Sierpień - wakacyjny magiczny cud
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwian ja mieszalam na aamym poczatku. Mialam malo dupka i bralam 2 tabletki dupka i jedna luteine, potem dwie luteiny i jeden dupek.. ale to bylo kilka dni.
5ylwian lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinaa90 wrote:Szona, mogłaś czytać tu bo raz na jakiś czas zostawiam post właśnie o przyroscie i stresowaniu niepotrzebnym
Sylwia tak, potem będziesz otrzymywać zasiłek od ZUS po porodzie. Jeśli będziesz na zwolnieniu do dnia porodu to pracodawca będzie za Ciebie opłacał składki. Więc na dzień porodu będziesz podlegala ubezpieczeniu. Natomiast po porodzie pracodawca nie będzie Ciebie już zatrudnial, nie będzie się naliczal urlop itd.
Nie może Ci się zmienić tydzień ciąży. On będzie liczony zawsze od OM, a nie wg wielkości zarodka. Bo tu też nie zmienia Ci się tydzień ciąży tylko ocena wieku zarodka na podstawie jego wymiarów , a w prawie pracy liczymy okres 3 miesięcy czyli 12 tygodni, nie liczy się wg kalendarzowych itd. -
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Czyli mam patrzeć kiedy będę miała to 12+0 czyli 13 tydzień? A jak nie uda mi się mieć 3 miesiąca do 31.08?
Na L4 już do rozwiązania nie mogą Cię zwolnić22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
moyeu wrote:Szonka ❤ ja mam teraz taki stan, że trzy razy zastanawiam się nad wydaniem kasy na badania. Dlatego też chce wiedzieć czy te moje wyniki krzepnięcia to coś o co powinnam się martwić. Na ten moment zastanawiają mnie trzy rzeczy z diagnostyki:
HSG - ale to dopiero po badaniu mojego męża, bo przecież jeszcze nie zrobił, a ja nie chcę go zmuszać narazie, obiecał mi że pod koniec tego roku zrobi, zobaczymy - zresztą mam wrażenie że nie tutaj jest problem
ENDOMETRIOZA - ginekolodzy podejrzewają ją u mnie chyba od zawsze
KRZEPNIĘCIE - poważnie zastanawiam się nad kupnem pakietu z test dna. Najchętniej kupiłabym taki bez mthfr bo wiem że nie mam tych mutacji, robiłam je z krwi na zlecenie mojej gin, ale ten pakiet najbardziej się opłaca.
A i Angelika zapisz mnie na 25 z testowaniem 🙈😉 cykle skróciły mi się z 28/29 dni na 24/25 dni, nie wiem co myśleć o tym w sumie. Fl skróciła mi się z 14 na 12 dni, ale chyba nie ma jeszcze powodu do niepokoju, prawda?moyeu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:A co jak w dniu porodu umowa przestanie istnieć? I co dalej? Albo jak nie zalapoe się na 3 miesiące, nie będę miała tej umowy to ZUS mi będzie wypłacal chorobowe? Do porodu a po porodzie co? Zostaje bez ubezpieczenia i pieniędzy w sumie
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Zawsze istnieje jeszcze zasiłek macierzyński, tzn. Kosiniakowe. Ja z tego korzystac będę, bo nie mam żadnych świadczeń z tytułu pracy na umowy o dzieło. To tylko 1 tys na miesiąc przez rok, ale jak się nie ma nic innego to chodzę się, że jest choć taka forma.
-
nick nieaktualny5ylwian wrote:Kochana ja tak mialam z 1 dzieckiem. Umowe mialam do 31.01.2014,w ciaze zaszlam w sierpniu. Umowa konczyla sie po 12 tyg ciazy wiec z automatu musza aneksowac do dnia porodu. Jest to wtedy ostatni dzien pracy. Macierzynski placil mi zus
Boże jak ja nie kumam takich spraw.... A gdzie byłaś ubezpieczona jak umowa w dniu porodu przestała istnieć?
Ja biorę różnie ale zazwyczaj mam chwilę odstępu między jednym a drugimWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 16:16
-
Beti82 wrote:Kochana hsg mozna na nfz zrobic .Ja tak mialam i bardzo zadowolona jestem.Mysle,ze nie ma co zwlekac30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
syllwia91 wrote:Tak tylko ze jeśli to się liczy to 12+0 to ja będę miała 29.08 więc ok mogę mieć zaświadczenie od 30.08 czyli 12+1?
Boże jak ja nie kumam takich spraw.... A gdzie byłaś ubezpieczona jak umowa w dniu porodu przestała istnieć?
Ja biorę różnie ale zazwyczaj mam chwilę odstępu między jednym a drugimsyllwia91 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
-
syllwia91 wrote:Tak tylko ze jeśli to się liczy to 12+0 to ja będę miała 29.08 więc ok mogę mieć zaświadczenie od 30.08 czyli 12+1?
Ja biorę różnie ale zazwyczaj mam chwilę odstępu między jednym a drugim
"Dotyczy to jednak umowy, która uległaby rozwiązaniu po upływie 3. miesiąca ciąży. Upływ 3. miesiąca ciąży następuje z upływem 3 miesięcy kalendarzowych, które obejmują trzy 4-tygodniowe lub trzy 28-dniowe okresy trwania ciąży, liczone na zgodnie z art. 112 KC w zw. z art. 300 KP (tak SN w wyroku z 5 grudnia 2002 r., I PK 33/02). Umowa przedłuża się z mocy prawa, pracodawca nie musi dokonywać jakichkolwiek czynności prawnych. Przedłużona umowa terminowa rozwiązuje się z dniem narodzin dziecka." Czyli 3 czterotygodniowe okreay trwania. Bedziesz 12+1,wiec moga Cie pocalowac...Malgonia lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny