Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Judit Autorytet
    Postów: 755 752

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Tak, chyba HIV i hcv. Myślę, że to kwestia bezpieczeństwa w cyberprzestrzeni. Zdarzały się włamania na serwery diagnostyki i alabu.

    Ja badałam tylko wymaz z ujścia szyjki.Szkoda,że zostałam wprowadzona w błąd z tyni wynikami online. Bo odebrać będę mogła dopiero w poniedziałek a wiadomo..ciekawa jestem,miałam zaraz zadzwonić do gina z informacjami i wstępnie umawiać hsg.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 30 sierpnia 2019, 18:07

    endometrioza,hashimoto
    LH:3,71,FSH:5,12,AMH:5,6
    aTPO ok, aTG 300,niski progesteron,
    P/p.p.plemnikom ujemne
    ANA 1,2 słabo dodatnie 1:160
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G hetero,
    01.2020-operacja, wycięta torbiel z zatoki douglasa, jajowody drożne


    On:morfo:3%, liczba 248 mln, koncentracja 60mln/ml, ruch postępowy 50%, hba 89%, dfi 18%
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1342 1521

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Ja badałam tylko wymaz z ujścia szyjki.Szkoda,że zostałam wprowadzona w błąd z tyni wynikami online. Bo odebrać będę mogła dopiero w poniedziałek a wiadomo..ciekawa jestem,miałam zaraz zadzwonić do gina z informacjami i wstępnie umawiać hsg.

    Szkoda, że nikt Cię nie poinformował przed badaniem o sposobie odbioru. Powinni.

    przed ostatnią próbą...
    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 12tc)
    ANA1 wątpliwe
    MutacjaPAI-1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 8 lutego, 07:45

    Beti82, Judit, Melissa93, Irvine90, Gosiek1993, MamaStasia :), APrzybylska, aeiouy, Ewelina29, szona, syllwia91, eemmiilliiaa, Szczesliwa_mamusia, Kittinka83, Pati96, Angelika1313, Niercierpliwa v2.0, MonikA_89!, Karolina, buba123, Sasanka55, Ania_85_, Ochmanka, Olga_89, Mildred, 5ylwian, Magduullina, moni05, Arashe, Malgonia, ef36, SylwiaLu, agge lubią tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1227 2747

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Stasiu ma 640g i wszystko jest dobrze, przepływy też są ok:) na badaniu trzymał się rączka za stopę i otwierał buzię ;)
    Cudownie . Niech rośnie Stasiu.

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1227 2747

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was na bieżąco (głównie w nocy przy karmieniu czasem i w dzień się uda ) ale ostatnie dni jestem w niedoczasie . Nie wiem co to będzie jak w poniedziałek mąż do pracy wróci . Jak już teraz z czasem ciężko .

    My mamy się dobrze . Ja dopiero co od kilku dni czuje się normalnie . Nawet udało mi się zrobić dłuższe trasy bez bólu.

    Mała za to przybiera na wadze w tempie ekspresowym . W środę już ważyła 3 930 (przybrała w ciągu 6 dni 400 gram ) i to na mamusi mleku 😊za to ma alergię tylko nie wiadomo na co (proszek żel do mycia lub białko krowie ) więc szukamy przyczyny .

    Idę Was nadrobić (dziecię śpi sobie na mnie odłożone koniec spania )

    Malinaa90, Kittinka83, Angelika1313, Ania_85_, Magduullina, moni05, szona, agge lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • szona Autorytet
    Postów: 4413 10226

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Nie wiem czy konieczne ale jeśli chcesz wykluczyć insulinooporność to moim zdaniem same wyniki glukozy i insuliny na czczo nic nie wnoszą. U mnie glukoza na czczo zawsze była w normie, insuline robiłam pierwszy raz i na czczo też nie jest zła. Niestety do wyniku po obciążeniu już można się przyczepić. Ja będę powtarzać badania we wrześniu ;) tym razem dla pewności zrobię krzywą na czczo, 1h po obciążeniu i 2h po obciążeniu. Takie badania dają najlepszy obraz, chociaż podobno pewności nigdy mieć nie można ;)

    Już wyniki skonsultowałam. Wynik insuliny i glukozy na czczo pozwala na 100% wykluczyć insulinoopornosc. Badanie z obciążeniem może jedynie dać odpowiedziec, czy się nie ma hiperinsulinemii.

    ef36 lubi tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na maj: ANA1, ASA, AOA
    Plan na czerwiec: komórki NK
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6011 5801

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Tymon ma 1177gr. Malutki,ale jeszcze w normie. Idzie jak moj 1 synek. Przeplywy dobre,wody moglyby byc lepsze,ale nie sa najgorsze. Szyjka zamknieta. Wydluzyla sie do 35mm. Wiec mega dluga jak na ten tydzien ciazy.
    Maluch lezy dalej miednicowo. Jak do 2listopada nie fiknie glowka do dolu,to prawdopodobnie bedzie cesarka.

    Kittinka83, eemmiilliiaa, Beti82, MonikA_89!, Karolina, Irvine90, syllwia91, Pati96, Angelika1313, aeiouy, ef36, Sasanka55, Ania_85_, Ochmanka, Malinaa90, Mildred, szona, Magduullina, moni05, Arashe, Malgonia lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te przepływu to Wam tak na każdym normalnym usg może sprawdzić?

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6011 5801

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Te przepływu to Wam tak na każdym normalnym usg może sprawdzić?
    Tak. Mi na kazdym usg sprawdza przeplywy.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 1318 1874

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia przepływy badania się dopplerem. Gdybym miała je robione na każdej wizycie może wszystko potoczyłoby się inaczej...

    Dziewczyny czy któraś z Was ma dodatni toczeń? Jeśli tak to jakie leki na to gówno przyjmujecie? Bo mi nic lekarz nie dał a zastanawiam się czy to też wpływu nie ma bo dzisiaj byłam ot tak z głupa u internisty po skierowanie na tsh i takie tam ogólne badania i ona powiedziała że z dodatkim toczniem nie dotrwa się do końca ciąży i że jest to ciąża bardzo wysokiego ryzyka...więc już całkiem zgłupiałam bo wychodzi na to że ja to już nie wiem chyba skali nie mam na moje wysokie ryzyko...

    Wiadomość wyedytowana przez autora 30 sierpnia 2019, 21:35

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, metformax1700, clexan, luteina

    Choć są chwile zwątpienia, nigdy się nie poddam! Moje córeczki doczekają się rodzeństwa!

    Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat - i mój w końcu też się zaśmieje!
    Bo cierpliwych czeka nagroda...
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1227 2747

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak po za tym dawno Mila się nie odzywała .

    Mila jak sytuacja u ciebie ?

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1166 3097

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    A tak po za tym dawno Mila się nie odzywała .

    Mila jak sytuacja u ciebie ?

    Mila już urodziła córeczkę 😉🤗

    Magduullina, agge lubią tę wiadomość

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04:

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1227 2747

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Mila już urodziła córeczkę 😉🤗
    A to jestem do tyłu z informacjami . Dziękuję że info

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 1318 1874

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie : jakie jest najlepsze endo do zagnieżdzenia? Tzn jakie sa normy?

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, metformax1700, clexan, luteina

    Choć są chwile zwątpienia, nigdy się nie poddam! Moje córeczki doczekają się rodzeństwa!

    Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat - i mój w końcu też się zaśmieje!
    Bo cierpliwych czeka nagroda...
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1342 1521

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, dzięki ;) znaczy że ze mną nie jest tak źle jak myślałam. Ja mam wizytę dopiero we wtorek.

    Miesiąca, ja miałam zwykle endo około 9mm i się udawało.

    szona lubi tę wiadomość

    przed ostatnią próbą...
    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 12tc)
    ANA1 wątpliwe
    MutacjaPAI-1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 02:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 8 lutego, 07:46

    syllwia91 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 03:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Syllwia przepływy badania się dopplerem. Gdybym miała je robione na każdej wizycie może wszystko potoczyłoby się inaczej...

    Dziewczyny czy któraś z Was ma dodatni toczeń? Jeśli tak to jakie leki na to gówno przyjmujecie? Bo mi nic lekarz nie dał a zastanawiam się czy to też wpływu nie ma bo dzisiaj byłam ot tak z głupa u internisty po skierowanie na tsh i takie tam ogólne badania i ona powiedziała że z dodatkim toczniem nie dotrwa się do końca ciąży i że jest to ciąża bardzo wysokiego ryzyka...więc już całkiem zgłupiałam bo wychodzi na to że ja to już nie wiem chyba skali nie mam na moje wysokie ryzyko...

    Misia a ty masz objawy tocznia? Stawowe albo skorne? Masz APS? Bo to chyba czesto jest razem. Z tego co ja wiem to lekow na toczen nie wolno brac w ciazy, mozna chyba sterydy. Jestes pod opieka reumatologa?

  • szona Autorytet
    Postów: 4413 10226

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie : jakie jest najlepsze endo do zagnieżdzenia? Tzn jakie sa normy?

    Nie znam norm, ale moja koleżanka właśnie zaszła w ciaze, gdzie jej endo po owulacji miało 5-6 mm :)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na maj: ANA1, ASA, AOA
    Plan na czerwiec: komórki NK
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie znam norm, ale moja koleżanka właśnie zaszła w ciaze, gdzie jej endo po owulacji miało 5-6 mm :)

    Moje tez mialo 5 :) Gin co prawda zachwycony nie byl, ale ciazy przez to nie przekreslal.

    Milego weekendu

    szona lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 4413 10226

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam, wciągnęłam omlet z bananami, sprzatam chate, włączyłam pranie o 11 lecę na trening 💪

    W ogóle HIT! zapomniałam, ze w pon zaczynam tygodniowy urlop 😂 Zdarzyło Wam się kiedykolwiek zapomnieć o urlopie? No właśnie :D pracoholizm podchodzący pod szpital psychiatryczny. Rozplanowalam sobie zadania na poniedziałek, a później (ok 17 wczoraj) uświadomiłam sobie, ze nie będzie mnie wtedy w pracy 😂 Urlop biorę nie przez wyjazd, ale żeby przenieść się z jednego mieszkania do drugiego. No ale i tak, heloł ;D

    Miłego, słonecznego dnia!

    Kittinka83, Ania_85_, Magduullina, MonikA_89!, moni05, 5ylwian, Ochmanka lubią tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na maj: ANA1, ASA, AOA
    Plan na czerwiec: komórki NK
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.