X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh..jak tu strasznie smutno się ostatnio zrobiło :( niech któraś polepszy ten stan piękną nową betą lub II tym bardziej że staraczek została już garstka.. więc i na nas teraz czas, bo brzuszki zaczynają się zwalniać :) a ja dzisiaj wlazłam na alliexpres - jestem z ery kamieniołomów i za bardzo nie wiedziałam o tej stronie :p i zamówiłam dla mego bratanka który ma przyjść na świat w grudniu śliczny komplet z myszką miki i dla moich dziewczynek na święta wiatraczek z kształcie bałwanka i wiecie co? Pierwszy raz nie płakałam przeglądając maleńkie ubranka..jestem z siebie dumna! ;)

moni05, Ania_85_, Madziandzia, MonikA_89!, Ochmanka, Kittinka83 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A jaki mialas antybiotyk? Pojechalam na ip ale nawet mnie nie zbadali :( powiedzieli,ze jak bylam wczoraj wieczorem u lekarza i bylo ok to co oni maja zrobic dzisiaj i ze ip to nie przychodnia,zeby recepty wypisywali. Mowili,ze jak wzielam apap o 2.20 to juz powinnam miec goraczke,gdyby miala byc,bo 6h dziala lek. Bylam u nich o 13. Powiedzieli,ze goraczka nie ma nic wspolnego z cp. Z samym poronieniem moze tak. I ze jak znowu bym mialam goraczke nie do zbicia to wtedy mam isc do swojego lekarza jutro po leki. Pojechalam do nich z wynikami. Beta juz tylko 51 a crp 19.1 a bylo wczoraj 11.9. Powiedzieli,ze 19 to jeszcze nie jest wysoki wynik. Wrocilam do domu,obiad zjadlam i sie polozylam. Temp 37,5. Wzielam Anapran przed zasnieciem. A teraz mam 37,6. Mam niby jakas wizyte jutro w Medicover ale czy moge tak czekac?
    Nie pamiętam, Kochana. A w długi weekend jestem poza domem, więc nawet nie sprawdzę na wypisie :(
    Mam nadzieję, że dzisiejszą noc będziesz miała spokojniejszą.

5ylwian lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa ja bym chętnie wrzuciła kreseczki ;) ale testuję pod koniec miesiąca ;)

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Sylwian jak czytam co piszesz to aż nóż mi się w kieszeni otwiera :/ skrajną nieodpowiedzialnością lekarzy w takiej sytuacji jest nie zbadanie Cię a samo crp jest już podstawą do podania antybiotyku! Przecież stan zapalny może wywołać wszystko, od zrostów w narządach rodnych po sepse :/

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Judit Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 22:42

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, jak dzisiaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Dziewczyny na czym wrzucacie zdjęcia?Ta strona tinypic cos nie działa.Mamy wyniki badań nasienia, chyba nie są torpeda i chciałam się doradzić.
    naforum.zapodaj.net lub fotosik.pl

Judit lubi tę wiadomość

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @, można wpisać na listę.

Sylwian, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze dla Twojego zdrowia się skończyło.

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Judit Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit bardzo przyzwoite wyniki. Ilosc hest ok jak na XXI wiek, ruch prawidlowy a morfologia sie nie przejmuj.

Judit lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Judit Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś z Was korzysta lub korzystała z pomocy dietetyka i może polecić jakiegoś w Warszawie?
    Ruszam z kopyta i biorę się za siebie bo się wystarczająco naczytałam o problemach jakie tworzy zbyt wysoka insulina.
    Treningi ogarnę sama. Przeproszę się z hantlami i sztangą bo to chyba jedyna forma aktywności na siłowni, którą naprawdę lubię i przy której wręcz odpoczywam.

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Sylwian, jak dzisiaj?
    Dziekuje,lepiej tak mysle. Spalam do 4 bez przerwy, bez temperatury podwyzszonej,bez dreszczy. Standardowy pomiar dzisiaj 36.49,wiec tez ok. Wyszlam nawet z psem na krotki spacer ale brzuch zaczal bardziej miesiaczkowo bolec. Dzisiaj bety nie badalam,jak wczoraj byla 51. Jutro sprawdze.

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Kochane czy któraś z Was korzysta lub korzystała z pomocy dietetyka i może polecić jakiegoś w Warszawie?
    Ruszam z kopyta i biorę się za siebie bo się wystarczająco naczytałam o problemach jakie tworzy zbyt wysoka insulina.
    Treningi ogarnę sama. Przeproszę się z hantlami i sztangą bo to chyba jedyna forma aktywności na siłowni, którą naprawdę lubię i przy której wręcz odpoczywam.
    Moj jest z Warszawy. Tyle,ze ja korzystam z konsultacji online,ale osobiscie tez ma. Jak juz pisalam z moja IO schudlam dzieki niemu 12kg od polowy maja. Michał Wrzosek. W kazdej chwili moge napisac po rade,w trakcie cyklu 6tygodni moge liczyc na modyfikacje jesli sa konieczne,wiec naprawde jestem zadowolona

Madziandzia lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia przy io bym tak nie szalała z hantlami, diabetyk i endokrynolog zalecali mi umiarkowane cardio z tętnem max 140 5 razy w tygodniu min. 40min. Takie ja dostałam zalecenia, ale może i Tobie się przyda taka informacja :)

Madziandzia, Angelika1313 lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, bardzo się cieszę, że dziś już lepiej u Ciebie!!! Mam nadzieję, że od teraz wszystko już pójdzie w dobrą stronę, czego baardzo Ci życzę!!!

Misiaa...masz rację...jakoś tak mniej już testujących...zostały same niedobitki...te Nowe co się pojawiają szybko zachodzą i znikają( czego oczywiście gratulujemy ;) )..a reszta bez zmian...i tak co miesiąc...ale mam nadzieję, że dla każdej z nas przyjdzie TEN właściwy moment i zaraz będziemy się cieszyć ze swoich II kresek :D

U mnie ovufriend zwariował i kolejny raz po wprowadzeniu temperatury zmienił mi datę owulacji, więc ANGELIKO1313 proszę Cie jeszcze raz o zmianę daty testowania na 23 sierpnia...
    DZiękuję Ci bardzo :*
    Nie wiem czemu ciągle mi zmienia tą datę, wraz ze zmianą moje szanse zmalały, ale zatestuję dla zabawy ;)
    Miłego dnia dziewczyny :*

Angelika1313, 5ylwian lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, trzymaj sie cieplutko, moze antybiotyk faktycznie bylby dobrym rozwiazaniem. Mnie przepisal go szpital, bym uniknela ewentualnego zakazenia po lyzeczkowaniu.

U mnie ch*jnia, dzis zmarla mi babcia :( I tak o, taki weekend. Za plotem 2letnie trojaczki, wiec dodatkowo i to mnie dobija.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    5ylwian, trzymaj sie cieplutko, moze antybiotyk faktycznie bylby dobrym rozwiazaniem. Mnie przepisal go szpital, bym uniknela ewentualnego zakazenia po lyzeczkowaniu.

U mnie ch*jnia, dzis zmarla mi babcia :( I tak o, taki weekend. Za plotem 2letnie trojaczki, wiec dodatkowo i to mnie dobija.
    Kochana tulę mocno 😢

Sasanka55 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko tulę mocno 😘😘😘

Dzięki dziewczyny ❤ oj nie... cardio to kompletnie nie mój klimat... nawet nie jestem w stanie się do tego zmusić... mam nadzieję, że mi nikt tego nie karze robić :P

Sasanka55, moyeu lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko bardzo mi przykro, przytulam mocno! 😘
    Sylwian super, że już czujesz się lepiej ale kontroluj to wszystko kochana i zbadaj też jutro crp dla świętego spokoju.
    Moje starania stoją w miejscu, tsh wynosi ponad 20 (!) :/

8p3os65gp79cy9ly.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ