Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, przytulam mocno Słońce 😘❤️
    Ułoży się szybciej niż myślisz, zobaczysz. Przykro mi z powodu babci 😢 szkoda, ze dobrym ludziom zawsze wiatr w oczy...

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :* Jestescie kochane :* Babunia miala 92 lata i cale mnostwo chorob. Zmarla we snie, nie cierpiac. Jedyne, co mi pozostaje, to byc rownie dobrym czlowiek jak Babcia

    szona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko biedna babunia. Dobrze ze odeszła bez bólu i cierpienia [*]

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko bardzo mi przykro :( tulę mocno i wierze,ze babcia nie cierpiala i jest teraz w dobrym miejscu. Trzymaj sie kochana :*

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza w medi. Powiedziala,ze jesli temp to jednorazowy epizod to ok. Ale jakby wrocila to mam jechac na ip. Zrobila usg i powiedziala,ze pewnie krwawienie bedzie sie niedlugo konczyc,bo endometrium cieniutkie,ale dodala "w najszerszym miejscu 7mm". Zmartwilo mnie to. Przy wyjsciu ze szpitala mialo 8mm a skoro mocno krwawie to sie zluszcza,tyle ze moze nierowno? Oby sie za chwile nie okazalo,ze bede musiala miec lyzeczkowanie,bo wykoncze sie...

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sananka tak mi przykro 😞 trzymaj się kochana .

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Bylam u lekarza w medi. Powiedziala,ze jesli temp to jednorazowy epizod to ok. Ale jakby wrocila to mam jechac na ip. Zrobila usg i powiedziala,ze pewnie krwawienie bedzie sie niedlugo konczyc,bo endometrium cieniutkie,ale dodala "w najszerszym miejscu 7mm". Zmartwilo mnie to. Przy wyjsciu ze szpitala mialo 8mm a skoro mocno krwawie to sie zluszcza,tyle ze moze nierowno? Oby sie za chwile nie okazalo,ze bede musiala miec lyzeczkowanie,bo wykoncze sie...

    5ylwian, ja mialam niejednorodne endometrium po poronieniu w marcu i lekarze rozwazali lyzeczkowanie. Wiesz, te moje historie z wolno spadajaca, a pozniej rosnaca beta, ciagnace sie az do maja. Jeden gin postanowil obserwowac i czekac, choc inni wypychali mnie do szpitala. Przy porzadnej @ wszystko sie wyrownalo i -choc endo mialam cieniutkie- skrzepy lecialy wielkosci glowy. Mis, zycze Ci, by nikt Cie zabiegiem nie straszyl, by w ogole nie byl on potrzebny, ale w razie co, moze warto skonsultowac Twoj przypadek z kims jeszcze... Duuuuzo zdrowka i niech ten koszmar sie juz skonczy!

    EDIT: slowa mojego gin: dopoki nie dzieje sie nic zlego, nie ma bolu, goraczki, brzydkiego zapachu, warto czekac, a wylyzeczkowac sie zawsze zdazy, bo to chwila, moment

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 15:46

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    5ylwian, ja mialam niejednorodne endometrium po poronieniu w marcu i lekarze rozwazali lyzeczkowanie. Wiesz, te moje historie z wolno spadajaca, a pozniej rosnaca beta, ciagnace sie az do maja. Jeden gin postanowil obserwowac i czekac, choc inni wypychali mnie do szpitala. Przy porzadnej @ wszystko sie wyrownalo i -choc endo mialam cieniutkie- skrzepy lecialy wielkosci glowy. Mis, zycze Ci, by nikt Cie zabiegiem nie straszyl, by w ogole nie byl on potrzebny, ale w razie co, moze warto skonsultowac Twoj przypadek z kims jeszcze... Duuuuzo zdrowka i niech ten koszmar sie juz skonczy!

    EDIT: slowa mojego gin: dopoki nie dzieje sie nic zlego, nie ma bolu, goraczki, brzydkiego zapachu, warto czekac, a wylyzeczkowac sie zawsze zdazy, bo to chwila, moment
    Dziekuje kochana :* jestes dla mnie wzorem silnej babki, ktora tyle zniosla a nadal idzie przez zycie twardo pokonujac przeciwnosci. Oby one w koncu sie skonczyly!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 16:20

    szona lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziekuje kochana :* jestem dla mnie wzorem silnej babki, ktora tyle zniosla a nadal idzie przez zycie twardo pokonujac przeciwnosci. Oby one w koncu sie skonczyly!

    <3 kochana 5ylwian :* Jestes mega silna, a ja mam przeczucie, ze to ostatnia okropna historia w Twoim zyciu :*

    Jestem nienormalna, ale zaryczana jechalam poltorej godziny do Torunia, by zjesc pierozki w Starym Mlynie, omnomnom.

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    <3 kochana 5ylwian :* Jestes mega silna, a ja mam przeczucie, ze to ostatnia okropna historia w Twoim zyciu :*

    Jestem nienormalna, ale zaryczana jechalam poltorej godziny do Torunia, by zjesc pierozki w Starym Mlynie, omnomnom.
    Kurde w moim poscie mialo byc,ze Ty jestes dla mnie wzorem haha mam nadzieje,ze nie wyszlo,ze jestem narcyzem

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Kurde w moim poscie mialo byc,ze Ty jestes dla mnie wzorem haha mam nadzieje,ze nie wyszlo,ze jestem narcyzem

    Nie! Ja podziwiam Ciebie! <3

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7913 11228

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki AMH. Wyszło 1.8.
    Na początku zeszłego roku miałam 1.5, koniec grudnia 0.99 a teraz jakby wzrost. Może DHEA i Q10 faktycznie działają! 😊

    Izape_91, Nuch, 5ylwian, moni05, Szczesliwa_mamusia, Arashe, Kittinka83, Sasanka55, DzulkaJ, eemmiilliiaa, ef36, Gosiek1993, Ochmanka, Beti82, Ania_85_, moyeu, Malgonia, szona lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7913 11228

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    <3 kochana 5ylwian :* Jestes mega silna, a ja mam przeczucie, ze to ostatnia okropna historia w Twoim zyciu :*

    Jestem nienormalna, ale zaryczana jechalam poltorej godziny do Torunia, by zjesc pierozki w Starym Mlynie, omnomnom.
    Stary młyn otworzyli też w Poznaniu. Muszę się wybrać, bo siostra jest zachwycona. Jadła w Toruniu i jak tylko się u nas otworzyło to poleciała przetestować 😂

    Malinaa90, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 07:39

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2791 4221

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko trzeba było pisać że wpadasz w odwiedziny!

    Arashe, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda.."
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie! Sasanka, na pieroga bym się dokulała 😞

    Arashe, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1908 2524

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja między ćwiczeniami macicy :P
    Ehhh mam dość powiem Wam. Do 3 nie spałam, potem pobudka o 8 i dla mnie to za mało, czuję się jak wrak. Bo sobie macica postanowiła poćwiczyć, a w przerwach dzidzia :P teraz znowu sobie ćwiczy tak co 6-5 minut, ale za dnia to co innego,nie przeszkadza tak bo nie próbuje zasnąć.

    Mila jak sytuacja na froncie?

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, przykro mi :( Trzymaj się.
    Sylwian, dobrze, że już lepiej. Mam nadzieję, że szybko będziesz miała to za sobą.

    Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko kochana wyrazy wspolczucia (*) dobrze ze Babusia odeszla spiac (*) trzymaj sie !

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się stało z naszą Agge? Dawno jej tu nie było

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego