Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe staraczki :D
Odpowiedz

Sierpniowe staraczki :D

Oceń ten wątek:
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    A u mnie dziewczyny wczorajszy test sie nie mylil:D jest kreseczka bardziej widoczna dzisiaj znowu na innym tescie :)
    Kochana strasznie się cieszę:) wpadaj na maj 2017 . Dużo nas będzie rodzacych w maju .

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • akka88 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie powiem rozczarowałam się i smuto mi się zrobiła jak zobaczyłam wynik bety.. ale w poniedziałek idę do gina pewnie dostanę coś na wywołanie @ i od początku zacznę testować. A powiedzcie mi dziewczyny czy po wywołaniu @ w następnym cyklu miałyście owulację?

• tutusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akka a ile trwa bieżący cykl? Mi ostatnio lekarz w 43 dniu nie dał nic na wywołanie i kazał czekać i zgłosić się jeśli okres nie przyjdzie za miesiąc-dwa. Na szczęście dostałam go 2 dni później. I owulację w kolejnym cyklu chyba miałam, ale dopiero za drugim podejściem (w sumie cykl 37dni trwał).

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • akka88 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jestem w 37 dniu cyklu a w pon będe w 40 dniu

• tutusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. wiem co czujesz... Jak wtedy w 42 dniu cyklu zobaczyłam negatywną betę mimo, wielu objawów (polowa pewnie autosugestia, a połowa ze skaczących hormonów) to ryk był. Ciekawe czy dostaniesz coś na wywołanie okresu - pewnie od lekarza zależy. Mi nie dał, ale ja mieszkam na Malcie i może tu nie szastają lekami... Babka, która sprząta nam biuro jest w 4 miesiącu ciąży, miała krwawienia w 1 trymestrze mówi, że jej nawet na badania krwi nie wysłali :/

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • akka88 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się łezki zakręciły... mam nadzieje, że w poniedziałek lekarz zapisze mi coś na wywołanie. a jak u Ciebie wygląda sytuacja tutusia?Ty też testujesz czy już po?

• tutusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie skończył okres. Owu pewnie będzie w połowie września (normalnie cykle mam po 30-32dni) - akurat na urlopie. Boję się, że to wieczne latanie tak mi wpływa na cykl i znowu mi się przesunie, ale chyba panikuję, bo latam co najmniej 2 razy w miesiącu od lutego, a cyrki dopiero od czerwca, czyli od wznowienia starań.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, bardzo Ci dziękuję za te słowa i propozycję wsparcia. Już samo to sprawia, ze jest lepiej :) Jest to dla mnie zaskakujące uczucie, bo zazwyczaj to ja wspieram i doradzam...
    Akka niestety miesiąc temu też to przechodziłam zrobiłam betę w 34 dc, a 3 dni później @ :( a dwa testy wcześniej były dodatnie! [Przytulam]

Młoda <3 ogromne gratulacje, ciesz się tym czasem :)

Ja nadal bez @ więc wciąż mam nadzieję, że i przez kolejne 9 miesięcy nie będzie... tym bardziej, że druga pierś też zaczyna mnie mocniej boleć (dotychczas odczuwałam silnie tylko lewą)

innamorata88 lubi tę wiadomość

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • Niki94 Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda gratki :) Rodzimy razem w maju :)
    Odebrałam wynik wczorajszej bety. Pierwsza beta we wtorek (14 dpo) 451, druga wczorajsza (16 dpo) 798. Rośniemy :) I jestem pewna, że każda z tego forum zostanie mamą :)

Aga Inwestująca lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka cierpiąca na niedoczynność tarczycy, Hashimoto i brak cierpliwości ;)
  • akka88 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia musimy być dobrej myśli :) a co do Twojej pracy szczerze zazdroszczę pewnie to praca marzeń :)

• akka88 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki jeszcze raz gratuluję mam nadzieję, że za miesiąc ja i reszta dziewczyn którym się teraz nie udało będą cieszyć się tak jak Ty teraz :)

• akka88 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga za Ciebie też trzymam kciuki mam nadzieje, że ból tej piersi to dobry znak :)

• tutusia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akka88 wrote:
    Tutusia musimy być dobrej myśli :) a co do Twojej pracy szczerze zazdroszczę pewnie to praca marzeń :)
    Praca marzeń? yyy... nie bardzo ;) po prawdzie to ja siedzę w domu - jestem asystentką męża, ale ostatnio nie wiele z tego tytułu mam do roboty. A latam w tę i wewtę, bo praca męża nas wygoniła na Maltę. Żyje się nam tu paskudnie, więc co i rusz uciekamy gdzie się da. A że w tym sezonie mieliśmy 4 wesela i komunię to i wymówek sporo ;) oboje odliczamy dni, kiedy będziemy mogli wrócić do Polski, do domu.
    U Ciebie coś ruszyło z cyklem? btw. jeśli cyferki w Twoim nicku to rocznik, to jesteśmy równolatkami ;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akka i tutusia trzymam za Was kciuki,oby tym razem się udało.<3

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡

Wysłany: 3 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) zatestowałam rano, bo w razie ciąży chciałam się wykręcić od opieki nad teściową dzisiaj - nieco mnie to już przerasta. No i praktycznie od razu zaczęła się pojawiać druga kreska i to gruba, tylko znacznie jaśniejsza od kontrolnej :)))) w poniedziałek idę na betę. Jedyne co mnie martwi, to to, żeby nie było tzw poronienia nawykowego, ale jestem dobrej myśli póki co;)

Dobrej soboty dla Was Dziewczyny <3

Mabelle lubi tę wiadomość

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
  • akka88 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia tak cyferki w nicku to moj rocznik :)

• bertha Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratki!!! Który dpo dzisiaj? Wczesniej robiłaś testy i były negatywne czy dzisiaj pierwszy test? :)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo sie cieszę,moje gratulacje.Rosnijcie zdrowo <3

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡

Wysłany: 3 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle, Tutusia dzięki :)
    bertha wrote:
    Aga, gratki!!! Który dpo dzisiaj? Wczesniej robiłaś testy i były negatywne czy dzisiaj pierwszy test? :)

Dzisiaj 38dc, ale nie wiem który dpo, bo nie obserwowałam temperatury. Po lipcowym poronieniu olałam obserwacje, tylko śluz po prostu był widoczny, więc wiem, kiedy był szczyt śluzu to 19dc i dziś jest 19dzień po szczycie śluzu. Testowałam pierwszy raz dziś, po ostatnich jazdach nie chciałam wcześniej sie nakręcać, a i tak przyspiszyłam test, bo miałam wytrzymac do środy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 17:27

Mabelle lubi tę wiadomość

Urzekająca
‹‹ 82 83 84 85 86
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ