Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Dzień dobry kochane ! ❤️ Trochę nas było w tym magicznym grudniu 😁 więc brzuszków zwolni się sporo ! 🥰

    Co do psychoz to rzeczywiście są od samego początku i dochodzą coraz to nowsze 🙈 ledwo człowiek wyrabia 😁 ja za to teraz mierzę ciśnienie chyba milion razy dziennie, dodatkowo każdy delikatny ból brzucha powoduje milion myśli "czy to już"?! 😂
    Mam to samo 😂i jeszcze dochodzi do tego czy czasem wody nie odeszły 😁

    Już bym chciała być po wszystkim. Tylko księżniczce się nie spieszy na ten świat .

    Magduullina, Mila1996 lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mega okres trochę odpuścił więc powoli wracam do ludzi.
    Udało mi się namówić Starego na fertilsafe plusa 😂 pokazałam mu skład, że taki dobry na masę mięśniową, efektywność ćwiczeń, spalanie tłuszczu itd że aż sam się nakręcił i stwierdził że musi go mieć 😂
    Muszę wymyślić sposób na to, żeby go przekonać do zrobienia badań 😉 może po takiej kuracji poczuje się na tyle pewnie że uda mi się go namówić. Bo to jest ewidentnie lęk u niego że wynik będzie jakiś fatalny. No taki mi się trafił uparty egzemplarz, ale jak widać jest sposób i na niego 😂 po prostu nie można go do niczego zmuszać.

    Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1161 2190

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:48

    Magduullina, moyeu lubią tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie caly dzien poplakuje. O byle co. Teraz to juz nawet mam wrazenie,ze "koniec" jest tuz za rogiem... plecy pobolewaja i co jakis czas leci ze mnie wodnisty sluz jak dzien,dwa przed okresem. Szyjka troche sie obnizyla i nieco zmiekla,wiec licze sie z porazka. Kazde podtarcie to szukanie "różu". Tak sie boje... jesli nic sie nie wydarzy do rana to pojde na bete. Jak bedzie dalszy dobry wzrost to ok,jak nie to...

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    O, akurat temat na czasie, bo ja od czasu tego plamienia martwie sie po prostu non stop. I wiem, ze tak bedzie do konca ciazy... Co chwile sprawdzam czy nic mi nie leci. Psychoza.
    Chyba cały pierwszy trymestr każda wizyta w wc to było sprawdzenie, czy nie plamię. W okolicy prenatalnych przestałam to robić, co nie znaczy, że nic mnie nie martwiło. Zawsze się coś znajdzie, trzeba nauczyć się z tym żyć, bo tak jak Mama Stasia pisze, po narodzinach łatwiej nie jest :)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2513 3855

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian myśl pozytywnie! Beta przyrasta prawidłowo więc wszystko jest ok. Będzie dobrze:)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian - bedzie dobrze! Czuje to i trzymam kciuki :*
    No wlasnie... Starania byly wykanczajace psychicznie, ale nie myslalam o nich 24 na dobe, a teraz od kiedy sie obudze dopoki nie zasne czuje strach, ale wiem, ze to normalne :) Staram sie nad nim panowac i trzymac reke na pulsie, nic wiecej nie zrobie.
    Niestety takie straszaki jak te plamienie nie ulatwiaja...
    Chcialabym troche wrocic do „normalnego” zycia, bo czuje, ze mi to potrzebne. Od pozytywnego testu tylko leze w domu albo pracuje. Musze sie umowic na jakis babski wieczor, zeby sie odmóżdżyć.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian będzie dobrze :* cały czas mam kciuki zaciśnięte :* musi być dobrze ! Limit nieszczęść wyczerpany ! :*

    Niecierpliwa to co o której jutro u Ciebie pod kibelkiem ? :* 🤔

    5ylwian lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1161 2190

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:48

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde jestescie kochane :* wielkie dzieki za wszystko :* zwlaszcza za to,ze wierzycie bardziej ode mnie :*

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian- doskonale rozumiem. Ja do tej pory mam tylko w domu bialy papier toaletowy,zeby w razie czego dostrzeć jakies odchyly. Ale kochana,teraz musi byc dobrze.

    Nikodemka- Twoj strach tez rozumiem. Przezywalam to w 1 ciazy. Bite 2 tyg plamilam dosc mocno po moim krwotoku. Pozniej sporadycznie. Najwazniejsze,ze z maluszkiem jest dobrze. Serduszko bije. A czas szybko leci.

    Tak,strach nie mija. Najpierw starania. Potem,czy jest serduszko,potem prenatalne, nastepnie aby wyttzymac do 24tyg. Potem chociaz dociagnac do 32. A najlepiej,zeby posiedzial do 36tyg. Potem,czy pordo przebiegnie dobrze. A potem to juz masa wszystkiego. Brzuszek,kupka,zabki.czy sobie glowy nie rozbije,czy nie wezmie czegos fo buzi itd.... To juz wpisane w zycie matki. Strach ;-)

    Mama_Stasia- 38 tydz,to jesxcze nie dziwie,ze jej sie nie spieszy. Ona ma swoj plan- przyjsc w terminie :-)

    Niecierpliwa- sikasz jutro?

    5ylwian lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Jak wstanę :P
    Ale nie szalejmy zaczynam miec przeokresowe syfki na twarzy także racjonalnie podchodząc do sprawy to game over w tym cyklu ;)
    Kochana- w 1 ciazy mialam piekna cere. W tej,do 11tyg bomby na twarzy. I to takie,ze nawet w wieku dojrzewania takich nie mialam. Pamietaj,ze objawy ciazowe sa bardzo podobne do tych przed @. Zaciskam mocno kciuki

    Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Lukketine Znajoma
    Postów: 20 3

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta! W tym miesiącu nie testuje bo mam antyki na wyciszenie i wchłonięcie się torbieli, ale Wam kibicuje i trzymam kciuki! 😙😙😙 uprzejmie uprzedzam, że będę Was podglądać 😜

    2 lata starań o drugiego maluszka
    02.09.2015 córeczka ❤❤
    insulinooporność
    hiperprolaktynemia czynnościowa
    podobno PCOS ale w to nie wierzę 😉
    niepękajace pęcherzyki =torbiele=cykle bezowulacyjne
    drugi cykl z clo pierwszy z pregnylem= 2 torbiele

    Próbuję dalej 💚
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, ja kiedyś miałam taką sytuację, że coś im nie poszło w labie i musiałam pójść jeszcze raz do pobrania. Nie płaciłam nic za to drugie podejście. Tylko moje żyły ucierpiały, bo znów były kłute.
    Co do cytologii, to moim zdaniem lepiej, że teraz trochę się podleczysz, niż żeby coś mogło spowodować, że transfer się nie przyjmie. Twoje maluchy poczekają chwilę dłużej, ale za to będą mieć super warunki do wgryzania 😘
    U mnie w kwietniu przed ivf, że wyszła jakaś bakteria w wymazie. Niby dostałam antybiotyk, punkcja odbyła się w terminie, transfer też, ale żałuję, że nie powtórzyłam badania po kuracji antybiotykiem. Może nadal coś było nie tak i dlatego pierwszy transfer się nie powiódł w ogóle, a przy drugim był biochem 🤔 Zauważyłam, że cytologia wychodzi mi prawidłowo (2), ale posiew i czystość pochwy już niekoniecznie 😒

    Moeyu, powiedz mu, że bez jego badań to Ty będziesz częściej kłuta, bo lekarz będzie na siłę próbował coś znaleźć. Niech ma litość dla twoich biednych żyłek 😜Jeśli np byś chciała hsg na NFZ, to wtedy też potrzebujesz badanie nasienia, żeby wykluczyć problem męski. Mój mąż na szczęście idzie na badania jak się uprę. Bo ja BARDZO uparta jestem, ale skuteczna😂

    Sylwian, a może nie sprawdzaj już tej bety, tylko poczekaj na USG u gina? Mam wrażenie, że badanie, czekanie na wynik i późniejsze analizowanie przyrostów niepotrzebnie Ciebie stresuje. Wiem, że to trudne, ale spróbuj włączyć pozytywne myślenie i poczekać do wizyty u gina

    5ylwian, ElfiaKsiężniczka, moyeu lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Elfia, ja kiedyś miałam taką sytuację, że coś im nie poszło w labie i musiałam pójść jeszcze raz do pobrania. Nie płaciłam nic za to drugie podejście. Tylko moje żyły ucierpiały, bo znów były kłute.
    Co do cytologii, to moim zdaniem lepiej, że teraz trochę się podleczysz, niż żeby coś mogło spowodować, że transfer się nie przyjmie. Twoje maluchy poczekają chwilę dłużej, ale za to będą mieć super warunki do wgryzania 😘
    U mnie w kwietniu przed ivf, że wyszła jakaś bakteria w wymazie. Niby dostałam antybiotyk, punkcja odbyła się w terminie, transfer też, ale żałuję, że nie powtórzyłam badania po kuracji antybiotykiem. Może nadal coś było nie tak i dlatego pierwszy transfer się nie powiódł w ogóle, a przy drugim był biochem 🤔 Zauważyłam, że cytologia wychodzi mi prawidłowo (2), ale posiew i czystość pochwy już niekoniecznie 😒

    Moeyu, powiedz mu, że bez jego badań to Ty będziesz częściej kłuta, bo lekarz będzie na siłę próbował coś znaleźć. Niech ma litość dla twoich biednych żyłek 😜Jeśli np byś chciała hsg na NFZ, to wtedy też potrzebujesz badanie nasienia, żeby wykluczyć problem męski. Mój mąż na szczęście idzie na badania jak się uprę. Bo ja BARDZO uparta jestem, ale skuteczna😂

    Sylwian, a może nie sprawdzaj już tej bety, tylko poczekaj na USG u gina? Mam wrażenie, że badanie, czekanie na wynik i późniejsze analizowanie przyrostów niepotrzebnie Ciebie stresuje. Wiem, że to trudne, ale spróbuj włączyć pozytywne myślenie i poczekać do wizyty u gina
    Do gina mojego na usg moge niestety isc dopiero 19.08.a do tego czasu wyladuje w wariatkowie :( niepewnosc czy rosnie bedzie mnie rozwalac

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane😊 wysłałam do Was nasze bociany z pola😁 łaziły za kombajnem ale im kazała lecieć do Was😊

    11880e828929.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 21:53

    Angelika1313, moni05, Ochmanka, Ania_85_, 5ylwian, DzulkaJ, Mama_Zuzia, Niercierpliwa v2.0, MonikA_89!, Magduullina, Justa29, Kittinka83, Madziandzia, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Do gina mojego na usg moge niestety isc dopiero 19.08.a do tego czasu wyladuje w wariatkowie :( niepewnosc czy rosnie bedzie mnie rozwalac
    A nie możesz iść do innego gin wcześniej?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 01:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 07:35

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 01:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika z moim Starym trzeba sposobem, bo to jest trudny zawodnik. On chce się zbadać, ale nie uważa żeby to było konieczne akurat teraz. Plan był że jesteśmy na diecie do końca roku i jak nie zaskoczy to on się zbada. A planów przecież nie będzie zmieniał "ot tak", plany to plany. Trudny charakter, ale jak coś obieca to na mur beton będzie więc muszę zaczekać. ALBO wymyślić inny sposób 😂 także tak to u nas wygląda 😉

    DzulkaJ lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ale Wam zazdroszczę wczorajszego spotkania! Na kolejnym już muszę być 😍
    Ja dzisiaj nie spie od 4, znowu coś chyba pyli bo mam katar ewidentnie alergiczny :/

    5ylwian- uważam jak dziewczyny. Beta na tym etapie może tylko zestresować. Staraj się myśleć pozytywnie, jesteś obstawiona lekami i musi być dobrze :*

    MamaStasia- ma jeszcze w końcu dziewczyna czas, nie popędzaj jej haha :)

    Iseko- ale pięknie 😍

    Niecierpliwa- no nie mów ze jeszcZe śpisz! Sikaj nam tu i daj nam te dwie kreski! ❤️

    Elfia- popieram Monikę- maluchy chwile zaczekają, za to będzie pewność ze ich apartament będzie przygotowany najlepiej jak to tylko możliwe :* nie smuć się!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 08:13

    5ylwian, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego