiegała bezproblemowo.

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 797 1059

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki, chciałam się pożegnać na dłuższą chwilę. Będę do Was zaglądać!

    Ja niestety już nie mam siły na siebie, wczoraj wyłam pół dnia, a później się ochlalam. Byłam na monitoringu i pęcherzyk z 9dc, który miał 14 mm do wczorwj nic nie podrósł, wiec kolejny cykl bezowulacyjny. Poddaje się, nawet nie wiadomo czemu tych owulacji nie mam, bo hormony są ok, pewnie to PCOS... ratują mnie stymulację, ale ile można się stymulować, a i tak efektów nie ma.

    Trzymam za Was kciuki kochane!

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 07:46

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2096 2799

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Cześć dziewuszki, chciałam się pożegnać na dłuższą chwilę. Będę do Was zaglądać!

    Ja niestety już nie mam siły na siebie, wczoraj wyłam pół dnia, a później się ochlalam. Byłam na monitoringu i pęcherzyk z 9dc, który miał 14 mm do wczorwj nic nie podrósł, wiec kolejny cykl bezowulacyjny. Poddaje się, nawet nie wiadomo czemu tych owulacji nie mam, bo hormony są ok, pewnie to PCOS... ratują mnie stymulację, ale ile można się stymulować, a i tak efektów nie ma.

    Trzymam za Was kciuki kochane!

    Kochana jeśli potrzebujesz odpoczynku to oczywiście. Nabierzesz nowych sił i wszystko na pewno się ułoży. 😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 11:38

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    21.05 - 2967 g 😍
    04.06 - następna wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • Anais Ekspertka
    Postów: 224 248

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. u mnie pęcherzyk ciążowy 3mm w jamie macicy. !!! Dostałam duphaston i mam skontrolować betę za 2 dni+ usg czy to nie jest pęcherzyk rzekomy. Ale lekarz powiedział że to wygląda na wczesna wewnatrzmaciczna ciąże:)

    MonikA_89!, Pati96, majka91, syllwia91, 5ylwian, szona, eemmiilliiaa, Kittinka83, Karolina, Arashe, APrzybylska, Malgonia, malamisia, Szczesliwa_mamusia, Niercierpliwa v2.0, megson91, Ochmanka, buba123, Malinaa90, moni05, Ania_85_, Ania_85_, Magduullina, Gosiek1993, SylwiaLu, agge lubią tę wiadomość

  • Anais Ekspertka
    Postów: 224 248

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc byłabym dowodem, że po cp z tej samej strony co owu, z mega zrostami po kilku operacjach w krótkim czasie, z płynem w macicy- można zajść w normalną ciąże... + u mnie antyki. Więc tym co się nie udaje- głową do góry! Uda się, cuda się zdarzają.

    Ochmanka, Malinaa90 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6570 8598

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Dziewczyny.. u mnie pęcherzyk ciążowy 3mm w jamie macicy. !!! Dostałam duphaston i mam skontrolować betę za 2 dni+ usg czy to nie jest pęcherzyk rzekomy. Ale lekarz powiedział że to wygląda na wczesna wewnatrzmaciczna ciąże:)
    Super!!!😊

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Dorota1989 Koleżanka
    Postów: 52 156

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, powiem wam tak szczerze, że czytam was juz CODZIENNIE od kilku dobrych miesięcy, tylko przechodzę z wami z wątku na wątek ;) może powiem coś o sobie, w tym roku kończę 30 lat, jestem 7 lat po ślubie i przez tem czas nigdy sie nie zabezpieczalismy. Mam stwierdzone PCOS, insulinoopornosc. Pochodzę z koło Zamościa. Przez pierwsze 2-3 lata nie przywiazywalam uwagi czy sie uda czy nie, w glowie mi byly tylko studia, jakby sie udało to super jak nie to mamy jeszcse czas a tu psikus. Minęło juz 7 i nic. Od tamtego roku dopiero zaczęliśmy jeździć do kliniki niepłodności do Lublina, mąż nasienie ma ok tylko we mnie jest problem mialam robioną drożność i prawy jajowod niedrozny ( zgiety jest jak szlauf) mialam mieć robiona laparoskopie ale jakos odzwlekalam to w czasie. 2 miesiące temu poszlam do lekarza od nas z Zamościa i on troche mi przegadal, bylam juz kupę razy na monitoringach i lekarz ani razu mi nie zaproponował stymulacji. Dopiero nasz lekarz się mna konkretnie zajął, jego zdaniem ja w ogóle nie mialam owulacji. Przypisał mi Clo po ktorym nie urósł mi zaden pęcherzyk, ani jeden! Od nowego cyklu mialam brać AROMEK powiem wam, ze bylam sceptycznie nastawiona, że znowu nic nie urośnie. Ale w 13 dniu cyklu (cykle 31-33 dniowe) pecherzyk mial 19 milimetrów a endo wynosiło prawie 10 mm na drugi dzien dostałam pregnyl o teraz czekamy. W lipcu jak zrobilam progesteron wynosil 0,66 a w tym miesiacu 6 dniu po owu (7 dnia nie moglam iść) mój progesteron wyniósł 19.7 bez zadnych wspomagaczy. Teraz zostało tylko czekać, dzis jest moj 9 dzien po zastrzyku i 8 dzien po owu. Przyjmiecie mnie do swojej grupy dziewczynki? Chcialabym razem z wami przechodzić przez tą drogę szczescia i niepowodzen. W grupie jest raźniej... ;)


    Dziulka może poproś lekarza o inny lek na stymulacje, nie kazdy reaguje na clo...u mnie nic nie ruszylo. Dopiero aromek zadziałał.

    Beti82, szona, Kittinka83, majka91, Arashe, MonikA_89!, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, buba123, Malinaa90, Ania_85_, Gosiek1993, SylwiaLu lubią tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais wrote:
    Dziewczyny.. u mnie pęcherzyk ciążowy 3mm w jamie macicy. !!! Dostałam duphaston i mam skontrolować betę za 2 dni+ usg czy to nie jest pęcherzyk rzekomy. Ale lekarz powiedział że to wygląda na wczesna wewnatrzmaciczna ciąże:)
    Jejku jak super! Gratuluje :) oby to byl Kropek :)

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie, ACA-ujemne,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni, APS-ujemny,kariotypy-prawidłowe, HSG-jajowody drożne, MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny, histeroskopia-OK, biopsja endometrium-OK
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 797 1059

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kochana clo działa, w tamtym cyklu z nim owulacja była, a w tym cyklu bez niego był pęcherzyk 14 mm i zatrzymał się i nie rośnie, a myślałam już, że coś się ruszyło samo, a tutaj dupa. Podobnie jak Ty mam PCOS, ale odziwo tylko prawy jajnik jest w pęcherzykach, a lewy na USG ładny, ale też bez wspomagaczy nie mam swojej owulacji. Ostatnią naturalna miałam w kwietniu.

    Mam nadzieję, że u Ciebie podziała stymulacja i uda Ci się w tym cyklu ☺️

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • szona Autorytet
    Postów: 5127 12051

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dorota! :) zapraszamy !
    Anais, teraz trzeba dorwać te pierwsza lekarkę w jakiejś ciemnej alejce. Co za durna krowa!

    Dzulka, ja tam Cię nigdzie nie puszczam. Zachodzimy w ciaze razem. To bardzo ładnie z Twojej strony, ze postanowiłaś mieć cykl bezowulacyjny gdy ja mam antykoncepcję, ale proszę! spinamy poslady, obserwujemy jak działają na nas leki, może faktycznie lepiej zmienić na ten wspomniany przez Dorote. Zajdziesz w ciaze! Nie poddajemy się! Słyszysz!

    Angelika1313, Kittinka83, Ochmanka, Malinaa90, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • Dorota1989 Koleżanka
    Postów: 52 156

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka ja tez mam prawy w malych pecherzykach a lewy czysty ale moze spróbuj zapytac lekarza, niby clo źle wplywa na endo a aromek nic do niego nie ma. U mnie zadziałał o dziwo bo mój organizm jest strasznie oporny na leki. Nic Ci nie szkodzi zapytać a może i u Ciebie kochana zadziała :*

  • Dorota1989 Koleżanka
    Postów: 52 156

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anais gratuluję ;)

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona - co to musi byc za cudowne uczucie zapomniec o urlopie! :D Domyslam sie, ze to cos w stylu „nastawilam budzik na 5.00, po czym zorientowalam sie, ze jutro niedziela” 😂

    Malgonia, Ochmanka, Ania_85_, szona lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7439 11368

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny ze tak malo pisze, ale bylismy teraz na weselu. W polaczeniu z dluga podroza i upalami to juz calkiem mi mozg wylaczylo. Ale czytam, staram sie cokolwiek zapamietywac i mam nadzieje, ze wroce do swojego nudnego trybu zycia juz niedlugo.

    szona lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 130 131 132 133 134
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.